icon

Dcérke som želala sestričku, ale čakám chlapčeka

25. okt 2021

Ahojte. Skacem do jamy levovej ale.....
Dozvedeli sme sa, ze k nasej dcerke pribudne bratcek. Bolo nam to jedno, tesili sme sa na obe pohlavia rovnako, videli sme v kazdom velke vyhody. No a po sone to prislo....vsetko na mna dolahlo a preplakala som zopar hodin, prisla na mna uzkost z toho, ze sama mam bratov, a ktorymi vychadzam uplne vlazne, aj oni medzi sebou...jednoducho ziadne puto, ale aspon ked boli mali, hrali sa spolu. Ja som bola vecne sama a velmi som trpela a vyrastala skoro ako jedinacik. Vsetko to na mna dopadlo a zelala som si k dcerke sestricku, aby aspon ona mala nejaku zensku spriaznenu dusu .... proste....nechapem sa....asi hormony. Ale som si ista, ze to cele je preto, ze si to prirovnavam k sebe a bratom ... bohuzial, mam to v srdci navzdy a vela veci boli .... neviem sa od toho odosobnit a miestami mam dojem, akoby som dcerke isla s bratcekom ublizovat. Nemal niekto cosi podobne?

Strana
z2
zuzanalukasko
25. okt 2021

S bratom mám oveľa bližšie ako so sestrou.... 🙂

zuzanalukasko
25. okt 2021

A spriaznená duša, ženská, budeš pre ňu ty ❤️

danieladugard
25. okt 2021

Chapem ta. Na sone nam vysli dvojicky. A potom to prislo. Dvaja chlapci. Prijala som to asi 3 mesiace po porode. Ale vlastne som prijala len pohlavie, pocet deti nie 😂 dcera, ma 3 roky v januari, ich zboznuje, myslim, ze puto budu mat velke ❤️

panelacikova
25. okt 2021

tak po prvé.... to, že bude sestra a brat neznamená, že nebudú mať dobrý vzťah....po druhé, my sme 3 sestry a fakt nemáme vzťahy.... po tretie.... nie bratcek, ale braček 🙂

zuzudrnda
25. okt 2021

Nie. Mam parik a velmi sa tesim. K zdravym detom je to bonus 😉. Vsetko zavisi ako si to urobite a budete viest deti. Jasne, ze som brachovi liezla na nervy. Ale mali sme spolocnu izbu a museli nejak vychadzat. Vzdy mal fesi kamosov 😀, co je vyhoda. No a hlavne je doteraz moj najlepsi kamarat a opora. Vela kamosiek to s bratmi malo podobne. So sestrami az tak nie.

siska25
25. okt 2021

Ja ti rozumiem... len s tym rozdielom, ze mam dceru, dvoch synov a teraz o mesiac sa narodi dalsi syn. Velmi sme chceli pre dceru sestru, ona to tiez oplakala. Aj povedala, ze sa na brata netesi, ze jej robia len zle. Chcela som, aby mala sestru ako ja. Na chlapca sa tesim, ale stale nie som zmierena s tym, ze mam iba jednu dceru, ale dalsie dieta vzhladom na vela faktorov uz neplanujeme.

miadi
25. okt 2021

U nas doma je dievcatko + chlapec najlepsia Vec na svete. Aj ked chcela sestricku. Kazdy den bozkavala brusko a ked sa narodil plakala dojatim. ( rozdiel 4.5r) on sa jej prve dni bal hehe Lebo je tornado no rychlo si zvykol a Ta laska medzi nimi bola od zaciatku viditelna. Ona ked robi somariny ine mensie dieta by malo dost Mozno aj nervy ale on ju uplne žerie. Vsetko chcu robit spolu. Od rana do vecera sa mojkaju. Ja som jej vysvetlila ze sme prepojeni 3 kamosi na cely zivot ze mà rovnake dna on aj ona polku zo mna polku od tatu. Ona v nom vidi svoje chlapcenske mini me. Pecu spolu hraju sa kupu sa spolu dnes ho ucila kolobezkovat. Ked k nam dojdu jej kamosky zahra sa aj snimi. Hracky sa im pacia oboch babske aj chalanske. Pozru spolu aj rozpravky.. Mat syna je uplne rovnako uzasne ako mat dceru. Mas total stastie ze mas z kazdeho pohlavia jedno. Ber to tak. Ze nebudes mat doma len jednorozce ale aj dinosaurou. Kamoska mà dve baby rovnaky vekovy rozdiel ako u nas a vzdy si isli dost na nervy . Tak ich mà jednu na jednom poschodi druhu na druhom sa hraju osve. Lebo v aute rev ze “ ona sa na mna pozera! Ona dycha mojim smerom! “ je uplne jedno ake pohlavie deti maju Hlavne je ako si sadnu povahu a ako ich rodicia lubia rovnako bez rozdielov bez uprednostnovania bez favorita.

basska_b
25. okt 2021

Môj muž hovoril, že matky dcéry milujú, ale synov zbožňujú a u otcov je to naopak. A naozaj to vidím všade okolo seba v rodinách, kde sú deti už velke. Aj pri mojich vlastných rodičoch, mám mladšieho brata. Dcéra je otcov miláčik, vždy vie, ako na neho. A matka s dcérou ide kľudne aj do konfliktu, ale synčeka si bráni do posledného dychu 😀 takže vyčkaj, kým sa narodí a máš 18rokov príležitosť pomáhať budovať vzájomný vzťah medzi svojimi deťmi. Ja som napr. staršiu nedala do škôlky, aj kvôli momentálnej situácii, ale nech sú so sestrou partačky (to nie je návod)

lintu
26. okt 2021

Rozumiem, ale trápiš sa tým úplne zbytočne. Každý vzťah je individuálny. To nad čím rozmýšľaš, sa tak vôbec nemusí stať. Poznám dvojice súrodencov, ktoré napriek inému pohlaviu, nedajú na seba dopustiť. Keby máš len jedného brata, pravdepodobne tiež vychádzate spolu inak, len keďže ich je viac logicky sa ako chlapci spojili.

evkamotka
26. okt 2021

Uzijete si oba svety, dobre mas. Gratulujem. Ja mam 2 chlapcov, vidno ze su ovaja nastaveni rovnako ale aj sa potlcu. Chlapec+dievca sa tiez potlcu ale budu mat len jeden druheho, tak sa toho vztahu neboj. Aj sestry vedia byt rozhadane do krvi, to od pohlavia nezalezi

mabenn
26. okt 2021

mam sestru aj brata, nebavime sa...to nie je o pohlavi nijak toto, spriaznena zenska dusa jej mozes byt ty...neblazni, osud vie co robi, casom ti dojde, preco je to takto

deti95060810
26. okt 2021

tiež som synovi chcela dať brata... dostal 3 sestry...😉

luci_ba
26. okt 2021

ja mam jedneho brata, žiadnu sestru. Nemenila by som 😊

dzejsik
26. okt 2021

ja som vzdy chcela brata 😁 mam sestru, ktoru lubim a asi ako vynahradenie muzskeho rodu druhy syn na ceste 😁😁

h2
26. okt 2021

Žiješ so zidealizovanou predstavou, ako by dievčatká spolu super vychádzali, podporenou tým, že Ty si sestru nemala, s bratmi si nevychádzala, po sestre si túžila a verila si, že s ňou by to bolo iné. Ja brata nemám,z tohoto hľadiska to posúdiť neviem. Ale mám sestru. Ako deti sme mali spoločnú izbu. Neustále sme sa bili a vadili, boli sme úplne rozdielne. Každá mala svoj okruh kamošiek a úplne iné záujmy.

danica2711
26. okt 2021

ja by som svojho brata nevymenila ani za 10 sestier! Okrem toho, je na tebe, ako ich vychováš, aký základ položíš ich vzťahom. Ak budeš vyplakávať aj pred dcérou, že to bohužiaľ nebude sestrička, ale braček, zakladáš im na problémy už teraz. A mimochodom, kde je v tejto plačlivej histórii tvoj muž? Je ti jedno, že on sa určite teší, že bude mať aj on parťáka? Spamätaj sa

luccija
26. okt 2021

Súdis to podľa seba, ak by si mala bratov s ktorými si rozumieš mala by si iný postoj.Ci taký či onaký nezmenis to a bude to fajn🙂matky sú háklivé na chlapčekov a puto je zvláštne tak hlavu hore

ivkazba
26. okt 2021

Ja mám 2 mladších bratov a máme úžasní vzťahy. Vzťahy súrodencov vôbec nie sú o pohlaví. Ale ak budeš mať takýto postoj, tak veru nebudú mať dobrý vzťah a jediný, koho chyba to bude, budeš ty. Teš sa zo zdravých detí, daj im obom veľa lásky, vychovávaj ich a budú mať dobré vzťahy. Vzťahy v tvojej rodine nemusia byť také, ako boli v rodine tvojej mamy. Ty si toho strojcom z veľkej časti.

klip0
26. okt 2021

Na pohlaví v tomto absolútne nezáleží

beatta7
26. okt 2021

nemyslim si, ze by zo surodeneckymi vztahmi malo co to docinenia pohlavie. ba by som povedala, ze poznam viac surodencov, ked je aj dievca aj chlapec a vztah maju super, takze podla mna si robis zbytocne starosti

simona92101
26. okt 2021

Na pohlavi surodencov absolutne nezalezi,dolezite je ako ich budete vychovavat a ako sa budu k sebe spravat.pokial budu ine povahy,cestu si nenajdu k sebe ani keby sz roztrhas.ja mam starsiu sestru,ina povaha,ine zaujmy,nikdy sme si nerozumeli,ona hasteriva hlucna vecne nespokojna osoba,ja skor tichsia rozvaznejsia...

autor
26. okt 2021

Dakujem velmi pekne kazdemu 🙂 urcite to musim len spracovat a prijat novu situaciu, uz nezistim, ake by to bolo, keby to bolo inak, nechcem si vytvarat idealy. Ako tu niektori pisete, ak su dvaja, budu mat len seba navzajom a asi to tak malo byt. Aspon vieme, ze pocet deti je konecny 😊

@danica2711
Isli sme na sono skontrolovat nase babatko, zelali sme si v prvom rade zdrave dieta, nie pohlavie. Dokonca sme si to chceli nechat ako prekvapenie, ze je to jedno, ale ked nam to lekar oznamil, proste to na mna dolahlo, sama som nechapala. Ked sa pozriem na fotku zo sona a ten maly zivot, hanbim sa za moje emocie, maly za to nemoze a vsetci ho tu budeme lubit, ale nemohla som si pomoct. Pred dcerou som neplakala🙂 nebola s nami. Na brata sa tesi, kazdemu ukazovala fotku a podla mna ani nevie, co ju caka. Co sa muza tyka, vraj mu na pohlavi vobec nezalezi a prijal by aj 3 dcery. Neprejavuje emocie, aj pri nasej prvej sa to puto zacalo budovat az ked prisla na svet, dovtedy je to prenho proste dietatko rastuce v bruchu, nema potrebu tulit sa k nemu atd...

ella_price
26. okt 2021

Hormóny? 😀 Inak na tom fakt nezáleží. Dokonca máme v rodine vzťah, kedy nevlastní súrodenci (sestra a dvaja bratia) majú lepší vzťah ako dve vlastné sestry.

marianarem
26. okt 2021

Mozno sa to ani netyka tvojho maleho, ale je to skor prilezitost pre teba odsmutit si nevydarene vztahy s bratmi. Tak bud smutna, postupne to prejde a bude ti lahsie. Tych surodeneckych vztahov som videla za cely zivot (ako asi kazdy) vela roznych. Poznam sestry najlepsie kamosky, ale aj take, co sa az preklinaju alebo sa roky nerozpravaju.

hederamonstera
26. okt 2021

ach jaj, ked furt citam tieto diskusie o tom, ako je niekto smutny z pohlavia svojho dietata, az mi je smutno. Naco si to davate potom zistit? Mohli ste byt cele tehotenstvo v pohode, ale takto z vas dieta citi, ze nie je prijimane...smutne.
A dospeli ludia by uz mohli lepsie rozmyslat a chapat, ze nie vsetko je tak ako chceme a uz vobec nevieme odhadnut dopredu ake budu vztahy. ach jaj

20erika07
26. okt 2021

Ahoj ,ja si myslim ze tie vztahy medzi surodencami sa velmi odvijaju pri vychove. Kedysi to bolo velmi v rodinach viditelne ze sa uprednostnovalo jedno dve deti viac, a tym pestovali rodicia medzi surodencami chladnejsie vztahy. Je uplne jedno ake pohlavie. My sme boli 3 sestry a jeden brat. Nemali sme skor ziadny vrucny vztah ,mama si na tom nezakladala, vlastne ani s nou sme nemali vrucny vztah. Nejako som to takto neriesila ako ty, chcela som mat syna a dceru a to sa mi splnilo. Je medzi nimi ale skoro 7rokov rozdiel a to je moc. Syn mi ked bol mensi dost vycital ze on chcel brata a nie sestru. Dcerka mi v slabej chvíli tiez uz povedala ze preco nema sestru . Ale oni su uz partaci. Syn ide mat 14rokov , ma na nu pubertalne narazky , ked bol mensi nemal k nej ziadny vztah, a myslim ze je to preto lebo ona od narodenia do 4rokov bola velmi narocne dieta a cela rodina tym "trpela" ,on si samozrejme takeho surodenca nepredstavoval. Ale ako sa ona zmenila, tak je to uplne ine. Doma som uz velmi davno nepocula vycitku za ineho surodenca, maju spolocnu izbu takze travia spolu vela casu ked su obaja doma. My sme citovo velmi otvoreni a takisto aj oni, syn troska menej ale proste su to dobri partaci , vobec bez ohladu na pohlavia. Dokonca sestru odnesie a vyzdvihne zo skoly, co mozno este pred 2rokmi nehrozilo ukazat sa s nou medzi jeho kamosmi 😁 a ona sa velmi rada o neho stara 😁

maryon1
26. okt 2021

neboj, to, že ty nemáš nejak extra blízky vzťah k svojím bratom, neznamená, že tvoja dcéra to bude mať s bratom rovnako. možno si s ním bude rozumieť ešte viac, akokeby mala sestričku.
Teš sa, veď to je snom pomaly každých rodičov, mať párik 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
26. okt 2021

@hederamonstera
Taketo iste rady by som napisala aj ja cudzej osobe na internete, keby si precitam tuto diskusiu 🙂 tiez som bola frajerka a ked si precitas moj komentar, prisahala by som, ze pohlavie mi je ukradnute. Ale razom sa to zmenilo, asi hormony a vsetko dokopy, nemozem za to, ze som dostala uzkost z toho, ale vztahy sme mali my doma

bejkovnicka
26. okt 2021

Toto si myslím je z veľkej miery o rodičoch (narážam na tvoj zlý vzťah s bratmi). Ja mám starsiu sestru, vzťah neni že vlažný ale zlý. Nikdy dobrý nebol, snáď od puberty. Toto neni vôbec o pohlaví. Ja mám syna a dcéru (5 a 3roky) a zbožňujú sa. Áno sú aj hádky atd, ale toto je o tebe ako matke ako ich budeš učiť tolerovaniu sa a láske k sebe. Samozrejme základom je nerobiť rozdiely, aj keď ja v sebe vo vnútri rozdiely robím (áno chlapec je miláčik), ale navonok sa snažím byt stále spravodlivá. U nás tie vzťahy so sestrou si myslím že padli práve na tom. Ja som bola vždy ten miláčik a super dieťa, sestra za všetko dostávala. Myslím si, že táto “trauma” jej zostala doteraz, preto nemáme dobrý vzťah.

Strana
z2