Doma mám neposedné 16-mesačné dieťa a som znovu tehotná
Dobrý deň, máme doma synčeka, ktorý má 1 rok aj 4 mesiace, a je naozaj neposedný. Ja som opäť tehotná, začínam 5. mesiac a som veľmi nervózna naňho. Keď mu niečo 100x zakážem, on to ide 101x urobiť a už som nepríjemná a zvyšujem hlas. Kým som nebola tehotná, nebola som taká naňho. Cítim sa ako príšerná matka, a bojím sa, že si bude myslieť, že ho neľúbim. Strašne som netrpezlivá a výbušná, a veľmi ma to trápi. Mali ste to niektorá? Vráti sa to opäť do normálnu, keď porodím?
@naty_10 Cauko, 1.) Nie si priserna matka. 2.) Si tehotna, 5. mesiac, ja tiez a tiez som protivnejsi na svoje deti, je to normalne. Uz iba to, ze si tehotna da vela zabrat a este male dieta do teho. 3.) Dieta vie, ze ho lubis, netyraj sa myslienkami, ze si priserna matka, urcite nie. SI DOBRA MATKA A TO BOHATO STACI 🙂
Neboj nic, mozno by si bola protivna aj bez tehotenstva, je logicke ze take dieta skusa a clovek ma len jedny nervy.
Zvladnete 🙂
@naty_10 Cauko, 1.) Nie si priserna matka. 2.) Si tehotna, 5. mesiac, ja tiez a tiez som protivnejsi na svoje deti, je to normalne. Uz iba to, ze si tehotna da vela zabrat a este male dieta do teho. 3.) Dieta vie, ze ho lubis, netyraj sa myslienkami, ze si priserna matka, urcite nie. SI DOBRA MATKA A TO BOHATO STACI 🙂
@maryve ❤️❤️❤️❤️🙏🙏🙏🙏
Ďakujem všetkým za čas a odpoveď. Myslela som si, že len ja takto fungujem. Manžel mi povedal, že či nemôžem byť menej nervózna, ale mne to nejde. On naňho neni až taký nervózny, aj keď nás malý veľa skúša, no bojím sa, že som tým pádom ja chybná.
Ďakujem všetkým za čas a odpoveď. Myslela som si, že len ja takto fungujem. Manžel mi povedal, že či nemôžem byť menej nervózna, ale mne to nejde. On naňho neni až taký nervózny, aj keď nás malý veľa skúša, no bojím sa, že som tým pádom ja chybná.
@naty_10 chlapi nic nechapu, ani moj🤣, ale lubime sa, ale inac sme si vzajomne oporou.
@naty_10 no na tvojom mieste by som sa skusila ovladat. Vravis ze zacinas 5ty mesiac, to budes neprijemna a vybusna este dalsich 5 mesiacov? A po porode to bude este dalsi naval hormonov, ak chces vinit tie
mozno by ti pomohlo sa trochu viac uvolnit, menej syna 'vychovavat' - naozaj je vsetko to, co mu zakazujes, nutne zakazat? nebolo by jednoduchsie trochu povolit hranice, ak ich ma prilis napevno? a za dalsie - zmenit sposob riesenia z neustaleho upozornovania, na nieco funkcnejsie, napr. fyzicke zabranenie mu v tom, co robi, predchadzanie problemovym situaciam odstranenim 'pokusenia', alebo presmerovanim pozornosti, ak dieta robi nieco, co nesmie, tak ho zaujat niecim inym.. viem, ze to nejde vzdy, ale niekdy mozno ano a hned je o kopu stresujucich situacii menej
Normálne si dopraj oddych od povinnosti, dovoľ synovi robiť aj blbosti alebo odstráň “dôvod” tvojho napomínania a popravde, po pôrode sa to nezlepší, budeš mať 2 deti, ktoré budú mať často požiadavky na teba súčasne, nekvalitný spánok + žiarlivosť staršieho, ktorá sa často prejavuje tak, že bude len viac protivný - na teba, nie na súrodenca. Za mňa je naj skúsiť terapiu, kde budeš môcť popracovať na trpezlivosti a zisti, kto z rodiny bude ochotný prísť aspoň kočíkovať. Prvé mesiace budú ozaj náročné.

Ale ved emocie musis prejavit, aj zvysit hlas. Ako ma vediet, ze si nerobis prdel, ked mu 99x kludne povies, Jozko, ale toto fakt nerobime, to sa nepatri..