icon

Hnevám sa na málo pohybov bábätka v brušku

12. dec 2019

Ahojte, mam taky problem cele tehotenstvo, ze babatko sa v bruchu velmi malo hybe. Mam.placentu vpredu na zaciatku to teda nebolo nic neobvykle, ale teraz som uz v 35 tyzdni. Par dni dozadu bola asi 4 dni za sebou taka aktivnejsia strasne som bola z toho stastna a teraz zase nic... Pohne sa ale len tak aby dala vediet ze zije, nechava ma vynervovat sa do uplnych krajnosti. Som z toho na prasky, placem ked sa pozeram na veci co tu pre nu mame popravde mam obrovsky strach ci to vobec vyuzijeme..ci sa narodi ziva a zdrava... Pocitujem az hnev na to dietavv bruchu ze ma takto trapi... Mate niektora taku skusenost? 😔

Strana
z2
zuzuliennka1
12. dec 2019

a este teda mi napadlo - zvacsa to byva tak, ze tie pohyby najviac citit vecer, ked si sadnes... lebo si v pokoji, klude... ked si cez den v pohybe, jednak to necitis a tiez pohyb babatko upokojuje, vtedy dokonca vacsinou spia - naopak vecer a v noci su hore 🙂 skus si to odsledovat dnes vecer, pripadne v lahu (ak sa ti este da lezat na chrbte podopreta vankusom, teda mierny pololah)
skor moze byt na skodu, ze tak negativne rozmyslas

janynyna
12. dec 2019

Úplne ťa chápem co prežívaš. Ja som bola v 37tt hospitalizovaná kvôli pohybom. Ani lekár na pohotovosti ho nedokázal zobudiť ultrazvukom. Akonáhle som nastúpila so nemocnice myslela som,že mi vyskočí z bruška. Hlavné nestresuj a tes sa na bábätko. A ak máš čo i len najmenšiu pochybnosť tak choď na pohotovost. Skontrolujú bábätko a ty budeš kľudná. Držím palce.

autor
13. dec 2019

@janynyna napokon som bola, uplne prvy raz sa neohlasila ani vecer v posteli na toho hrajuceho zajaca....ako aj inokedy, vsetko v absolutnom poriadku, ozvy, prietoky, babo spokojne...o mame sa to povedat nedalo 🙄 ako si to zvladla do konca? Obavam sa ze teraz sa teda bude hybat este menej a teda v podstate vobec...spytam sa zajtra aj svojej doktorky ci kupit ten angel sound (ta na pohotovosti mi to odporucila) alebo manualne budit co vsak nie vzdy zaberie.

anniii
13. dec 2019

@mirola Môj presne to isté. Mala som placentu vpredu a malý bol otočený KP s nožičkami rovno, ako na obrázku, takže na kopanie nemal priestor. Počas tehotenstva som strávila veľa času v nemocnici kvôli hroziacemu predčasnému pôrodu, takže niekoľkokrát denne som bola na pásoch a aj keď sa malý hýbal, ja som skoro nič necítila. Aj tak si myslím, že v prípade pochybností je najlepšie ísť na pohotovosť.

katie253
13. dec 2019

Teším sa že ste V poriadku

markaterka
13. dec 2019

Ja som to mala tak isto. Dve deti a veľmi málo pohybov. Syn sa takmer vôbec nehybal. Tiež som stresovala. Ale všetko bolo ok. Dcéra sa hybala trosku viac, ale aj tak to nebolo bohviečo. Môj muž vôbec nevie, čo to je, cítim zvonku pohyby dieťaťa.
Obe deti sú zdravé. Syna som porodila v 38 týždni, dcéru v 39 týždni.

zuzuliennka1
13. dec 2019

ja si myslim ze stresujes zbytocne 🙂 mozno proste len vela spi a bude to pokracovat aj po narodeni, ako u nasho syna 🙂 fakt ze sa takmer absolutne nehybal v bruchu..
a kludas je uz dva roky, poobedny spanok taha aj 2,5h a v noci sa semtam budi max. 1x 😊

autor
13. dec 2019

@katie253 dakujeme 🙂

autor
13. dec 2019

@zuzuliennka1 ako ano stresujem zbytocne o tom vlastne je ten prispevok ze je tazko odhadnut pri takychto detoch kedy stresujem zbytocne a kedy by som mala naozaj 🙂 mama mi vravela ze ja som bola v bruchu taka ista, aj tak ale su to pre mna tazke situacie ked sa ani po sladkom a po lezani na boku vobec neohlasi resp ja ju necitim... A aj tak bolo vsetko ok, o takychto situaciach sa ale akosi na nete az tak nepise ze aj takto vedia tie deti potrapit maminy.... Dnes ju napr citim cely den priebezne, predtym 4 dni takmer absolutne vobec, neni sa na co spolahnut 🙂

zuzuliennka1
13. dec 2019

hlavne asi menej citania na nete by som ti poradila, lebo sa zblaznis 🙂 riad sa pocitmi a aj sama sebou, ked vies, ze to nie je nic neobvykle u nej

janynyna
13. dec 2019

No ja som sa už sledovala úplne. Teda bábo. Ináč ja keď som malého dlho necítila tak som si dala hrozno o do 5 min. už kopal.

evitka83
11. jan 2020

Vies co by som ja za to dala??? Dom v 32tt, ale uz od 16tt kope ako sialeny, prva dcera mi to tiez dala dobre si to uzit. Uz len kvoli tomu som sa tesila na porod. Nenavidim tehotenstvo

oksanka1
31. júl 2021

Ahoj, ako ti to dopadlo s tym lenivym babatkom 🙂 pytam sa lebo aj ten moj synator je lakomy na pohyby a kopance..neviem ci je to ok, vsetky kamosky rozpravaju o tom ako dostavali kopance do rebier a ako deti v noci boli aktivne a hybali sa a kopali..a ten moj je taky ako tulenik, kde tu sa pohne, kde tu kopne..ale velmi malicko

fiffinkaa
31. júl 2021

Neviem koľké je to tvoje tehotenstvo,.ja som pri prvom takmer nič necítila..žiadne pohyby..našťastie nebol internet tak som ani nevedela vlastne ako to m a nemá byť.

autor
31. júl 2021

@oksanka1 ahoj 🙂 no kym som porodila bola som veru aj na pohotovosti co sa cely den nepohla...a teraz ma rok a pol, a potvrdilo sa to ze taketo deti ostanu bud velmi kludne alebo opacne velmi aktivne...nas je ten druhy pripad 😂 v 6m sa postavila, posadila, zacala stvornozkovat a odvtedy sa nezastavila! Pocas tehotenstva som pribrala 25 kil a teraz mam o 30 menej co za nou beham 🙈 tiez nespi moc, furt je po nociach hore cize evidentne si v tom bruchu ,,nadspala,, 😀

autor
31. júl 2021

@fiffinkaa ahoj, bolo prve a ano presne kedysi sa nevedelo co a ako 🙂 ale tuto aha vyssie som teraz pisala ze teda ako mi davala zabrat v tehotenstve tym ze sa nehybe, tak teraz je to presne opacne 😀

Strana
z2