Hnevám sa na málo pohybov bábätka v brušku
Ahojte, mam taky problem cele tehotenstvo, ze babatko sa v bruchu velmi malo hybe. Mam.placentu vpredu na zaciatku to teda nebolo nic neobvykle, ale teraz som uz v 35 tyzdni. Par dni dozadu bola asi 4 dni za sebou taka aktivnejsia strasne som bola z toho stastna a teraz zase nic... Pohne sa ale len tak aby dala vediet ze zije, nechava ma vynervovat sa do uplnych krajnosti. Som z toho na prasky, placem ked sa pozeram na veci co tu pre nu mame popravde mam obrovsky strach ci to vobec vyuzijeme..ci sa narodi ziva a zdrava... Pocitujem az hnev na to dietavv bruchu ze ma takto trapi... Mate niektora taku skusenost? 😔
ahoj nic si s toho nerob ja som mojho citila len asi tri krat za cele tehotenstvo a este sem tam mal stikutku to aom vedela inak vobec placenta tiez vpredu ale od kedy vyliezol sa nezastavil v bruchu klud a ako vysiel von tak nonstop v pohybe 😂
je to uplne normalne a v 35 tt uz ani nema tolko miesta na pohyb, ved este mesiac a je na svete 🙂 moj syn bol tiez take kludne babatko, pohyby minimalne, aj na ultrazvuku ho musel dr. stuchat aby sa trosku hybal... a ostala mu tato pokojna povaha - vynikajuco spi od narodenia, v noci sa zobudi max. raz (najviac co sme boli hore, boli 2 noci, 3x - po jednom ocko), ma dva roky 🙂 nic si z toho nerob a hlavne nestresuj 🙂
Moj bol taky isty, za cele tehotenstvo sa ani raz neotocil, kopacku mi snad nedal ani jednu a zahmiril sa tak raz za 4 dni, bola som na prasky stale.. no preto sme mu my pocuvali srdiecko, chudak mal hlavu zakliesnenu pod mojimi rebrami.. hlavu ako zehlicka ked ho vytiahli..
Ak sa Ti nieco nezda, zbehni radsej do nemocnice pre istotu. Ale nas maly bol taky isty. Bola som hospitalizovana 10 dni a vecne ma tam museli natriasat lebo maly stale spal 🙂 a casto krat som to musela opakovat tie pasy 🙂 nuz niektore deticky su asi take 🙂 Ale ak chces mat dusu na mieste, zbehni si nech Vas pozru ;)
Dakujem 🙂 ona sa hybe ale ako vravim ,,zaklope,, tam vtedy ked uz som rozhodnuta ist na pohotovost dat sa skontrolovat...keby je inak aktivna a potom takato velmi kludna isto by som davno sla ale nakolko je to tak cely cas nie je to vybocenie z normalu...ked ma jeden dva dni take kludne este som v pohode ale na ten treti a stvrty uz ozaj cakam na kazdy mini pohyb..kazdy vecer mame ritual kupel a potom v posteli jej pustam takeho Zazu zajaca na to sa nastastie vzdy ozve...ale je to pre mna napor na psychiku ze niekedy cez den nic hlavne po takych aktivnejsich dnoch sa o nu velmi bojim...
Skus si dat vzdy troska sladkeho 🙂 vtedy byva dietatko aktivnejsie 🙂
@amarilka26 taketo postupy poznam samozrejme 🙂 bez toho by sa mozno nehybala vobec 😀 dnes v noci som moc nespala ale zato som zjedla dve dobosky aby som ju zobudila
U mna napodobne, dokonca som bola aj x krat na pasoch, kde merali.... ona sa hybala ale len minimalne...a keby nemavala casto stikutku ani neviem ze "tam je"
🙂 🙂 tiez som mala nocne najazdy na jedlo 🙂 ale teda preto lebo mi chutilo, no hlavne ze to bolo na co zviest 🙂 Hlavne bud v klude a uzivaj si este tehotenstvo 🙂 je to krasne obdobie 🙂 a s nemocnicou nevahaj ak sa nieco nezda 🙂 pozru Vas a ked je vsetko v poriadku ides domov 🙂 ako vravel moj gynekolog radsej 10x zbytocne ako raz neskoro 🙂 ja som sa toho drzala 🙂 uz ma v nemocnici vsetci poznali, xixi 🙂
Ano, tiez som.mala placentu vpredu pri prvom, takmer sa cez den nehýbal, mala som.len tvrdnutie brucha.ze je ok som.vedela len preto, lebo často maval stikutku a vecer, ked som.si lahla, tak vtedy ozil. Inak nic. Zato druhé babo sa hybalo tak, ze az.. tu som.citila.velmi často, to sa neda porovnat.
Ja by som.nestresovala, ak sa aj hybe, plus, ze ak sid as nieco sladke, tak to vyvola pohyb bábätká..ak ti dr.vravi, ze je babo je ok, tak je to ok.
Ono mne sa stalo na monitore, ked sme.pocuvali srdiečko a ci mne sa uz nespusta porod, ze som.sa zlakla, pytam.sa, ze to co bol za zvuk a sestrička, ze ved babo sa pohlo. Ja vážne? Ved ja som .nic necitila!
@siska53 rovnako na sone ked som to vravela doktorke ze sa hybe velmi malo tak nevedela co mi na to povedat lebo ze vidi ze sa aktualne hybe vravim ja nic necitim... Najhorsie to je ale ozaj po tych aktivnejsich dnoch...ja sa budem tesit urcite viac ked uz bude uspesne von...obdobie tehotenstva je pre mna len obdobie roznych diskomfortov a problemov vsetkeho mozneho druhu (hlavne nespavosti) okrem teda gynekologickych paradoxne
Moj maly sa hybal iba okolo 17:00 a 22:00, inak absolutne, okrem toho bol troska mensi.. cize ma strasili aj v nemocnici, na tych pasoch odomna chceli, aby sa hybal ( poskacte si, otocte sa na bok, teraz na druhy) on tie pasy neznasal, normalne sa vzdy otocil aby bol z dosahu pristroja, mam odlozeny jeden vysledok, kde ho pristroj nenameral aj 2 minuty, potom ho sestricka musela zasa najst...
Chod na pohotovost, preboha nepocuvaj rady typu ze "aj mne sa babo malo hybalo a je v poriadku". Moze to byt v poriadku ale aj nemusi. Pri znizenej intenzite pohybov alebo naopak pri nadmerme zvysenej moze mat babatko problem, mozes mat napr zhorsene prietoky placentou a je na mieste ist na pohotovost. Necakaj kym vobec nebudes citit pohyby, to uz moze byt neskoro. Chod na pohotovost alebo k svojej dr ak este ordinuje. Skontroluje ti ozvy, prietoky, ci je babo v poriadku. To je to najmenej vo mozes spravit a aspon budes kludnejsia. A take to klopkanie-stikutka babatka sa nepocita ako pohyb...
ja som pohyby necitila aj tyzden, potom sa pomvril. potom zas par dni klud 🙂 vobec to nebolo take, ze by sa tam vkuse mrvil, co som citala ze niektore deti tak kopnu do mechura alebo rebier, az zaboli.. absolutne nic z toho... a mame kludne 2r dieta, ktore sa samo vydrzi v klude hrat aj hodinu 🙂 taka povaha
pomohlo ti nieco na nespavost? odkedy si ju mala? aj ja ju mam. zacala hned po oplodneni...
@whatever1 co ju hned strasis?? sama pise, ze “ keby je inak aktivna a potom takato velmi kludna isto by som davno sla ale nakolko je to tak cely cas nie je to vybocenie z normalu” - tak je to proste kludnejsie dieta, aj take su... a ak sa podla teba stikutka nepocita za “pohyb”, tak moje dieta sa nehybalo celych 9m 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ a je to zdrave sikovne dieta a vonku dokonca ani “nechodime”, ale vsade musi utekat
@whatever1 ide o to ze ona je naozaj takato stale...ma take obdobia trochu viac a potom trochu menej pohybov a ked uz z toho mala je este.menej..ja som na.prasky...s tym som sa prave chcela vyzalovat 🙂 je to pre mna tazke hrozne...praveze vsetko viem ze treba sledovat tu intenzitu a o tom prave hovorim ked uz sa mi zda ze preboha preboha pohne sa a takto ma v kuse dostava uplne na hranu nervoveho zrutenia 🙂 raz pocas takehoto kludneho 3 dnoveho obdobia som mala.poradnu, vsetko bolo v absolutnom poriadku, preto je tazke odhadnut pre mna ten odtienok kedy je to este normalne a kedy uz prilis malo pohybov 🙄
@juliet86 nie nic, ma to rozne priciny niekedy stres, neviem si najst polohu, najcastejsie ale traviace problemy, priserne krce v bruchu, musela som vysadit svoje lieky na travenie cize ozaj ti neporadim 🙂
@zuzuliennka1 u nas to vlastne v bruchu klidne dieta je naopak, zivel.velky a nasa v bruchu kopačka, je o dosť kludnejsia ( kym.teda nie je s bratom 😜).
A ked si das sladke, to nepomaha? Kamoske sa mala.takto nie a nie pohnut, tak sla, mala.len prosto spinkala, taj jej radili, ze nech si da nabudúce nieco sladke, ci to pomoze a ked nie, tak nech dobehne.
@zuzuliennka1 to nie je o kludnosti babatka, ale o tom, ze ak je placenta vpredu, tie pohyby tak necitia. Mne to vravel moj gynekolog. Ale strasit by ju nemala, no..
Ono sa odporúča rátať pohyby. Vždy približne v rovnakom čase dňa (keď je dieťa väčšinou aktívne) si ľahnúť a polhodinku rátať počet pohybov. A tento počet by mal byť každý deň viac-menej rovnaký. Ak je výrazne nižší alebo aj vyšší, treba ísť pre istotu k lekárovi. Do pohybov sa neráta štíkútka ani to, keď si napr. stlačíš bruško a bábätko zareaguje pohybom.
Poradila som ti co mas urobit.. je na tebe co spravíš, ci pojdes, alebo budes radsej doma plakat od strachu ako pises..Ked citis malo pohybov je viac ako na mieste ist na vysetrenie. To ti povie kazdy lekar. Zeny co ti pisu ze je to v poriadku ti do brucha nevidia...
Ahoj,ja keď som chodila na pásy,tak som musela stále s bruchom mixovať aby sa hýbala,sestrička ma vystrašila,že asi pôjdem do nemocnice
Prišla som s tým k dr a tá len povedala, a nech spí, potom už spat nebude
Sesterka sa zasa vždy z pásov dostala na dva dni do nemocky, záleží aj od doktora! Potom mi povedala,nech si dám vždy pred tým niečo sladké, že bude aktívnejšia
Mate pravdu asi vsetky 🙂 ono asi aj ta kombinacia placenta vpredu a velmi kludne dieta nie je idealna..ked sa aj hybe ja to necitim kym sa nehybe poriadne...dnes sa uz pohybala tak standardne ale bol to fakt stvrty den po 3 dnoch kludu🙂 cize bolo to ok ale nabuduce uz pojdem na pohotovost a nebudem sa trapit..budem instruovat aj priatela nech so mnou nediskutuje (lebo ja som skor taka ze nechcem moc ist) a zavezie ma
Odporúčam kúpiť domáci monitor na počúvanie srdiečka. Volá sa to Angel sound, ja ho mám tiež, A keď sa malý nehýbe, tak si to zapnem A počúvam či bije srdiečko. Srdiečko bije rýchlejšie ako tvoje srdce, okolo 35 úderov za 15 sekúnd, stopujem si na mobile. Tak som aspoň trochu kľudnejšia.
@katie253 Toto nie je dobrý nápad, lebo po prvé mamičky často netušia, čo vlastne počúvajú (kľudne môžeš počúvať prúdenie krvi vo vlastných žilách a nezistíš to), a druhá vec je, že to, že dieťaťu bije srdce nie je záruka, že mu v bruchu nič nie je. Srdce prestane biť ako posledné a to je už neskoro. Najspoľahlivejšie sú pohyby.
@rybka16 ver mi že je to dobrý nápad , mne bábätko zomrelo minulý rok V 40tt tehu, necítila som pohyby. Ver mi že na to ticho V prístroji, keď mi chceli robiť pásy nezabudnem do konca života.
A srdiečko je pekne počuť, lebo bije oveľa rýchlejšie ako hocijaké prúdenie krvi. Schválil mi to aj lekár, samozrejme treba sledovať aj pohyby. Nespolieham sa len na ten prístroj.
@siska53 jasne, je to samozrejme aj tym, ako je poukladane vsetko dnu, a ked je medzi babatkom a stenou maternice placenta, tak to necitit, alebo menej 🙂 ja si pamatam za cely cas mozno jeden-dva take fakt stuchance do boku :D inak nic 😁
samozrejme nejdem to zlahcovat, pre istotu nech ide do nemocnice, ale stres a panika narobia casto vacsie skody, nez realita

Keď nemáš istotu tak sa daj hospitalizovať, pásy robia tri krát denne.ja som bola tiež preto v nemocnici, viem čo prezivas