Je možné nevedieť o tehotenstve až 8 mesiacov?
Ahojte ženy toto bude čisto filozofovanie ale ak sa vám to niektorej stalo alebo niekoho takého poznáte budem rada ak sa podelíte o skúsenosť. Pre mňa je to až neuveriteľné. Čítala som si komentáre pod postom od jednej tehu influencerky a daka žena tam písala že ona napríklad 8 mesiacov nevedela že je tehotná a že porodila 3 týždne potom ako to zistila. Z blízkeho okolia tiež viem o jednom prípade kde sa to tiež dotyčná dozvedela v 8 mesiaci. Vysvetlite mi niekto ako to vôbec je možné? Lebo po 1. Ak otehotnela musela spať s niekým bez ochrany
2. Menštruácia prestane počas tehotenstva. Viem že nejaké krvácanie sa raritné vyskytnúť môže ale asi nie úplne pravidelné a rovnakej intenzity ako menštruácia.
3. Žene počas tehotenstva rastie brucho. Na niektorých to dlho nie je vidieť ale myslím si že 3 týždne pred pôrodom to už vidno na každej aj obéznejšej žene. Hlavne si to sama na sebe všimne nie?
4. Dieťa počas tehotenstva kope a dosť to cítiť. Niekto to cíti menej ale opäť ona by to nemohla cítiť vôbec aby si to nevšimla.
5. Nemohla mať žiadne tehotenské príznaky ako ranné nevoľnosti, viditeľné naliate prsníky, vytekajuce mlieko z bradaviek etc. je toho milión, tie ktoré ste boli tehotné viete. Aby si tá dotyčná žena nevšimla že je tehotná buď musela spĺňať všetky tie body naraz alebo klame. A to prvé mi pripadá veľmi ťažko uveriteľné. Čo si o tom myslíte? Je to možné? Poznáte niekoho takého?
@sara07 môj doktor teda nikdy neriešil, koľko mi predpísal antikoncepcie. Mala som 6mesacny opakovací recept a keď vypršal, zavolala som sestričke a vypísala ďalší. Čo sa týka toho, že nie je menzes, normálne to funguje tak, že ženy berú tbl po sebe, nie že vynechajú. Takže žiadne zavádzanie, takto to reálne ženy robia.
@anonym_20dd66 ano na 6 mesiacov má xy tabliet + myslim že to bolo 7 dni prestávka
lenže ak by si to brala bez tej prestávky tak časom prideš do stavu že si musiš pytat skorej
sestrička predsa vidi posledný predpis, nie je blbá , že ti o mesiac konči posledne balenie
@anonym_20dd66 ano na 6 mesiacov má xy tabliet + myslim že to bolo 7 dni prestávka
lenže ak by si to brala bez tej prestávky tak časom prideš do stavu že si musiš pytat skorej
sestrička predsa vidi posledný predpis, nie je blbá , že ti o mesiac konči posledne balenie
@sara07 neviem či to tebe treba nakresliť. Moja sestrička a môj dr to neriešili. Normálne mi predpísali, ako som zavolal. To, že ty s tým nemas skúsenosť neznamená, že to tak nefunguje a nemôže byť.
Ja tomu tiež nerozumiem. Ale poznám taky prípad, bola mi veľmi blízka osoba. Mali sme malo rokov, ja 14, ona 15. Šikovná baba, jednotkarka, basketbalistka. Mala frajera o rok staršieho, len raz sa spolu vyspali, pamätám si, ako mi o tom hovorila. Ze to nešlo, tak sa na to vykaslali. 9 mesiacov sme chodili von, videla som ju (v šatni) v spodnom prádle, chudá, plocha. Pamätám si, že sme mali spojený tréning, bola zima, tma už o 16:00 a ona trenerke vravela, že jej nie je dobre. Ja aj jedna baba sme sa jej zastali, lebo trénerka po nej začala kričať, nech nevymysla. Normálne mam husinu keď to píšem... So slzami išla aj cez bolesť, prešli 2h a išli sme domov. Bola tma, ona ledva prišla domov, išla som ju odprevadiť až k dverám. Doma som o tom povedala rodičom, ako bolo v škole, na tréningu atď.
Ráno sme sa mali stretnúť pri schodoch ako každé ráno, keďže sme spolu chodili do školy, no ona neprišla. Bola v pôrodnici. Tie boelsti boli kontrakcie... Vraj o tom nevedela, sex bol len raz. Žiadne príznaky, na záchod počas MS sme chodili vždy v dvojici alebo trojici báb.. Proste keby to nezazijem, neuverím.
Ked som rodila ja, stále som na ňu myslela, že ona bola v kontrakciach a musela behať, triafat na kôš... Ale nerozumiem tomu, keďže ja som tiež vedela, že som tehotná skôr, ako som si urobila test. Všetky príznaky, veľké brucho, prsia, koloseum sa mi robilo už asi od 8m...ale verím tomu, že o tom nevedela.
@sara07 neviem či to tebe treba nakresliť. Moja sestrička a môj dr to neriešili. Normálne mi predpísali, ako som zavolal. To, že ty s tým nemas skúsenosť neznamená, že to tak nefunguje a nemôže byť.
j
@anonym_20dd66 ja chápem čo píšeš nemusíš byt hned podraždená a agresívnam ty si pýtala po určitom čase ale nie tri mesiace skorej
@anonym_autor toto ti nepredpíšu ako lentilky ,
zase u mudr hovoríš kedy si mala naposledy menzes aj ked berieš antikoncepciu
@sara07 tak každý má iného doktora. Môj to nikdy neriešil ani jeden ani druhý. Kedykoľvek som zavolala predpísal neriešil. Aj pani v lekárni ma poznala keď som nemala recept predala mi aj tak. Áno viem že sa to nemá. Moja dobrá kamarátka tiež je antikoncepciu tak že dôjde jeden blister a ide na ďalší aby nemala menzes. Čo ti poviem. Že je to nezdravé jej je asi jedno..
j
@anonym_20dd66 ja chápem čo píšeš nemusíš byt hned podraždená a agresívnam ty si pýtala po určitom čase ale nie tri mesiace skorej
@sara07 no okrem mňa ti to písali ešte ďalšie dve ženy a aj tak si si šla svoje, ako to nejde. Preto moja reakcia.
@sara07 je to pravda niektoré ženy naozaj jedia antikoncepciu bez tej pauzy a nemajú menzes. No a dr. povieš čokoľvek. Trebárs že si stratila celú škatuľku a už máš tabletiek až až
@sara07 ten recept je casovy, nie na pocet baleni, fakt si myslis, ze ked po roku volam kvoli predpisu noveho receptu, tak lekarka prepocitava kolko baleni som si vybrala? A ano, vela zien berie hak nepretrzite, aby vobec nekrvacali...
@anonym_autor tiez poznam taky pripad, spoluziackina sestra to zistila cca v 5-6 mesiaci, tiez sme nechapali
@eleanora666 tak toto je pekná kravina, pretože blister ta nepusi a ty máš vždy prestávku na menzes, môžeš ho mat kratši, miernejší ale nie každy mesiac byt uplne bez
a navyše musia mat prestavku lebo recept máš len na určite balenia, čiže po takom pol roku, roku čo povieš mudr prečo potrebuješ skorej recept
takže poprosím nezavadzať
@sara07 asi nemas kamaratku lekarnicku 😆 vsetko sa da obist.
@sara07 tak každý má iného doktora. Môj to nikdy neriešil ani jeden ani druhý. Kedykoľvek som zavolala predpísal neriešil. Aj pani v lekárni ma poznala keď som nemala recept predala mi aj tak. Áno viem že sa to nemá. Moja dobrá kamarátka tiež je antikoncepciu tak že dôjde jeden blister a ide na ďalší aby nemala menzes. Čo ti poviem. Že je to nezdravé jej je asi jedno..
@anonym_autor no jasné a potom treba nadavat na anikoncepciu čo sa dobabralo, za blbost sa platí
u nás máš lekaren kde ti pre vyhradu svedomia nepedaju anikoncepciu môžeš mat recept kolko chceš, nedržia ju
ak ta lekarnička pozná je to iné
Ano, poznam taku, ale tam to okolie videlo od 5 mesiaca, pred rodicmi tajila a este lekarovi svato svate ma vysetrovacom stole tvrdila, ze nie je tehotna... a teoreticky si to viem predstavit u menej aktivneho baba- mala som take, kopance takmer ziadne, aktivita v bruchu takmer nulova a byt 16tka, tak by som veru nepovedala, ze som tehotna, nebyt toho velkeho brucha🫣ale tak nie vsetky maju take brucho....
@anonym_20dd66 a keby si ubrala pary bolo by to lepšie pre všetkých
@sara07 podľa mňa nie. Veď pozri, aj ty si to vďaka tomu napokon pochopila 😉 ale už sme si to vysvetlili, nie je potrebné ďalej riešiť.
@sara07 asi nemas kamaratku lekarnicku 😆 vsetko sa da obist.
@eleanora666 nemám to je pravda
ale verim že ti predaju ... však si ju plne hradíš
len ako považujem za uplnu blbost sa nou štopat bez prestavky ,
@eleanora666 nemám to je pravda
ale verim že ti predaju ... však si ju plne hradíš
len ako považujem za uplnu blbost sa nou štopat bez prestavky ,
@sara07 vsak ja ani antikoncepciu neberiem. Len vravim ako sa to robi. Lebo viem ze sa to tak robi.
@anonym_autor dcéra bývalého kolegu každému tvrdila, že o tehotenstve nevedela, každopádne nechala bábo v pôrodnici s absťakmi od alkoholu a drog.
@sara07 ale brať tabletky bez prestávky nie je zakázané.
@anonym_autor dcéra bývalého kolegu každému tvrdila, že o tehotenstve nevedela, každopádne nechala bábo v pôrodnici s absťakmi od alkoholu a drog.
@anonym_c534fd tak tam je jasné že to vedela len chcela fetovať
Ja tomu tiež nerozumiem. Ale poznám taky prípad, bola mi veľmi blízka osoba. Mali sme malo rokov, ja 14, ona 15. Šikovná baba, jednotkarka, basketbalistka. Mala frajera o rok staršieho, len raz sa spolu vyspali, pamätám si, ako mi o tom hovorila. Ze to nešlo, tak sa na to vykaslali. 9 mesiacov sme chodili von, videla som ju (v šatni) v spodnom prádle, chudá, plocha. Pamätám si, že sme mali spojený tréning, bola zima, tma už o 16:00 a ona trenerke vravela, že jej nie je dobre. Ja aj jedna baba sme sa jej zastali, lebo trénerka po nej začala kričať, nech nevymysla. Normálne mam husinu keď to píšem... So slzami išla aj cez bolesť, prešli 2h a išli sme domov. Bola tma, ona ledva prišla domov, išla som ju odprevadiť až k dverám. Doma som o tom povedala rodičom, ako bolo v škole, na tréningu atď.
Ráno sme sa mali stretnúť pri schodoch ako každé ráno, keďže sme spolu chodili do školy, no ona neprišla. Bola v pôrodnici. Tie boelsti boli kontrakcie... Vraj o tom nevedela, sex bol len raz. Žiadne príznaky, na záchod počas MS sme chodili vždy v dvojici alebo trojici báb.. Proste keby to nezazijem, neuverím.
Ked som rodila ja, stále som na ňu myslela, že ona bola v kontrakciach a musela behať, triafat na kôš... Ale nerozumiem tomu, keďže ja som tiež vedela, že som tehotná skôr, ako som si urobila test. Všetky príznaky, veľké brucho, prsia, koloseum sa mi robilo už asi od 8m...ale verím tomu, že o tom nevedela.
@lucia13022023 to je fakt hrozna smola. Ako myslím keď sa na to pozriem očami 15 rocneho dievčata po jednom sexe
@sara07 ale brať tabletky bez prestávky nie je zakázané.
@ibrunova nie je zakazané
ale ta prestavka tam nie je pre sradnu kralikov
každy nech si ju berie ako uzná,
moje telo to nie je , len ma zaraža ta blbost a nezodpovednosť
toto mi pripomína povzdych mojej svokry ... komančské vložky a pôrod na starej koze na ne .. 😂😂 ked počuva ako sa vystažovavájú na menzes v tejto dobe ked máme plavky, pradlo, také hentka so striebrom a neviem s čim vložky, kališky atd....
Poznám babu, normálna, inteligentná zo slušnej rodiny. Zistila že je tehotná keď bola v 5 mesiaci. Brucho maličké, myslela si že pribrala a vynechaný menzes pripisovala stresovému obdobiu.
Očividne je to možné. Ale aj tak to nechápem, ja som vedela že som tehotná ešte keď mi test ukazoval /
Uprimne tiez to nechapem a tazko sa mi tomu veri. Prve tehotenstvo som mala take ze mi vobec nic nebolo ziadna nevolnost unava ani nic. Navyse maly bol uplny lenivec ziadne salta sa nekonali a este som mala aj placentu vpredu co teda tlmi tie pocity pohybov ale teda sakra vedela som ze som tehotna aj tak. Neviem ako sa toto da v 8 mesiaci prehliadnut.
@anonym_autor toto ti nepredpíšu ako lentilky ,
zase u mudr hovoríš kedy si mala naposledy menzes aj ked berieš antikoncepciu
@sara07 čo je na tom divné?Vôbec nemusíš mať prestávku v užívaní všetko je to aj tak umelo riadené pri ATK kamarátka v lete užíva bez prestávky , lebo nechce v lete krvacat a jej lekár to vie.Ake zavádzanie?
O jednej 17 ročnej viem, hovorila mi to jej sesternica. Že porodila tak, že ju rodičia zobrali do nemocnice so zlcnikovym záchvatom 🙈 ale ona to vedela, len tajila a tvárila sa na poslednú chvíľu, že nie. Klamala. Jej sesternica mi dokonca hovorila, že aj boli raz spolu vonku, a ešte ju doberali, že má väčšie brucho, aj sa jej niekto spýtal, či nie je tehotná, a ona celý čas tvrdila že nie. Do toho fajčila, aj sem tam popíjala, lebo veď ruka hore. Keď som sa pýtala na malého po rokoch, vraj že je zlatý, ale taký "iný".
Ja sa viem vyjadriť len k pohybom: par mesiacov po prvom pôrode som utekala ku gynekologovi, lebo som neverila ani testom, ani (vtedy extrémne slabej a nepravidelnej) menštruácii, lebo som veľmi intenzívne cítila pohyby, ktoré boli aj hmatateľné a viditeľne. Boli to moje črevá, mala som veľmi silnú diastazu. Ženy, ja kebyže nezažijem, neuverim. Ale ono to bolo presne také, ako keď kope dieta. Brrrrr. Aj teraz mám veľké brucho, po druhom,.len ešte horšie, naozaj neznášam.leto,.lebo trošku sa najem, a som "v 6. Tom mesiaci tehotenstva" a vidím, ako ľudia zazerajú, jak tlačím kočík, že aha, tá to kedy stihla?? 🫣 Už si nájsť čas dať sa postupne dokopy 😶
@7komorova áno môžeš aj keď ideálne by bolo aby ti naskočil najskôr cyklus aby si vôbec otehotnieť mohla. Predpokladáš že by si si to tehotenstvo na sebe nevšimla?
@anonym_autor žena to musi citit podla mna, ja by som to isto dajak vycitila - podla mna “prehana” pani
@anonym_5c97d2
@terezka1947 áno ženy do toho 5 mesiaca sa to ešte dá ale do 8?😄. Ja som to vedela od prvej chvíle že som tehotná cítila som sa inak. Ale tiež som v 5 mesiaci ešte tehotná nevyzerala
@anonym_autor moja sestra to zistila v 28tt
Normalne mala menzes nemala tazkosti ani velmi nepribrala
Placentu mala v predu takže ani pohyby neboli
Ma tetaniu a bezne jemne zaklby takze....
A k otázke do 5-6 m si to viem predstaviť inak nie.Ale je veľa žien čo menzes nemajú mesiace, ktoré sú pribrate a stačí, že majú inak uloženu placentu a tuk a pohyby cítiť nemusia.Ja som mala veľmi malé brucho 65 kg, keď som otehotnela a všetko mi išlo do bokov a zadku pohyby som tiež cítila málo.Prejavy žiadne okrem bolesti pŕs na začiatku.Ziadne chute, zvracanie, zaha nič.Niekomu tečie mlieko už od 7 m stmavnu mu prsia, linea negra...
@ibrunova nie je zakazané
ale ta prestavka tam nie je pre sradnu kralikov
každy nech si ju berie ako uzná,
moje telo to nie je , len ma zaraža ta blbost a nezodpovednosť
toto mi pripomína povzdych mojej svokry ... komančské vložky a pôrod na starej koze na ne .. 😂😂 ked počuva ako sa vystažovavájú na menzes v tejto dobe ked máme plavky, pradlo, také hentka so striebrom a neviem s čim vložky, kališky atd....
@sara07 brať bez prestávky je v pohode a je to na každej žene. Ja len reagujem na to, že sestrička vie, koľko balení predpísala. Aj kebyže to sleduje, tak stačí povedať, že beriem bez prestávky. Plusy a mínusy si vie každý pozrieť v letáku. To, čo píšeš o svokre, je úplne mimo témy.
@anonym_autor odpoviem za seba, o dieťa sme sa snažili, krvácanie bolo pravidelné a pomerne silné, takže ma ani nenapadlo, že to nie je menštruácia. Iné príznaky som počas prvých týždňov nemala. Ja osobne som mala viditeľné bruško až v siedmom mesiaci, dovtedy som zapal všetky nohavice. ale nakoľko som mala silné nevoľnosti od asi konca druhého mesiaca, tak som išla k lekárke. Keby som ich nemala, neviem, kedy by som to zistila, asi až v šiestom mesiaci, keď som už nekrvácala. Ale ten ôsmy sa mi nechce veriť, myslím, že len chcela byť zaujímavá. Poznám ženu, ktorá zistila v piatom mesiaci, že je tehotná, bola aj tu na MK a videla som foto ženy v ôsmom mesiaci, ktorá mala oblečené šaty s opaskom a ani náhodou by ma nenapadlo, že je tehotná. Takže stať sa môže, ale určite nie do ôsmeho mesiaca, pohyby sú už veľmi výrazné, ani prvrodička si ich nezmýli s pohybom čriev