icon

Je vek 38 rokov už neskoro na tehotenstvo?

19. sep 2023

Ahojte mamičky,myslite že vek 38 je už dost na tehotenstvo? Mám dve detičky 16 a 8 už a zistila som že som tehotná…

selena_luna
22. sep 2023

@mooonika1975 moja mamka ma mala neskor, lebo som posledne dieta z viacerych deti. Na stuzkovej mal spoluziak babku, ktora bola o 4 roky starsia od mojej mami. Prisla o dvoch palickach, realne vyzerala na 80. Moja mama tam skakala ako mladica a nikdy by si nepovedala ze su z jednej generacie. Proste s detmi co ta potrebuju sa nemozes opustit a zostarnut. Musis ostat mlada 🙂 doteraz je taka s myslou viac otvorenejsiou pre mladsie generacie

zuzi0911
22. sep 2023

Mám 33r ...dve dcéry vo veku 14 a 12r ...a 5m synčeka
Nič krajšie a lepšie sa nám nemohlo stať ♥️

btus
22. sep 2023

nie je. Prvé som mala v 39. 🙂 Ale je to naše jediné.

ruzovakrava
22. sep 2023

A nie je to jedno, keď si už tehotná? Záleží predsa len od teba, niektorá je v tomto veku prvorodička a iná už aj babka. Podľa mňa úplne v poriadku vek. Držím palce nech ste v poriadku 🙂

mooonika1975
22. sep 2023

@selena_luna fak ale choroba v tom veku, už klope častejšie, niekto má šťastie, niekto nie. Ale vo všeobecnosti suhlasim 👍

zenulkaaa
22. sep 2023

Mam 37 a cakam svoje druhe. Poznam vela mamiciek v podobnom veku co mali druhe dieta takto a ziadny problem. 🙂🙂🙂

maryetta
22. sep 2023

Nie je. Mala som v porodnici mamicku. Mala 44.

megan777
22. sep 2023

Rodila som v 42a všetko super, ked sa zena dobre citi preco nie,ale ja som nemohla pri druhom dlho otehotnieť.

zenulkaaa
22. sep 2023

A mimochodom vedela si napr ze kralovna Alzbeta svoje 4.dieta porodila v 38. rokoch? 😉😉😉 takze uz vtedy to nebolo nic cudne.

dantalovova
22. sep 2023

@thekacicaa podľa mňa nejde len o to, že či budú zdravé ale aj o to, že tá žena už toľko ani nebude vládať... celkovo bude stará "rýchlo".... mala som spolužiačku na strednej, na maturite keď prišli jej rodičia, sme mysleli že sú to starkí

23gabriela23
22. sep 2023

Ak to dieťatko chcete tak nikdy nie je neskoro..
Ja som porodila v 42 rokoch a teraz ma drobec 2.5 roka. Starši ma 20 rokov.
Uživame si ho a sme šťastni ze sme sa na to dali.
Hlavne rob veci ako cítiš a nepočuvaj okolie❤️💙

zenulkaaa
22. sep 2023

@dantalovova podla mna je to aj o celkovom nastaveni zeny, o tom ako sa o seba stara, atd. Dve rozne zeny v 40.tke mozu vyzerat uplne inak, jedna na 50, druha na svoj vek alebo mladsie. Mne napr nikto netipuje tolko kolko mam, vzdy menej. Takze vobec sa necudujem ze vam prisli spoluziackini rodicia ako starki 😄

lili1313
22. sep 2023

@mooonika1975 ale vieš vzhladom na to ako sa dnes rodi sa uz tej stužkovej netreba bat, nezvycajni tam budu skor ti fakt "mladi" rodicia. Vidim rodicov, ktori chodia pre deti do skolky, skoly a ozaj sa nebojím ze budem na stužkovej stara...

lili1313
22. sep 2023

@zenulkaaa inak presne kedysi sa bezne posledne deti rodili okolo 40. Ten nazor ze je nevhodne rodiť po 30, 35 zacal v 80tych rokoch (vela interupcii prave u vydatych zien s 2 detmi) a potom, keď sa rozšírila spoľahlivá hormonálna antikoncepcia.

janesilver
22. sep 2023

Nie je , ja som mala dcéru keď som mala 25 a synčeka až po 14rokoch v 39. a vôbec to neľutujem.
Viac si to všetko precítiš keď si staršia.

montrojruza
22. sep 2023

ja som mala po 40 prvé, ty budes mat 3, takze si myslim ze uplne v pohode 🙂

patriciavanesska
22. sep 2023

Podla mna nieje 😊, ja mam dievčata 14r.a 5r. , mam 36r. a o mesiac čakame dalsie dievčatko 😊, su aj starsie mamičky. Držim palčeky ❤️

kristinkakvetinka
22. sep 2023

Pre mňa je to neskoro ,necítim sa na to už a som rada ze už mám väčšie deti odrastene .Keď si predstavím ten kolotoč od znova ,starať sa o bábätko tak nie ďakujem. Iba v tom prípade ze by som nemohla dlho otehotnieť a nemala žiadne deti by som dieťa v tomto veku chcela .
No každá žena sa inak cíti, inak je muž pomaha ,záleží na financiách ako ste na tom .Treba zvážiť všetko pre a proti .

luciamatiad
22. sep 2023

Nie, nie je. Ja sama som rodila v 38 moje prvé dieťa. Istým spôsobom mi to 'pomáha' cítiť sa mlado 😉 Niektoré moje spolužiačky majú už 20-ročné deti a ja malého škôlkara 🙃

hendikep
22. sep 2023

podla mna je neskoro sa to pytat ak si uz tehotna (:

jamesinka
22. sep 2023

Práve som porodila 4. dieťatko ❤️ Mám 38. Prajem pohodové tehotenstvo!

epoka
22. sep 2023

Dnes je už iná doba, je bežne, že sa deti rodia starším ženám ako tomu bolo kedysi. Ja mám 34 rokov a mamka ma mala v tej dobe na 41. Trpela som tým čele detstvo, závidela som svojim spolužiakom, že majú mladých rodičov, že ma ju súrodencov ( ja som mala súrodencov o 20 r starších, už boli samostatní, čiže som vyrastala ako jedináčik). Neskôr, keď otec ochorel, mala som asi 14 rokov, strašne som sa bála, ak sa mojim rodičom niečo stane, tak pôjdem do detského domova 🙈 proste fantázia mi fungovala. Teraz je to už iné 🙂

zuzu11166
22. sep 2023

Neviem ci mas chlapcov,alebo dievcata,ale isto budu malinke zboznovat.mozno na zaciatku ani nie,ale neskor isto
A k tomu veku-ja som moju dcerku mala v 37 a nelutujem,no ja mam iba ju jedinu.mozno lutujem len to,ze som ju predsa nemala skor,lebo ona by straaasne rada surodenca,no u nas to je trosku komplikovane,ja uz na dalsie by som si nebola trufla,lebo ja mam manzela ovela starsieho odomna

jasadaresa
22. sep 2023

Urcite nie. Ja mam teraz na 42 🙂. A s vekom a pribudajucimi detmi je aj materstvo krajsie, uvedomelejsie. 😉

habuska
22. sep 2023

Blahozelam❤️my sme mali tretie tiez v 38, a uzivame si dceru asi najviac zo vsetkych deti - myslim casovo, sme uz “zabehnuti” rodicia, fungujuca domacnost, uz viac nad vecou, to tretie tak krasne zapadlo do partie🙏🏻starsie deti su navyse velmi napomocne a ucia sa pri nom zodpovednosti. Za mna TOP, skoda, ze nie som mladsia, prijala by som aj 4te😊drzim palce, uzivajte si tento vynimocny cas🥰

2006_1211
22. sep 2023

Ak si tehotná tak porod vychovaj, dokým vladzes a vieš sa postarať tak není neskoro

hederamonstera
22. sep 2023

Moze sa pri tejto otazke riesit stuzkova? Taka blbost, co mozno o 18 rokov uz nebude existovat?
Jeden vecer za zivot vs cely zivot s dietatom?

renab
22. sep 2023

Si tehotna, nie je co riesit.
Za mna na novorodenca je to v pohode. Ale za 15 rokov na pubertiaka je to uz neskoro.

janicka1985
22. sep 2023

Ja som bola tehotná v 37 a dcéra mala 16 rokov ☺️ a je rada ze má malého bračeka.Aj s mužom sme šťastní, že sme sa zmohli a podarilo sa 💙Je to to najlepšie, čo sme mohli urobiť 💙Ja som sa na to tak nepozerala, že som "stará" cítim sa stále mlado 💙 A na porodnici sme tam skoro všetké boli v takom veku cca 💁az na pár výnimiek

ka.jo.
22. sep 2023

Nie určite nie, ja mám tak isto tento rok 38 a mám doma štvrté dieťatko milované vytúžené a sme šťastní všetci.