icon

Je zdvorilé pýtať sa tehotných na meno dieťaťa?

14. feb 2024

Je zdvorile - nezdvorile pytat sa tehotnych, ake meno si vybrali? Ja sa nepytam, ale vidim, ze skoro kazdy sa opyta. Vadi vam to?

Strana
z3
lucia7933
14. feb 2024

mna sa to obcas niekto spyta, ale nejako extra mi to nevadi...ale skôr znervoznuje lebo stale nemame vybrane meno...a keby aj ano, tak to vybrane meno asi nepoviem kym sa nenarodi😅

pribinak
14. feb 2024

Nie.
Ale začínam sa tehotným vyhýbať, lebo prejavis záujem tak si otravná jak vred na riti, neopytas sa nič, lebo zas nech nie si otravná, tak si arogantná bez kúska cítu

Neviem si vybrať a tak začínam tehotné obchádzať.

Ako čo je na tom nezdvorule ak sa niekto opýta, aké meno ste vybrali ? Však môžeš kľudne povedať, že ešte žiadne

avonladyba
14. feb 2024

Dobrá téma na rozhovor, ale osobne si takú informáciu radšej nechávam pre seba nikomu nepoviem 🤣

maryetta
14. feb 2024

Mna sa pytali a toto mi nevadilo. Jedine co mi vadilo bolo pred terminom-este si cela? Este si sa nerozpadla a podobne.
Aj ja sa niekedy opytam ci uz meno maju vybrate. Ak povedia povedia. Ked nie ze az potom tak akceptujem.

maryskas
14. feb 2024

ano, vadia mi tieto otazky od inych ludi, ako rodiny a najblizsich...akoze meno asi najmenej (odpoviem, ze nechame si este pre seba), ale otazky kedy mas termin, kolko si pribrala, chces epiduralku, cvicis s aniballom, atd.. mi vadia. Nechapem, preco to ludi zaujima, ja sa to tiez nepytam a nepytam sa ani netehotnych, kedy si mala sex, menstruaciu, atd...

trema
14. feb 2024

Tie tehotne su tvoje kamaratky, zname, rodina? Mne by to nevadilo

domka222
14. feb 2024

Však je to úplne normálna vec. Raz ho tým menom budú oslovovať

autor
14. feb 2024

@trema cudzie zeny v nemocnici napriklad. Sedia v cakarni a cudzi ludia sa ich pytaju na meno.

cookie29
14. feb 2024

vies co, mozno u cudzich by mi to akosi vadilo najmenej 🙂 znie to divne... ale v cakarni v nemocnici, cakanie moze byt dlhe a pride mi to akosi ludske chciet si ho skratiti a dietatko je vacsinou pozitivne... taka bezna diskusia.
Mne napriklad skor vadili otazky typu kolko som pribrala (svagrina inu nepoznala) a pod. Otazky asi nie su ziadne nezdvorile/zdvorile (pokial sa teda nepytaju v akej polohe ste to dieta splodili a pod) skor ide o situaciu a sposob polozenia otazky a vztah ku cloveku. My sme napriklad nechceli vediet pohlavie a ludia sa zakazdym tvarili, ze vymyslame a ze len tajime. ja sa kludne opytam, napriklad viete co cakate? Ak teda chcete povedat... proste necham uplne prirodzenu moznost, ze povedat nechcu...

vanilkovazmrzka
14. feb 2024

Mne vadi ako su vsetci uzkoprsi ked ide o akekolvek otazky. Tak proste nech sa zavru doma v pivnici a nevychadzaju medzi ludi, ked im prekazaju otazky.

stormie
14. feb 2024

Nemala som s tym problem az ked pri druhom dietati obe babky nevhodne okomnetovali vyber mena, bolo medzi prvymi ktore ho vedeli ale potom sme ho uz nikomu nepovedali az do porodu aby sme nemuseli pocuvat blbe reci. Narodenemu dietatu si uz malokto dovoli kritizovat meno

morusha
14. feb 2024

@stormie Presne tak, niektorí majú problém akceptovať, resp. navrhujú svoje, lepšie a vhodnejšie mená🙂preto som tiež za, keď sa dozvedia až po narodení

lubina
14. feb 2024

aj nas sa volakedy, ked som bola tehotna vypytovali...proste som vzdy odpovedala, ze to sa dozvedia, ked sa dietatko narodi a koniec diskusie.

huginko
14. feb 2024

Boženku, no co už len také hrozné je na tejto otázke. Myslím, že ľudia sú už moc precitliveli na všetko. Normálna otázka

chrumka333
14. feb 2024

Mne nevadili žiadne otázky, meno, termín, anibal,pôrod,kojenie. A s najbližšími kamoškami sme si povedali fakt, že podrobnosti 😆

pininka1
14. feb 2024

Absolútne mi to nevadilo. Aj keď ma pol rodiny skritizovalo za meno Jonáš a nakoniec sa mi teraz každý hovorí aké krásne meno ma.

cookie29
14. feb 2024

@vanilkovazmrzka vies mozno by ludia neboli uzkoprsi, keby sa ti ostatni nechceli do vsetkeho miesat 🙂

povies pohlavie - komentuju
povies meno - nepaci sa, odhovaraju ta a podobne
povies termin a uz mesiac pred dostavas denno-denne smsky typu este nic? este si 2v1?

kiki68
14. feb 2024

To sa pytali vsade, na kazdej ambulancii 😀

vanilkovazmrzka
14. feb 2024

@cookie29 ja nehovorim o komentovani. Hovorim o otazkach. Co povazujem za zaklad dialogu, rozhovoru. Prejav zaujmu. Ale ludia uz nevedia nic z toho, ani sa spravne pytat, ani vzajomne konverzovat. Uz si len vedia napisat primitivnu spravu zlozenu z emotikon.

chrumka333
14. feb 2024

@pininka1 nádherné meno,aj ja som chcela dať, a tiež všetci boli proti (čo by mi nevadilo),ale ešte aj muž

autor
14. feb 2024

@vanilkovazmrzka Teba si vsimam. V kazdej teme si arogantna.

cookie29
14. feb 2024

@pininka1 napodobne, nikomu z rodiny sa nepacilo ani jedno meno. Neviem si predstavit co by to bolo, keby som ich bola oznamila dopredu

ivik4
14. feb 2024

Konkretne Tato otazka mi nevadila vobec , nic osobne ako napriklad : a Vy ste chceli alebo sa smyklo?

cookie29
14. feb 2024

@vanilkovazmrzka problem je, ze komentovanie je nasledkom odpovede na otazku... kamaratka vybrala meno pre dieta, ked sa opytali, povedala, ved sa na dieta tesi... vysledok vedela to cela rodina, svagrina ktora cakala sa urazila, ze im ukradla meno. Z muzovej strany musela potom celit tlaku, aby meno zmenila... Takze na zaciatku bola obycajna nevinna otazka... mozem Ta ubezpecit, ze pri druhom drzala hubu

galganka
14. feb 2024

Nevadilo mi to. Trošku otravné ale bolo, keď sme povedali, že síce meno máme, ale necháme si ho zatiaľ pre seba a dotyčný to vzal ako výzvu na neustále vypytovanie.

mimi3008
14. feb 2024

Da sa to opytat aj stylom: " Uz mate vybrate meno? Ak to tedanie je tajne...?" Ak chcu, povedia, ak nechcu, povedia, ze je to prekvapko

mimikarol
14. feb 2024

Ja by som sa radšej nepýtala. Tehotné a čerstvé mamičky sú na seba mega háklivé (samozrejme česť výnimkám). Opýtať sa, zle je. Neopytas sa, je ešte horšie.
Inak ako ja nechápem čo je na tej otázke nevhodné. Mne nevadilo ani keď sa ma pýtali na kojenie.

belle_vie
14. feb 2024

Kludne nech sa niekto opyta, ale jedina odpoved, co moze na buduce meno povedat je: To je krasne meno.

Ak ma niekto nasledne potrebu rypat ( to je meno ako pre psa, to je meno ciganske, ci to bude vediet dieta vyslovit/ precitat....), radsej nech mlci.

diewcatqoo
14. feb 2024

Mna ked sa niekto pyta na meno, tak mi to nevadi. Vzdy odpovedam "neviem", lebo naozaj neviem. My sme sa vzdy pri menach rozhodovali tak nejak na poslednu chvilu.

jeennyv
14. feb 2024

Za mna kazdy zo vsetkeho robi vedu v poslednom case, sa nemozes opytat nic, aby sa niekto neurazil, vsetko sa riesi….ked chce povedat meno povie, ked nie tak nie…no ked ma niekto komentar, nech ma..ale mojou nocnou morou su Jessica Novakova, Vinetou a podobne…

saxana000
14. feb 2024

Ved povedz ze este nie ste uplne rozhodnuti..alebo povedz. Ludia chvu byt mili.tak sa pytaju.co to bude kedy to bude ake meno porodnica gynekolog...ked ta.to otravuje neodpovedaj zaklam alebo posli rovno do riti..

Strana
z3