Je zdvorilé pýtať sa tehotných na meno dieťaťa?
Je zdvorile - nezdvorile pytat sa tehotnych, ake meno si vybrali? Ja sa nepytam, ale vidim, ze skoro kazdy sa opyta. Vadi vam to?
@cookie29 stale v principe nevidim problem s polozenim otazky. Pytam sa ludi, ktori ma zaujimaju, s ktorymi som si blizka a mame nejake vztahy, tak isto akceptujem ich otazky na mna. Vsetko je o hraniciach, ake si nastavis. A o tom, co si sama pripustas. Tak ked je nieco citlive, tak sa k tomu nevyjadim, ale proste byt podrazdena za to, ze niekto prejavi zaujem, to je take no… fakt ze asocialna spolocnost.
Myslím,že tehotné zeny by sa mali už prestať brať tak vážne a hodnotiť každý pohľad,gesto a slovo.
@pribinak úplný súhlas.
nepýtam sa....až keď sa narodí bábo...a áno, vadilo by mi to.
jedine moji rodičia vedeli a samozrejme manžel.
Co na tom moze niekomu vadit? Ludia uz nevedia, co od dobroty? Potom sa tu stazuju, ze aki boli ludia na seba milsi volakedy. Teraz sa uz bojis zazelat pekny den niekomu a opytat sa ako sa ma.
Mňa sa to opýtala suseda, keď som čakala dvojičky. Tak som jej povedala..a ona že a prečo sme nedali mená s rovnakým zač. pismenom ako ma starší syn 🤣🤣🤣
nevadilo mi .. aj tak som povedala vymyslene a mohli oci trestit a komentovat, kolko sa im ziadalo, bolo mi to jedno 🙂 .. potom po porode si to zopakovali 😀
Pytanie mi vobec nepripada zle. Je to konverzacna otazka. Co mne strasne vadilo, bolo ze akokolvek som odpovedala, nasledoval polhodinovy monolog o tom, ake meno musim dat a ake naopak nesmiem dat, lebo dotycneho sused tak sa vola a je to blbec, tak nesmiem dat take meno. A dobreze sa hadat so mnou nechceli, ked som neprikyvovala okamzite vsetkemu. Tak to mi vadilo 😀 . Bezne konverzacne otazky na cokolvek mi nevadili.
Preco by to malo vadit? Ked citam co komu vadi, tam fakt sa len ludi stranit..co je pripustne vlastne? Bavit sa o pocasi, a viac nic?
@pribinak prepáč ale takéto vyjadrovanie je naozaj pod úroveň 🙂 ja nemám potrebu sa navážať do druhých ľudí aj keď zjavne si nepochopila ty čo píšem. Normálne som ti napísala že tehotným nevadia tie otázky ale reakcie (mimochodom to tu spomenulo viac ľudí) tak si to skús znovu prečítať
Mne to nevadilo, synove sme mali hned od prvej sekundy, dceru sme vybrali 2dni pred porodom a poslednu sme mali vybranu a posledny mesiac som ho zmenila. To je taka konverzacia, aby rec nestala. Potom budu otazky ohladom surodenca, skolky, skoly, vysokej skoly, priatelov, svadby, vnucat.
Mne to nevadilo od kamosov a cudzich ľudí. Rodine sme povedali, ze este nevieme. Obe deti maju 2 mena, nezijeme na SK, priezvisko tiez nie je slovenské. Nemame ani Peťka ani Zuzku, nic v zlom, su to pekne mena.
Ked muzova sestra napisala ako sa vola jej syn, jej otec vravi - jezis take meno mu dala, ze sa to neda zapamätať! Bolo rovnake ako druhe meno synovo.
Pri druhom synovi som to mojej rodine napisala aj s foto po pôrode. Reakcie ? Kriste, to kde ste na take prosli, ved to si nezapamatame. Musime si to niekde napísať 🙈 A fakt to nie je nejake komplikovane meno, len mozno nie take frekventovane.
A to ste nevedeli dat nieco jednoduchsie a podobne ...
Mne nevadia otazky len mnohe blbe komentare, lebo kazdy si mysli, ze sloboda prejavu tkvie v tom - za kazdu cenu povedat druhemu co si myslim. No nie - kazdy si to smie pomysliet ale nie je nutne to aj vysloviť...
Kamoska ma napríklad stare SK mena a fakt musim vzdy porozmyslat, ako sa ti chalani volaju. Ona ked ich oslovi na ihrisku, zarucene sa nenajde dieta s rovnakym menom. Ale ze si to ja neviem zapamätať je len moj problem, nie jej vyber mien. Keby mal kazdy rovnaku sebareflexiu, nebol by problem hovorit o všeličom a to nie len s tehotnymi 🙂
Mne sa páči, keď sa ma niekto spýta "ako sa volá?" 🙂 Namiesto "čo to bude?" :D Lebo už je.
@vanilkovazmrzka asi tak. Keď je človek ticho tak sa ľudia sťažujú, že sa vytráca komunikácia medzi ľuďmi a keď sa opýtaš, ak si otravná. Neviem, čo je hrozné na tom spýtať sa na termín, príp. meno. Veď je jasné, že raz to dieťa porodí a musí ho nejako pomenovať.
@pribinak ja už pomaly hocijakého človeka. LEbo už pri nikom nevieš. 😂
Podľa mňa je to normálna otázka, ale jasne , že úplne cudzích ľudí do toho nič nie je. Ja nechápem rodičov, ktorí meno zatajujú ako neviem aké strašne tajomstvo a klamú, ze ešte sme nevybrali, ešte nevieme atď...akoze čo je na tom? Si myslia, že keď sa dieťa narodí, tak padneme na rit z mena aké vybrali alebo čo😄
Mne to nevadilo ale pri synovi sme aj rodine povedali meno až po pôrode aj keď je pravda že ešte týždeň pred sme si neboli celkom istí..pri dcére to bolo jasné už od začiatku a nebol problém povedať aj sme ju už v brušku volali menom 😊

@pribinak tak toto si vystihla, svätá pravda.