icon

Je zlé mať dieťa v 36 rokoch?

11. mar 2024

Cítim sa divne. Mám 36 rokov a manžel 47 rokov.
Neplánovane som otehotnela. Už máme veľké deti ďalšie dieťa nebolo v pláne.
Je zle mat dieťa v tak vysokom veku?

daniela2202
11. mar 2024

Blahoželáme .... buďte šťastní 😊👍

janinah
11. mar 2024

My máme 60. Manžel 69 a náš najmladší 18.. nič nenormálne na Tom nevidím.u nás rodina funguje.v máji ideme všetci traja na poznavacku do Španielska.K moru tento rok asi prvýkrát čo s nami nepôjde.plaze nemusí.Vztahy so staršími sestrami a ich rodinami viac ako dobre.A nerob z chlapa starca .moj je plne pracujúci dôchodca a vo volnom čase stavia dom a samozrejme máme aj záhradu a nie malú.

zmrzlinka2021
11. mar 2024

autorka,

teraz je to uz jedno - uz s manzelom cakate babatko, treba to prijat a lubit ho.

sonka333
11. mar 2024

život píše rôzne príbehy 😊ja som mala 16 rokov keď som porodila prvu dcéru...neplánovane samozrejme...v 15 tich som otehotnela...a aj keď sa to vtedy zdalo ako koniec sveta...my sme to dali...az na to ze som sa vzdala vzdelania pretože trebalo ísť rovno na brigády a do práce....nuž,v tom čase sme bývali u jeho rodičov a tí nam pomáhali z dcérou a ja som popri starostlivosti o dcéru aj chodila na brigády a manžel študoval a tiež na brigády...potom sme nastúpili do práce a v 20 tke sme mali nový domček 😊manžel to dotiahol až na výšku žiaľ ja som už chodila len do práce a tak čas plynul....dcera mala 14 rokov keď sa nám narodilo druhé dieťa...v tom čase som mala 30a manžel 32..2 auta,domček...a aj keď sme neboli bohatí...no mali sme na všetko čo je k životu potrebné... a dokonca teraz dcéra chodí na súkromnú jazykovú školu pretože chcem aby to dotiahla ďaleko a nech dosiahne to čo ja som nedokázala 😊no a teraz k veci:pred paru dňami som sa dozvedela ze čakáme 3 dieťa...a doteraz tomu neverím a tiež to nebolo ľahké prijať pretože dcéra bude mať 17...synček má 3....hoci ja mám len 33..a manžel 35...aj tak je to všetko čudne...a mám neskutočny strach ako to zvládneme...a aj dcéra to ťažko prijala 🙁no ale určite by som sa dieťatka nevzdala...keď som to dala ako soplana ktorá nemala nič...tak to dáme aj teraz...ale nebudem klamať...strach tam je

pe_mi
11. mar 2024

Za mňa,keď sa pýtaš na názor.ja by som nechcela tretie dieťa takto neskoro (teraz narážam na manželov vek), nie tvoj.mam švagra ,ktorý mal 47 a štvrté dieťa
Teraz oslavoval 52 rokov a dcéra bude mať 5 rokov.mylia si ho s dedkom.no čo ja viem.
Staršie deti sú už veľké.tie pekne odprevadi do života a to posledné možno sa dožije svadby.
Aj keď to môžme brat ,že tá môže ako mladšieho zabiť auto,či choroba..áno,je to stále uhol pohľadu.za mňa nie.

nikiki29
11. mar 2024

Môj brat sa narodil keď mali rodičia 38 a 45 … nikto sa nad tým nepozastavil, nečudoval, nekomentoval 🤷🏻‍♀️

yelena159
11. mar 2024

A čo že má 47 rokov? Robert De Niro mal 78, keď jeho priateľka počala.

liusa82
11. mar 2024

jasné že je to neskoro to už treba rovno dôchodok vybavovať😀 ja nemám nijaké a ani neplánujem mať a žijem🙂 a vidíš tu už máš aj odrastené

tehotna40
11. mar 2024

Úplne v poriadku vek, keby si napísala ze 46 tak sa už trochu zamyslím, ale 36 ? Véd na taky vek si dnes ženy plánujú prvé dieťa. Moja mamina to teraz berie ako výhodu, ja a staršia sestra sme už preč z domu a najmladšia im tam ešte zostala tak sa majú o koho starať a tie sú tam sami. 🙂

11bodka11
11. mar 2024

@yelena159 no a chuda dieta zachvilu pride o otca

sonka333
11. mar 2024

no a ešte musím dodať niečo....neviem či si si prečítala vyššie môj príbeh 😊ak nie tak prečítaj a ak ťa to malo podporilo tak ti ešte dodám...že k tomu všetkému čím som si prešla...som sa v čase keď moja dcéra mala 2 roky ...dozvedela že moja mama je tehotná...v tom čase moja 22 ročná sestra mala 3 ročnu dcéru a ja 18 ročná 2 ročnú 😁....že je to neuveriteľné...viem,no je to holý fakt...mama mala v tom čase 41 a môj otec 43 a myslela si že je v menopauze lebo mala ťažkosti a lekári jej povedali že je to zrejme menopauza ...potom to uzavrela že je to menopauza až nakoniec v 4 mesiaci zistila že to nieje menopauza ..vobec by ju nenapadlo že je to tehotenstvo a to napriek tomu že mala 4 deti...😃toto bolo nečakane....a aj keď v tom čase to bolo také všelijaké ...ja som mamu podporila a dnes mám takmer 15 ročnu sestru ktorá chodí sem tam prespať ku mne 😀a sú dobré kamošky s mojou skoro 17 ročnou dcérou 😊🙃takže...hlavu hore...obavy chápem ale všetko bude dobré 😊rob tak ako to cítiš

domkakvet
11. mar 2024

Tvoj vek je v poriadku a aj vek tvojho manzela.

autor
11. mar 2024

@bolarazjedna manžel sa 3 roky lieči na vysoký tlak pravidelne užíva lieky

sinusoida
11. mar 2024

To je super...mas len 36, gratulujem a v dobrom ti zavidim...uzite si babatko.🙂

mata173
11. mar 2024

Vôbec to nie je zle. Ja mam 38 a dvoj ročnú dcérku, veľmi sme ju chceli. Je to náš malý poklad. A vôbec by som nemenila. Máme ešte dve deti 14 a 16 rokov. Starší sa s ňou stále hrajú, zbožňujú sa navzájom.
Všetko bude v pohode, zvládnete to.... Držím palce a prajem veľa zdravíčka

mata173
11. mar 2024

@sonka333 veľa zdravia prajem. Nech sa vám darí.

alchemilkazltozelena
11. mar 2024

Koľko rokov majú vaše deti?

any_soj
11. mar 2024

Rozumiem, že to je šok. Ale mnoho žien som počula povedať, že takto si dieťa najviac užili, keď po rokoch mali znova maličké. Môj svokor mal skoro toľko ako tvoj manžel, keď sa im narodil môj úžasný manžel. Som riadne vďačná, že ho vtedy prijali 🙂 A bol starší než tvoj keď sa im narodilo posledné dieťa.

bubkalienka
11. mar 2024

Ja som neplánovane otehotnela v 37 a medzičasom som oslávila 38 narodeniny 😆, termín mam na konci mája. Tiež mám už deti celko take ze väčšie: 9 a 13..
No po počiatočnom šoku som sa s tým vzila a teším.sa 🙂 už len verím ze budeme zdraví🙂 želám ti pokojne tehotenstvo

alchemilkazltozelena
11. mar 2024

@bubkalienka a bude do tretice dievka? 😊

bubkalienka
11. mar 2024
alchemilkazltozelena
11. mar 2024

@bubkalienka jeeej supisko ❤️

mima172
11. mar 2024

Och, že vysoký vek. Mám 36 a dala by som všetko za možnosť mať ešte 1 dieťa.
Držím palce, neboj to zvládnete 💕

sonka333
11. mar 2024

@mata173 ďakujem 🥰❤🙏

eli22111
11. mar 2024

Ahoj, ja mam 39 r. , starsiu dceru 17 ročnú a teraz 14 mesačne babatko a nelutujem toto rozhodnutie. kazdy den, ked sa na ne divam, dakujem, ze ich mame... Boli aj obavy, kedze uz som staršia, ale tehotenstvo som si užívala a môžem povedať, ze aj kazdy den s babatkom. Takze 36 r. určite nie je vela (v porodnici sme sa stretli zväčša rovesnicky) a chcem ta povzbudit, ze je to ozaj krásne opäť zažívať tieto sladke starosti. Myslim, ze nasu rodinu, kde uz mal kazdy clen svoj "svet", tento malý človiečik opäť spojil...

solinkarka
12. mar 2024

Zle nie skôr či sa na to obaja fyzicky cítite....ja mám 36r a ďalšie dieťa už neplánujem, cítim sa už "stará" 😁

bluehorsee
12. mar 2024

Nemaj strach. Ja mám 36, doma dvoch skoro dospelých a jedno dvojročné. A pssst, uvažujem aj o 4.dieťatku.muž je o 8 rokov starší.
Čo sa týka obáv ohľadom zdravia. Nikdy si nemôžeš byť istá ani v 25. Tešte sa s bábätká, z nejakého dôvodu je tu❤️držím palce, bude to v poriadku.

sofia1979
12. mar 2024

To nieje vysoký vek na som mala v 40tke

tesa.3
12. mar 2024

Moja mamca mala 36 a ocino 38,bracho a segra 16 a 15. Mam 36 a tatino pred rokom zomrel,ale bol rad, ze ma mal uzil si aj vnucata. Nikdy nevies co ta stretne a ak ste spokojni obaja ostatne neries. Ja za seba sa priznam uz by som nechcela, ale vek nie je prekazka.

ailiba
12. mar 2024

Asi ti skor ide o to, ze uz mas velke deti a odrazu bum. No, ak chcete zvladnete. Tiez poznam jednu taku rodinu (ona mala 40 rokov a 2 dospievajuce deti). A zvladli to. Je to len na vas. Navrhujem vzhladom k veku deti, nech zasadne rodinna rada a vsetko spolu preberte. Drzim palce.