Je zlé mať dieťa v 36 rokoch?
Cítim sa divne. Mám 36 rokov a manžel 47 rokov.
Neplánovane som otehotnela. Už máme veľké deti ďalšie dieťa nebolo v pláne.
Je zle mat dieťa v tak vysokom veku?
@ailiba ani nie, dcérka ma 8 rokov a syn 17 rokov. Proste sme už nemali v plane ďalšie dieťa.
Užite si to. Ja som mala najmladšiu v 35, som za ňu vďačná. Už má 9 rokov. Manžel má 46.
Kokos, po prečítaní tejto diskusie môžem akurát tak skončiť v depresiách, ze sa mi az ako 35 ročnej podarilo prvé dieťatko a to som ešte plánovala druhé.... 🤦🏼♀️ Podľa niektorých si uz asi porodim pravnuca..
Ja som mala s terajším priateľom najmenšieho v 28,on mal vtedy 48. Zastával názor - keď chceš vnúča,urob si sám 😉 Jasné, že to nebolo plánované, ale stoj čo stoj som malého chcela, žiadne UP.
Chapem... No, je to na vas. Ty urcite nemas vysoky vek, ale pravdaze zalezi na tvojom pocite. Manzel ma viac, no ale tak stalo sa.... Drzim palce.
Ja som v tom veku otehotnela planovane 🙂
Poviem z vlastnej skúsenosti, keď som sa narodila otec mal 45 a mama 38, ja som to cítila teda dosť ako dieťa v mnohých aspektoch, ten generačný rozdiel teda cítim celý život medzi nami...
Ja nemám skúsenosť ale moja mamina tiež tak otehotnela rodila ako 37rocna. Ja som mala skoro 16r sestra 8r. Teraz má brať 18r. Nikto natom nevidel nič zle práveže sme sa tešili aj rodičia nasich
Ze vo vysokom veku 🤣 druhého som rodila v 36tke a nebolo to nič divne ved len tu na koniku máš tisíce snaziliek po 40tke...prvorodicky po 40tke mam v okolí dosť, dnes je 36 mladica a nebudeš rodit predsa prvý krát ale už tretí,práve to je ta výhoda už budeš vedieť vsetko co a ako. Držím palce určite to zvládneš aj deti väčšie ti už budú pomáhať ❤️
Napíšeš mi prosím ťa?
Chápem ťa..prešla som si podobnym...tiež už som mala školopovinné detičky keď som v 30ke zistila že čakám bábätko Prvé dve som rodila mladá 21 a 23 ročná. Neplánovala som už ďalšie deti a už teda vôbec nie po 30ke..lomcovali mnou rôzne pocity keď som to zistia ale nakoniec som veľmi rada za nášho malého, všetci ho milujeme a starší súrodenci ho priam zbožňujú, je to pekné 🙂
Autorka, tvoj manžel je môj rovesník, užívam lieky na tlak dlhšie ako on (my to máme všetci v rodine a viac by som riskovala, keby som tie lieky nebrala), ale inak sa cítim zdravo a vitálne, naše deti majú 13 a 15 rokov, ešte sa rozhodne necítim ako babka alebo dôchodkyňa 😉 Väčšinou tieto názory mávajú ľudia, ktorí mali deti okolo 25-ky a potom si “nevedia prestaviť”, aké je to mať deti vo “vyššom veku”. Mne sa spojenie vyšší vek spája s únavou a chorobami cca 65-70+ a aj to tak nemusí byť u každého 🤷🏻♀️ Blahoželám k budúcemu potomkovi, užívajte si tento dar a buďte zdraví ❤️
@januska12323 hanbi sa za svoj jazyk uštipačny!
No tak to tu budem asi sama 😃 budem mať 36, 5 mesačné bábätko a 4-ročného syna, a pre mňa je to dosť vyčerpávajúce. Už počas tehotenstva som žartovala, že som ako Judínyová-Beňová. Nie som ten typicky materský typ a je to všetko pre mňa vyciciavač energie, furt fungujem na 5% pred "vybitím" 😃 Taaaakže ja si myslím, že je to hlavne o tom ako to materstvo vnímaš ty. Manžel je starší, takže áno, bude to preňho rozdiel, aj čo sa týka zabezpečenia rodiny, avšak viac fyzická a psychická záťaž bude ležať aj tak na tvojich pleciach, čo zvládneš. Držím palce, hlavne veľa zdravia ❤️
Je to úplne OK, ja som mala tretie v 36 a úplne v pohode, pôrod úplne najľahší, teraz mám 40 a vôbec si nepripadám stará.
Autorka. Ja som bola s prvým tehotná v 17 porodila som 18, v nemocnici som bola s mamininou spolužiačkou ktorá po 18 rokoch snaženia konečne otehotnela. Čiže ona 38 a ja 18 a tešili sme sa obidve rovnako. Mne ona nepripadala stará na dieťa a ja som jej nepripadala mladá na dieťa. 🙂
Mne je divné len to, ako môže niekto v tom veku NEPLÁNOVANE otehotnieť.
Snáď je v tom veku jasné, čo je to antikoncepcia.
A pokiaľ ju nepoužívam, nie je tehotenstvo prekvapenie...ale vysoko pravdepodobná možnosť.
@januska12323 😅😅😅🤦 čiže ja si porodim druhé vnucatko podľa teba 😅😅😅🤦 prvého syna som mala v 35 a dcéra sa narodí mesiac po mojej 38 😅😅😅 máš divnu logiku
Môj manžel bude mať tento rok 49. Máme 6-rocneho synčeka a 3-rocnu dcérku 😉 Neviem, čo s tým má vek. Skôr záleží od toho, ako sa cíti. Môj manžel sa deťom venuje lepšie ako niektorí mladší oteckovia...😉
Je to v poriadku, radujte sa z toho.
@januska12323 vnúčatko porodí svojmu manželovi. Jej vek je v poriadku.
Mám 42 a môj priateľ 57 ... Neplánujeme deti lebo tie naše sú už dospelé. Ale ak by sa podarilo s láskou by sme prijali. Ber to tak, že sa to malo stať a že Vás znova čaká veľa povinností a starostí ale ďalšia MEGA dávka lásky ❤️
Môjmu bratovi sa teraz v takom veku narodil krásny chlapcek

Mam 40 a aktualne 3 mesacne drobatko. Prve som rodila 32 druhe 36. 🤷♀️😁 Vek je len cislo. A ty si oproti mne mladucha....stihas este aj dve deti porodit 😁😁😁✊✊✊✊