icon

Kedy oznámiť tehotenstvo po predchádzajúcich stratách?

11. jún 2025

Ahojte zaujíma ma či po strate alebo stratách ste svoje ďalšie tehotenstvo niekomu okrem partnera oznamovali teda ozaj hneď alebo v prvých týždňoch po dvoch ciarkach kedy človek nechce aby to vedel každý ale asi ani partneri niesu práve tí ktorí vedia všetko pochopiť 😀 mali ste to nutkanie sa o to podeliť aspoň s naj kamoškou alebo so sestrou či inou ženou? Aj ste to spravili?
Ďakujem veľmi pekne 🙏🏼

evcagabi
11. jún 2025

Nie, vedel to len chlap. Do 3m. Potom moja rodina, jeho mamka a zrazu od nej "cely okres" 🤦‍♀️

anjelicek26
11. jún 2025

Naj kamosky vedeli, rodina ani deti nie...

s_o_n_i_k_e
11. jún 2025

My sme povedali po 12tt, že som tehu ale my sme neprejavovali radosť proste sme vedeli, že dve čiarsky sú len začiatok, my sme sa tešili až ked sme dcérku držali v náruči.

mdse
11. jún 2025

Test videl hneď muž, blízka kamoška vedela hneď potom, o pár dní mama a svokra až po 3 mesiacoch.

naty_123
11. jún 2025

Po potvrdení srdiečka najbližším..po 3 m aj ostatnej rodine..mala som dva potraty jeden MA jeden spontánny aktuálne som 20tt

autor
11. jún 2025
@mdse

Test videl hneď muž, blízka kamoška vedela hneď potom, o pár dní mama a svokra až po 3 mesiacoch.

@mdse @evcagabi smejem sa na tých svokrach povedomila som už manžela že si prajem aby to vedela najlepšie ako posledna.... Súhlasil 😀 dakujem baby samozrejme nemám v pláne to vykrikovať do sveta po troch stratách som stále len na začiatku a s pokorou beriem aj toto tehu ale teraz mám neskutočne nutkanie povedať to nejakej blízkej žene ktorá bude vedieť so mnou o tom komunikovať tak preto či to mal niekto tiež tak 😊

mdse
11. jún 2025

U nás preto, lebo svokra klebetí a mama rešpektovala zákaz posúvať to ďalej.

autor
11. jún 2025
@naty_123

Po potvrdení srdiečka najbližším..po 3 m aj ostatnej rodine..mala som dva potraty jeden MA jeden spontánny aktuálne som 20tt

@naty_123 ja mám za sebou 2 MA z toho jedny dvojky už som mala aj potvrdené srdiečka ale aj tak som potratila takže toto vôbec neviem kedy komu ďalšiemu poviem do sveta (rodine) gratulujem k tehulkovaniu ♥️

autor
11. jún 2025
@mdse

U nás preto, lebo svokra klebetí a mama rešpektovala zákaz posúvať to ďalej.

@mdse aj ja som zažila ako svokra túto novinku raz posunula ďalej aj keď vedela že nemá... A potom aj iné blbé reči po potratoch takže chápem úplne...

karlamon
11. jún 2025

Ja som o predošlé bábätko prišla v 20tt..cize to bola veľká rána pre celú rodinu, hlavne mamina to veľmi zle znášala.. Čiže teraz som aktuálne v 10tt a nie, este nikto neviem.. Oznámime až po amnio, čiže nejak v 17tt

mdse
11. jún 2025

Moja svokra mala zbytočné reči po MA, keď som napr.nechcela kyret. Tak ja som si povedala, že toto už nechcem počúvať. O ďalších neúspešných pokusoch doteraz nevie.

dixitka
11. jún 2025

Pri prvom (ktoré bolo aj úspešné) sme oznamovali až po prvom trimestri. Pri druhom som mužovi natešene ukazovala ducha na teste, no po 5 dňoch prišla menštruácia, čiže biochemko. Takže pri treťom som ani mužovi nič nepovedala, kým som nemala na teste koľajnice, no a mame som to chcela povedať v 8. tt po prvej kontrole (hlavne lebo pri tom prvom tehotenstve bola smutná, že som jej to tak dlho tajila) a ostatným po prvom trimestri. Ale dopadlo to ako missed abort, takže mame som povedala akurát tak, že idem na kyretáž ☹️ inak nikomu nič.
Pri ďalšom, ak sa zadarí, asi zošaliem od strachu, takže ešte neviem, čo budem robiť 🙃

autor
11. jún 2025
@dixitka

Pri prvom (ktoré bolo aj úspešné) sme oznamovali až po prvom trimestri. Pri druhom som mužovi natešene ukazovala ducha na teste, no po 5 dňoch prišla menštruácia, čiže biochemko. Takže pri treťom som ani mužovi nič nepovedala, kým som nemala na teste koľajnice, no a mame som to chcela povedať v 8. tt po prvej kontrole (hlavne lebo pri tom prvom tehotenstve bola smutná, že som jej to tak dlho tajila) a ostatným po prvom trimestri. Ale dopadlo to ako missed abort, takže mame som povedala akurát tak, že idem na kyretáž ☹️ inak nikomu nič.
Pri ďalšom, ak sa zadarí, asi zošaliem od strachu, takže ešte neviem, čo budem robiť 🙃

@dixitka no ja som prvé neoznamovala nikomu v 8tt missed druhé som mala dvojičky takže ako sa nato prislo v 7tt povedala som to aj mamke no v 8tt znova missed... A teraz chcem to brať ze je to celé zdrave a pozitívne tak asi zato premýšľam komu to môžem povedať aj teraz aby zo mňa opadlo kúsok obáv a naopak naplnilo kúsok šťastia..... ✨

kiki68
11. jún 2025

Ja som povedala dvom kamoskam, ale tie by to nepovedali dalej. Rodine az okolo 12tt, ked sme uz Mali vsetky vysledky v ruke

krasneleto
11. jún 2025

ano, ja som povedala vzdy vsetko... kamaratky, kolegyne aj rodina celu cestu az k vytuzenemu babatku so mnou zdielali, tak vedeli vsetky kroky, uspech aj neuspechy

autor
11. jún 2025
@krasneleto

ano, ja som povedala vzdy vsetko... kamaratky, kolegyne aj rodina celu cestu az k vytuzenemu babatku so mnou zdielali, tak vedeli vsetky kroky, uspech aj neuspechy

@krasneleto no toto mi veľmi chýba po tých stratách aj keď som to nikomu nevravela tak som tak či tak potratila a ťažko potom o tom radostnom rozprávať keď si žena prežije nakoniec potrat.... Preto premýšľam že mi možno kusok odľahne ak to bude vedieť aj sestra alebo super kamoška tiež viem že by to nikdy nikomu nepovedali ďakujem za tvoj komentik 😊

vevesh
11. jún 2025

Paradoxne, pri poslednom po niekolkych MA u nas svokra bola medzi prvymi, ktora to vedela😀😇. Ostatni az po 12tt, niektori az po 18tt, kedy som bola brana do nemocnice...

mimi013
11. jún 2025

Ja som sa velmi tesila, cize sestra, partner, rodicia, najlepsia kamoska vedeli hned ako som mala pozitivny tehotensky test, ja som si vravela ze nebudem stresovat a chcem zdielat kazdu jednu radost, aj keby nemala trvat dlho. O to lahsie by som sa vyrovnala so stratou keby vedeli a boli by mi oporou. Priatelovym rodicom sme to oznamili po tyzdni od testu, lebo to chcel oznamit priatel osobne. Kvoli tomu ze mam dost narocnu pracu tak tam som to oznamila v 8tt, aby na mna brali ohlad. A zvysku rodiny a kamaratom som to oznamila v 13tt. 🤲🏼❤️ aktualne som v 16tt. 😊

autor
11. jún 2025
@mimi013

Ja som sa velmi tesila, cize sestra, partner, rodicia, najlepsia kamoska vedeli hned ako som mala pozitivny tehotensky test, ja som si vravela ze nebudem stresovat a chcem zdielat kazdu jednu radost, aj keby nemala trvat dlho. O to lahsie by som sa vyrovnala so stratou keby vedeli a boli by mi oporou. Priatelovym rodicom sme to oznamili po tyzdni od testu, lebo to chcel oznamit priatel osobne. Kvoli tomu ze mam dost narocnu pracu tak tam som to oznamila v 8tt, aby na mna brali ohlad. A zvysku rodiny a kamaratom som to oznamila v 13tt. 🤲🏼❤️ aktualne som v 16tt. 😊

@mimi013 taktiež ste boli po stratách? Ďakujem za koment 🙂

okm221
11. jún 2025

Ja som mala ma v 10tt a povedali sme to v 8tt vtedy len mojim rodičom a svokrovcom + mojej sestre, lebo som vedela, že to nebude v poriadku tak aby aj oni vedeli... Teraz sme to vraveli rovnako rodičom, svokrovcom a sestre už v 8tt, v 12tt ostatným členom rodiny a v 19tt zverejnili na internet ...aktuálne som 22tt 🙂
Ja som toho názoru, že aj keby sme znovu o bejby prišli tak chcem aby to vedeli aspoň moji najbližší, nik nemal žiadne reči k tomu.. O to viac sa tentokrát tešia keď vedia čo máme zasebou

autor
11. jún 2025
@okm221

Ja som mala ma v 10tt a povedali sme to v 8tt vtedy len mojim rodičom a svokrovcom + mojej sestre, lebo som vedela, že to nebude v poriadku tak aby aj oni vedeli... Teraz sme to vraveli rovnako rodičom, svokrovcom a sestre už v 8tt, v 12tt ostatným členom rodiny a v 19tt zverejnili na internet ...aktuálne som 22tt 🙂
Ja som toho názoru, že aj keby sme znovu o bejby prišli tak chcem aby to vedeli aspoň moji najbližší, nik nemal žiadne reči k tomu.. O to viac sa tentokrát tešia keď vedia čo máme zasebou

@okm221 to áno aj u nás sa tí najbližší trápili že sme opäť prišli o bábätka v druhom tehotenske a ja sama som bola obe tehotenstva taká že ticho nikomu ani muk lebo to zariekneme a hocico sa môže stať a teraz nejako niečo iné je vo mne zas nemusí to vedieť celý svet ale najbližškm dusickam to asi poviem keď nato príde debata aby som neklamala 🙂 aspoň si to asi budem môcť užívať od začiatku aj v prítomnosti iných než len manžela... Ďakujem krásne 🙂

selena_luna
11. jún 2025

Druhe dieta som rodine oznamila hned s pozitivnym testom - lebo ak by som aj potratila zas, tak by si vsimli ze som v nemocnici a mali by len tu smutnu spravu. Takto sa mohli radovat a mat nejaku nadej. Nakoniec vsetko dobre dopadlo ♡

mimi013
11. jún 2025

Ano boli. 😊 od poslednej presli 2 roky, toto babo nam vyslo na prvy sup ked sme sa rozhodli ze chceme. 😊

kristie571
11. jún 2025

Manzel vedel hned, kamoske som to povedala okolo 8tt, lebo som potrebovala poradit a ukludnit. Blizkej rodine a aj kamaratom sme to manzelom oznamili na zaciatku 5 mesiaca, asi tyzden pred tym som to povedala sestre, a som rada ze som sa takto rozhodla byt o tom tichucko. Nic na mne nebolo poznat, vedela som fungovat tak, ze som nemusela to nikde skor oznamovat. A ze sa poniektori ofucali ze sa dozvedeli ‘neskoro’ ma vobec ale ze vobec netrapi. Ja niesom povinna takuto nasu osobnu a pre mna intimnu vec nikomu oznamovat tak ako by si to niektori predstavovali 🙂 bohate mi stacilo a vyhovovalo, ze o tom od zaciatku vie len doma manzel.

3petka
11. jún 2025

Pri druhom synovi (mala som pred tým 2 neúspechy) a snazili sme sa 4 roky som čakala do 16-teho týždňa. Kým mi potvrdia že je všetko ok. Jediný kto vedel boli svokrovci lebo som mala klud na lôžku a potrebovala som pomôcť.

okm221
11. jún 2025

Minimálne tomu sme sa vyhli, že tretieeee? Lebo prvé a druhé dieťa ôk ale v tejto dobe keď pcoies ze čakáš tretie ie tak sú kadejaké reakcie. Takže od nás to všetci čakali, že bude to tretie a o to sa viac tešili... Lebo samozrejme svokra to ptm povedala jej mame a svojej rodine lebo smsozrejme ze ich to mrzelo,, zas moja mama našej rodine,, našim mamám sa ro nikdy nestalo, takže o to viac to prežívali, že je to strata.. Takže sa vsetci hrozne tešia aj babky, jednu babku mame takú,, že už veľmi zle vidí, tak ona vždy ku mne príde a chytí mi bruško ze ako malý rastie aby videla, je to milé 😊😊

dvanastka
12. jún 2025

Hneď ako mi meškala menštruácia som si spravila test a boli dve čiarky, oznámila som to hneď prvému mužovi, mame, sestrám a kamoškám. Svokre a švagrinej cca v 3 mesiaci. Je dobré, keď sa môžeš s veľa ľuďmi podeliť o radosť, a ak by to nebodaj nevyšlo aj o smútok. Našťastie som nikdy nepotratila. Aj keď obe tehotenstva boli rizikové. Obe deti sa narodili skôr.

any_soj
14. jún 2025

Manžel to vedel samozrejme hneď. A práveže po stratách sme to hneď oznámili pár ľuďom, ktorým sme to chceli povedať osobne (mama, svokra,..) a hneď potom, úplne na začiatku, šla správa aj von, na FB. Pretože po predchádzajúcej strate sme pochopili 2 veci - všetky naše deti raz zomrú, dôležitá je prítomnosť a večnosť a my sa chceme z nášho dieťaťa tešiť naplno bez ohľadu na to, ako dlho s nami bude, bez podmienok (nie že ak by sme si boli istí, že sa dožije aspoň maturity, tak by sme to oznámili hneď, ale keďže nevieme, tak nie). A druhá vec - spoznali sme, koľkým ľuďom na nás záleží a koľkí sa z nášho dieťaťa, hoci je ešte len vo mne, budú tešiť skoro tak veľmi, ako my.

autor
14. jún 2025
@any_soj

Manžel to vedel samozrejme hneď. A práveže po stratách sme to hneď oznámili pár ľuďom, ktorým sme to chceli povedať osobne (mama, svokra,..) a hneď potom, úplne na začiatku, šla správa aj von, na FB. Pretože po predchádzajúcej strate sme pochopili 2 veci - všetky naše deti raz zomrú, dôležitá je prítomnosť a večnosť a my sa chceme z nášho dieťaťa tešiť naplno bez ohľadu na to, ako dlho s nami bude, bez podmienok (nie že ak by sme si boli istí, že sa dožije aspoň maturity, tak by sme to oznámili hneď, ale keďže nevieme, tak nie). A druhá vec - spoznali sme, koľkým ľuďom na nás záleží a koľkí sa z nášho dieťaťa, hoci je ešte len vo mne, budú tešiť skoro tak veľmi, ako my.

@any_soj krásne povedané, ďakujem.

any_soj
15. jún 2025

❤️ prajem ti pokoj a radosť, a zdravé babčo v náručí