Kedy vám lekár urobil prvé vyšetrenie?

jankacaa
8. feb 2014

Ahojte mamičky a budúce mamičky. Chcela by som sa Vás touto cestou opýtať, kedy Vám začal Váš lekár robiť vyšetrenia. Ja som bola prvý krát u lekára na začiatku šiesteho týždňa, kde mi urobil sono, čím sa potvrdilo, že som bola tehotná. Kázal mi prísť o týždeň, kedy mi tiež urobil sono, aby sa potvrdilo, že bije srdiečko a to je všetko. Keďže som mu povedala, že mávam nevoľnosti počas celého dňa, predpísal mi nejaké lieky a odporučil mi zázvor, ale viac nič. Ani raz mi nemeral tlak, ani hmotnosť, nebral mi krv, nepýtal sa ma na nič, len, že ako sa cítim. Je to normálne? Doteraz som bola s ním spokojná, ale teraz sa začínam trošku báť, či nie je až moc ľahostajný. Na internete som napríklad čítala, že by som už mala užívať kyselinu listovú, ale on mi ju ani len nespomenul. Ďakujem za každú odpoveď. 🙂

brckava36
8. feb 2014

Ja som bola u Dr. v 5tt, kedy som zistila, ze som tehotna a objednala ma zas v 7tt, ci bije srdiecko a povedala,ze mam uzivat magnezium a tehotenske vitaminy. Tiez mi nemerala tlak ani nic podobne. A objednala ma na prvu poradnu, ked som bola 10+5tt. Az tu mi brali moč aj krv a merali tlak. Este brala aj vyter. Mozno na tie vitaminy u teba pozabudol.

romanknopp
8. feb 2014

Ahoj, ja som bola prvý krát u doktora v 7tt a potom v 8 tt, kvôli akcii srdiečka. A keď mi doktor potvrdil, čo som chcela počuť 🙂 , tak som si šla vitamíny kúpiť sama....ak si dobre pamätám, tak prvé vyšetrenia sa začínajú robiť až od toho 10teho týždňa, keď som dostala aj materskú knižku ....

dasenka1203
8. feb 2014

presne tak, ako píšu baby hore.. prvé sono po vynechaní ms v cca 5-6tt, potom v 7-8tt či bije srdiečko a potom až v 10-12tt - usg, prvé testy a odbery, vypísanie tehuknižky 🙂 mne dr vravela na tom prvom sone že sa ešte nemáme radovať ani veľmi púšťať do sveta že sme tehu, že do toho 10-12tt zvyknú byť "straty" ... a tú kyselinu listovú treba brať pred otehotnením a v prvom trimestri, keď sa vytvárajú orgány, potom už jej netreba tak veľa..

monicm
8. feb 2014

určite ti dal termin dalšej poradne a tam budú všetky vyšetrenia.každý lekár postupuje trošku inak,ale na postupe tvojho lekára zatiaľ nevidím nič zlé.na nevoľnosti ti ani nič viac nemohol dať,ved to je maximum,čo mohol v tomto ohľade spraviť.a čo sa týka kyseliny,tú väčšinou lekári predpisujú až po 30-tke,samozrejme,nie je to pravidlo,kedže väčšina žien ju už berie.

jankacaa
autor
8. feb 2014

Ďakujem Vám za rady, hneď som pokojnejšia 🙂. Zajtra si zájdem pre istotu kúpiť tú kyselinu listovú, nech je všetko tak, ako má byť. Pred otehotnením som ju nebrala, lebo som ešte taký rôčik miminko neplánovala. Ale je to ten najkrajší neplánovaný darček na svete 🙂

zabka79
8. feb 2014

@jankacaa bohužiaľ tento prístup je normálny 😒. Ja som aj zmenila doktora, ale prístup je v podstate rovnaký. Ale čo sa týka vyšetrení ja idem na krv až v 11tt, takže ak nemáš iné problémy by som to asi neriešila.

pipinka3027
8. feb 2014

ahoj,ak ti nespomenul kys. listovu,tak ju neber,ja som ju brala sama od seba a uskodila mi ☹

zuzkat1
8. feb 2014

@jankacaa prve vysetrenie sa robi v 12tt a dovtedy vacsinou ani knizku nedaju...

@brckava36 magnezium sa odporuca ak je nejaky problem a tehu vitaminy su zbytocne

jankacaa
autor
8. feb 2014

pipinka a ako Ti uškodila?

brckava36
8. feb 2014

@zuzkat1 no mne uz dala aj tehu knizku a Mg vravela, ze mam uzivat pravidelne a nemala som ziadne problemy. A povedala zvysit davku, ak by ma bolievalo brusko alebo som mala problemy s travenim.A vitaminy su podla mna pre babo dolezite, lebo neviem, ci ich mam v strave vsetky, kt. su potrebne.

rheia27
8. feb 2014

@jankacaa kyselinu listovu by som si kupila, a moja doktorka reagovala rovnako ako tvoj lekar...podla nej je do 12tt babo pozicane a potom uz mi zacala robit vsetky vysetrenia, ona aj tehotensku knizku dava az vtedy

zuzkat1
8. feb 2014

@brckava36 aj kamoska mala tehu knizku tak skoro ale vacsinou ju nedavaju,lebo do 12ho tyzdna beru tehu s rezervou. Pri dcerke som brala vitaminy ako diva...teraz nie. Aj dr aj v asi 3lekarnach mi povedali ze je to zbytocne,ze akurat sa potom rodia velke deti... Ublizit to neublizi,ale ani nepomoze.

tatis
8. feb 2014

Aj mne v 8tt potvrdil, ze srdiecko bije, na vitaminy som sa opytala sama,od planovania tehu som brala calibrum baby plan a presla som po konzultacii s dokym na Femibion 800 a potom som bola az v 12tt na prve odbery, velke sono, NT meranie...a dostala som tehu knizku

zuzanka999
9. feb 2014

@jankacaa Ahojky, ja som bola u doktora prvý krát keď som bola v 5-tom týždni, vtedy mi len potvrdil to čo som už tušila 😀 Ďalšie vyšetrenie bolo až v 12-tom týždni... vtedy mi opäť urobil sono a sestrička mi vypísala tehu knižku... a brala mi aj krv na triple testy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre