icon

Mala som zlú skúsenosť s prvým pôrodom a som druhýkrát tehotná

4. okt 2021

Ahojte , mám jedno dietatko, a som tehotna . Bolo by to vsetko krasne keby som nemala strach kvoli prvemu pôrodu čo som mala . Chcela by som aj 10 deti keby si nemusim prejst pôrodom pôrodnicov . A tymi ludmi co su tam . Mala som zlu skusenost . A nechcela som druhe tehotenstvo vobec . Ale prislo to a je mi luto tehotenstvo ukoncit . Ako ste to zvladli ? Mate niekto takuto skusenost ? Dakujem za radu .

Strana
z3
bluka2
4. okt 2021

Ber to ako šancu prepísať ten hnus, čo tam tebe napáchali. Fakt to nie je ok povedať, že prinesú dieťa a neprinesú. No škoda, že to tak spackali a škoda aj toho dojčenia, ale čo už teraz - teraz si sprav dobrý plan. Ja som rodila 2x doma, nemám poňatia aký "cukor" mali deti, ale za to mali fantastický štart do života v pokoji a pohodičke. A pre mňa 2 najkrajšie zážitky na svete, ktoré mi aj teraz zlepšili náladu, keď si na to spomeniem. kľudne sa pozri aj na túto možnosť. Ale sú očividne aj fajn pôrodnice a áno, oplatí sa tam trepať aj dlhšie. Možno sa k vybranej už presunúť trochu pred pôrodom.

yoxinka
4. okt 2021

Sanatórium Koch. Bolo to super. Ja im to nikdy nezabudnem a tak strašne som to po tom hroznom prvom pôrode potrebovala zažiť. A veľmi veľmi je to o ľudoch celé. Keď sa malá narodila, doktorka mi ju dala rovno na brucho a prišla PA ju zakryť na mne a len sa k nej naklonila a pošepkala jej do uška “vitaj maličká”. To bolo také krásne! A toto musí byť v človeku, že urobí takúto vec. Ešte podotknem, že po prvom pôrode som mala obrovské poranenia, veľké šitie a celé druhé tehotenstvo opakujúce sa mykózy :(. Výsledok bol, že sa mi celé to pôvodné šitie pri druhom pôrode roztrhlo a čakalo ma zase šitie. Na Kramároch bola táto časť celkom hororová, u Kocha som sa pri šití cítila ako na káve s kamoškou. Doktorka stále niečo drkotala, kecala s nami, s mužom mojím, so sestričkami, nejaké zážitky a tak
… sme to prekecali celé, zasmiali sa, ani neviem a bolo hotovo … Na druhý deň došla za mnou lekárka ktorá ma šila sa pozrieť, či som ok, ako sa hojím a ako sa mám (nemusela, na starosti ma už potom mal iný lekár). Skrátka … bola som tam žena, človek, nie ďalší kus.

dejna_
5. okt 2021

To je na tréning priechodu hlavičky daj do Googlu

autor
5. okt 2021

@bluka2 si mala pôrodnika doma prosim ta ? Ako to prebieha

enoula
5. okt 2021

Postup zazmluvnenia porodnika by mal byt zverejnený na stranke pôrodnice alebo najdi si skupinu k tej pôrodnici, baby poradia urcite. Ja som nezazmluvnovala, tak neviem presne detaily. Ale určite sa da dopatrat k postupu aj cene

yoxinka
5. okt 2021

Domáci pôrod je na Slovensku ilegálna vec, žiadny pôrodník nepríde u nás k niekomu domov. Dá sa dohodnúť s PA asi, @bluka2 ti bude vedieť povedať. Ja chápem ženy, ktoré sa po skúsenosti v slovenskej nemocnici rozhodnú pre túto možnosť, ale osobne si myslím, že je to risk. Je to však na zvážení tej ženy, ktorej sa to týka 🤷‍♀️. Moja kamoška pri treťom tehotentsve obehala asi 10 pôrodníc, kde sa bola osobne vysvetliť, čo si praje nepraje a čo jej umožnia neumožnia, nakoniec rodila v Krompachoch a bola veľmi spokojná.

kulumulu123
5. okt 2021

Ja nedám dopustiť na pôrodnici v Brne bohunice bolo to úplne super najlepší zážitok aj napriek pôrodu ktorý trval takmer 13h a bolesti boli šialene... Všetci boli super od upratovačky po primára úplná topka. Nakoniec som rodila sekciou s mužom pri mne na sále celý čas kľudne by som tam rodila aj 10 deti. Ak sa ešte po šťastí tak rozhodne tam. Išli sme tam týždeň pred termínom s tým ze tam ostaneme pokým neporodim 👍

amelie2017
5. okt 2021

@yoxinka nie, domaci porod nie je ilegalna vec. Ale PA, ktora by ho vedome vykonala, sa dopusta ilegalnej cinnosti a moze byt disciplinarne alebo trestne stihana, pretoze ona ma "povolenie" vykonavat porody len v zdravotnickom zariadeni a moze to byt povazovane za ohrozenie na zdravi. Ine je to, ak ma zena prekotny porod a jedoducho musi porodit tam, kde prave je.

yoxinka
5. okt 2021

@amelie2017
Áno, tak som to myslela, len som sa blbo vyjadrila. Vďaka za opravu 🙂

bluka2
5. okt 2021

@yoxinka žiadna ilegálna vec to nie je. Rodí sa na Slovensku kopec deti doma a to legálne. Zákon to nikde nezakazuje. Ak niečo také nájdeš, kľudne daj link

yoxinka
5. okt 2021

@bluka2
Už som sa vyššie vyjadrila ako som to myslela, @amelie2017 ma opravila aj som sa jej za to poďakovala.
Ja absolútne nemám v úmysle sa dohadovať o domácich pôrodoch a rozpútavať k tejto téme nejaké negatívne vášne. Slušne a s rešpektom som vyjadrila svoj názor, napísala som to blbo, to je celé.

halci
5. okt 2021

Mne pomohlo velmi ze som sla do inej porodnice. Druhy porod bol super. Ciastocne mi to psychicky pomohlo vyrovnat sa s prvym, tazkym porodom. Drzim ti palce!

halci
5. okt 2021

@yoxinka Ako keby som citala o sebe. Tiez som to mala podobne ako vy.

engel76
5. okt 2021

Kontaktuj dulu Gabiku Janovicovu, chod na kurz hypnoporodu a zmen porodnicu

aceris
5. okt 2021

ako uz bolo pisane...ina porodnica...nezamyslat sa nad tym tolko a netrapit sa porodom vopred...prvy som mala tazky, kliestovy a nakoniec som ani nemohla kojit...pri druhom som sa vobec netrapila tym, ze ako ja budem trpiet a aky bude porod. Hlavu som mala len pri prvorodenom a ako to on chudacik zvladne bezo mna. Sla som do sukromnej porodnice a hla porod aj s cestou prirodzeny za 3,5hodiny a kojim🙏

banderaska29
5. okt 2021

ahoj ja som si prešla detto tým istým po prvom pôrode čo ty... poradím Ti čo mi pomohlo pripraviť sa na druhý a upokojiť.
zmena pôrodnice oproti tej predošlej
napísala som si pôrodný plán
osobne navštívila pôrodnicu a obzrela som si ju.
vybrala som si pôrodníčku, ktorá vedela o mojich predstavách.

Pri druhom pôrode sa podarilo porodiť bez nástrihu, vyvolávačiek, aj bez epi ale znesiteľné kontrakcie, bábatko som mala telo na telo 2 hodiny po pôrode, 5 hodín po pôrode už bol stále somnou. rodila som v štátnej nemocnici. ten pocit bol úžasný, neporovateľný rozdiel.

nemaj vopred strach, je zbytocný, lebo celé to môže byť krásne. v dnešnej dobe máš možnosti, či už dula, alebo pôrod v súkromnom zariadení, s vlastným lekárom. ♥ dobre to dopadne, nastav sa na to, že tento pôrod si vysnívaš 🙂

spirala1983
30. jan 2022

Ahojte baby, nemám takýto problém.prvy pôrod aj tehu bolo skvele, teraz som 2x tehotná po potrate a je to horor.cisty.same problémy a bolesti.od 22 tt mam bolesti vkuse každý deň q mam toľko dosť už.som už 36tt, končím...chcem sa spýtať je tu niektorá z vás ktorá má pocity ako napr.brusko sa vám natahovalo, bolo napnuté a vy ste myslela ze puknete.alebo ze nemôžete vstat z postele keď ležím rovno, že len z boku, alebo že sa po každom jedle napne brucho ešte viac a vy idete rachnut.dnes mam bolesti napr.pod pupkom, celu dolnú časť mam napnutu, genitálie mam dojem na wc ze si necitim ,zextam mam opuch. Ma niekto podovne problémy?zajtra mam nástup do nemocnice a plánovanú sekciu niektorý deň bud 2.2 alebo 3.2.len neviem ako v tej nemocnici a týmito bolestami vydrzim.dakujem za radu

amelie2017
30. jan 2022

@spirala1983 ahoj, uplne normalne pocity na konci tehotenstva. Uz to mas za par, uz vydrz. Prajem, aby vsetko dobre dopadlo a nech uz mas drobceka pri sebe.

Strana
z3