Mali ste počas tehotenstva nezvyčajné chute?
Trošku zvláštna otázka, ale ja ked som bola malá, a myslím, že ako každé dieťa som jedla piesok, ale tiež obhrýzala steny 😀 a teraz počas tehotenstva sa mi tie chúťky nejako vrátili, akože nejem to, ale mám na to nepredstaviteľnú chuť, že sa musím ovládať, tak isto mi vonia aj zem po daždi alebo štrk 😀 niekde som čítala, že to môže znamenať, že mi chýba vápnik alebo nejaké minerálne látky.
ja som frcala na hrozne kedze mi do piateho mesiaca vsetko smrdelo a bolo mi zle
..a prestala som mat chut na sladke - co je u mna netradicne 😉
Pred tehu som milovala kávu a sladkosti a v potom som ich nemohla. Mala som chuť na suché salámy , tresku a hranolky. Takisto som nemohla cítiť vôňu modrej aviváže Lenor ktorú som dovtedy mala najradšej.
jedla som zmrzlinu na litre / pekne doma večer o 10-tej v posteli/ a slané tyčinky
Mne zo začiatku všetko smrdelo a jedla som len take neutralne jedla.Rožky s maslom,zemiaky samotne a tak.A neskor mi chutili croisanty,pudingy,pribinačky.
ja som musela kazde rano mat jednu nanukovu tortu ktomu 2nanuky a ktomu dve mila keksi a dvoje chrumky ked bolo malo boobede som musela ist zase do obchodu
kym som nebola tehu, tak som nemohla olivy ani citit...s prvym tehu prisla strasnaaaa chut na olivy- a milujem ich doteraz.... 😵
a kedy ste zacali mat tieto chute? ja som sice na zaciatku tehotenstva ale zatial necitim ziadnu zmenu v chutiach
pri prvej dcerke som mala cele tehu strasnu chut na kyslu kapustu, pomaly kazdy den som jedla nejake jedlo, kde bola kysla kapusta 🙂)
mne velmi vonala hlina na zemiakoch :D inak chute som mala len na salko,to som zjedla aj 2-3 za mesiac 😀
No tak mne tiez zo zaciatku byvalo strasne zle, takze som nemohla zjest nic :( tiez som schudla 4 kg este doteraz som nepribrala, ale tak zasa, mna je dost 🙂)
A co sa tyka tych chuti.. Este donedavna som mala strasnu chut na multi dzus, az ked sme ich kupili 10 litrov, chut pominula... 🙂 Vtipne! Taktiez dostanem chut na bryndzove halusky a ked uz ich mam pred sebou, tak volako nemozem...
Uplne som prestala pit kavu, a to som pred tehu bola veru poriadna kavickarka. Velmi mi chuti zmrzlina, bublinkove napoje, rozky so sunkou, sladkosti, treska, mnam, citroniky 🙂 Neznesiem ale nic mastne, olej, maslo, fujky.. ani slaninu.. :( Uvidime ako to pojde dalej
Pre mna bolo nepredstavitelne zjest paradajkovu polievku a ked som otehu s dcerkou,mala som v meste vyhliadnute,kde ich robia najlepsie,tak sme s mm museli ist len na tu paradajkovu polievku so syrom 😀 nic ine som nechcela 🙂 kym som neotehu,makrelu som mohala jest kazdy den,pocas tehu ani jednu som hadam nezjedla,a uhorky,ja som musela byt inej miestnosti aby som necitila ked ich niekto jedol,...a viete co je najhorsie..chute sa mi nenapravili spät..uhorky nevyhladavam,makrelu tak 1 x do roka..moje oblubene veci ..proste nemam chut nato..a paradajkobu milujem stale 😀 mne straaasne vonali kremiky z nivea,tiez som mala trolinku na jazyku,ale tot vse,lepsie to vonalo ako chutilo,alebo psie granule mi vonali!! Wuaaa 😀. Ale nejedla som,este aby psik so mnou bojoval o poslednu granulu B-)
ja som bola v tehotenstve zavisla na vsetkych druhoch kolacov s makovou plnkou 😵 😵 😵
ja som bola zavisla od jahod,strasne mi chutili,ked som ich zbadala v obchode hned isli so mnou 😅
baby, som sa fakt pobavila, vtipne píšete, čo Vás za chute mordovali 🙂 Mne zo začiatku úplne prestalo chutiť sladké, to bola jediná zmena. Asi od 8 týždňa mi začalo byť zle, a nič mi nechutilo. Aj ked som myslela, že na niečo mám chuť, ako som to zjedla, sa mi to sprotivilo.. A všetko akoby nemalo žiadnu chuť.. preto sa mi najviac žiadalo niečo výrazné, kyslé, tak ananás zo začiatku mi išiel na odbyt aj každý deň.. a ovocne kompóty, kedže je teraz zima, moc toho čerstvého ovocia na výber nie je... Keď pominuli nevoľnosti okolo 14. týždňa, tak aj chuť na jedlo sa postupne vrátila, a vyzerá to, že teraz už môžem zjesť skoro všetko, ako pred tým, ale najviac ma lákajú také klasiky, čo som moc nejedávala, ako ´vepřo knedlo zelo´, segedín, perkelt , treska, nie najzdravšie ako chipsy a pod, sladké sa už vrátilo, ale v menšej miere. A zabila by som sa za melónom, červeným aj žltým, čo milujem aj inokedy, ale teraz ho niet! Kúpila som síce v Bille, nebol ako v lete, ale aj tak to boli pre mňa hody 🙂
Ja ked som zacala tusit ze som tehotna chcela som prestat pit kavu aj ked som ju musela mat dovtedy aj dvakrat na den,podarilo sa mi to rychlo lebo chut na nu som stratila asi v 6 tyzdni ..teraz mam strasny pocit prazdenho zaludku hlavne ked sa rano zobudim alebo ked nejem dlhsie ako dve hodiny a potom som z toho strasne nervozna 😠 ..ale inac som stale hladna mam stale chut na ovociee pomarancee a hlavne biele lupienky a uz cakam na leto ked si budem moct dat hrasok dufam ze to neskodi lebo uz teraz sa mi zbiehaju slinky 🙂
Ja ked som zistila ze som tehotna, vrazdila by som pre polievky :D ale kedze mi byvalo zle, jablka, banany a ovocie neprichadzalo do uvahy.... kazdy den musi byt zeleninova polievka, a dosla na mna strasna chut na MISKA s pazitkou tak mi mamca musela poslat cely pakel do Nemecka :D teraz som na konci 3 mesiaca a kazde rano musi byt detska krupica a na obed zemiakova kasa. a zhnusilo sa mi moje oblubene jedlo cervena kapusta a pecene mäso 🙂
pri dcére som bola závislá na pomarančoch - denne som zjedla aj kilo 😅 (závislosť sa prejavila 2 mesiace pred pôrodom) a pri malom mi veľmi chutila čokoládka Rumba, musela byť každý deň - dakedy aj 2x 😎
pomaranče. každý boží deň aspon dva.
a ja som sa po 36 rokoch naucila na kecup, ktory by som za ziadnych okolnosti nikdy neochutnala 😲
a pri druhom tehu som nemohla ani citit vonu zomletej kavy a zaliateho turka, na ktorom som bola dovtedy total zavisla 😲
ja som pri prvom aj pri druhom tehotenstve musela jesť surový nepomletý mak, a spodok z kávy zaliatej ten tzv. grund a čo je na tom zaujímavé aj 3 roky po poslednom tehotenstve ho vyjedávam aj mojej švagrine z pohára. Dúfam že sa mi z neho nevytvoria nejaké kamene ako mi to každý predpovedá :(((
ja som pri dcerke jedna na kila pomarance. pri synovi som mala nenormalnu chut na omietku, strasne mi vonal prach hlavne ked prsalo. a zemina mokra. u nas v brane susedia prerabali byt tak ja som salela ako mi to vonalo. nakoniec som skoncila na doplnku stravy s vapnikom lebo to uz bolo neunosne 😀 to mi pomohlo aspon trosku zmiernit tie chute
Prve tehotenstvo som nejedla nic iba melon.
Druhe tehotenstvo som mala rozne chute ale velmi divne bolo, ze som jedla neskutocne mnozstvo RAJCIN ( a pritom ich nemam rada) 😅
ja mam chute aj mimo tehu, takze som to obzvlast neregistrovala, no kedze som mala dovolene priberat, tak sa moje chute znasobovali , pretoze pribudajuce kila mi robili radost 😀
velmi som mala chute na mliecne vyrobky najma syry , ovcie / aj ked uudajne by sa nemali, ja som zjedla asi tonu v tehu /
ja som pri synovi jedla ku koncu hydinovu tlacenku ako besna. a ked ju nemali v jednom obchode, nevahali sme ju hladat po celom meste,lebo mi bolo do placu zo zufalstva,ze ju nebudem mat. teraz pri druhom tehu by som vrazdila za zmrzlinu
ja som jedla kazdy den pol melona a kilo jablk pri oboch detoch a vobec vsetko ovocie...inak niesom ovocny typ.A mäso a vsetky vyrobky z neho som ani nemohla citit,dokonca ani prejst okolo mäsiarstva v hypermarkete som nemohla a ani chladnicku som neotvarala ked tam mal mm salamu....
1tehotenstvo mala na kila mandarinky+cokolada 2t syn na kila tvrdy syr paprika zmrzlina.
me sa prvy trimester druheho tehotenstva neskutocne priam hnusilo vsetko maso..
potom uz som jedla vsetko. stale. a vela 😀
Na zaciatku som musela mat kazdy den bocikovu pasteku, niekedy aj dve, potom v druhom trimestri to bolo mlieko ktore som pila na litre a teraz ku koncu to je coca cola, bez nej by som aj vrazdila. Zaujimave je, ze nic z tychto potravin som predtym k zivotu nepotrebovala, ani som nevedela ze existuju.
ja som jedla mandarinky a citrony :D a surové gaštany.... a potom som sa niekde dočítala že obsahujú kyselinu listovú, tak si to môj bobak asi sám vyžiadal pre jeho správny rozvoj 😉
pri malej som prve 3 mesiace zila len na majonezovych salatoch a horkej cokolade a mala som priiiisernu chut na tonic a tatarsky biftek. a prestali mi pri nej chutit krevety, musle a podobne delikatesky - dodnes sa mi chut na ne nevratila.
pri malom som kopec marhul pojedla.

Pri prvej dcerke som zjedla denne 2cervene grapy a vypila 2l grapoveho dzusu. Od 7meho mesiaca som liala do seba colu. Pri druhej dcerke som mala stale chut na maso a hamburgery.