icon

Mám manželovi hneď povedať, že som si našla dve čiarky?

20. okt 2023

Maminky dnes som v soku! Nasla som si // sice slabe ale nasla. Po 2a pol roku snazenia, skusania vitaminov, vypoctov, a po 2 neuspesnych IUI... a prave teraz ked uz sme si stym vsetkym tento posledny mesiac dali pokoj a bum ani tomu este neverim. A preto aj ta otazka povedat manzelovi uz hned teraz ci radsej pockat ked to bude istejsie myslim tym minimalne potvrdene lekarom. Este by som v pondelok urobila 1 test pre istotu a k lekarovi podla mna najskor tak o 2-3 tyzdne. Mozno hlupa otazka ale ja sama som este v soku ci je to pravda. Kazda rada mi teraz pomoze.... Skoda ze tie Vianoce niesu skor by som mu nejake topanocky zabalila.😊

radacak
22. okt 2023

@maminkadeticiek s tým súhlasím...my máme 13 r dcéru,nechcela som jej to povedať hneď a keď sme jej to teda išli v 10 tt povedať ona zahlásila že ona to vie,alebo teda že tušila...a to mi nebolo ani zle (nezvracala som)tak očividne má veľmi dobre pozná 🙈🙈🙈🙈🤗

gaabriela2212
22. okt 2023

Ja by som to nevydrzala tak dlho...ja som to povedala hned ako som urobila test 😄Ale plan bol ze bud mu dám žreb kde su zotrie ze budeme mat babo alebo nejake papučky Bodíky no nevyšlo nevydrzala som 🙈😆 Hned ako som vyšla tak som to naňho vyvalila 😂😂😂

kitties
22. okt 2023

Určite by som mu to povedala hneď, veď on má rovnaké právo to vedieť hneď tak ako aj ty, ste v Tom spolu , on dieťa chce rovnako ako ty , tak načo mu to tajiť ? .. bojíš sa ,že to vytara a náhodou by sa stalo niečo zle ? Tak to by si mu to nemala povedať minimálne do 12 týždňa pretože do toho týždňa je vyššia šanca na potrat ..takže nerob okolo toho zbytočne tajnosti a pekne s pokorou mu tu novinu povedz ..

maryskas
22. okt 2023

povedala by som mu to po tom druhom potvrdenom teste...nech sa tesite spolu. Ak by nieco nebolo v poriadku, co sa dufam nestane, nech zdielate vsetky emocie spolu. A neverim, ze ked sa dohodnete, poprosis ho nech si to necha pre seba, tak to vytrubi :D ved aj on hadam prezival sklamania, beznadej, atd...vie, ze to nie je len take lahke... a podobne sme to mali aj my, tak chapem obavy.

ajko2011
22. okt 2023

Ja som manželovi povedala hneď ako som našla na teste // 😁hneď som bežala za ním do spálne 😁

mnamko
22. okt 2023

Podľa tvojej poslednej menštruácie

rybkoava
22. okt 2023

Pri prvom som mu to zavolala do roboty, do konca zmeny to rozdýchaval, aj keď bolo mimi plánované.
😊To už by som neurobila. Druhý krát romantická večera a dostal papučky. Na nedopadlo to dobre. O pár týždňov som potratila. Teraz tretie ukázala som mu test 2 čiarky nevidel, ja áno aj keď bola druhá slabá v deň dostania ms, poobede. Urobila som si ďalší 5 dní. Pozitívny, bojíme sa aj tešiť nakoľko zatiaľ vieme len, že je mimi v maternici. Mám lieky na udržanie a všetko zvládneme spolu. Takže ja by som mu to určite povedala.

alienkami
22. okt 2023

Sprav si ešte jeden test, dohodni termín u dr. a choď tam s manželom. Popri čakaní na vyšetrenie sa môžete porozprávať. Skús mu vysvetliť, že ak dr. potvrdí tehotenstvo, chcela by si to aj tak prvé 2-3 mesiace udržať v tajnosti. Že je to citlivé rizikové obdobie a keby nedajbože niečo nevyšlo, tak by si to nechcela riešiť s celou rodinou.

alana1
22. okt 2023

Jasne ze povedať- my sme napr spolu pozerali ako sa farbí test 😄

21anjelik19
22. okt 2023

2 a pol roka ide s tym s tebou a ty si mu to este nepovedala ?

any_soj
22. okt 2023

@zuza265 pýtaš sa na stratu - ja len dvakrát. Raz v 7.tt a raz v 38.tt. Práve po smrti Sáry som si naplno uvedomila vďačnosť za čas, ktorý sme smeli prežiť s ňou. Ďalšie tehotenstvo sme oznámili okamžite 3-4 najbližším a hneď na to kamarátom a známym na FB. Práve preto, že viem, že dieťa môže kedykoľvek (pred či po pôrode zomrieť, veď všetci raz zomrieme), sme si uvedomili, že zmysel má prítomnosť a večnosť. A že prítomnosť chceme žiť naplno, aj s mojím manželom a v našom prípade aj s rodinou a priateľmi. Ale teda tu som nepísala o tom, že teraz by to mali všetci tak robiť 🙂 Vyjadrila som sa vyslovene len k manželovi. Asi závisí od vzťahu... My máme úžasný vzťah a teda viem, že ak by som ho poprosila, nehovoril by to nikomu, lebo ma miluje a nechce ma zraniť. Ale on by to jednoznačne vedel, že som tehotná, lebo sme jedno telo, a jedna duša 🙂 (obrazne samozrejme, aj keď to jedno telo platí v prípade splodenia nového života doslova 🙂, keďže sa naše telá spojili v jedno, a vznikol nový život)

any_soj
22. okt 2023

@autorka a ak by sa žiaľ stalo niečo zlé, potom by si mu to povedala? Lebo aj potom hrozí, že to povie ďalším, nie? Či by si niesla stratu sama? Podľa mňa by ste možno mali zapracovať na vzájomnej dôvere a zdoverovani sa... Lebo ak je on taký, že mu nemôžeš dôverovať, lebo všetko vynáša von, a zas on nemôže dôverovať tebe, že mu niečo dôležité netajis, keď nechceš, aby to rozchyril, tak podľa mňa by bolo fajn, kým sa dieťa narodí a máte viac času, zapracovať na vzájomnej dôvere a láske (láske - že čo ťa zranuje, nebude robiť...).

zuza265
22. okt 2023

@any_soj ale presne to je to o com som sa snazila pisat - kazdy vztah to ma inak. A su ludia ini. Aj ja by som to svojmu partnerovi povedala ihned. Aj po stratach, aj comkolvek. Ale nas vztah nie je vas, a vas a nas vztah nie je autorkin. A kedze tu ide o absolutne odlisne situacie, tak to sa neda povedat sprav toto, lebo ja by som to s mojim muzom urobila takto aj ked to mate inak ako my. A ano. Dieta moze zomriet vzdy. Ako aj my. Ale ona ani nevie ci je tehotna a predpokladam, ze tuzi a rodina by jej uz pisala - nie kazdy mame respektujucu rodinu. Xy moznosti co je inak. A neda sa urcit, ze vy my oni henti maju lepsi horsi vztah alebo nejaky uni navod na cokolvek. Niekedy je naozaj spravnejsie a vhodnejsie nedelit sa ihned o vsetko.

megan777
22. okt 2023

Gratulujem viec co prezivas hod foto testiku❤️🙏

domca2705
22. okt 2023

@vkatush tiež si myslím ze treba počkať. Kamarátke tiež vyšli dve čiarky a keď šla k Dr. nič z toho nebolo. Ja som mala tri tehotenstva no tiež som radšej počkala keď to budem mat na 100%potvrdene.Pri treťom som počkala dokonca tri mesiace a už s fotkou maličkej zo sona som prišla domov. To bolo pár dní do Vianoc. Manžel skoro odpadol 😂😂😂

any_soj
22. okt 2023

@zuza265 veď jasné, že každý to má inak 🙂 Písala som v prvom komentári, na ktorý si začala reagovať, ako by som to VNÍMALA ja, potom v ďalšom komentári, že JA BY SOM SA CÍTILA... Rovnako, ako ďalšie ženy tu píšu, ako to majú/mali by ony - lebo autorka sa pýtala...

euka210
22. okt 2023

Je to manzel...vedel to 3x v ten den ako som sa to dozvedela ja. Neviem co tu riesit.

mucuinka
22. okt 2023

Ja som nepovedala 🙂 pockala som na prve sono. Bolo v 6. tyzdni a bolo to potvrdene lekarom, mala som fotku aj vsetko. Ja som si vlastne celkom ten cas, kedy to bolo tajomstvo celkom uzivala. Ze je to len medzi mnou a tym malinkym cloviecikom.

autor
22. okt 2023

@mama2024 prave preto som dala anonym. Ja zas nechapem niektore z vas, ze hladate len to zlo. Len zato ze hladam radu na moj problem a prave preto tu, aby to nikto z okolia a kto ma pozna nevedel skor ako moj manzel.

autor
22. okt 2023

@linkapaulinka dakujem pekne ze si mi napisala aj svoju skusenost a ze niesom jedina s takym problemom a s mojim taradlom😊. Som rada ze vas je viac co ma chapete a podporujete takto nadialku a anonymne je to dobry pocit. 🙏

autor
22. okt 2023

@any_soj ano povedala by som ze na teste som mala // ale sa neudrzalo. To by nepovedal nikomu lebo ani iui sme nikomu nehovorili. A stou doverou ako si napisala v podstate pravdivo ale dost zle to znie😊 ale v skutocnosti to nieje take zle sme spolu 18rokov prve vedel hned.

mircalla
22. okt 2023

Ja som sa o dieta snazila dlho. Povedela som to hned pri teste, nasledne aj v praci (isla som na PN) a potratila som. Minimalne by som pockala do sono, uz som poucena.

cimage
22. okt 2023

Gratulujem, ja by som mu to povedala hned, nech ma aj on radost. Spolu ste na tom “makali” 😁, 50% je jeho zasluha.

jahu348
22. okt 2023

Gratulujem. Pockala by som minimalne este na ten druhy test a potom by som kupila topanocky a dala manzelovi

zuzi0911
22. okt 2023

Manžel to vedel hneď už na 9dpo kedy tam bol fakt ,že pidi duch a 12dpo to už vedeli aj kamarátky (kolegyne v práci) a na 16dpo som bola u dr kde už bola 3mm dutinka a teda už to vedeli aj rodičia ...

Tehotenstvo pred synčekom skončilo v 11tt kedy som to nepovedala nikomu (mužovi áno) trvalo takmer rok kým sa nám podarilo opäť otehotnieť ,medzi tým bolo ešte biochemické a teda keď mi čiarka silnela , som si povedala,že nemá cenu to tajiť ..ja sa chcem tešiť aj keď som sa veľmi bála ,ale toto mi dávalo akusi istotu ,že sa proste budeme tešiť všetci spolu,že to tento krát dopadne dobre 🙂...

A určite aj tvoj muž bude prestastny keď mu ukážeš test ...🙂

Ja ti gratulujem a prajem všetko dobré ❤️

vkatush
22. okt 2023

@domca2705 tak ja som na Vianoce pred miliónom rokov prišla domov z pôrodnice a môj malý sa na Vianoce rozhodol prísť na svet 😂
Také, vianočné deti sme.

masabi
22. okt 2023

Užívajte si to šťastie nech už bude čo bude ste na to 2.vychutnajte si tú radosť spoločne, a aj keď je taradlo, určite pochopí, prečo chceš počkať. Strašne vám držím palce, aby ste sa konečne tešili z vytúženého dieťatka ❤️🥰

leadan
22. okt 2023

Ja by som to nevydržala ani sekundu, hneď by som mu to povedala, veď by som ani nezaspala od vzrušenia a šťastia 😁 snažíte sa predsa už dlho. Neber mu možnosť byť šťastným už teraz hneď.
Aj my sme sa tak isto dlho snažili, už sme mali termín na IUI keď som dva týždne pred tým našla na teste dve čiarky a jasné že to hneď vedel 😊

any_soj
22. okt 2023

Veľmi ti prajem, nech je všetko ok 🙂 ❤️

mamasrnka1984
22. okt 2023

samozrejme, ze povedat..