Mám pochybnosti o partnerovi počas tehotenstva
Zdravim , chcem sa Vam zdoverit s mojim problemom ktory si neviem dostat z hlavy. Prisla som zo zahranicia a cuduj sa svetu otehotnela som s chlapom ktoreho som poznala asi 4 mesiace a nebol to chceny obojstranny sex. Prvy krat ano druhy krat absolutne. A na ten druhy krat som presne otehotnela. Este na uvod chcem spomenut ze som davala nejako ako tak dokopy vztah s byvalym partnerom s ktorym som bola 6 rokov. No ako som prisla zo zahranicia uz to nebolo ako predtym ale stale som ho milovala aj ked on ma vela krat odmietol a ani styk sme uz nemali ok. No a s5 k teme tehotenstvo. Mam polycysticke vajecniky doktor mi tvrdil ze neotehotniem a ked aj tak sa budem snazit aj rok.. antiku som nebrala verila som doktorovi ale aj napriek tomu som otehotnela. Moj prvy pocit bol velmi zly. Chcela som sa dietata vzdat. Bola som bezbranna nevedela som co mam v danej situacii urobit. Tak som sa obratila na rodinu a samozrejme ze sa bali aby som sla na potrat a dieta si nechala. Viem ze partnera s ktorym dieta mam nemilujem je aj o 12 rokov starsi. Som v bezvychodiskovej situacii. Som v osmom mesiaci citim sa hrozne a navyse sama sa o to dieta nepostaram. Milujem byvaleho aj ked som sla za inym… no cakam dieta s inym.. aky mate na to nazor prosim Vas a ako by ste sa zachovali v mojej situacii dakujem.
@michal_dr kamosky spavaju s chlapmi kazdy tyzden s inym a proste nikdy sa im to nestalo… vycitam mu ze sa spravil… on nevie ani kedy … mal kondomy v policke ktore ked by si dal zevraj by sa mu nepostavil.. vycitam mu ten 6 minutovy sex asi 8 mesiacov on uz takisto nevladze to pocuvat dookola a k tomu este aj mala vsetko citi ach neviem hrozne..
@lentilka23 zevraj je velmi tazke si najst chlapa ked uz mas dieta …
Tak ved tomu 6 minutovemu sexu si mohla povedat nie. Alebo zajst po sexe na policiu a vziat Escapelle. To, s kym spavaju kamosky, ti moze byt jedno. Ty si sa vliezla niekomu do postele a teraz sa hnevas na cely svet. Mala si sex bez ochrany, nevzala tabletku po a zijes s danym muzom. Co mu teda vycitas? Ak nechcem otehotniet, chranim sa. JA-lebo JA budem tehotna, nie kamosky, nie muz, nie suseda susedy.. je to ucivo osmeho rocnika zakladnej skoly-ak nechcem otehotniet, bud nemam sex, alebo mam sex s ochranou o ktoru sa postaram, kedze pripadne tehotenstvo hrozi mne, zene, nie muzovi…
To muselo byt strasne znasilnenie ked ste pri tom a po tom takto pokecali o kondomoch a ci sa spravil. Navyse s nim zijes takze az taky moc ti to nevadi. Tak nevymyslaj ze ta znasilnil. Tebe sa akurat nechcelo
@really8 je podstatne riesit pritomnost ak k tomu nic nemas nekomentuj prosim
Prave ze nie je, je doba ked ludia uz nemaju predsudky typu slobodna s dietatom… neviem z kadial si, ale napr. v BA byt single je normalne …. prestahuj sa. A venuj sa radsej vybavicke a cetuj na mamickovskych temach… nie o chlapoch preboha… Vela slobodnych a rozvedenych zien ti potvrdi ze im je lepsie bez chlapa. A ked budes chciet no tak si najdes, popracuj trosku na svojom sebavedomi a pojde to. A toho spermodarcu nemusis zapisat do rodneho listu, daj dietatu svoje priezvisko a bude len tvoje. Je to vsetko na tebe. Hlavu hore 🙂
@rivini jasne vy viete ako som to mala vsetko vybavene 🙂
Aha, tak vlastne uz nie je podstatne ze ta akoze znasilnil lebo ono hups to tak jaksik ani nebolo. Tak za mna chudak chlap.
@really8 chudak vy ze takto ponozuje zena zenu dakujem
@really8 neprajem nic zle len aby vy ste sa neocitli v takej bezvychodiskovej situacii…
Ja ta ponizujem? Prepac ale nebudem na tvojej strane len pre to ze si zena. Navysr ked tu cely cas prekrucas a prikraslujes si realitu.
Neviem co by bolo lepsie ci si to dieta dat vziat alebo nechat kazdopadne je rozhodnute neda sa to vratit s5 treba brat nasledky dakujem vsetkym za podporu vazim si to
Neviem co ti poradiť, nemám čo. Ale len toľko chcem že nič si nerob z moralistickych komentárov premudrelych, NIKTO nevie ako by sa zachoval v takej situácii. Nepáči sa mi co ti urobil, však to hraničí so znásilnením. Ak s ním nechceš nič mať tak máš na to právo a prípadne súdu ozrejmi, ako láskavo k tomuto splodeniu došlo. A tiež sa skús racionálne pozrieť na ten bývalý vzťah že či to za to stojí sa ním zaoberať, lebo ak by to on tak cítil ako ty, tak ste spolu. Držím ti palce a drž sa.
@llull boli by sme spolu ale zistil ze som tehotna… a vynadal mi samozrejme ci uz teraz som spokojna a poprial mi pekny zivot strasne tazke …
aha, to som nevedel, že po 40tke máme pomaly život za sebou a ty v 29 pred sebou! :D Tebe inak udreli tie hormóny na mozog. Ty si chudátko a všetci naokolo sú zlí a môžu za tvoju situáciu, že? No tak s tebou by nevydržal fakt nikto.
@sleepy_joe Ale vydrzal praveze ma nepoznas a sudis cista slovac
tak si prečítaj, čo si tu napísala všetko. Prijmi zodpovednosť za svoje dieťa a začni mu budovať zázemie, aby vyrastalo v normálnych podmienkach. Nebuď ukrivdená ublížená pipinka, ale dospelá žena, ktorá má nejakú zodpovednosť za seba aj za svoje dieťa! Lebo po 40tke budeš mať už život za sebou.
Nie je isté, že by ste boli spolu -s tým prvým Myslím, že by ste sa rozišli. Po 6.rokoch to išlo už pomaly dole vodou.
Ale ani s týmto druhým neviem, či budeš.
Napriek všetkému-onedlho do tvojho života príde najdôležitejší človiečik.Raz budeš určite životu vďačná za to,že ho máš.
A spokojný partnerský život?Je to vo hviezdach. Ale máš šancu ako každý .Nemáš pokazený život. Ver tomu.
Jaj :(.... Ale inak aj s dieťaťom sa dá nájsť partner, keby zostanete s malou sami, ešte nič nekončí... A možno aj on by sa časom vrátil
Síce nechápem,ako sa dá z"idem u niekoho len na wc"skončiť v posteli, lebo prepáč, autorka,podľa toho ako a čo stále tu píšeš,to rozhodne nebolo znásilnenie ako také,síce si nešla s úmyslom sexovať s ním k nemu,no si napokon úplne vedome a dobrovoľne šla do toho sexu bez ochrany. Koľko minút to bolo ,je úplne jedno. Aj to,že dovtedy si nikdy neotehotnela ,je úplne jedno. To,že si nechcel dať kondóm,no bohužiaľ dalo sa na tom trvať,ja som x krát povedala bývalému,že bez toho proste sex nebude,aj keby sa na hlavu postavil.
No to je už tiež jedno. Otec dieťaťa sa postarať chce,to je dosť podstatné,lebo mohlo to oveľa horšie dopadnúť,že by ťa aj on poslal "niekde"
Psychologicka ti povedala správne,toto je neriešiteľná situácia,teda neriešitelna tak,ako by si chcela ty.
Keďže ty mu dieťa zveriť do úplnej opatery nechceš,žiť s ním nechceš,tak čo vlastne chces? Áno, viem, vrátiť čas mať bývalého .No to nejde.
Lebo čas sa už nevráti,aj keby si sa rozkrajala či uplakala na smrť. Proste to nejde, donekonečna vyčítať niečo, čo sa nedá vrátiť ani zmeniť.
Keby ta naozaj miloval tak by ta prijal aj ako tehotnu. To ze ti vynadal ze si otehotnela, to len zakryval svoju neschopnost ta zbalit a mal to spravit uz davno, ale zrejma nechcel, kalkuloval, porovnaval… jeho smola a nie tvoja. Bud rada ze si neni s nim, najdes si casom lepsieho. Teraz ti hormony kvapkaju na mozog. Nie tvoj byvali je hajzlik, ze ti vynadal. Este tento spermodarca mi pripada zodpovednejsi a stara sa o teba, byvas u neho nie?
Ak si nechcela sex, mala si ho hneď nahlásiť za znásilnenie. Keď ho nechceš q rodina ta presvedčila by si si nechala dieťa prečo nežiješ u nich ale uňho? Chlapa o ktorom hovoríš ze ta znásilnil? U takého by som nebola ani by som ho už v živote nekontaktovala a nepovedala mu ze som tehotná. Ak ste mali sex ze si s ním spala dobrovoľne ale on sa do teba spravil bez tvojho vedomia je to od neho hnusne aj napriek tvojej diagnóze ale nie je to znásilnenie. Ak nechceš to dieťa, daj ho na adopciu. Bývalého prestaň riešiť. Keď nechceš nemusí mat dieťa jeho priezvisko ale on mize byt zapísaný v rodnom liste ako otec. Chce sa starať a to takýto nechcú často. A k tomu že si tazko nájdeš s dieťaťom niekoho. Sesternica si nasla úplne v pohode. Aj ďalšie. Chod aj ku psychiatrovi aby si po pôrode nedostala ešte aj poporodnu depku. A cisársky je v pohode, mám ho za sebou. Dôležité je veľa chodiť a správne vstávať z postele. Máš mnoho možností ale najskôr sa musíš prestať ľutovať
@lentilka23 išla hľadať šťastie k súčasnému, aj keby ju mal predtým rád, bol by na hlavu vziať ju späť po tom všetkom. Keby ťa chlap nechal, spravil si dieťa inde, privítala by si ho s otvorenou náručou?
Autorka sa trochu prerátala a teraz s výsledkom nie je spokojná,to je celé.
@rivini nebudem sa opakovat nechranila som sa nikdy mam pcos a nikdy by ma nenapadlo ze otehotniem nechapem comu ludia nerozumeju …ved som takto fungovala cely zivot
@autorka PCOS neznamená neplodnosť, a aj keď ti lekár povie, že nemôžeš mať deti, neznamená to, že neotehotnieš. Pokiaľ nemáš vybraté vaječníky alebo maternicu a stále menštruuješ, môžeš otehotnieť

Bud rada ze si tehotna! S poycystickymi vajecnikmi by sa ti to uz nemuselo podarit. Dieta je zazrak. Predstav si ze si usetrilala 5000 e na umelom oplodneni. A toho milenca ber len ako darcu spermii, a na byvaleho zabudni stracas len cas! Keby ta chcel, tak ti zavola. Chlapi to riesia jednoduchsie ako my zeny. Peboha vsak sa uvedom, kolko mas rokov ? To dieta ta bude milovat vzdy a najviac, viac nez akykolvek chlap. Este si to nevies predstavit lebo si dieta nemala. Neboj dostanes rozum, verim tomu. A chlapov si mozes vyberat aj potom - uz je ina doba.