Mám pocity viny počas tehotenstva ..
Uz neviem co zo sebou zozieraju ma cele tehotenstvo neskutočne pocity viny. Mala som mimomaternicove tehotenstvo min.rok v marci. Po nom sme mali pol roka pauzu a v októbri som opat otehotnela. Teraz som v 38tt. Ako tak som to znasala dobre ked sa to udialo ale akonahle som otehotnela dalsi krat akoby sa to cele otvorilo a mna neskutočne bolelo ze nečakáme to babatko o ktore sme prišli nevedela som sa nejak s tym celým vyrovnat a aj na utz na jednej strane som sa tešila z noveho tehu na druhej to veľmi bolelo ze tam malo byt ine... Neviem to opísať... nevedela som prijat to nove tehotenstvo..cele dni som zila v pocitoch viny ze som za to mimomaternicove mohla ja...ked som sa dozvedela ze je to dievčatko sebecky som cakala na kazdy ultrazvuk a dufala ze povedia ze chlapcek lebo som si myslela ze to predtym bol chlapček... Resp.neprijala by som asi ziadne pohlavie lebo stale by som rozmyslala co bolo to predtym. Teraz som uz v 38 tyzdni avsak zas mam velky strach ci som tymto cekym chaosom v mojej hlave neublizila malinkej😞😞😞 a nie len ublížila ale neskutočne pocity viny ze som ju vobec neprijala tak ako si zasluzila...cele tehotenstvo som nebola spokojna s tým ako to je lebo som neustale zila v tom ako by to bolo keby...ze som sebecky rozmyslala len nad tym co bolo to predtým bez ohladu na to ze bola v brusku a cítila to... Neskutocne ma to boli ze som ju neprijala nedala jej tu lasku ktoru som mala a este viac ma boli to ze som jej tym mohla ublížiť... Ked pride za mnou syncek objime ma a povie mami lubim ta ide mi puknut srdce koli malej ...ktora ma isto lubi tiez len ja som jej to nedala najavo lebo som bola sebec a myslela len na minulost.cele tehotenstvo som len nejak prezila a vobec si neuzivala ze mam moznost nosit dieťatko pod srdcom...sebecky som hladela len do minulosti a porovnavala to vsetko s tym predtym....je mi zle zo samej seba... cele tehotenstvo cele dni mam vycotky a ....bola som aj u psych.ale nejak mi to vela nedalo
@derdia ano mala som mimomaternicove ...v 5tt som isla na pohotovosť so spinenim...tam si ma nechali na sledovanie a uzavreli to tym ze nevidia oplodnene vajce v maternici ale nevideli ani jasne struktury vo vajcovode... Tak mi pichli methotrexate injekciu na vstrebanie...a tu to začalo... Otehotnela mi kamoska ktora bola presne v 5 tyzdni tiez so spinenim a tiez u nej nevideli nic v maternici... avšak jej lekar kazal prist o dva týždne a uz mala plod aj srdiecko... A vtedy sa to spustilo...co ak ani u mna to nebolo mimo ale v maternici co ak som mala pockat? Co ak som si takto nechala vziať dieta ktore mohlo byt tam kde malo len to prilis skoro uzavreli?
Nekonecne myslienky a pocity viny. Ale to len pre objasnenie nakolko ako pisem s tym sa mi podarilo nejak vyrovnat aj keď po dlhej dobe. Ale mam to uzavreté. To uz nie je nieco preco by som sa dalej trápila.
@eliska13 dakujem velmi pekne za slova. Ano presne tak ako pises ...clovek ked sa s tym snazi bojovať a potlačiť to príde to druhým koncom este silnejsie. Ja nehovorim že teraz sedim cele dni doma s hlavou vo vankusi a placem to nie... Ale tie stavy proste prichádzaju a vtedy sa citim zle akoby som uz nemala byt taka naplno stastna...a potom to zas odide a zas mi je fajn...dnes som sa zobudila taka spokojna .. uvidím dokedy🙂 ja viem ze tu veľa hraju aj hormóny a tie momentalne asi neovladnem. Popravde neverila by som co mozu narobit hormony lebo prvé tehu bolo totalne ine... tento krat to so mnou riadne mava ... No co uz človek si nevyberie kedy co pride tak ako mna sa moje myšlienky nepytali ci môžu prist teraz ... Ozaj uz len snazit sa to nejak zahanat príjemnymi vecami a vydrzat ci to po porode prejde

@kristianko1 vieš ja som jej to napísala preto,lebo niekedy naozaj nepomôže lutovanie a milión milých slov....napísala som jej to trošku drsnejšie aby si uvedomila,že si sama môže takto ešte viac ublizit....zle myslienkys prenasledujú sú svina...tak som len chcela aby sa skúsila zastaviť a začať odznova...