Mám sa vzoprieť, alebo poslušne pritakávať?
Zeny prosim vas o nejaky nazor lebo vazne neviem uz co robim zle a co dobre. Ci som vazne taka zla alebo ma okolie len tlaci k niecomu co mi je proti srsti. Ano kazdy sme inej povahy kazdy mame nieco ine radi ale nie kazdy s tym suhlasi a ja uz mavam riadne depresie z toho no jedine co nedovolim je aby som nejakym svojim skutkom ublizila svojmu synovi. Chcem ho vychovat aj sa onho postarat! Som totiz slobodna matka ktora sa rozhodla odyjst od muza s ktorym to nemalo zmysel ani co sa tyka mna ani dietata. Poviem rovno presla som si vela ale stale som sa pozvierala a isla si dalej no ako tak cas bezi ja stale tahsie zvladam navaly a natlaky ludi okolo mavam zle myslienky a to sa mi vobec nepaci. Mam priatela na ktoreho sice nemozem povedat pol slova ale tiez mi vycita iste veci napriklad ze niekto pride zamnou pokecat ze idem niekam kde stretnem ludi(muzov) samozrejme znamich a zarozpravame sa prisaham ze nic zle nerobim akurat ze kazdy mi vravi ze ako si mozem dovolit ist niekam bez priatela akp si mozem dovolit sa s niekym zakecat ale ze on je vsade a s kazdym on moze lebo on je chlap.... Ja neviem ani popisat ako sa citim same vycitky a rady ci navody co mam a nemam robit kde mam kde nemam byt s kym mam alebo nemam rozpravat ako mam zit ako mam vyzerat ako sa spravat. Najviac ma stve ze ty ludia co odomna ocakavaju najviac sami tak neziju. A ak si nahodou poviem svoj nazor uplne ma znicia zo slovami preto som zacala byt ticho vypocut si aka som aj ked nesuhlasim s niektorymi nazormi bohuzial ak sa nechcem dostat do uplnej depresie radsej sa zdrzim. Mam pocit ze nikde nemam oporu pochopenie ze nikomu nic nemozem povedat respektive zdoverit sa lebo uz som zla lebo si nechranim sukromie idem do zblaznenia nedokazem sa naplno venovat dietatu ani svojim konickom nicomu
možno som nenapísala to ,,bé,, , nechcela som to tu rozoberať do detailov, keďže dosť ľudí ma tu pozná. každopádne ja s tým niečo robím.
@fronculka je mi ľúto čo prežívate lebo si to živo viem predstaviť.Ja už 13 rokov žijem mimo SK ale pochádzam z dediny. Vždy som tu dedinu,ľudí atmosféru mala rada kým som žila doma. Odkedy tam nežijem tak tiež som sa na svoju osobu dozvedela veci ktoré od skutočnosti majú poriadne ďaleko napr ako ty o potrate. Vraj som tiež mala jeden napriek tomu,že v živote by som to nespravila. Mám 4 deti. Teraz vidím čo za skazený dedinu to je...skazený ľudia a falošný kamaráti ktorý mi za to nestoja a ľutujem,že som niekedy o ich priazeň mala záujem. Tých malo priateľov co mám si vážim lebo im je úplne jedno čo počujú o mne alebo aké mám vseobecne politické názory , vierovyznanie, spôsob života, hodnoty a zásady..neriešia blbosti a berú ma takú aká som. To sú 20-30 ročne priateľstva ktoré mi dali viac ako x falošných pretvariek. Paradoxom je,že väčšina z nich pochádza z tej istej dediny ale tiež žijú mimo nej a tiež o sebe počujú veci ktoré mňa absolútne nezaujímajú. Ak sa o tebe klebetí tak vždy je v tom nejaká závisť toho čo máš a oni mať nemôžu. Nemusí to byť vždy nieco materiálne. Mnohí závidia aj inteligenciu, zmýšľanie, schopnosť postarať sa o seba bez pomoci, schopnosť byť nezávislým, úspešnosť či obľúbenosť v kruhu. Niekto chce byť obľúbený bez zásluhy aj keď ho nikto nema rád. Ľudí mnoho krát trápia také veci,že človeku sa rozum zastavuje. Peniaze, pekný dom, dobrá práca už zďaleka nie sú luxusné veci ktoré sa závidia.
a preco ty riesis nazory inych ludi?ja som tiez z dediny,viem aki su ludia,ale ked je niekto voci mme drzy,slusne to poslem do pi*i a je pokoj...mna by nejaka lapčipiča neznicila...
@terina25 precitaj si svoj prvy prispevok....ako toto mozes povazovat za "povzbudenie" je mi zahadou. Nikto nevedel, ze s tym nieco robis, tak pis jasne a zrozumitelne.
A ked ta opravili raz, namiesto vypravdovania si to radsej over, ze nemas pravdu ty. A ano, je to odSudzovanie, nie odCudzovanie. to ti tu "kazdi" potvrdi.
@zltyslonik aj rodina aj priatel proste kazdy moze vsetko len ja aby som sedela doma a bola dokonalou v ich ociach inak je zle nedobre aj take som raz dostala ked som sa s neterou bola pozriet na jeden festival ze co ja tam robim ze mam dieta ze ja si take daco nemam co dovolit tak som bola hotova ovsem svoje si stale poviem len potom zas pocuvam ze za pravdu sa urazam aj ked ja to vobec nepovazujem za pravdu alebo rozumnu vec ktora by mi mala nejako pomoct v zivote praveze sa nad niektorymi zakomplexovanymi nazormi pozastavujem
@terina25 vypravdovanie je z vychodu...... 😉
@toskanka to som pisala ja..... 😝
@toskanka
@obsadenemeno no, keď už sme si vysvetlili gramatiku , tak môžete písať k téme 🙂
@terina25 no pre mna je "vypravdovanie" normalne slovo, bezne ho pouzivame..... ok, tak pis k teme, chces este nieco dodat??? Mozno objasnit, co take robis, aby si zmenila zivot??? A takto podporit autorku temy? Lebo tvoj uvodny prispevok velkou podporou neoplyva......
@fronculka
vies co...ja som si vsimla u teba tieto veci:
- mam pocit, ze sa ludia na teba divaju s opovrhnutim a to takym skrytym uz len kvôli tomu, ze si slobodna matka. Nebudem ti tu davat medove motuzy pod nos, aka je to vyhra a ze je to OK, lebo OK to nie je, minimalne je to neferove voci dietatu, ktore ma pravo na zivot v rodine so svojou mamou a otcom. Ale neospravedlnuje to to, aby sa k tebe chovali ako k retardacke... expresivne vyjadrene "len aby sa zase nesla kurvit...aby sa neprespala". Zial, aj takto uvazuju ludia. Cize daj si dokopy tvoj status + dedinske mozno katolicke prostredie... myslim katolicke ako nabozenske, nie katolicke krestanske...
- vnimam, ze ty hladas svoju hodnotu v iných ludoch a v tom ako ta vnimaju. Nie je zle si vypocuj aj ine nazory, je to OK, je OK nad tym rozmyslat a vyhodnocovat si to..len skus sa pozriet na ludi, ktori teba ako osobu dehonestuju a posudzuju a spytaj sa sama seba: Maju ma ti ludia radi? su to moji doverni priateli? su mi ochotni pomoct, ked treba? potesia ma? objijmu ma? raduju sa so mnou, ked som stastna? a placu so mnou , ked som utrapena? Ak NIE, tak ich cielom nie je pri tebe stat, byt ti priatelom, len sudit bez lasky.
- uc sa komunikovat s roznymi typmi ludi a na rozne narazky. Napr. "ako si mohla ist na festival, ked mas dieta?", mozes odpovedat "po svojich". Dotycna utrusi "ja by som nesla". Odpovedas "chapem ta". Nerozvadzat siahodlhe debaty, byt prijemna, tesit sa zo zivota 🙂
@fronculka nečítala som všetko, ale patologické zázemie si mala/máš doma (píšeš, že s otcom si nanože a dokonca ťa otec bije), našla si si patologického partnera, od ktorého si sa dokázala oslobodiť a odísť. Toto ukazuje tvoju silu, to by ti malo stačiť a od tohoto sa odraziť. Čo o tebe hovoria iní, ako ťa riešia atď. to je len výsledkom akejsi ľudskej škodoradosti: aha, ako dopadla, musela sa vrátiť domov, poďme si do nej rypnúť. Okrem toho podľa fotiek pravdepodobne dráždiš ženy svojou vizážou, nakoľko vyzeráš veľmi atraktívne. Takže naozaj je to len na tebe. Buď zostaneš novodobou Popoluškou, do ktorej každý sotí, každý si do nej rypne, alebo budeš systematicky pracovať na svojom osamostatnení.
nevidela ale je to dobre ...🙂
Babis patri do generacie silver heroes
Ospravedlnujem sa, chcela som inde napisat, prepacte 🙂, robim viac veci naraz ☹

@terina25 vieš, prvým krokom je asi priznat si chybu...lebo ludia radi zvaluju veci na osud, karmu, zivot. Nie, kazdy to máme vo svojich rukách. Niekto hrá s lepšími kartami a iný s horšími. Alebo treba napisat jasny prispevok, lebo napisat ze nemozem sa s nikym rozpravat ale uz nenapísat to ,,bé,, ze robím s tým toto a toto je take ,,konikovské,,. Ja nepíšem, ze si na vine všetkému, ale ak nemozeš mat priatelov, rozpravat sa s ludmi atd..tak bud si nesvojpravna alebo ta niekto ovlada a ty sa necháš...čo ine za tým hladat?