icon

Muž nechce ďalšie dieťa, no stalo sa

14. apr 2023

Som tretí krát tehotná a manžel to mechce prijať.. zistila som to minulý týždeň, povedala som mu to az včera,lebo som sa strašne bála co bude,ako zareaguje.. g podstate som vedela ze bude v šoku a neprijme to. A tak sa stalo... Odvčera je ticho .. jediné co mi povedal je ze nechce ďalšie dieťa. On mi to hovoril stále... Ale chrániť sme sa nechranili,.. vzfy to dal mimo.mna, takže mu uslo no...a som este tretie este chcela,no on nie, zasadne bol proti, hovoril ze by skočil asi z okna keby sa stane, ze by to neprežil.. ze by sa zrútil uz psychicky... A teraz to mame .. mame malé deti,5r a 2r. ,tie miluje. Bojim sa strašne čo bude,ci to dokáže prijať. Alebo ci bude chcieť potrat ( neverím zeby mal na to žalúdok to navrhnúť) ..b

Ako to prijali vadi muži ked sa stala ,,nehoda,, a už nechcelo ďalšie? Prešlo ich to?

clarissa96
14. apr 2023

Autorka - ahoj teda @number19 no ja si práve toto tiež myslím, že môžu tu ženy ťahať happy scenáre, ale no. Muz si chcel užiť, 2 roky im to asi nejak vychádzalo, ale teda už hrozí návrat do prace, tak sa stala “nehoda”. Mozno ze sa s ňou chcel rozísť, ked deti “odrastu” a teraz toto. A mozno len chcel zmeniť prácu, kde by sa toľko “nenudil”, ale v tejto situácii je to príliš rizikové. Ako môžeme sa ďalej o tom baviť, mna to celkom baví. Pre ostatne ženy v diskusii, z môjho pohladu, keď mi povie, že dieťa nechce, sama mu dám ten kondom. Je to ponižujúce dúfať, že snáď mi to vyjde a potom sa budeme tešiť. Veď by som sa cítila trápne sama pred sebou. Alebo si chystam scenár, že s deťmi budem sama, lebo riskujem, že nás vzťah ochladne.

vikiki29
14. apr 2023

Si veľmi naivná ak si myslíš že ho presvedčíš že to dieťa sám chcel pretože si ten kondom nedal. Ocividne má svoje dôvody že ho nechcel a ja sa mu ani nečudujem. Si velmi vzťahovačná, dôležité je len to čo chceš ty, nerespektuješ žiaden iný názor okrem toho svojho, možno preto s tebou o tom nechce komunikovať. Pravdou je, že chlap si zarobil na sakra veľký prúser. A áno myslim, že viacpočetné rodiny sú super, ale iba v prípade ak sú s tým stotožnení obaja partneri čo očividne nie je váš prípad.

mircalla
14. apr 2023

Ja si nemozem pomoct, ale nie som stotoznena s tym, ze on dieta nechcel, dokonca sa o tom nechcel ani bavit ale ty si cely cas dufala, ze otehotnies. A nakolko ste mali slabu ochranu a sexovali ste aj cez plodne dni, tak sa zadarilo
Stale mi to pride ako nieco sebecke, dalo sa prebrat moznosti inej a lepsej ochrany, kedze mal k dietatu odmietavy postoj.
Podla toho uvodneho prispevku mal k tomu vazny dovod, ale ty si to jednoducho nebrala do uvahy. Samozrejme, v kazdom pripade ak deti nechcel, mal sa chranit najma on, to je tiez pravda.
Ste mladi, kludne to mohli pockat par rokov, mozno by zmenil nazor.

zuza265
14. apr 2023

Ja niekedy rozmyslam kam sa zeny svojim “zamyslanim” dokazu dostat a co zrazu odprezentuju ako pravdu a popritom tu nepadli dostatocne informacie na taketo vyvodzovanie viny 🙄 cerpate zo svojich skusenosti doma? Alebo len potrebujete rypat? Alebo len potrebujete pustit emocie? Mnohe by ste sa uzivili ako detektivky, len ci by ste si vinnika len nedomysleli🙈 niekedy staci len normalne poradit, napisat nieco co pomoze. Naozaj toto obvinovanie z nicoho nepomoze nikomu - jedine vam, ze vypustite zo seba to zlo. Nechapem odkial ste vzali niektore veci co ste popisali.

Autorke zelam spravne rozhodnutie. A ked uz sa stalo co sa stalo nech im zo vsetko dopadne dobre ♥️ nech sa rozhodnu akokolvek… je to cerstve, este mate cas na premyslanie. Muz nech je trosku dospelejsi so svojimi reakciami 🙏🏼

vikiki29
14. apr 2023

@zuza265 odkiaľ to máme? No veď autorka to tu pekne všetko podpísala. Nečudo že su všetky jej momenty vymazané, trafili sme klinec po hlavičke.

zuza265
14. apr 2023

@vikiki29 citala som asi 60% (potom som uz nestihla) ale teda neviem… mne z toho az toto vsetko nevyslo. Niektore veci su tu naozaj extremy

daniela2202
15. apr 2023

@doriiis je mi šum a fuk , čo píšu dievčence, ja som vyjadrila názor a za tým si stojím

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
aurora33
15. apr 2023

Prosim vás čo tu také autorka písala? Kým som došla k téme tak je všetko od nej vymazané.

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
aurora33
15. apr 2023

@mk1111111111 aha rozumiem, aj som čakala niečo na ten štýl. Čiže klasika

sense
15. apr 2023

Milá autorka svoje komenty si vymazala... To ci muž zmení názor alebo nie uvidíš časom.... Ale nato ze on dieťa nechcel, sa mizerne chránil... A ty na to ze si dieťa chcela, ( 3 deti po sebe s trojročný odstupom tiež naskytuju myšlienku prečo si asi ďalšie dieťa chcela), máš veľmi slabo premyslené a zabezpečené co v prípade ak muž cuvne a keďže máš obavy ako to prijme nie si v pozícii ze by si sa dokázala sama postarať o 3 deti.... A zvyšok je len na tvojom svedomí ci to bola ozaj nehoda alebo "nehoda" (keďže áno sú ženy ktoré dieťa chcú vedia takym "nehodám" pomoct

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mircalla
15. apr 2023

Par stran dozadu si pisala, ze dieta chces hned

autor
Autor odpoveď zmazal
aurora33
15. apr 2023

Vies, ale ak on dieťa nechcel, tak prečo sa NIJAKO nechránil? Lebo to, čo ste robili nie je absolútne žiadna forma ochrany.

sense
15. apr 2023

Keď to je tak tak prečo vymazane komentáre, zrejme vieš sama dobre prečo.... Pozri, teraz ti neostáva nič iné len zariadiť sa podľa toho ako sa tvoj manžel rozhodne... A zrejme sama vieš ze vas vzťah úplne ružový nie je keďže sa mu bojíš takú závaznu vec povedať... MK sa za roky nezmenil, len zadávatelia tém pokiaľ ostatné ženy nepritakavaju sú hneď urazene a nevedia prijať názor kt nie je ako oni čakajú.
Ak je váš vztah/manželstvo silné tal to po prvotnom šoku ustojite, lebo aj muž pochopí ze ochrana štýlom "dám si pozor" nie je spoľahlivá ochrana

autor
Autor odpoveď zmazal
alchemilkazltozelena
15. apr 2023

@aurora33 je to forma ochrany ktorú praktizujú milióny párov... Nepíš bludy prosím ťa 🙏

autor
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
15. apr 2023

No a autorka v tej druhej téme síce povzbudenie dostala ( vacsinou, ale aj ty... kým vlastne vsetka vína nepadla na chlapa:D), ale už sa po správe mužovi viac neozvala... čiže natesena bola z diskusie, ale kto vie ako to dopadlo.

aurora33
15. apr 2023

@alchemilkazltozelena ano a potom sa tie páry čudujú, že ,,stalo sa”. Kebyže som jej muž a jednoducho vravím že dieťa absolútne nechcem, tak sa chrámom oveľa viac. Toto nie je ochrana.

clarissa96
15. apr 2023

Ale to je iná situácia ako tvoja, oni neplánovali ani jeden ďalšie dieťa, obaja majú rovnaký pocit. Aspoň píše, ze je v šoku. A ona si uvedomuje preco nie, hypotéka, rozostavaný dom. I keď rady typu nehovor mu to :D takze poviem to na modrom konikovi a vlastnému mužovi idem zatajovať. Potom keď budem naozaj niečo potrebovať, dúfam, ze mi pomôžu ženy z modrého koníka, lebo manžel už asi so mnou nebude :D

sense
15. apr 2023

Pozri nečítam každú tému... A napr ja si tiež za svojím názorom stojím. Jednoducho ti ostáva dúfať ze muž názor zmeni po prvotnom soku a ak nie tak sa musíš zariadiť.... Co ti pomôže chlacholenie od žien na MK ze áno muž sa určite časom roztopí láskou k tretiemu dieťaťu, keď to nemusí byť pravda. Sú páry ktore to ustoja a sú páry kt to neustoja. Ja som sa ti aj písala ze jednoducho keď ty túžiš po 3 dieťati ci sa dokážeš aj sama o tie deti postarať ak sa muž k tomu naďalej postaví odmietavo.

autor
Autor odpoveď zmazal
clarissa96
15. apr 2023

Bolo mi jasne, ze takto to otočis. Ale sú ľudia, ktorí sa aj chránia, a napríklad Dana je taká nie moc spoľahlivá, a zena otehotnie. Ti partneri však vedia, ze naozaj nie je správny cas a zena ide na upt. Neviem ako dopadla tá stará téma. U vás to je že muz má jasno, ty tiež. Takto ho dotlacis, že nemá inú možnosť, ako prijať to, co chceš ty.

lilianka28
15. apr 2023

Nedá mi nenapísať, keď tu čítam tieto reakcie. Fakt niektoré ste hnusné, a to nielen v tejto diskusii. Toľko konšpirácie a domyšlania... Už len chýbalo napísať, že autorka vlastne muža znásilnila. Vôbec sa jej nečudujem, že zmazala komentáre.
Neviem, či viete čítať s porozumením, ale zrejme nie. Prečítajte si ešte raz pôvodný príspevok a hlavne záver, na čo sa vlastne autorka pýtala. Pýta sa, ako to prijali vaši muži. Takže, ak nemáte takúto skúsenosť, nevravte hop kým nepreskočite.

Autorka, tebe prajem nech všetko dobre dopadne a OBAJA sa budete tešiť z bábätka. Chce to chvíľu čas. Blbé komentáre si nevšímaj. Nikto z nich nebude vaše dieťa živiť ani vychovávať...
Na tvojom mieste, v záujme zachovania psychickej pohody, by som viac túto diskusiu nečítala.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal