Nárokujúce matky a neupravené tehotné ženy
Ahojte.nechcem tymto prispevkom nikoho urazit ani nic podobne ale vcera sa mi stala taka zvlastna vec.isla som v mhd,sedela som,a zrazu nastupila tehotna zenska,neupravena,proste nic...a povie mi este aj PUSTITE MA SADNUT!ani prosim ani nic..lebo ona je tehotna no jej problem..ale nielen tehotne ale aj matky doma na materskej mi pripadaju take neupravene proste vyjdu von v teplakoch s mastnymi vlasmi,bez kvapky makeupu a parfemu,a o tehotnych uz ani nehovorim.vsetko si narokuju tym ze su tehotne alebo ze matky.co je toto za mentalitu??zanedbane chodit po ulici??? 😲
preco prave tehotne alebo mamicky??? A co tie mlade dievcata a zeny co nie su mamickami,preco tie chodia neupravene a zanedbane,tak toto by ma asi viac zaujimalo??😀
pokial dotycna nesmrdela a nezneprijemnovala tym okolie, je objektivne uplne jedno co mala na sebe. Osobne v teplakoch nevyjdem na ulicu, ale to je kazdeho slobodna vola, co si da na seba (malo by to byt teda aspon ciste). No mala ti povedat aspon "prosim", to patri k slusnosti. Tiez sa mi v minulosti stalo, ze ma tehotna podobne nevyberane bez slusneho slovka vyhodila v elektricke z miesta, chapem, ze sa nemusela citit dobre (sama coskoro porodim), ale tiez ma ten sposob podania velmi rozhodil. Bezne pustam ludi na svoje miesto, ale zase, ked sa zamyslim a ponorim do seba (co sa mi v MHD stava velmi casto), tak naozaj nesledujem, ktorym vchodom sa vplizi aka osoba a chvilu mi trva, kym si vsimnem, ze niekomu by sa hodilo moje miesto (v tejto fazi tehotenstva teda uz nemusim uvolnovat sedadlo). Ale to, ze som v tom alebo sa necitim dobre, neznamena, ze zabudnem na prosim alebo dakujem.
@cicus14 a co je to za mentalitu pohorsovat sa nad tym, ako je niekto obleceny, ci naliceny? Co to ma spolocne s tym, ci ju pustis alebo nepustis sadnut? Co to je cele za somarinu? To je snad kazdeho vec ci ide s makeupom, v teplakoch alebo s cimkolvek na hlave? Keby tak isiel niekto na operu do narodneho, tak nepoviem nic. A kopec tehotnych a na MD chodi aj upravenych. A kopec netehotnych a pracujucich chodi neupravenych, ako to nazyvas. Myslim, ze to, ako sa chova v MHD napr., skor suvisi s tym, ako je kto vychovany, nie? U Vas to tiez nebude uplne vsetko OK, ako vas rodicia viedli, ked mate taketo nazory... 😕 😕 P.S. Mozno uz len bola nastvana, ze nikto nepusta sadnut. Ja ked som bola tehotna, a predpokladam, ze nie som sama, tak na mna kazdy z vysoka viete, co. V preplnenej elektricke v dopravnej spicke som si to pekne odstala, aj ked uz brucho bolo neprehliadnutelne. Jo a to som ani nebola "neupravena", podla vasich slov. Este, ze nebyvam v BA a raz za cas mi to tam uplne staci.
@petrinkap trošku áno, lebo nie vždy sa podarí byť tip top-- aj ked som už v práci a tam si nedovolím prísť v teplákoch a nanalíčená - aspon trošku... 😀 decká do školy vozí zásadne manžel 😀 a sme 400km od akejkoľvek rodiny, takže by som nemala ku komu íst MDH-čkou...len ma teda napadlo trošku vymyslieť príbeh aby som si zastala nás nie vždy dokonalých matiek 😀 😎 😎 😎 😎
@cicus14 mna by si asi neprezila :D ja bezne, ked idem na trening, ci zapas, ci len tak niekde na prechadzku, vyjdem takto... ano, v total sportovom.. ano, mam na sebe sustaky a nemala by som problem dat ani bavlnene teplaky :D a v rukach este nesiem tepsu s kolacom :D
mne nevadi ako sa kto oblieka, ci ne/maluje.. mne len vadia hulvati a smradlavi ludia... no poriesim, ze idem od nich dalej a mam o starost menej :D
.. zabudla som... a isla som az dvoma spojmi :D nech ma viac ludi uvidi... no a vobec mi neprislo, ze som oblecena nevhodne a podobne pojdem i zajtra na volejbal, pozajtra na bedminton a popozajtra opat na volejbal :D no a ak v piatok bude ping pong, tak i tam :D
@cicus14 mila zakladatelka, tak ja teda prestanem vychadzat z domu.... v teplakoch sice nechodim, ale make-up som na sebe nemala uz minimalne 7 rokov. Tak by mi mal niekto udelit zakaz vychadzania aby som nepohorsovala.
A ze si niekto na nieco narokuje? Ano sposob akym dotycna tehotna pani ziadala o uvolnenie miesta nebol dvakrat slusny, ale zas na druhej strane ak nemas dochodkovy vek alebo nejaku chorobu (vysoke podpatky nie su choroba), pripadne male dieta na kolenach, tak si mala pri pohlade na tehotnu zenu sama vstat a pustit ju.
Neviem ci mas deti, ci si si presla tehotenstvom.... ale ak raz zazijes tehotenstvo s nevolnostami, to posledne co ta bude trapit bude make-up a teplaky..... a tiez budes rada, ked ta niekto pusti sadnut.
Hold, v dnesnom svete sa slusnost a pravo druhych ludi nenosi, hlavne aby boli uspokojene moje prava, co tam po tom, ze je to na ukor druhych.
@samasa 😀 😀
mam pruser este vacsi, co? :D ale aspon napis vibram skoro sedi... tak sa tvarme, ze zvysok sedel so spodnou bieliznou :D .. i ked tu som mala, ak dobre pamatam ciernu... cierne gatky a ciernu sportovu podrpdu, nech drzi pokope vsetko, co drzat ma :D
kokos, ale ake su tie topanky pohodlne :D koniec koncov... ako cely outfit :D
ale ja bych bola kludne vzala i taku pekny pasikavu, ruzovo cervenu ciapku :D
no a dole je detailne foto tenisiek ako dokaz, ze fakt neladili :D
a cierna sadla k nohaviciam... :D topanky som zvolila ako prvok, ktory je krasny sam o sebe 😀 😀 😀 😀 😀 😀
musim nakukat nakupne maniacky, zda sa :D
No vazena pani alebo slecna, neviem ci mate deti, ale ked Vam decko place celu noc lebo ho nieco boli alebo je chore a aj ked nahodou nieje ale zle spi alebo ste utahana a rano mate niekam ist , vstanete rozbita na sracky neviete kde je sever a jedine naco sa zmozete je umyt zuby hodit vlasy do copu a uterat tam kam mate. A nie stat este hodinu pred zrkadlom.... tot vsetko v skratke zo zivota matky. Nie kazdy den sa mi chce malovat, som rada ze som zdrava aj ked rozbita a nevyspata,nechodim rozgajdana ale niekedy idem aj v teplakoch co je na tom? je to sportova moda a verte mi vcera mi bolo 30 a v teplakoch alebo v rifliach teniskach a mikine sa citim najlepsie, a pri malom decku mi to aj vyhovuje , ked bola dcera mensia permanentne som bola spinava od prs po stehna, hold to je udel matky, kazdy den si dat ciste veci vkuse prat a zehlit.... niesom stroj chodim cista ale nech som sa snazila akokolvek vzdy som prisla domov spinavsia nez moje dieta. A btw, teraz som v 6 m a v sobotu som bola po pol roku v MC Donalde a verte mi isla som odtial spinava ako male decko, brucho cele od omacky.... niekedy sa veci deju bez toho aby ste si ich zelali, sediet za tym ministolikom kde nemate ani miesto a trafit si do ust hranolky s omackou da zabrat ked mate v bruchu dieta , a dalsie je s Vami.... pekny den.
@olifcek Inak ozaj, ako to rieši cicus14 keď ide napríklad na hory? Make-up je základ - to musí byť. Aj umyté vlasy. Veď kamzíky by sa zbláznili, keby mala mastné. Len rozmýšľam, či si dá aj lodičky? V nich by sa trochu ťažšie liezlo. Aj keby použila reťaze. No ale hádam by nešla v trápnych vibramoch za 100 evri. Lodičky z Daichmana za 20 sú to pravé, čo potrebuje žena v každej situácii. :D
@monca1982 osobne si myslim, ze by do hory nesla, prave preto, ze tam nie je nik na kraslice zvedavy a v stekloch by sa smykalo :D ale ak by i nahodou, tak by iste ladila od hlavy po paty, ale nezabudla by na umele riasy a cevreny ruz - ladil by k spodnej bielizni :D
ale nie... do lesa by snad sla v pohode... len zrejme by sa musela prepravovat autom, lebo sa pred lesom prezliect, kedze je pod uroven chodit v teplakoch, sustakoch a podobne odete a obute :D
samozrejme ze zakladatelka temy pekne prehana🙂 to bol asi aj umysel aby sa vsetky dotknute chytili😀
v kazdom pripade by zena mala zostat upravena aj ked ma 3 deti ... neviem, mnne sa tiez nepacia mastne vlasy, 100kg a vyhovorka ze lebo dieta... ved hadam sa clovek kazdy den osprchuje a vtedy si aj vlasy moze zmyt, a rano zase nejaku BB krem na seba hodit a primalovat si pery a oci... neviem, mne to zaberie asi minutu... takze vyhovorka dieta je fakt uboha...
co sa tyka teplakov - tieto boli vymyslene na nejake cinnosti prip. prace, normalne oblecenie to asi nie je... osobne ma zaraza ked stretnem v restauracii ci na nedelnej prechadzke zeny v teplakoch, sama som bola vychovana inak ( matka pracujuca s 3 mi detmi v rade, vzdy upravena, nahodena, v nedelu ine ako slavnostne oblecenie bolo NO go... dokonca aj na roli v sobotu sme makali pekne obleceni - kratasy, tricka, ci sportove nohavice... teplaky sa u nas nosili len na sport...)
Ja som bez mejkapu nešla ani smeti vysypať.....aj deti som mala vždy čistučké a zladené ad čapice po ponožky.....Teraz,keď sú už obaja školáci-ráno stíham akurát ich obriadiť-desiatu nachystať,nahádzať do auta a trieliť do školy....nenamaľovaná a niekedy v teplákoch 😉 a čuduj sa svete,už dokážem taká ísť aj do obchodu-hodím slnečné okuliare a vybavené.....samozrejme do mesta by som nikdy nešla neupravená....ale raz som utekala so synom do nemocnice v pyžame.....keď musíš-tak musíš....
Tiež som toho názoru,že poniektoré ženy by sa mohli, aspoň keď idú medzi ľudí, trošku obriadiť....určite by im to neuškodilo...... 😉
@dai davno zabudnute... dnes uz ludia nechodia v nedelu do kostla LEN v skrobenych koseliach :D uz mame 21 storocie :D
ja mam troch surodencov a co sme sa nalietali v teplakoch okolo bytovky, co sme sa po lesoch nabehali :D
no a mna sa nedotkne, ked sa niekto chyti toho ako som oblecena 🙂 je to moja osobna vec, moja volba, ja sa tiez nestaram do volby inych 🙂 jasne, ze do prace - vlastne i tam niekedy idem sportovo oblecena a dokonca na kolobezke :D, len sa potom prezleciem, tak, ze na pohovor, ci svadbu, ci oslavu idem inak...
v minulosti napriklad rifle boli tiez povazovane vyhradne za sportove oblecenie, dnes je to uz benevolentnejsie a stale viac zamestnavatelov to pripista na kazdodenne nosenie, pokial teda nemaju nejake pracovne stretnutie s druhymi, ci tretimi stranami...
su napriklad ludia, co sa veeela potia... ti sa osprchuju, navonaju, no ale za pat minut uz maju mapy v podpazusi - bohuzial sa ma to tyka... no a odmietam si davat pripravky v vysokym obsahom hlinika... tak si nosim tricka na prezlecenie :D
je lahke odsudit..
no slecna je nevychovana, lebo postavit sa mohla bez vyzvania, aj ked bol dopravny prostriedok poloprazdny. ona sa lahsie presunie ako tehotna zena.
mne sa za obe tehotenstva v mhd nepostavil nikto - a brucho som mala neprehliadnutelne u oboh. ked som vystupovala s kocikom, tak pokial som nepoprosila, tak sa nikto neponukol (okrem otca deti, ale ten halt nebol vzdy s nami). takze ani v zahranici to take idealne nie je. z toho dovodu som sa snazila si vyberat vzdy vlak a elektricku bezbarierovu, ked som sla s kocikom. lepsie povedane, z tohoto dovodu som 1.5r starsieho syna kocik zrusila a chodil pekne za ruku.
v jednom jej ale dam za pravdu - bez ohladu ci je to imaginarna osoba alebo nie - skratka teplakou kulturu nemusim. nenosim teplaky ani doma. deti a muz hej, ja nie. a v tehotenstve a po porode tiez nie. vlasy si umyvam kazdy druhy den, ked boli kratke tak aj kazdy. hygienu som popri detoch skratka vzdy stihla...
a do skolky, skoly ci na ihrisko, by som sa v teplakoch hanbila ist... nikdy som v nich ani nesla. a to som aj na preliezku vysla. skratka rifle ci letne nohavice, ciste tricko a hotovo.
k lodickam som sa vratila hned, ako som prestala kocikovat - dovod - cisto prakticky, su rychlo obute a ked sa niekam ponahlam nazujem a idem - do skolky, skoly ci do obchodu. obcas som uz aj na ihrisko pre deti isla v lodickach. nechodim sa domov 5x prezuvat 😉
a co sa makeupu tyka - tak do urciteho veku som nenosila vobec, od urciteho veku aspon zakladny nosim, aj ked idem len na ihrisko...
no nic, zienky... lajkujte, diskutujte, kritizujte... hlavne nezabudnite, ze je vonku konecne jar, kvitnu kvety, vsade je veselo.. a pokial mame len taketo problemy, teda aspon poniektore, tak je nam dobre :D
musim letiet...
@monca1982 tie Tvoje kamziky mi budu v hlave bludit... uz vidim, ako sa budem v buse rehotat , tak budem cumiet do mobilu, akoze cosi vtipne citam :D :D .. lebo inak, ze cisty blazon... :D
Prepac ale ak si chcela pozitivne ohlasy mala si napisat na uplne ine forum a nie na konika co je cele o tehotenstve detoch mamickach a veciach s tym spojenych :D :D
@bubelko Ty lodicky, ja tenisky... ktora je lepsia, ci horsia? podla mna je to za jedno. hlavne, ze sme ciste a citime sa pohodlne.. 🙂 ja lodicky nenosim a ani nemozem kvoli zostupujucim klenbam...
ale tak ako som pisala... kazda mame ten svoj styl a ubohy je ten, co sa snazi len ten svoj pretlacit kazdemu 🙂
je mi luto ludi, ktori maju potrebu rozoberat kazdu hlupost i tu najmenej podstatnu... chapem, pre nich je to asi dolezite... tak hold... 🙂 neda sa vsetkym vyhoviet :D ... a ja sa o to ani nesnazim, ak mam pravdu povedat :D
@cicus14 tvoje starosti na moju hlavu! 🙂))))
@olifcek máš pravdu....dakedy nás v rifľoch nepustili ani do baru a v škole mali s nimi tiež trošku problém,ale chodila som na odevnú a tam sme mali nakoniec dovolené všetko 😉 ....teraz sa chodí v džínsoch všade....chlap si dá k nim sako a je frajer.....baba čipkovanú blúzku a môže v nich ísť aj na svadbu..... 😀 a keď sme pri teplákoch....mám ich dosť veľa a aspoň 3 kusy sú drahšie ako rifle al. nohavice...... 😀 a stým potením máš tiež pravdu.....niektorí ľudia za to fakt nemôžu....mužov kolega trpí potením nôh-ale hrozne,tak sa radšej nikde nevyzúva,aby sme nepokapali......
@qtinka29 ,,nepokapali" som si precitala ,,nepokakali" 😀 :D asi som si predstavila ako to smrdaaaa :D
veru.. ja mam troje bavlnene teplaky, omnoho drahsie nez rifle veru, aaaa sustacky mam dvoje :D tenisiek plnooooooooooooooooooooooooo :D proste... a co? :D
je to tak ako pises... 🙂 rifle dnes ficia, v minulosti nehrozilo 🙂
nariklad niektore nosia leginy cely rok, a pritom podla nakupnych maniaciek, teda tych stylistov, je to nepekne a maju sa nosit prilezitostne... mne sa paci, ked ich baby nosia, hoc i tie silnejsie, ak to maju pekne nakombinovane... 🙂
fak tmusim ist... baby babovite ukecane :D

Mozno by to chcelo trochu slusnosti, ano. Co to ma Ale spolocne s neupravenostou ??? Ja sice malokedy vyjdem neupravena, ale to asi preto lebo mam 1 dieta a doma celkom kludne. No a moje skusenosti po 8.rokoch v zahranici....MALOKEDY sa mi stane, ze by som sa musela niekde nadrapovat s kocikom...velmi Ale velmi velakrat mi pomahaju ludia preniest kocik po schodoch, podrzat vytah, aj na ihrisku dnes mi nejaky otecko chytal syna dolu na smykacke, kym sa venoval svojmu synovi, pozicali nam odrazadlo Este jedna ina rodinka, minule mamicka vyzvala svoje dieta, aby ponukla syna s cukrikmi a to sa videli 1.min., vodici nas pustaju cez cestu, vzdy sa podakujeme, v banke mi ho zabavaju, aby som mohla v klude vyplnit papiere, dokonca ked Pridem bez dietata, tak sa na neho pytaju. V novinovom stanku dostaneme vzdy lizatko. Ak vidim, ze si s kocikom neporadim, alebo tazko, hned sa niekto najde, kto pomoze. Mozno by stacilo trochu empatie, usmev, pekne poprosit, pozitivna energia a respekt k cloveku. A k respektu patri aj to, respektovat ak je nejaka mamicka upravena. Mozno to inak nezvlada. Mozno do toho dala max.