Nárokujúce matky a neupravené tehotné ženy
Ahojte.nechcem tymto prispevkom nikoho urazit ani nic podobne ale vcera sa mi stala taka zvlastna vec.isla som v mhd,sedela som,a zrazu nastupila tehotna zenska,neupravena,proste nic...a povie mi este aj PUSTITE MA SADNUT!ani prosim ani nic..lebo ona je tehotna no jej problem..ale nielen tehotne ale aj matky doma na materskej mi pripadaju take neupravene proste vyjdu von v teplakoch s mastnymi vlasmi,bez kvapky makeupu a parfemu,a o tehotnych uz ani nehovorim.vsetko si narokuju tym ze su tehotne alebo ze matky.co je toto za mentalitu??zanedbane chodit po ulici??? 😲
@cicus14 no takze moja, takto: kym som otehotnela nosila som 15 cm podpatky, von som nesla pokial som nemala dokonaly make-up. Dnes sa mi priority teda otocili....a vôbec, neviem si predstavit ist v stekloch na detske ihrisko, cí nahanat môjho sarkana po nákupnom centre....Vlasy si umyvam 2x do tyzdna, viac nestiham. Make up pouzivam uz velmi malo, kedze si neviem predstavit, ze predtým ako odidem na ihrisko budem stracat cas make -upom (som rada ze obleciem seba aj dieta). tepláky sice nenosim, nosim rifle, ale rozhodne mi nepride poburujuce ak pride maminka na ihrisko v takomto odeve. Ale to moja zlata moja ty nepochopis, kedze deti nemas.....tak ta poprosim aby si skrotila hormon 😀 Tvoje nazory mi pridu ako typicke nazory "bratislavsky pipeniek" (mimochodm pochadzam a zijem v BA-presne kusok za BA) a tie mi pridu naozaj trapne a primitivne. A jedine co ma poburuje su tvoje nazory...
PS: bola som teraz na sretavke zo strednej a povedali mi ze vyzeram ovela mladsie....myslim si, že je to tym pouzivam menej sajrajtu na tvar a tym jej nechavam priestor na dychanie 😉
Zienky, mne je tak trosku smiesno a aj smutno zaroven. Sledujem tu mladu generaciu a je to des a hruza cim dalej. Vlastne dievcata som chela povedat co este nie su matky a zeny co zarabaju a makaju. A preco to pisem? Jednoducho, sleduje aj FB a to musi byt teraz kazda IN aby si zalozila "virtualny" obchod s hadrickami a chodila nahodena ala babika. 99% handier tam predavaju a objednavaju z aliexpres ale nieeeeeeeeeeeee to cina nie je. Nasledne sa dusuju ako to nie su fake-y. Potom sa zvezu na komentaroch a na mamickach a tehulkach, ktore maju uuuuplne ine priority. Zienky, kluuuuud ono to pride ze dievca pochopi o com je zivot 😎
@cicus14 prosim ta, chcem sa opytat: idem prave so synom na decke ihrisko. Mam na sebe rifle (su ciste a dokonca aj celkom nove, kupovane asi pred mesiacom) karovanu boyfriend koselu zapravenu do rifli ( tu uz mam asi 3 roky) a na nohach lacne platenky z deichmannu (ale su nove,kupovane pred vcerom). Hlavu som si umyvala v piatok ( neboj mam drdol), sprchovala som sa cca pred 2 hodkami, ked drobec spal. A jasne aby som nezabudla, ked sme odchadzali z domu navonala som sa D&G bright cristal....ake up som nestihla....prosim ta, mozem tak ist medzi ludi????
Zeny,skoda sa rozculovat,to je nejaka chudera,co sa nema ako zabavat.. 😎 Klud
fuuuuha, zajtra si privstanem a popri umyvaniu vlasov sa aj komplet namalujem, baleriny vymenim za stekle (rifle dufam nevadia), nakrmim a obleciem 2 deti, jedno odprevadim do skolky, druhe beriem so sebou k lekarke a budem dufat, ze ma cicka micka pusti do mhd a snad si v mojom 4 mesiaci tehu budem moct aj sadnut aj ked mi brucho este nijak velmi netrci - inak idem peso 😀 😀 😀
mimochodom, mladez 14+ by si tiez mierne mohla vstupit do svedomia - tie rannajsie hovory H v mhd mi otvaraju kudlu vo vrecku - sama p...a, k...t, ciga, je...bo atd atd
@jasminet no, ale to by neboli IN keby ze sa vyjadruju menej vulgarne 😠
@lubkavargova1 mne je to jasne, ale hadam sme my v ich veku neboli taki vymleti a vulgarni - este aj lasku si vyznavaju stylom - do p...e ja ta milujem 😅 ja toto povedat frajerovi, tak sa na fleku so mnou rozide, a on mne, tak mu jednu prasknem a idem domov
panenko maria kelisova, ty to vidis???
tak, vsetky VIP slecny a panie, co s dietatom na cecku stihaju davatmanikuru, pedikuru a mesacne oplieskat v auparku minimalne 200 € za handry, mne dnes do restiky stacili rifle z trapneho vypredaja za 12 € , kosela J&C a kurevsky drahe bambusove tielko, co vsak nebolo vidiet - a tenisky tak lacne, ze sa az hanbimnapisat. vy ste co za nad-zeny, ze si uzurpujete pravo tu ohovarat nejake baby v teplako ch...
a najsamlepsi nazor, ze co ste si robili deti, ked musite chodit MHD - to co je za /sorry za vyraz/ dementnu kravu?
a este k takemu nazoru, ze maskara, linka a vonavka musi byt vzdy - ja sipri kojeni vonavku dat nemozem. maly netoleruje ani Chanel5,ani nic lepsie, aninic prirodne. max si moze dat antiperspirant, aj to nie hocijaky ...
ach, ale sa tu zozbierala kus dobra vzorka tupoty. tie, co sa bijetedo hrute, ze sa treba najprv zabezpecit a az potom mat deti - sulozite s kollarom, co?
Kaslite na to mamky,zbytocne vam stupa adrenalin. Namiesto nervovania sa na seba pozrite aj ked mate prave mastne vlasy a teplaky a povedze ste ake ste krasne a inteligentne,ved toto je pod vasu uroven sa tu rozculovat ked slecna nevie nic o tehotenstve a materstve tak asi tazko pochopi vase poburenie. Ja som prave v 8.mesiaci,chrbticu mam prepadnutu ako stara kobyla, mam kruhy pod ocami vdaka nespavosti,citim sa ako veleryba ale je mi fajn a som hrda na svoje telo aj ked neni ovesane znackovym oblecenim 😃. Hlavne klud a mier
aaaaaaaaaaaaaaaaaa najlepsie je aj tak to, ze mame pri sebe chlapov co nas lubia take ake sme 🙂
Mne moj neda pusu kym som zruzovana a zmachlena. Nema to rad. A raz som sa pozabudla a dala mu taku fajnu pusu. Ojoj zabudla som, ze mam cerveny ruz...no bola som klaun na predstaveny...a za boha to neslo dole, bo bol nestieratelny. Ine "nestieratelne" idu raz dva dole...ten ani za oneho!!!! A aj tak mi lasku vyznal ked som bola chora, v horucke, spotena a zmutovana verzia zombieho s kruhami pod ocami ala medvedik panda 😅
LEN TAK PRE ZAUJÍMAVOSŤ!!!!!!
Ahojte. Nechcem týmto príspevkom nikoho uraziť ani nič podobné ale včera sa mi stala taká zvláštna vec. Malý celú noc pomrnkával...asi na neho niečo lezie - celú noc sme nespali....Ráno sme zaspali, stihla som si len umyť zuby staršiemu synovi nachystať ranajky a svačinku, hodila som na seba len tepláky a vlasy do gumičky...a Išla som s malým do školy, s druhým do školky, kedže som išla autom jedna noha tam a druhá spať veĺmi som neriešila tričko a tepláky. Deti som odovzdala,nastupujem do auta a bum...neštartuje... boháča tak letím celá spotená aby som stihla posledný autobus k sestre - aby mi pomohla s autom, na zastávke mi prišlo mdlo...tehotenstvo, beh a absencia ranajok to asi nebude dobrá kombinácia. Nastupim upachtená do autobusu a tam ti sedí nafiraná čúza, čo žuje žvachlu, štokle ma 20 cm, kolená od seba a ani ju nenapadne že by sa postavila...kedže vidí že som celá zelená a pomaly omdlievam...s posledných síl zvolám - PUSTITE MA SADNÚŤ??? na "prosím" som už nemala síl....
SKUSILA SI SI NIEKEDY PREDSTAVIŤ AJ DRUHÚ STRANU??????? 😉 😉 😉 😉 😉 😉
@cicus14
@cicus14 Ja ti musím dať za pravdu, lebo tiež som si všimla fenomén neupravených žien. To nie je len moje povšimnutie, ale napr aj moja sestra sa ma už na to pýtala, že prečo je tomu tak..... No neviem. ( A to sa ja nepokladám, za žiadnu fešandu v pekných handrách.) To nie je urážka, ale len holé konštatovanie. Samozrejme nikto nerieši, či je taká žena lepšou matkou, alebo nie. Ale že je tých neupravených matiek akosi veľa sa proste nedá prehliadnúť -mám pocit, že sú na to dokonca aj hrdé.
Obhajoba, že ke´d je žena tehotná, alebo doma na MD, tak jej stačí aj niečo lacné a pohodlné, je síce na mieste. Sama som prestala nosiť lodičky a sukničky, no lebo no čo by mi to teraz bolo. Ale ako sa dajú obhájiť mastné vlasy špinavé topánka a pod. tak to naozaj netuším, lebo tú sú veci ktoré hraničia s hygienou a čistotou. Môj osobný názor je taký, že malý rýchly make up, si zaslúži každá žena. Používanie antiperspirantu považujem za samozrejmosť.
Joj cicus ty si strasne jelito,len tolko ti poviem.
Hodnota človeka sa neposudzuje podľa značky na oblečení, ani podľa dokonalého make-upu. Hodnota je v tom, ako sa človek správa, aké hodnoty v sebe nosí. Slušnosť je buď v Tebe alebo nie. Pustiť tehotnú sadnúť je samozrejmosť, rovnako
starého človeka, matku s dieťaťom. Ja osobne tepláky nenosím, bez make-upu ani na krok. Ale nedovolím si kritizovať ak niekto nemá značkové oblečenie a namaľovaná. Nezáleži mi na tom.
@cinnamon111 Ja som si zase všimla, že mnoho mladých mamičiek s detičkami v kočíkoch, alebo za rúčku sú zmaľované, make up 1 cm, ako by práve išli prinajmenšom fotiť. Štekle 20 cm, mini, že ak sa zohnú ku kočíku, vidno im niekde. Mladé mamičky /ženy/ sú prirodzene pekné aj bez šminiek z titulu svojej mladosti, ale to si uvedomia až keď budú mať 50. Čo sa handier týka, neverím zakladateľke témy, jej tvrdenie sa nedá zovšeobecňovať. Oblečenie je veľmi cenovo dostupné a Slovenky majú vkus.
Ja som isla v lete za manzelom do nemocnice a uz povas dna by bolo zle, vystupila som na zastavke presla paru metre a musela som si sadnut po strom lebo mi tak prislo zle az na odpadnutie a nikto mi nepomohol a ani sa nespytal co mi je pripadala som si ako bezdomovec alebo pijacka co uz o 13 hod je na mol. A pritom som bola slusne, decentne oblecena a upravena ved som isla za manzelom🙂 A napr. mne sa osobne tie velmi potrhane cele rifle nepacia!! To uz radsej teplaky.
co je toto za mentalitu riesit druhych na zaklade toho, ci su upraveni, alebo neupraveni?
toto je take typicky slovensky malomestiacke riesit inych na zaklade vyzoru, pozastavovat sa nad inymi.. v zahranici som sa s takymto sudenim stretla malokedy - to je predsa kazdeho vec ako vyzera, ci sa maluje, alebo nie, ci ma teplaky alebo sako..
mna viac zaraza ak niekto nevie normalne poprosit, podakovat, pozdravit..
ej ha, budem troska zla, ale my mamicky mozeme byt rady, ze autorka je tu len na tyzden 😉 😉
som 5 rok na materskej, myslim, ze som adekvatne upravena.. niekedy nestiham ocne linky, ale mojmu manzelovi sa vraj pacim ked som nenamalovana.. tak neviem, aby som sa pacila ostatnym, ci sa mam malovat 🙂 🙂
na obhajobu autorky, kazdu stve nieco ine..toto su este take drobnosti 🙂 🙂
obacas je dobre otocit zrkadlo na seba a nie len na make-up ale aj do duse 🙂
@cicus14 to, ako vyzeraju matky a tehotne zeny, by malo zaujimat hlavne ich, ostatni si mozu piskat akurattak
ale, ze si musi tehotna zena povedat, aby ju niekto pustil sadnut, je podla mna prinajmensom smutne, preto asi nepovedala prosim, malo by to byt samozrejme
ak mate dve nohy a viete stat, co zrejme viete, kedze chodite mhd, mali by ste mat tolko sebareflexie a ucty, ze kazdej tehotnej zene uvolnite miesto automaticky, nevidim v tom problem
a nech vam je laskavo uplne jedno, ci ma mastne vlasy, to je jej vec
ja vyzeram dobre, aj sa dobre citim, lenze vsetci sme v roznych situaciach, mozno sa niekto zle citi a aj tak vyzera
inak presne - je velmi smutne ak sa musi tehotna zena doprosovat sadnut si v buse - podla mna je uplne samozrejme pustat tehotne zeny, alebo zeny s detmi, tak ako aj starych ludi.. nepamatam si dobu, kedy mi to samozrejme neprislo..
jaaaj moja Ty si este asi nebola v stadiu zaspavania po stojacky 😀 to je uplne bezne u matiek malych deti ktore tak odsudzujes 😠 .. ja som prezila prave takuto etapu zivota a uprimne mi je jedno co kto na mna hovoril ano kupila som si nove teplaky a nahodila sa 😀 😝 na detskom ihrisku saty ani stekle na nohach nepotrebujes ale to asi nevies predpokladam ze nemas deti 😉 nie nesmrdela som, osprchovat a umyt zuby som zvladla niekedy aj 2x za den ale kadernicka a kozmeticka nehrozila nemala som kde dat deti 😉 ked toto prezijes potom nam napis ake to bolo unavena , spala si 4hodiny, dieta vrestiace v postielke a maminka sa rano maluje..

@monky0608 moja zlata aspon citaj ked sa k niecomu vykadrijes pisala som ja o finamciach, ze mi nedovolia chodit kazdy mesiac na nakup (nikde som neposala ze nemam na normalne oblecenie!), predstav si ked potrebujem kupim si, ale v satniku nemusim kazdy mesiac mat nove kusky, stacia mi rifle, slusne nohavice, nejake tie saty a teplak, nieco na kazdu prilezitost. Ja chodim v teplakoch lebo su mi pohodlne. A napriklad sme dobre zabezpeceni, s ǎnzelom mame super pracu(aj ked ja teraz na rd), mame byt, dve auta... Zabezpeceni sme, detom nic nechyba. Netreba veci prekrucat. A predstav si chodime aj mhd, moja starsia velmi rada chodi autobusom,tak preco jej to nesplnit? To uz co je za reci navo si zeny tobia deti a chodia potom mhd? Ty si nikd nechodila mhd? Ci od narodenia sa vyvazas limuzinou?