icon

Nárokujúce matky a neupravené tehotné ženy

cicus14
18. apr 2015

Ahojte.nechcem tymto prispevkom nikoho urazit ani nic podobne ale vcera sa mi stala taka zvlastna vec.isla som v mhd,sedela som,a zrazu nastupila tehotna zenska,neupravena,proste nic...a povie mi este aj PUSTITE MA SADNUT!ani prosim ani nic..lebo ona je tehotna no jej problem..ale nielen tehotne ale aj matky doma na materskej mi pripadaju take neupravene proste vyjdu von v teplakoch s mastnymi vlasmi,bez kvapky makeupu a parfemu,a o tehotnych uz ani nehovorim.vsetko si narokuju tym ze su tehotne alebo ze matky.co je toto za mentalitu??zanedbane chodit po ulici??? 😲

bubelko
20. apr 2015

@olifcek pisala som niekde, ze ta co nosi tenisky je horsia? nenapisala... pisala som, ze nemusim teplakovu kulturu. a tu naozaj nemusim...

gurmanka
20. apr 2015

Ja som rada upravená - u mňa to znamená čistá, voňavá (rozumej nie páchnucá, či už s parfumom alebo bez) a vo veciach, ktoré mi pristanú. Rúž napríklad nenosím, nikdy som nenosila a ani sa mi to dokonca nepáči na iných - v živote som videla minimum žien, na ktorých to vyzeralo z môjho pohľadu pekne (väčšinou to naozaj boli hollywoodske divy). Napriek tomu mi je jedno, či ho niekto nosí alebo nie, či je niekto strapatý alebo nie, resp. či má zladené oblečenie. Dokonca si dožičím taký luxus, že ak nemám svoj deň, nezrútim sa z toho, že nevyzerám ok. Mám to šťastie, že mám typ vlasov, ktoré zvyčajne vyzerajú ako od kaderníka a typ pleti a postavy, o ktorú som sa doteraz nemusela prehnane starať - dokonca pár kíl navyše aj celkom pristalo. Je mi jasné, že po pôrode asi budem musieť zamakať viac, ale nikdy by mi nenapadlo posudzovať a hodnotiť negatívne niekoho iného. Ak sa niekto pri dieťati opustí, žiaľ, jeho problém. Bude si to musieť vo vzťahu riešiť on. A okolie môže pomôcť, nie si kopnúť..
Ak naozaj niektorá žena vyzerá zanedbane (a pred dieťatkom taká nebola), tak je namieste, aby jej to povedali blízki ľudia a s láskou, ale určite nie prejavom autorky. Všimla som si aj mnoho chlapov po manželstve začne trochu upadať (pupok rastie, oblečenie stráca švih, holič za 3 eurá..). Tam tiež treba jemne, s láskou, nenápadne pripomenúť. Nie je jednoduché pre nikoho si pripustiť, že to bolo aj lepšie.. .

natalym
20. apr 2015

@olifcek Pre Teba to aj tak neplatí, Ty si pekná. 😀

olifcek
20. apr 2015

@bubelko jj, nenapisala, ja som to myslela vo vseobecnosti... kusok nestastne som to napisala.. ale ja viem, ze Ty to teraz spravne pochopis 🙂

@natalym ooooo, dakujem... len to ma par zasad... aby som bola pekna... musim byt spravne natocena a dostatocne daleko, nech na fotke vyzeram lepsie :D :D len to prosim nikomu neprezrad a uz vobec nie tu, lebo to hned kazdy vediet bude :D jj, som nepodstatna v tomto velkom svete, ale to vies... :D :D

olifcek
20. apr 2015

ja som si aj vrasky chcela dat vyzehlit a nie, okolie nedovoli :D :D tak kaslem na to a budem starnut s graciou ;D :D

...alebo este pockam par rockov, paq mi to mozno i prejde :D

ikaa76
20. apr 2015

@cicus14 dievca moje tak ty si pekne mimo

branodominika
20. apr 2015

no zeny toto sa robi????
Tak najprv odhalite jej velke tajomstvo a potom ju odplasite??? Som sklamana.....
cicus14 vraaaaaaaaaaaat sa...... ☹

sardinka333
20. apr 2015

V dnešnej dobe sa tej vizáži dáva až nezdravý doraz. Modne časopisy nás denne o pardón tuším mesačne krmia trendami, čo sa nosí, čo je in čo je out...ako žiť, čo jesť, ako vychovávať, ako, ako, ako ...život podla diktátu nejakých trendov, ktoré sa aj tak neustále menia. Poznám zopár žien jednoducho upravených, čistých žien a su to super ženské! V ich pritomnosti sa citim skvele, super pokecáme a som rada v ich spoločnosti. Proste hodnota človeka je uplne niekde inde ako v tom ako vyzerá. Samozrejme prvý dojem každý z nás nejaký urobí, ale podstatné je to čo je vo vnutri v tom človeku. Su rozne typy ludí - niektoré ženy su aj pekne upravené, nastajlované proste maju vkus a su tiiež milé a je mi s nimi dobre. Poznám aj také ktorým ten stajling, peniaze, cvičenie a diety už prerastli cez hlavu- nevedia už točiť o ničom inom len ja, já, já jenom já. Ja hovorím, že v jednoduchosti je krása, každá z nás by mala vedieť čo si obliect na tu ktoru priležitosť. Tiež nepojdem v šteklách behať za deckom na ihrisko, tam je športové a pohodlné oblečenie v pohode.

dai
20. apr 2015

@pslahorova nemusis mi vykat😉 sme v internetovej komunikacii a tu si kazdy tyka... ja ale za to nemozem ze ty budes mat 100kg ani to ze tvoja kamoska pribrala... ja som tiez pribrala cez 20kg a co? potom som ich zase schudla... to je asi normalne ci? nechapem ako sa ta mohol dotknut prispevok kde pisem ze to ze zena este 3 roky po porode sa za svojich 100kg vyhovara na dieta sa mi zda uplne mimo...

dai
20. apr 2015

@sorciera24 neblazni, moje deti tiez boli male a prva velmi narocna... vlastne som sprchu vzdy davala rano pokial muz neodisiel do prace, vtedy som sa aj upravila a viac som uz cez den nestihla... mne to praveze davalo vtedy pocit normalnosti kedze moje dieta bolo naozaj velmi narocne ( 90% zien take tu na mk nema, o tom som uplne presvedcena, kedze som v skupine pre narocne deti ) - a vtedy som upratovacku zdaleka este nemala🙂 ale von som neupravena neisla...
inak sama nie som ba zmachlena pipka typ, pisala som o kreme, ruze a riasenke - to je moj normal aj do prace... a o sprche a zmytych vlasoch... co teda je podla mna zaklad... a nemam rada teplaky kedze v nich asi nikto dobre nevyzera ani dokonale upraveny - ale to je uz len moj pohlad na vec😉 je kopu pipiek ktore tie modne teplaky velmi preferuju a su schopne v tom ist aj do divadla...

danana
20. apr 2015

Čím čítam a nestíham sa čudovať... aká rôzna škála ľudí sa tu zišla...
Vidím pravdu v oboch skupinách, ktoré sa tu stretli... o cicuške nehovorím... mám 20 ročnú neter(áno neter), ktorá žije vo Švajčiarsku a jej názor by bol zrejme rovnaký. sama sa vyjadrila na môj posledný mesiac tehu(keď bola tiež len na dovolenke na SK, keď som začínala mať poslíčkov dosť často), že aby sa všetci zo mňa neposrali, len preto, že som tehu... Tým by som chcela povedať, že nejde o to, že milá cicka vie o živote ho*no, ale asi všetky pubiny, zvyknuté starať sa len o seba a o svoj pupok, teda v tomto prípade asi len pupček, lebo voľný čas, ktorý ženy na materskej trávia varením alebo praním,oni trávia vo fitku..a verte mi,má čivavu a nevie si bez nej predstaviť život 🙂

Nepamätám si deň, keď som bola tehu, že by som niekam nešla namaľovaná, osprchovaná a vyvoňaná, ale vstúpim si do svedomia! Mala som svoje prvé dieťa a keďže som mala len 21 rokov aj dostatok energie a voľného času na staranie sa o seba. Ani teraz na MD si nedovolím ísť medzi ľudí bez zakrytia kruhov pod očami :D a jemnej špirály, ale je mi ŠUM A FUK ako chodia maminy, či do obchodu, či na ihrisko, či do fitka, či do kostola. Nemám pocit, že by chceli ísť na módnu prehliadku.

Ako tehu som tiež chodievala autobusom, nestalo sa mi veľa krát, že by ma niekto pustil a do vracania mi bolo tiež veľa krát, ale nikdy, naozaj NIKDY! som nezabudla povedať prosím, prepáčte alebo mrzí ma to. Nehovorím o tom, že na fronte v Auparku na WC ma predbehla "babka"(asi vo veku mojej mamy-cca60) s drzým a vyčítavým pohľadom, pričom ja pupok ako slon(doslova) a močák na prasknutie...

Záhradku tiež doma nemám, ale si zober micka, že manžel nechodí upratovať do zahraničia a máme veľký rodinný dom, BMW, dokonca sa ušlo auto aj pre mňa, malému nič nechýba a žijeme si spokojne aj s hypotékou, ale nemám dojem, že všetky tieto benefity zo mňa robia lepšieho človeka?!?!?

Dokonca všetky moje sestry pracovali v zahraničí(ešte keď nebolo €) za naozaj ťažké LOVE(ako sa hovorí), ale že by sa z nich stali také ho*ná, ako ty? hm.. neviem... ale asi chápem, lebo neterka tiež žije len zo zašlej slávy svojej matky, ktorá si to 14 hodinovými smenami(ako čašníčka) vydrela s plačom. Keď si našla podnájom na špinavom matraci v kúpeľke plných švábov a dokonca vlastnila jednu z najlepšie prosperujúcich reštaurácií v hlavnom meste.

Ano, mám kilá po pôrode(presne 23 kg som pribrala,ako všetky moje tehu sestry), ale nemám potrebuju sa vyhovárať na dieťa. A to si neviem predstaviť, čo budem robiť, keď budem mať dve, tri... Je to len moja lenivosť a tiež to má byť každému ŠUM A FUK... mám krásneho syna, super manžela, ktorý so mnou ostal,aj keď mi z tohto materského kolotoča zašibávalo a ver mi... že s takýmto prístupom aký máš, ťa v tom tvojom kolotoči(nezáleží či budeš mať 21 alebo 33 r) nikto nepodrží...asi nebude mať kto, keď ťa bude každý svojím zjavom odpudzovať...a ver mi, že pri pohľade na seba po pôrode budeš aj sama seba 🙂

Och, uvoľnila som v sebe to napätie, ktoré ma ťažilo po prečítaní toho srajdu všetkého a teraz ma milé dámy ospravedlňte, idem si umyť vlasy :D :D :D :D

olifcek
20. apr 2015

@danana :D

danana
20. apr 2015

A že je mi jedno, kto si čo myslí...a ozaj... dala som si LIKE :D 😝 😀

dai
20. apr 2015

@danana vidis, ale ty si normalna s realnym pohladom na veci, nevyhovaras sa a vsetko caosm podla mna pride😉 aj to upravovanie sa aj schudnutie ( kedze sa nevyhovaras ...)

inak baby ja zijem v ba a teda neviem ci to je tou upravenostou alebo cim... ale mne sa fakt nestalo zeby mi v mhd sa niekto nepostavil, ci v rade v obchode ma nepustili pred seba ked som bola viditelne tehotna ( a stava sa mi to stale ked idem niekde s detmi... ) Dokonca teraz som bola v londyne s detmi a dostala som hned od kamaratky ze nemam cakat v metre ze sa mi niekto postavi lebo ludia su tam velmi sebecki... vysledok - 5 dni sme sa sediac premrvali v metre, vzdy sa niekto automaticky postavil - najmae mladi ludia roznej farby pleti, hned ako sme nastupili...

marina24
20. apr 2015

sranduješ ?:D že sa pozastavuješ vôbec nad tým,že tehotná a nemá make-up?tak pviem ti jednu vec-ja tiež chodím nenalíčená🙂ani nijak špeciálne upravená.ja to nepotrebujem,som rada prirodzená 🙂a nie vždy máme čas,chuť ,naládu a zdravie OK ,aby sme sa machlili a mali high heels.čo ak jej bolo od rána zle ?

danana
20. apr 2015

@dai

myslím si, že nezáleží na tom, kde sa aktuálne nachádzaš...ale na aké rôzne typy pováh a výchovy narazíš...

osobne si myslím, veľmi zaváži aj na tom, kde vyrastáš, naozaj je mentalita ľudí vo veľkomestách iná, ako na dedinách... ale česť výnimkám, všade sa nájde blbec ako aj milý človek...Nieje fér hádzať všetkých do jedného vreca...a ešte ich súdiť podľa oblečenia -_- je rozdiel, keď vidím susedu behať tri roky v jednej mikine s masnými vlasmi potajomky fajčiac. ale tiež si pomyslím svoje a idem ďalej... nejdem sa hneď rozčuľovať na FB, MK alebo DK :D ako hovorím, každý by si mal zamiesť pred svojím vchodom...

a teraz si pre zmenu idem zapáliť ja.... teraz začnite hádzať tie kamene :D

zvolsiinylogin
23. apr 2015

A co ak mala zdravotne problemy a ponahlals sa ku gyndosovi? Myslis ze vtedy je cas uvazovat nad tym ako sa oblecem a urobim make up? Asi si nebola tehu.
.treba mat aj trocha pochopenia pre uponahlame zeny pripadne ktore su v zlej.financnej situacii..ci take nemaju narok na mhd? Ked mna zalomil v tehu chrbat bolo to posledne dobagrovat sa do vane alebo mysliet co ta si o mne pomysli

simik14
23. apr 2015

Zeny po porode a pocas kojenia mozu vyzerat znicene ... ja som trpela v tehu rozsiahlym exemom a nemohla som brat nic mala som ho po yvari po rukach po nohach proste kde to bolo vidno ... a proste rozne alergie co som predtym nemala na sampony noektore na mydla ... jeden sampon mi robil dobre ale velmi mi z neho mastneli vlasy a ked som porodila zacali mi vypadavat ... su ake su este kojim dam sa doporiadku ked dokojim ... neodstavim malu pre vlastnu potrebu ... nechty sa mi viac lamu to je tym ze vsetky vitaminy zo mna berie mala ... drobne pupenceky mam po kozi ... to su proste hormony to mi aj lekarka povedala ...teraz sa nezblaznim robim co sa da malujem sa farbim vlasy ale aj tak su hormony silnejsie a myslin ze na teplakoch je vsetko fajn ked sa v nich zena citi dobre ja osobnee rifle nenosim len zriedka lebo sa v nich necitim pohodlne a to nie som v nich napraskana ked moja vaha je.ledva tych 52

lubkavargova1
23. apr 2015

Zienky, mlademu dievcatu to nevysvetlite. Je to vacsinou obdobie ze do skoly - zo skoly to nevystrci nohy kym nie je zmachlene, vlasky vyfukane....paradoxne potom taketo dievcata nadavaju na druhe, ze chlapy sa otacaju po "kurvickach", ktore su tiez zmachlene a ze nikto nepozera po prirodzenej krase. Teraz je extrem, ze kazda druha chce mat vlasy do takej sivej farby. Neviem, vraj to je teraz IN....proste doba je taka. Zivot ju casom nauci, ze su aj ine dolezitejsie veci...ja sa smejem, ked mam herpes na puse, ze mam botox zadara a mam vyzor kacickovsky 🙂 Ine modelky a herecky za to platia tazke prachy, mne staci zjest orech alebo horucka a mam to zadara 😀 😀 😀 Len naozaj, ta vychova a slusnost sa velmi vytraca. A len tak na margo veci ked to cita nejaka mladucha. Dievcatka, buduci zamestnavatel si pozera aj profil na soci. sietach, takze davala by som si bacha ake tam fotky davam 🙂 🙂 🙂

marianne1
23. apr 2015

Kokos chudera zakladatelka temy! Hanbite sa, ako ste sa do nej obuli. Tehotna zena ma byt akoze tolerovana ked nema v sebe stipku slusnosti? Z akeho dovodu?? Mne sa raz stalo ze som odpadavala tak mi bolo v buse zle ale este tolko sily som v sebe nasla aby som slusne poprosila ze si potrebujem sadnut!! A co sa tyka toho obliekania no bez urazky ale niektore naozaj vyzerate ako mrochty! Nemusite byt vyvonackovane nahodene v steklacoch s kilom make upu ale tolko casu si kazda najde to mi nehovorte ze sa to neda ja este ani deti nemam a uz musim rano stihat make up za 10min ked ponahlam do prace nehovoriac o tom ze precesat si vlasy a dat zuvacku ked nestihate zuby by mal byt zaklad! A ja akoze ked nestiham do prace si mam rychlo hodit iba teplaky alebo co?? Sak by ma sef vysmial 😀 To je taky problem dat si aspon leginy a nejaku peknu tuniku ktora zakryje problemove partie?? Trocha sebakritiky by nezaskodilo!!

lubkavargova1
23. apr 2015

Ano, zienky ju skritizovali, lebo maju pravdu. Sorry, ale my slobodne to vidime inak. Ano aj ja som slobodna a zmachlena ako kraslica, ale mam uctu a slusnost voci starsim a tehotnym a matkam. Pises ze si mala v sebe slusnost a si poziadala....ale uprimne ruku na srdce, co vidime dnes v buse? Mladez ze des a hruza!!! Im slovicko: prosim, prepac nevravi nic!!! Velke gulove! To ze niektore sa pozabudnu a potom uz len dieta a bla-bla chlap na druhu kolaj pojde a take...no to je o o tych zienkach. To bud ma niekto v sebe alebo nie...len proste su obdobia a chvilky ked zenu FAKT nezaujima ako vyzera. Ked ju trapia nevolnosti asi posledne bude aby myslela na tip-top vyzaz. Myslim, ze pochopime ked same budeme tehotne-po porode a s detickami. Ja uz citm ze po 30ke su mi stekle uplne ukradnute...a to som bola maniacka na topanocky 😀

simca06022011
23. apr 2015

@lubkavargova1 no presne, ja som rano nemohla ani len cestovat pred 9tou, lebo by si do odniesol nejaky spolucestujuci a nie to este aby som sa trapila ci fucim, leskenm sa, alebo mi odstavaju vlasy... to som riesila az ked som dosla do prace a sadla za stol :P Vytiahla arzenal, namalovala, obliekla...
Dalsia vec je ze nie kazda mamina ma penazi a moznosti lozit po nakupoch aby bola tip-top v tehotenskom.. kto nezazil nepochopi... ja som nezniesla ani len gumicku nohavic, leginy,.. nic... som sa premahala aby som to prezila... :P

A v buse, ekd nejakeho fagana nevytiahneme za usi, ze je slusne starsich pusit sadnut,t ak ich ani nepohne... a to viem o com hovorim, pretoze chodim busom co zvaza ludi do nemocnice a zaroven do skol... ;)

lubkavargova1
23. apr 2015

@simca06022011 myslim si, a teda co sledujem okolie, ludia o seba dbaju. mozno nemaju tolko peniazkov, ale snazia sa. Zase uvedomme si, ze su ludia co zarabaju od 300 eur. A ked ma vsetko poplatit, tak veru ze kazdy centik bude obracat. Poznam ludi co by v zivote nenakupili v sekaci lebo to je pod uroven a atd...no nie kazda mame stastie ze zbalime nejakeho ruskeho oligarchu alebo Kolara...neviem, ako sa citite ked ste tehotne, ked vas napina na zvracanie. Videla som to len na kolegynke ze po takom celodennom maratone medzi nasim stolom a weckom bola jak spinave-odhodene ponozky a to ze hrala vsetky farby to bol bonus ako vravela....takze vsetka cest vam ze to zvladate. No ano, a ta mladez..no neviem, neviem to asi ide s dobou 🙄

tinqua
23. apr 2015

No ja osobne viem byt tiez neprijemna v situaciach ako nedavno, ked som isla v mhd s kocikom a jedine miesto na kocik bolo obsadene dvoma pubertakmi...jednoducho som povedala odchod a vyskocili ako macky a zazerat mozu kolko chcu...inak to ze mi niekto uvolnil miesto v buse sa mi za celu moju tehotensku karieru stalo asi tri krat...mozno je to tym ze som v horucave, s 20 kilami navrch a od potu mastnou tvarou ludi desila 😒

simca06022011
23. apr 2015

@lubkavargova1 jasne ze ludia o seba dbaju... ale je ine dbat o seba, ked je na to cas a nie je ti zle uz pri pohlade na zubnu kefku. A nie ked sa musis odlepit od zachoda,stihnut autobus a nejak sa "doplazit" do prace 🙂)) videla si kolegynu a ked isla z prace tiez urcite xyz ludi stretla.. keby kazdy mal riesit to ze nie je typ top, tak neviem :P Nastastie bezny clovek ma dost svojho trapenia aby riesil taketo veci a este zakladal o tom temy na nete 🙂

simca06022011
23. apr 2015

@tinqua alebo si to "nevsimli" :P

lubkavargova1
23. apr 2015

@tinqua ze vyskocili ako macky....to je bozska hlaska 😀 😀

phillippa
23. apr 2015

@marianne1 jedna vec ma zaujala na tvojom komentari preco musis stihat make- up za 10 min? ved ked pises ze nemas deti tak predsa mozes vstat o pol hodinu skor a mat teda pol hodinu na make up.... ( ak teda mas na starosti este nejaky statok doma a vstavas o 4 rano a na ten make up mas len tych 10 min vopred sa ospravedlnujem)

silvia123
23. apr 2015

Poznám veľa pekných báb, ktorá aj bez nalíčenia vyzerajú krásne, možno len závidíš, že ty bez nalíčenia nemôžeš výjsť z domu 🙂 ! Čo takto sa starať sama o seba?

lubkavargova1
23. apr 2015

@phillippa jeeeezkove oci zena zlata! Komu sa chce tolko pyplat v kupelni???? Tiez som mala take velke halo ze aaaano vstanem rano, vyfukam vlasky, namalujem...tak ako je napisane vo velkej knihe..proste DOKONALY MAKE-UP...boha, vydrzalo mi to, kym nezazvonil budik 😀 😀 😀 Vobeeeeeeec!