Nárokujúce matky a neupravené tehotné ženy
Ahojte.nechcem tymto prispevkom nikoho urazit ani nic podobne ale vcera sa mi stala taka zvlastna vec.isla som v mhd,sedela som,a zrazu nastupila tehotna zenska,neupravena,proste nic...a povie mi este aj PUSTITE MA SADNUT!ani prosim ani nic..lebo ona je tehotna no jej problem..ale nielen tehotne ale aj matky doma na materskej mi pripadaju take neupravene proste vyjdu von v teplakoch s mastnymi vlasmi,bez kvapky makeupu a parfemu,a o tehotnych uz ani nehovorim.vsetko si narokuju tym ze su tehotne alebo ze matky.co je toto za mentalitu??zanedbane chodit po ulici??? 😲
@cicus14 Ahoj Cicuš! dvakrát som si musela prečítať tento Tvoj príspevok, aby som sa presvedčila, že sa mi to nesníva. Keby si napísala, že Ti vadí správanie tejto tehotnej, že Ťa nepoprosí, nepoďakuje, tak by sa to ešte dalo pochopiť (aj keď ja osobne by som sa na Tvojom mieste skôr cítila zahanbene, že som si to nevšimla a neponúkla miesto sama od seba). Ale toto tam Ty spomínaš iba tak, ako keby na okraj. Čiže nie: "Ako si tá ženská dovoľuje sa tak nezdvorilo správať?!", ale: "Ako si tá ženská dovoľuje vystrčiť nos z dverí neupravená?!?!?! A ešte aj niečo chce odo mňa, tak krásne upravenej?!" Keby bola pekne upravená a rovnako by Ťa stavala v autobuse do pozoru, aj tak by si sem písala? Ja mám dojem, že vtedy asi nie. Asi by sa Ťa jej správanie tiež dotklo, ale bolo by prijateľnejšie od "rovnocennej" upravenej ženy, než od "menejcennej" neupravenej. Keby mala polku hlavy vyholenú, druhú nafarbenú na neónovoružovo, tvár posiatu piercingom a celá potetovaná, to by bolo asi v poriadku, lebo to je jej štýl. Ale byť neupravená? Tak to je vážny prehrešok! 😉
@cicus14 uvidis ked budes tehotna alebo s deckom kolko budes mat casu na makeup 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja som teraz aj tehotna v 8m aj s 2r deckom a som velmi rada ked ma niekto pusti sadnut. Asi mas vela casu na sprostosti ked ta zaujima kto ma makeup a kto nie.
@lubkavargova1 dakujem 😀
Mat tvoje problemy som stastny clovek...
Bože dievča, asi si fakt nikdy nebola tehotná a nemala deti, inak by si nič takéto nikdy z huby nevypustila ...
Áno mohla sa pani pekne opýtať ale taktiež ty si jej mala miesto prepustiť dobrovóľne, vieš ty či jej nebolo zle ??? Ty si ani nevieš predstaviť ako tehotnej žene môže byť zle !!!! a k tej úprave, keď budeš mať malé deti a spávať max 2 hodiny za deň a decko ti bude ručať za zadkom ani len nepomyslíš na make-up to mi ver ... Ja som si tiež vždy hovorila ale čo však 5 min si nájdem, hihi nenašla, ani sekundu !!! Ale to pochopí len ten čo zažil ... a prosím ťa odpusti si komenty a príspevky tohto typu, urážaš tým ženy matky, ktoré dali tomuto štátu ďaľších platiteľov daní !!!!
Ako sorry, ja cele tehotenstvo chodim v teplakoch, lebo mi je to najpohodlnejsie, hodim v teplakoch aj k lekarovi na poradnu... parfem neznesiem ani priatelov aj on ma zakazane sa parfemovat aspon teda v izbe, ked uz sa nastrieka mimo domu do roboty to mi je jedno ale uz asi 3x som sa z toho poblila takze parfem vobec, a pokozku mam tak suchu ze kebyze si dam na seba makeup tak by som vyzerala este horsie..takze jedine co by ma zarazilo je neslusnost, nepustila by som ju kebyze si len tak "rozkaze" nech ju pustim ignorovala by som to, ci je tehotna ci nie, ale drzosti odtal potal. A nemusela by si kritizovat a sudit vyzor inych , mozno nie kazda mame na to vyhadzovat peniaze na nejake tehotenske rifle ktore su podla mna zbytocne ledva to vyuzijes.. a potom to mozes vyhodit.. a nevies ktora ma ake zdravotne problemy a preco vyzera tak ako vyzera.. taakze tolko k tejto teme..
Nechce sa mi čítať celú diskusiu,ale....ked som bola voooolakedy tehotná, pribrala som 28 kg, ledva som sa hybala, moja vec( a môjho manžela ktorý ma v zime už hádam aj obliekal 😀 ). Ked sa dieťatko narodilo, do svojich 2 rokov nespalo, ja som poprinom chodila do prace, domacnosť a pod, ale zas vravím, moja vec, nikto mi nepomože, ale nech sa ani nikto do mna nestará, hlavne ked ja sa do nikoho nestarám, a ja si myslím že práve v zahraničí sú ludia takí, že starajú sa prefpvšetkým sami o seba...
Trochu som asi odbočila, ale kto pozná moju situáciu, a je nás tu viac pochopí. Moje dieťa bol živel takže na ihrisku v ihličkách pod preliezkou, no 😀 perfiš, sprchu som zvykla používať, možno aj malovátka, výlučne do práce sprchu aj inokedy, píšem už somariny len som dosť rozčarovaná z témy, lebo je jefno či tehotná žena či nie, nech sa ludia staraju O SEBA
A ešte, táto herečka miesto v autobuse prepustiť nemusela, lebo tá maminka by potom šla požiadať niekoho iného, ale spravím sa slušná a potom o tom píšem na forach nech ma polutuju, či?
@majaxy skor rozcarovanie/povaha mi nedovoli otvorit si na realneho cloveka usta, ale poza chrbat a anonymne dokazem pisat na fore o hocicom :P Tu sa najde niekto kto to pochopi a podpori... ;)
určite mohla použiť slovo PROSÍM..aj keby mi bolo neviem ako zle, určite by som na to nezabudla 😒 čo sa týka make-upu, parfému atd...no..je to otázka vkusu..ked som bola tehu, určite som chcela vyzerať dobre, ale keď mi bolo velmi zle ( aj v 4.mesiaci!!! ), bolo mi niekedy úplne fuk ako vyzerám, hlavne že som sa dostala z bodu A do bodu B! A z každej vône sa mi dvíhal žalúdok..či to bol chanel, chloe, obyč. Nivea, alebo kuracie mäso 😀
ALE...všetko je o tom to: citujem @cicus14 ... toto ma len nasralo.deti nemam lebo nechcem..mozno neskor ale jedine po 33...
takže možno až "cicus" bude mať 33 a bude tehu alebo mať vlastné dieťa - ak vôbec - tak možno niektoré veci pochopí sama 🙂
Možno tej maminke bolo tak zle, že si ani neuvedomila že nepoužila slovo prosim, ja neviem, len viem že človek môže byť v zufalej zdrav. situácii, podotýkam ani tehotný nemusí byť, ja som taku situ zažila a mala som 20 žiadne tehotenstvo,žiadna staroba, myslela som si že umieram a veru nemala som chuťkomunikovať zo susedom, a to som bola pekne oblečena a vyfintena, mám odpustené 🙂
No moja ja ta chápem ja mam 5 mesačné dieťa tak nestíham ani záchod ale snažím si ukradnúť chvíľu na seba.ale niektoré z nás majú len 200 eur na mesiac:inkaso mlieko plienky strava a oblečenie pre dieťa tak neostane ti nič tak musíš aj šetriť na sebe ale da sa ak si vyvynaliezava a máš cit pre modu
@cicus14 si normálna? od rána pobehujem po byte, sú dni ked sa nestíham ísť vycikať myslíš že mi záleží či vídem vonku s mastnými vlasmi a bez makuupu? som rada, ak sa vôbec vonku dostanem! Niekedy vídem von a po polhodke si všimnem že som ogrcaná ani som si nevšimla kedy sa to malej podarilo no bože stáva sa. Ak pôjdem vonku tak čo? poviem malej sorry mamina je spotená ako okolo teba pobehuje idem do sprchy, malá zatial bude revať, vídem z kúpeľni a poviem och zlato je mi ľúto, že plačeš ale musím si urobiť make-up a ver mi bude to trvať dlho lebo mám po pôrode srašidelné akné a niekoho by som mohla vydesiť, čože??ty ešte stále plačeš? sorry idem pohladať nejaký kvalitný parfém aby ma nejaká krava nezjazdila že páchnem! aj mňa vedia vytočiť drzé tehulky ale či majú makeup či parfum a umyté vlasy kristepane čo ťa potom? si lezba či čo?
inak baby, ja nie som nejak narocna na gramatiku, pisem bez diakritiky, aj sa mi obcas podari teda napisat nejaku supu, ale toto je fakt cista katastrofa, co tu citam niekoho
ake videm vonku prebohaaaa, to fakt nevies, ako sa to pise? :D:D:D:D, alebo je to len ako ked napise clovek jag namiesto ako?
@cicus14 ked som bola tehu zvracala som od rána do večera po chrbte mi stekal ladový pot mala som mokrú tvár spotenú ofinu ked som dogrcala priam zo mňa tieklo stalo sa mi to aj vonku a kebyže mi niekto vtedy povie hej máš mastné vlasy a nemáš makeup(kedže sa pri grcaní zmyl) hádam by som ho aj prizabila! V autobuse mi bolo strašne zle, ale samozrejme drzé decká nie a nie sa postaviť bolo mi do plaču a vynadala by som aj 80-ročnej babičke aby ma pustila, proste je ti zle a máš bolesti, skús to pochopiť
@celasapremenim VYSER SI!! napísala som to správne?
cicus,ty si ako z tej parodie na cuky luky,ale taky horší prípad......
dennodenne cestujem autobusom a je to biedny pohlad, všetci tí mladí,akože veľmi IN, ktorým rodicia kupili aj na splátky tie drahe 200 eurove hračky menom telefon so sluchatkami na ušiach, sa tvária velmi zadívane von oknom,predovšetkým,ak je plny autobus starších ludi.Ked vidíš tehotnu,mala by si sa automaticky postaviť,pretože je to tvoja povinnosť. Tak akoby mali vstavať mladí chlapci,vyzerajuci v momentálnej dobe skor ako ženy,len preto zeby mali pustiť sadnuť si ženu v akomkolvek veku.
a neviem,prečo sa tu obhajujete mnohe ako ste vyzerali, čo je dnes upravena vyfintená žena? dievča co v 20tich vyzerá ako 30 ročná? alebo ze ma niekto mastne vlasy? a ? čo je horší človek? že nema hociakaá žena mackeup a ? musi ho mat aby vyhovela spoločnosti?
Samorejme, ze je povinnostou cloveka uvolnit miesto starsim, tehotnym a neviem este komu, ale myslim si, ze tiez je povinnostou cloveka spravat sa slusne a uctivo voci inym. Aj tym sediacim. Ja som tehotna a asi by ma porazilo, keby som musela stat v buse, ale nikdy by som nikomu nerozkazala ,aby ma pustil sadnut...a ak je volne miesto v buse, tak ho prejdem aj cely aby som si sadla...aj ked setrim kazdy krok 🙂
Mna zas hnevalo v mhd, ze ma nikto nepustil tehotnu sadnut, tie vyhradene miesta boli obsadene dochodcami a ti asi maju na to narok vzdy najvacsi. Jo a ked som nebola tehotna, stalo sa mi, ze mi bolo totalne zle a sedela som ani nie na vyhradenych miestach, tak na mna zazerali zas dochodcovia, ze ich nepustim
ja si stale vravim, preco som sa nenarodila do doby, ked zeny nemuseli pracovat, muzi sa o nich postarali, a zeny mali doma aj upratovacky aj kucharky a rano mali cas dve hodiny na vlasy a makeup, lebo aj o dieta sa im niekto postaral...keby to tak fungovalo v dnesnej dobe, zeny by sa dozivali bezne stovky a neboli by v 30 zdrete a unavene... ale viva emancipacia🙂

@lubkavargova1 ako preco to pises mne ? ja som len reagovala na prispevok ze sa niekto kto este nema deti musi stihat namalovat za 10 min lebo ponahla do prace .....