icon

Nečakané štvrté tehotenstvo

17. dec 2021

Mám 3 deti všetky vytúžené milované 3 bábätko sa nám roky nedarilo a zrazu som rok po pôrode tehotná.. V šoku vždy si dávame pozor a 11 rokov fungujeme a zrazu toto? Neviem to spracovať..
Sme na tom finančne dobre co sa týka tohoto sa nebojím ale poväčšine na všetko sama.. Aj s mužom mame normálny vzťah ako u každého sa občas z komína dymi ale inak super.. No on nieje vôbec nadšený z predstavy že by sme mali mat 4te dieťa viac menej je jeho stanovisko jasne nechce ho.. Vyslovene ma nenúti na upt ale viem ze to chce.. Sama neviem spracovať túto info.. Som v šoku.. Ja viem ze nikto tu za mňa nerozhodne ale snáď je tu niekto kto to zažil a pomôže mi aspoň skúsenosťou že sa to dá.. Nikomu som o tom nepovedala vieme to len my s mužom ani on.. Neviem co čakám radu? Alebo podporu.. Niečo pozitívne..

Strana
z3
lenka7477
17. dec 2021

Mňa šokovalo tehotenstvo č.3 - ale chcelo to len čas - išla som na PN a premýšľala som ....behom 2 dní sme to predýchali a brali sme to ako fakt a išli sme ďalej .

vanda323
17. dec 2021

Ja len takto krátko napíšem, Je to nove pre teba, nečakane no je to dar! Zvládnete to

ivetamigalova
17. dec 2021

Ja som mala nečakane prvé tehotenstvo. S postupom času sa to vyriešilo. Viem ze sa to ľahko povie. Ale keď už ste zvládli 3, štvrté bude odchovane len tak za pochodu 😄 drzim palce

kittykat22
17. dec 2021

Ak ste zvladli v pohode 3 deti tak to 4te sa strati. Muz to vo finale spracuje. Chapem, ze je to sok, ak ste si povedali tri a dost. Porozpravaj sa nejskor s muzom. Jemne s citom, do toho nejake dobre argumenty, ze mate peniaze, deti budu blizko od seba tak sa to zamaze, ze ste zdravi atd. atd., A inak, blahozelam 🙂

silviazlat
17. dec 2021

Ked zvládneš 3, zvládneš aj 4. Pekne sa medzi sebou zahrajú ked bude medzi nimi maly rozdiel

maminkadeticiek
17. dec 2021

Kokos,tazko pochopitelne,ze rodic,ktory uz ma deti dokaze uvazovat o zabiti nenarodeneho.

nevenka
17. dec 2021

Ja od porodu tretieho dietata mam v hlave, ze este bude aj stvrte, neviem sa toho pocitu zbavit, vobec. No ale mam take zdravotne provlemy, ze sa otehotniet neodporuca a vzdy po porode sa to vracia a vzdy horsie a horsie. Takze toto je brzda. A som z toho smutna, lebo uz mam vek. Beriem lieky, pri ktorych by mi mozno doktori odporucali potrat, a to si vobec neviem predstavit. Takze, ak si zdrava, mate peniaze, ani nevies, co mas. Dieta je dar. Mozno Ty vies, ale muz nie. Treba mu otvorit oci. Rok po porode otehotniet je fajn. Mala som to tak po prvom dietatku, syn mal rok, ked som otehotnela druhy raz. Su uzasni partaci.
Drzim palce, nech sa rozhodnete spravne...

tinka_1807
17. dec 2021

V prvom rade blahoželám. Nejaký dôvod to má, že k vám prišlo to bábo takto nečakane a zjavne ste obaja ešte vo veľkom nespracovanom šoku. Myslím si ale, že to zvládnete a muž bude ešte rád, ze máte to najmladšie. 🙂 Držím palce, aby bolo rovnako milované, ako vaše všetky ostatné deti. 🙂

alenkamodra
17. dec 2021

Presne viem ako sa cítiš. Tiež ma 4. tehotenstvo prekvapilo, už som sa chystala do práce, mala plány a zrazu toto.Môj manžel sa aj potešil, ale ja to stále nemám celkom spracované aj keď o mesiac mám termín. Bábo ľúbim aj sa teším, ale .... držím palce nech sa začneš čoskoro tešiť❤

mironka
17. dec 2021

som doma vkuse od r.2013...z materskej na matersku...ked mala nasa tretia ani nie dva roky,mohla som hned nastupit do prace ako ucitelka. Ale fakt,ze hned. Nenastupila som. po vyse pol roku som zistila,ze cakame stvrte. Neplanovane..a tajila som to..bol to sok...neskor ano,okolie malo reci. Ze to treba zivit a take...a mali sme rozburany dom kvoli prerabke. Ale ako sa nezblaznit v takejto situacii: pokial ste s tym spolu s muzom ok a rozdychate to spolu...ste v prijati toho stvrteho jednotni,tak sa snaz nepripustat si reci okolia akekolvek su a akokolvek ti chcu ini dobre 🤦a tak...poznam to...nas maly stvrty ma prave rok a babka ho miluje...je to milacik mojej mamy...tak co ti poviem....bude to dobre...pokial vy s manzelom sa nebudete tvarit pred okolim ako postihnuti velkou katastrofou,tak aj okolie to prijme,ze to zvladnete...a aj zvladnete...nase dievky 8 a 6 rocne mi aj pomozu..pohraju sa..veci sa podedia....a na velkej posteli spime aj traja...styria..ja a detmi...aj sa pomestite a zariadite sa inac..podla situacie a moznosti...drzim palce a blahozelam 💝

snehulienka82
17. dec 2021

Prosim nechod v ziadnom pripade na UPT, aj ked mas pocit, ze muz by si to zelal. Ak si myslis, ze by ste to nezvadli uz psychicky, tak daj babo radsej na adopciu. Je strasne vela parov, co si zelaju mat dieta, su aj financne zabezpeceny a predsa nic. Moja sesternica si tak adoptovala dietatko, ktore malo byt v povodnej rodine uz 4. babo, ale oni si uz nemohli dovolit mat dalsie dieta z financnych dovodov.

jamatkaroka
17. dec 2021

Tiež už nechceme ďalšie dieťa a pri tvojom príspevku som sa zamyslela, ako by som to riešila keby sa to stalo nám. A prišla som na to, že by pre mňa bola prijateľnejšia cesta vychovať ďalšie dieťa, než žiť s pocitom, že som jednému nedopriala prežiť. Asi by som sa často zamýšľala nad tým, aké by bolo keby prežilo. A čo ak by sa o tom náhodou v budúcnosti dozvedeli deti? Veľmi by si sa pred nimi za to hanbila.

daniela1911
17. dec 2021

Veľmi vám držím palce, aby ste si to s mužom vyrozprávali ❤️🍀 a aby aj všetko dobre dopadlo!
Ja si myslím, že riešením je len Váš rozhovor a dohoda.. úplne sa nestotožňujem s názorom, že ty máš rozhodnúť a mužovi nechať len čas, na spracovanie. Môže to ešte vystreliť úplne inak…

autor
17. dec 2021

@jamatkaroka presne toto.. Ja viem len to ze akokoľvek by to bolo ťažké ja to nedokážem zabiť svoje dieťa.. A žiť s tým zvyšok života.. To nedokážem.. To muž to chce.. On je dobrý človek ale v tomto proste si ide svoje.. Malý ma rok skoro a je náročné bábätko hlavne v noci.. A k tomu ďalšie uplakane dieťa.. Ale už je na ceste a ja ho nedokážem zabiť.. To nieje ako si ísť kúpiť rožky zo je život.. Ja tomu rozumiem len sa bojím

panelacikova
17. dec 2021

autorka: nezabíjaš dieťa. to je jedna vec... ale o tomto nechcem s nikým diskutovať, lebo by sa tu strhla hádka... a druhá vec je tá, čo mi dosť bije do očí, že tvoj muž doslova NECHCE... nuž, začala by som na tvojom mieste používať mozog a rozum a premýšľať, čo sa deje? prečo sa tak striktne k tomu postavil? nie je za tým niečo "viac"? píšeš, že financie síce sú, ale na všetko si viac-menej sama... je to tak, že muž zarába relatívne dobre, ale máločo je doma? ak áno, blikali by mi všetky kontrolky po jeho vyhlásení, že štvrté dieťa už nechce... a za každú cenu (aj za cenu toho, že sa manžel bude zlostiť a hnevať) ho vážne chceš? no neviem... teraz fakt vstúpim asi do nemilosti mnohých žien, čo ti tu pritakávajú, ale zrejme ťa tvoj muž nemiluje, keď ti to takto chrstol do tváre. uvažovala by som nad tým, čo vlastne ďalej, lebo jeho reakcia je naozaj zvláštna. ak mám byť úprimná, po takomto prístupe k danej veci z jeho strany si myslím, že jemu bohato stačila rodina, ktorú doteraz má... a viac už nechce. dôvod? opýtaj sa muža. myslím si, že uhne pohľadom.

kittykat22
17. dec 2021

@panelacikova autorka v diskusii potom pisala, ze toto tretie je narocne uplakane dieta. Ja mam doma jedno taketo dieta a o druhom uz nechceme ani pocut. Viem si predstavit, ze ked ma niekto doma maleho uvrieskanca tak sa mu vazne do dalsieho nechce. Clovek je po tom roku fakt vycerpany. Ta rezignacia na dalsie dieta moze byt len cisto z vycerpania.

panelacikova
17. dec 2021

@kittykat22 aj to môže byť dôvod, prečo muž to dieťa nechce, ale..... hm... veď ako píše autorka, aj tak je na všetko takmer celé dni sama, čiže muž ide do roboty a nezájem... nejaké uplakané decko ho nerozhodí. v tom šípim niečo úplne iné :(

kittykat22
17. dec 2021

@panelacikova mala som to doma a mozem ti povedat, ze moj muz ktory je super kludny hodil cez chodbu moju kabelku. Moj muz co nikdy nezdvihol hlas tak po roku nevyspania, neustaleho vrieskania naseho dietata a beznadeje, bol uplne na dne. Ja mu vtedy povedat ze cakam dalsie, tak prisaham ze by sa odstahoval.

panelacikova
17. dec 2021

@kittykat22 no je to možné, nestretla som sa s tým, tak neviem posúdiť. v tom prípade ale, ak nechce dodrbať manželstvo, tak je namieste sa o tom porozprávať hlavne s ním, darmo tu bude na koníku vypisovať...

kittykat22
17. dec 2021

@panelacikova je to strasne. Fakt strasne. Nedokazes si to ani predstavit, co je to rok nespat. Ako to autorka napisala ako mozny dovod, tak ma hned napadlo ze to bude ono. A ak maju doma dalsie 2 deticky tak tam asi uz teraz kludu moc nebude. Priliat dalsie dieta do ohna sa mu asi moc nechce. A potom co som to zazila, sa mu ani nedivim. Nepisem, ze dieta c 4. nema byt. Ale chapem ten jeho odmietavy postoj.

panelacikova
17. dec 2021

@kittykat22 neviem, čo je to mať 3 deti. mám len jednu. ale prvé tri roky boli hrozné.... v noci spala..... hej. čiže môj ex mi ani neveril, že celé dni prevrieska a pregrcia... ja úplne vymletá a unavená, niekedy som celé dni ani poriadne nejedla, fakt nie, lebo stále na mne visela... to by bolo na román proste. a to bola iba jedna. a ja osobne, ako žena, som si povedala, že nie. stačilo. viac detí nechcem (prispeli k tomu aj zdravotné problémy ale aj iné okolnosti, hlavným dôvodom však bolo, že som z nej bola neskutočne vyčerpaná). a ako šibnutím čarovného prútika, keď "tatko" došiel domov okolo 17.00, tak tá spala ako zarezaná (bodaj by nie, keď prevrieskala celý deň...). a ja som bola za hlupaňu a klamárku. čiže viem si predstaviť, čo to je v kuse vrieskajúce decko, akurát ja som toto mala ako dennú šichtu. v noci spala, lebo bola tak neskutočne vyčerpaná z celodenného vystrájania. aj ja som spala, ale celkovo som bola tak unavená a hlavne psychicky, že som si povedala, že už nie. ďalšie už nie. takže áno, nečudujem sa jej manželovi. v každom prípade ak on bude zásadne proti a ona si dieťa nechá.... no neviem, ako to dopadne. buď sa s tým muž zmieri, ale zanechá to jazvy na ich vzťahu alebo sa vzťah úplne pokazí... záleží aj na tom, akí sú starí, samozrejme. iné je, ak majú cca 30, iné, ak majú okolo 45 rokov...

zuzanka.zuzu
17. dec 2021

autorka, však ty si už rozhodnutá... riadne to však preber so svojím mužom, aby v tej práci nezostával ešte dlhšie (nemyslím si, že má milenku) lebo nebude chcieť ani domov chodiť. či takto to chceš?

kittykat22
17. dec 2021

@panelacikova tak to si predstav, ze to moje nespalo ani v noci 😐😐 Ale to je tazko radit nieco autorke na zaklade jedneho prispevku. Vztahy su komplikovane, deti su narocne a mozeme tu dat nejaky pohlad, ale vo finale, je to taka slepa strela. Ako dieta je super, ale v pohode sa moze stat ze dalsie dieta ten vztah zlikviduje. Ale to nam vsetkym moze byt jedno. Bude to na autorke a na jej rozhodnuti.

zuzanaokasova
17. dec 2021

To štvrté bude najviac milované. Boh dopraje každému, len to co unesie 😉 držím päste... my sme na našu druhorodenu čakali dlhých 5r...Slzy,beznádej, depresia, bylinkari a nakoniec CAR... Dieťa je dar...

panelacikova
17. dec 2021

@kittykat22 tak sa nečudujem, že tá tvoja taška letela kdesi.... ja by som na to nemala nervy a to som bola matka... ale podstatné bolo u nás, že tam šlo o silný reflux a dieťa sa mi nie raz škaredo, doslova škaredo dusilo. do toho tie nevyspaté hodiny a hodiny... do toho partner o ničom, atď... každý máme to svoje. preto píšem, že mala by sa hlavne s mužom porozprávať. ak mu však doslova urobí napriek.... čakala by som, že raz sa tá milenka objaviť môže...

hlubik
17. dec 2021

neviem ako sa ty rozhodneš tak bude, len mysli na dosledky. Neprajem ti nič zle ale ono sa to človeku vráti. Nerozumiem ak neviete sexovať tak to nerobte.

panelacikova
17. dec 2021

@hlubik teraz si zaťala do živého asi....

sticker
kayyaa
17. dec 2021

@panelacikova to co pises😃 ze ak mu urobi napriek, raz mozno milenka bude😃😃 fuuuu...toto akoze fakt ? Ist na potrat, aby si udrzala muza a neodbehol k milenke ? 🙊🙊...a co ked si najde milenku aj tak, a ona bude cely zivot lutovat, ze kvoli chrapunovi si dala zabit dieta🤦‍♀️...to su mi rady...

1gabriela13
17. dec 2021

@kittykat22 presne. Ja som neprespala už 4 roky ani jednu jedinú noc🙈my máme síce len jedno dieťa, chceli sme Mat 2, ale naša dcérka zariadila aby ostala jedináčik 😂... Ten, kto nezazije co je to padnúť na hubu pri uspavani tak nevie co to je. 1,5 roka sme sa v noci prechádzali v dedine, ja s dcérkou v náručí aby konečne zaspala, doma sme nemohli byť lebo tak plakala že sme sa báli že na nás zavolajú sociálku. Potom som ju uspavala na fit lopte, potom spala v hojdačke ktorú treba lo hojdat tak sme sa v noci striedali s mužom. Ako 3 ročná začala spávať v posteli. Už sme si mysleli ze to bude fajn, no hodinu lezime a ona si spieva kom kom kominara a hovorí ako neznáša spat. Vstáva ráno o 6ej, poobede už nespi, večer chodí spat o 9ej,kym zaspí tak je 10aj viac niekedy. Jej jednoducho ten spánok stačí, ale je to masaker.

panelacikova
17. dec 2021

@kayyaa zle si pochopila, nevadí.... skúsim inak. vezmi si akúkoľvek záležitosť, je úplne jedno, čo to je. ak bude žena trvať tvrdohlavo na svojom bez toho, aby s tým muž súhlasil, začne dochádzať k odlučovaniu, k ochladzovaniu citov z jeho strany. on je tiež iba človek, ktorý živí momentálne ženu a 3 deti. možno sa postaral aj o kompletné bývanie, ktohovie... možno je už tiež vyčerpaný z toho všetkého a zrazu počuje: 4.dieťa na ceste!!! situácia, v ktorej ho takmer šľahne o zem. v zlosti povie, nie, choď na potrat! áno, možno je to len prvotná zlosť. ale čo ak on vo svojom vnútri už dlhodobo je presvedčený, že tri deti a dosť? že viac už nechce, nezvládne, jednoducho netúži po tom? túži vychovať, čo má, uživiť to a potom sa tešiť na odpočinok? mám často konflikty na MK práve kvôli tomu, že sa snažím vžiť do pocitov oboch strán. v tomto prípade nielen do pocitov autorky, ale aj jej muža... to je celé... a opakujem, nejdem debatovať o tom, že niekto zabíja nejaké dieťa. zárodok v matke v prvých týždňoch nie je dokonalé dieťa a pokojne ma aj ukrižujte, je mi to jedno. o tomto diskutovať nemienim. písala som svoj názor, pričom som brala do úvahy aj pocity manžela. a áno, ak si autorka pôjde tvrdohlavo po svojom, bez toho, aby sa muž s tým stotožnil a ako-tak súhlasil, nedosiahne nič iné, ako to, že bude mať 4 deti a muža, ktorý začne citovo chladnúť. ani by som sa mu nečudovala... dieťa je veľmi dôležité rozhodnutie. ona ho urobila bez neho...

Strana
z3