Nečakané štvrté tehotenstvo
Mám 3 deti všetky vytúžené milované 3 bábätko sa nám roky nedarilo a zrazu som rok po pôrode tehotná.. V šoku vždy si dávame pozor a 11 rokov fungujeme a zrazu toto? Neviem to spracovať..
Sme na tom finančne dobre co sa týka tohoto sa nebojím ale poväčšine na všetko sama.. Aj s mužom mame normálny vzťah ako u každého sa občas z komína dymi ale inak super.. No on nieje vôbec nadšený z predstavy že by sme mali mat 4te dieťa viac menej je jeho stanovisko jasne nechce ho.. Vyslovene ma nenúti na upt ale viem ze to chce.. Sama neviem spracovať túto info.. Som v šoku.. Ja viem ze nikto tu za mňa nerozhodne ale snáď je tu niekto kto to zažil a pomôže mi aspoň skúsenosťou že sa to dá.. Nikomu som o tom nepovedala vieme to len my s mužom ani on.. Neviem co čakám radu? Alebo podporu.. Niečo pozitívne..
Gratulujem k bábätku. Myslím si že upt byvo vašom prípade skôr manželstvo rozbilo. Lebo ako by otriaslo tvojou láskou k mužovi ak by si kvôli nemu musela zabiť svoje dieťa ? Z tvojho príspevku je jasné že to nechceš urobiť. Kým sa malé narodí máte 8 mesiacov. Tretie bábo vyrastie a bude s ním jednoduchšie .Viete sa na tú situáciu pripraviť, posilniť vzťah s manželom. Je to predsa aj jeho krv ako aj prvé tri. Zamiluje si ho. Držte sa ❤️
@1gabriela13 moja, ako ta ja chapem. Posielam ti objatie a prosecco pretoze je to zasluzene. Mame tiez jedinacika. Chceli sme 3 deti. Ani omylom 😀
Krásny darček pod stromček ☺️ chápem, že máš z toho obavy, aj manžela treba chapat, ale spolu to date, možno chvilku potrva kym to spracuje, ale určite už teraz hľadá viacmiestne auto ☺️. Obdivujem kazdeho rodiča, ktorý sa zriekne svojho pohodlia a príjme ďalšie dieťa, nie je to jednoduche, však samozrejme niekto si to vie dokonale naplánovať, ale možno tvoje babenko bude v buducnosti prezident, lekar, právnik, nejaka milá teta na pošte.... Veľa síl prajem
každé dieťa je obrovský dar, z nejakého dôvodu sa to stalo a teda ja bY som nad upt neuvažovala nikdy, pokiaľ by išlo o neplánované tehotenstvo, zobrala by som to ako fakt, že z nejakého dôvodu mám mať ďalšie dieťa. Ja sa len nejako neviem stotožniť s názorom, že kde sú 2,3 atd detí, ďalšie sa stratí. To sotva, možno keď je malé a dokopy nič nepotrebuje, ale do budúcna pri vedomí, že chcem každé z detí plnohodnotne zabezpečiť a dať im kvalitný štart do života mi to až také samozrejme nepríde. Plus výchova a staroslivosť o každé jedno dieťa dá poriadne zabrať, pokiaľ sa teda rodič naozaj venuje a dieťa nie je "samorast". V každom prípade, ja by som na upt nešla..
Len toľko ti je Zhora dané, koľko zvládneš. Som 100% presvedčená, že to zvládneš. 🌷🌹🌷
Pre mňa je to isté,ak niekto ide na upt - zabije dieťa ako keby zabil už pôrodné dieťa . Ja by som to nedokázala, Známi mali 3 deti, nečakane 4té na ceste, on ju nútil na potrat, nešla , teraz si nevedia predstaviť,že by ho nemali.
Pozri, všetko sa dá zvládnuť, keď sa chce. Poznám ženy, ktoré boli samy na oveľa viac detí a v ťažších životných situáciách, napr. po smrti muža, počas ťažkej choroby muža, bez peňazí, alebo muž vo väzení. Všetky, ktoré poznám, to zvládli bravúrne, majú môj obdiv.
Ja mám deti s malými rozdielmi: 10,8,5,4,3,2, po 2. dieťati som mala onko ochorenie v posl. štádiu. Aj keď som sa z toho dostala, môj zdravotný stav nie je úplne najlepší. Pôrody boli ťažké, s komplikáciami. No vďačím za život a za životy mojich detí. Mám ale úžasného partnera, ktorý sa rovným dielom zapája do všetkého v domácnosti a do vychovy detí. Vďaka nemu som mohla stále pracovať, s malými prestávkami na pôrod a šestonedelie.
Keby môj muž dieťa nechcel a už by som bola tehotná, riadne by ma na**al. Dala by som mu to náležite pocítiť. To dieťa si si sama nespravila. Navrhla by som mu vazektómiu.
@panelacikova často vídam tvoje meno v diskusiách.. A nikdy som od teba nevidela nič pozitívne napísané.. Tipnem si žiješ sama sklamaná životom a zatrpknuta lebo ti nevyšlo niečo vo si v živote chcela? Alebo nie veľmi šťastnom partnerstve..ja som ešte nevidela takú zlu a neprajnu osobu.. Z teba ide taka negatívna energia..
Pre tvoju info nie môj manžel nemusel zabezpečiť bývanie sám všetko čo máme mame tvrdo vymakane a kým som neotehotnela s tretím tak som pracovala.. A dokonca mam aj nasetrene nemusím si pýtať od manžela.. A máme aj spoločné peniaze.. Nežijeme zle.. No ty ani človeka nepoznáš a hneď vieš ze ako žijú aký majú vzťah skratka všetko.. A vieš aj ze ma alebo bude mať milenku 😁😁😁
A ver mi ze hoci je to s malým dieťaťom ťažké žiť život s kompletnou rodinou a každý jeden deň vidieť ze máš krásne zdravé deti a lásku od manžela a byť šťastný vo svojej rodine je naplnenie.. To nikdy nepochopis kým nezazijes dovtedy si vybijaj svoje zlomené ego na niekom inom možno by tvoje slová ublížili nejakej slabšej osobe ale mne nie hoci tvoje štipľavé komentáre sa snažili.. Mňa nerozhodli nejaká zatrpknuta žienka.. A veru ta sklamem aj s tým ze len pracuje a není doma.. Veru nie nepracuje každý deň a vtedy keď maká tak príde domov len čo zatvorí.. A keď ma voľno sme spolu alebo si robí čo potrebuje.. No áno nepomáha mi tak akoby som si priala na tomto môžeš zakladať svoje ďalšie ustipacne komenty do toho!
@kittykat22 si to vystihla som vyčerpaná z toho ako malý v noci nespi aj manžel je.. Ja ho nechám spat v noci viem ze pracuje a potrebuje sa vyspať no počuť ho takže veľmi nespí.. Mame pekný vzťah aj sme sa rozprávali aj sa každý deň rozprávame o tom co urobiť aj ja sama som na vazkach viem ze to nechcem urobiť ale stále váham.. O malého sme sa snažili roky potom to prišlo tehotenstvo bolo ťažké a pri pôrode som skoro zomrela.. Po ňom sa začal kolotoč nevyspatýych nocí.. A ďakujem ze ma chápeš som rada že niesom sama na svete co si niečím takým prechádza.. ♥️
Zvladnete to. Ak ste zvladli 3 deti zvladnete aj 4. Na moje prve som čakala 7 rokov, chcela by som druhe a uz dva roky nic😪 tak velmi by som chcela súrodenca pre dcérku. Najhoršie na tom je ze aj vek ma tlači o dva týždne budem mat 43 , takze sanca priam nulová. Velmi ma to trápi, ale Boh to rozhodol takto. Prijmi tento dar a budte zdraví, všetko dobre prajem.
Dobrý deň, netrápte sa že zas čakáte bábätko. Je to dar aj keď je ťažká doba. Ja som chcela vždy 3 deti a teraz som v piatom mesiaci a čakám 5 dieťa. Posledné 3 deti- neplanovane a aj pozor sme si dávali a aj tak pán Boh sa postaral o plný dom detí. Ak vám bolo určené mať toľko detí, on vie prečo vám ich do života dal. Nebojte sa všetko zvládnete, nieste sama. Držím palce nech všetko
dobré dopadne a myslite len pozitívne.
Pocuj ja ti napisem svoj nazor... Hlavne nepocuvaj nejaku panilacikovu, lebo to je jeden nonsens co pise.
Takze zhrnme si to. Ty si tehotna. Nie nebudes mat dieta, ty uz mas dieta. Je v tvojom vnutri. Rastie. To ze niekto tvrdi ze nezabijes dieta, je ako keby si vytrhla zo zeme malinku rajcinu a tvrdila ze to nebola rajcina.
Ked uz sa toto stalo. A prepac je to vasou vinou, pretoze sex moze mat nasledky. Presne pre toto som si to ja poriesila natrvalo....
Ale dietatko je tu na svete. Este skryte v tebe. Uz teraz si ty jeho cely svet. Skoncit sa to moze vselijako. Bud si dieta nechas, budete stastny, bude to vas milacik. Nechas si ho bude mat zdravotne problemy, potratis... Muz ta opusti, lebo si si ho nechala, muz ta opusti lebo si si ho dala zobrat.takze tolko moznosti kolko ma tat situacia je milion....
Ano tak to je. To je zivot. Zasadna vec je, ze nikdy imuz nic nebude ako pred tym. Teraz sa tomu musite postavit zodpovedne. A hlavne si daj po nom podviazat vajcovody, aby si teda nemala este aj piate.
Inak cudujem sa kazdemu kto takto riskuje. Dieta nie je sranda na 3 roky....ale ak deti zvladas a je ti s nimi fajn, tak to 4te sa fakt pri nich uz nejak vychova. Zaklad je ci si ty ok. Ja nie som ok, ani pri dvoch.. Pri styroch by som bola v blazninci. Ale to slm ja😄👍a tvoj muz sa zachova podla svojho charakteru. Ak ho ma chaby tak sa chabo aj zachova a ak nespravis podla neho mozno ta aj necha... Ale pozor aj ak spravis podla neho a toto od teba doslovne chce tak je to debil. A ty mu povedz ze nech si da teda vajcia odrezat. Ze to je to iste. A ze ked to spravi on tak aj ty soravis toto co chce on od teba. A uvidis ci bude frajer. Prepac....napisane skaredo ale nic ine ti asi neostava. Ty si ho poznas...
A inak aj ja som 5te dieta, 42 rocnej mamy. Otec ma nechcel ale nejak si zvykol😄😄😄😂dokonca ma aml aj rad... Uz nezije😌takze hlavu hore... Bude ako bude. Len si chran seba a svoj zivot, zivot dietata a sprav podla vlastnych presvedceni.... Lebo ty, len ty to budes zit.
Bola som na tom podobne s druhym, teda v soku. Uz dokonca v praci a spokojna. No a poviem len tolko, nemam dalsie uplakane dieta 🙂, dokonca sa aj dobre vyspim. Snad bude aj Tvoje dietatko kludne.
@panelacikova Je v poriadku ak muž neskrýva sklamanie z tehotenstva, no treba si uvedomiť že to je aj jeho práca. Nieje to ako Covid ktorý si manželka priniesla z obchodu. Nemyslím že má právo žiadať od nej aby šla na potrat a celý život znášala následky. Jeden z nich bude určite sklamaný a tak či tak to zasiahne ich manželstvo. Teraz musíš spolu nájsť schodnejšou cestu.
Ja napisem asi inak ako ostatne, tipujem, ze ziadna nema 3 deti, ale vypisuju tu litanie
Mame s muzom 3 deti a je to sakra narocne, uz 2 a 3 su rozdiel, stale nieco riesime, praca, deti, praca, deti, a ano sme celkom financne zabezpecena rodina, ale muz ma v tom jasno, 4 dieta nechce, chce si trocha oddychnut, zit aj mimo deti a ja ho chapem, nam keby sa toto stane nedokazala by som dat prec babo, muz to vie, on mi zas povedal, ze dalsie uz by nezvladol a nechce, plne to respektujem a zdielam jeho nazor
Musite sa o tom porozpravat, najst spolu spolocnu cestu, teraz ked je uz babo na ceste je asi jasne ze budete mat noveho clena, len ja chapem aj tvojho muza, skus ho do toho vsetkeho vtiahnut, musi mat pocit, ze je to vase spolocne rozhodnutie, vasa spolocna cesta
Tieto reci co ti pisu ako si zabijes dieta su nemiestne, neziju tvoj zivot, nech si doma upracu moralistky
Ty si skoro zomrela pri porode? Tak to si mohla napisat rovno. Tak to ako mas tretie dieta a nestihas podla mna ani teplu kavu a nie to myslienku, tak ti ani nenapadlo akou traumou si musel prejst tvoj muz. Je dost mozne, ze nechce dalsie dieta pretoze ta bytostne miluje a potrebuje a boji sa, ze by o teba mohol prist. A nechce tomu dat ziadnu sancu. Ako sa hovori - az ked o niekoho prides, tak si uvedomis, ako si ho miloval/potreboval - tak to uvedomenie podla mna pride, aj v momente, ked tam ta realna vidina smrti je. Je aj moznost, ze by radsej dal prec dieta akoby ta mal akokolvek ohrozit. A aj ked toto moze zniet paradoxne, moze byt, ze on to dieta nechce z lasky k tebe. Pretoze ta miluje. To neznamena, ze by dieta vnutorne nechcel, ale boji sa o teba 😐😐 Mozno si hovori ze mate tri deti a ste velka stastna rodina a nebude nic riskovat stvrtym. A ak by to co som ti tu napisala bola pravda, pochybujem, ze by ti to povedal do oci. Nie kazdy muz dokaze ist tak do hlbky citov aby si uvedomoval odkial prameni ten odpor. Lebo je zvlastne, ze tri deti ok a stvrte ani za nic. Za tym bude nieco hlbsie ako len rozmar.
Zabiť dieťa, len preto ze sa nehodí a ze ste ho neplanovali .Grciam
Ja byt muzom ktoremu skoro zomrie pri porode milovana zena, tak ziadne dalsie dieta nemam, aj keby to prve malo byt jedinacik 😐😐😐
Ja som veľmi liberálny a pro-choice človek. V tvojom prípade by som sa ale rozhodla podľa svojho vnútra - ak čo len malá časť v tebe to dieťa chce, nešla by som na UPT ani napriek manželovmu postoju. Ja chápem že ste prežívali a prežívate náročné obdobie s tretím dieťaťom. Nie ste ale jediní, takú skúsenosť má veľa rodičov a ja nie som výnimka. Sú rodičia čo majú ťažko choré deti, málo peňazí a teda sú na tom ďaleko horšie. Celé čo tým chcem povedať je, že ak pôjdeš na UPT kvôli manželovi a vnútorne s tým nestotoznena, tak že to manželstvo sa takisto môže rozpadnúť ako keď by si si dieťa nechala. Pretože ja by som sa cez to nepreniesla, že som uprednostnila muža pred dieťaťom. Chápem keď ide o existenčné problémy, ale u vás nejde ako píšeš a ani nemáte ťažko choré/postihnuté dieťa. Ide o pohodlnosť, pretože spánková deprivacia je v rodicovste celkom bežný jav. Každopádne, je to náročná situácia, no pokiaľ ste zdraví a finančne zabezpečení tak to zvládnete aj so 4. dieťaťom. Držím palce
autorka: ja som sa ťa nechcela dotknúť. samozrejme, že ťa nepoznám, keďže sa schovávaš za anonymitu. nemusíš mi ty písať o tom, že ja mám nešťastný život, paradoxne, momentálne považujem za nešťastný ten tvoj. si tehotná a tvoj muž dieťa nechce. na všetko si sama (píšeš v úvodnom príspevku). to sú veci, ktoré ťa ubíjajú a nechceš počuť nič iné. ty chceš len, aby ti každý pritakával, že aká budete super šťastná rodina a neviem čo. no možno budete. a možno nie. to, čo som napísala, boli tiež len možnosti práve preto, lebo nepíšeš pod svojim nickom. a kto ťa nepozná, no pozná podobné prípady zo svojho okolia či života, tomu napadne aj taká možnosť. nie raz žena odoženie manžela od seba pre svoju tvrdohlavosť. to je všetko.
ach, autorka.... a ešte k mojim príspevkom.... zrejme zámerne vyhľadávaš iba tie, kde od srdca napíšem, čo si myslím. zrejme zámerne ignoruješ tie, kde vyjadrím nejaké povzbudenie.. negatívna osoba si ty, nie ja. ty poukazuješ na to "zlé" u iného. a pritom to nie je zlé, len narovinu napísané, čo si myslím. v každom prípade z mojej strany túto debatu ukončím tým, čo som písala už aj večer. v prvom rade sa ty musíš porozprávať so svojim mužom o tom. ak nenájdete spoločnú reč, už to tu niekto tak slušne a taktne napísal, že jeden z vás ostane nešťastný... ak nájdete spoločnú reč, blahoželám, budete všetci šťastní a všetko dobre dopadne. to je celé. tvoj manžel je tá dôležitá osoba, s ktorou máš viesť takéto diskusie. to si hádam uvedomuješ.
Ja si v žiadnom prípade nemyslím že štvrté dieťa sa pri 3 zvezie ako tu niektoré píšu. Fakt, že si pri pôrode takmer zomrela, si mala napísať hneď, to je dosť veľký záväzok aj pre muža ak by sa ti niečo stalo. Ty si naklonená si ho nechať, ja by som sa ho popravde tiež nedokázala vzdať. Ale mal by tomu byť aspoň trochu naklonený aj muž. Pri splodení ste boli obaja, mali by ste to riešiť spolu a myslieť na každú možnosť.. Držím palce nech sa zhodnete, ale hlavne aby to všetko dobre dopadlo
Autorka, vôbec si nemyslím, že
@panelacikova ti napísala niečo negativistické, alebo zlé. Práveže väčšinou má dosť triezve a praktické názory. Ja tiež súhlasím s jej názorom, proste treba dbať aj na toho muža, na jeho pocity. 4 deti su naozaj dosť, ja v jeho veku (v akomkoľvek veku) som rada že už tie deti trošku podrástli a mám svoj pokoj. Zivot človeka nie je len o tom, aby som 15 rokov v kuse prala plienky a počúvala vreskot a umývala hovná. Ste dospelí ľudia, podľa mňa už chce muz žiť ako normálny človek. Aj s manželkou na večeru, sám na dovolenku, užívat si trošku aj života, nie neustály kolotoč okolo detí. Ja zas nechápem ženy, ako tu na modrom koníku píšu : neplánovane som otehotnela prvýkrát, neplánovane som otehotnela druhýkrát, neplánovane som otehotnela tretíkrát, štvrtýkrát...Preboha, však toto nemôže napísať dospelý človek. Raz za čas sa stane, ale pravidelne tu každý deň sú príspevky kde neplánovane niekto otehotnel. Veď keď sexujem, tak rátam s tým, že keď sa nechránime tak otehotniem. Nerozumiem tomu ako môžu byť prekvapené tie ženy. Takže o tomto sa treba porozprávať s manželom. A jeho tiež plne chápem, že už chcem mať kľud, aj keď starostlivosť spočíva väčšinou na tebe. Toto je taká neobjektívna stránka tento Modrý koník, ženy sa tu považujú za bohyne, za to že rodia každý ich musí na rukách nosiť, velebiť a ctiť si a muž tu nemá žiadne slovo, žiadnu váhu, proste držať hubu a krok a nech sa stará o rodinu, do iného nech sa nemontuje. Predpokladám že ani moja odpoveď sa ti nebude pozdávať, ale skúste sa pozrieť na všetko objektívne, aj zo strany toho chlapa. To by som teda ja mala ako žena dosť, nie ešte taký chlap, ktorý má k tomu trošku iný citový vzťah. Potom si treba už len s chladnou hlavou sadnúť s manželom a porozprávať sa ako to vidíte. Je veľmi dobré, že máte na to financie, lebo na tom väčšinou stroskotá každý vzťah.
Ja som zastanca volby. To na vysvetlenie. Ale tak, ako nik nema pravo zakazat zene podstupit upt, lebo je to jej telo, tak nik nema pravo jej to nanutit. A najma nie muz, ktory zjavne neurobil 100 petcent pre ochranu. Ak zena nie je o spravnosti upt presvedcena, cely zivot si to bude vycitat. Muzovi to treba vysvetlit. A skratka sa potom zariadit.
@ruzovakrava vždy, keď vidím tvoj nick, sa zasmejem 😀
@stanulienkat Ďakujem. Viem, že mňa pochopia iba ženy, ktoré sa dokonale vedia vžiť do pocitov oboch strán konfliktu. Žiaľ, tých je strašne málo a presne si to vystihla, obzvlášť na MK ich je ako šafránu...
My sme tiež pred rokom čakali štvrté bábätko....najprv obavy najviac z tejto coronovej doby, 15 ročná dcéra nechcela o bábätku ani počuť, hnevala sa na nás uff bolo to ťažké ale nevzdali sme sa a teraz máme už polročnú najväčšiu lásku. Už si nevieme bez nej predstaviť život.Dcera ak ju prvý krát videla rozpakala sa čiže sme plakali vsetci samozrejme od šťastia a teraz ju nedá za nič na svete prebaluje,oblieka,hraje sa.Áno je to náročné ale zároveň krásne.....presne tak to v tejto chvíli ma byť...... Určite si to dobre rozmyslite , manžela ak prehovorite zoberte ho len na prvý ultrazvuk ak zacuje bit ❤️ myslím si že v momente zmení názor.....je to človiečik ,ktorý za nič nemôže ....chce žiť,chce byť s vami.....určite sa budete tešiť ... držím prsty ✊☺️
Ono sa kludne moze stat, ze o 4 ani nebudes vediet. Moze but uplne pokojne, dobre spat. My pri dcerke spominame ako sme maleho museli v noci nosit na rukach, ako nespal, robila som mu cumlik....

@1gabriela13 no... moja síce prespala noc (cháp 23:00 - 5:00 cca), ale cez deň to boli muky. spomínaš fit-loptu, áno, to bol prostriedok. alebo v kočiari natriasať. a aj to bolo, že som ju dala do sedačky a vozila ju po meste... ale u nás to bolo doslova načasované. mohla si si hodinky nastaviť. akonáhle zaspala po urputnom uspávaní, spala takmer na sekundu 20 minút. a to 2x denne. akurát na to, že som sa vyondila a najedla... alebo umyla. alebo prezliekla z pyžama :( ale aspoň tých 6 hodín v noci som spala. 18 hodín som bola v jednom behu... hrozné obdobie. dnes má takmer 12 rokov... zaspáva okolo 23:00, aj neskôr (je jedno, či ju tam pošlem o 21:00 alebo o 22:30... ona si ide svoje - ako ten tvoj kom kom kominár.... lebo odmalička bola taká, ako píšeš o svojej dcére), do školy ju budím o 6:30... cez deň normálne funguje, občas (raz za 2 týždne) ju už únava tak zloží, že si 2 hodiny cez deň aj pospí, lebo už to jej organizmus nezvláda. ja neviem, čo sú toto za deti? akoby nechceli, aby im niečo uniklo? akoby chceli využiť 25 hodín z dňa? ja som už len rada, že je už staršia a je to omnoho kľudnejšie, než keď bola bábo alebo do tých 3.rokov...