icon

Nečakané tehotenstvo

anahaha
22. máj 2023

Ahojte, prosim bez hejtu viem ze su tu niektore maminky ktoré nemôžu mat dieťatko, ale ja si ho bohužiaľ nemôžem nechat. Mam 7 mesacnu cerku a podarilo sa nam splodiť dalsie . chcem sa spytat ci tu su niektore maminky ktoré boli takto na potrate ze ako to prebieha co trebw vybavit a tak.dakujem pekne

katkine_terapie
Autor odpoveď zmazal
lavender94
22. máj 2023

@kik2022 stále tu máme aspekt toho, že tehotenstvo a pôrod je extrémna nálož pre teba a podstúpiť to by malo byť na rozhodnutí každej z nás. V tomto prípade je na mieste byť sebecký a zvolit seba na prvé miesto. Toť môj názor, pokiaľ to niekto chce inak, je to v poriadku, ale nemyslím si že je na mieste odsudzovať ženy, ktoré tak zvolia

katkine_terapie
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
22. máj 2023

@katkine_terapie môže dať napríklad dieťa na adopciu ako ho zabiť.

zuzinabila
22. máj 2023

@katkine_terapie aha,tak to ste ale doplietli.Forum zivota a Poradna Alexis su dve rozne organizacie.

katkine_terapie
Autor odpoveď zmazal
katkine_terapie
22. máj 2023

@zmrzlinka2021 moze, je to jedna z moznosti.

natalka2230
22. máj 2023

Treba ísť k svojmu gyn. A všetko vám vysvetlí..
Najskôr predoperačné vyšetrenie. A potom na príjem. Zákrok trvá 15min mne to robili o 13. 00 a o 17:00 ma pustili domov....

natalka2230
22. máj 2023

@zmrzlinka2021 tak ja by som dieťa adopciu určite nedala keby dieťa celých 9mesiacov vynosim... To radcej potrat
Pokiaľ sa nato necíti nech ide veď od toho to doktori robía
Ja mám doma 2 deti.. Tretie som už nechcela... Na adopciu dá len mrcha dieťa. Je iné keď je s nejakou ženou dohodnutá do predu a chce dieťa niekomu dat pomôcť. Ale takto nie....

adka176
22. máj 2023

Strašné len čítať....nie to ísť ešte do toho....

Neviem nájsť ten príbeh ....ak by sa stal skutočnosťou, možno by si maminky rozmysleli....
Lekár hovorí maminke....v poriadku, keď ste sa tak rozhodli prineste zajtra vaše už narodené 7 mesačné dieťa a my si už s ním poradíme ... zákrok bude trvať pár minút, ak sa nič vážne neudeje do pár hodín pôjdete domov, už budete v kľude, bez vášho dieťaťa.... prečo by malo prísť o život druhé dieťa, ktoré čakáte? Viete si predstaviť, že obetujete takto život svojho dieťaťa?

Všetko sa dá zvládnuť... všetko...aj v 19 tich.....
Neverím, že by ste to nezvládli.... neverím....
Ale vaša voľba, váš život, vy s tým budete musieť žiť,

zuzinabila
22. máj 2023

@katkine_terapie no,kedze siris bludy,tak ta musim upozornit.su to dve rozne organizacie.Forum zivota je obcianske zdruzenie,P.Alexis je neziskova organizacia,funguju nezavisle.a mozno by si tym padom mala zmazat tie nepravdy,len v dobrom radim,pre istotu😉v dnesnej dobe moze byt za sirenie klamstiev problem

simsalabim
22. máj 2023

@adka176 nie, neda sa zvladnut vsetko. To, ze to ty tak citis, naozaj neznamena, ze ostatni “vsetko” zvladnu.

zmrzlinka2021
22. máj 2023

@natalka2230 tak zachránila by si mu život a dala šancu mať rodinu, kde bude milované.

ivka_makovica
22. máj 2023

@anahaha a nezvazovala si dat dieta na adopciu? Bol by to najkrajsi dar pre bezdetne pary, ktore cakaju roky v poradovnikoch.

lalala94
22. máj 2023

@zuzinabila preboha žena, ty vieš vôbec čítať, čo ti píše @katkine_terapie? Pozri si stránku Poradne Alexis a ich históriu, veď tam majú jasne napísané, že vznikli v roku 2009 ako projekt, ktorý bol realizovaný OZ Fórum života a až po takmer piatich rokoch začali fungovať samostatne, každopádne organizácia Poradňa Alexis sa dá nájsť aj medzi členmi OZ Fórum života (a stále je to očividne aktuálne). To je úplná tragédia ako sú ľudia neschopní vyhľadávať informácie na internete a ešte tu tie svoje bludy budú obhajovať a dávať akože dobré rady niekomu, kto len napísal fakty. 😀

Členovia OZ Fórum života:
https://forumzivota.sk/clenovia/

História poradne Alexis:
https://alexisporadna.sk/historia/

A prosím ani na mňa nemusíš reagovať, radšej si preštuduj tie dva weby.

zuzinabila
22. máj 2023

@lalala94
@katkine_terapie
S tym uz ja nic nenarobim,ze neovladate legislatívu mimovladnych organizacii,takze asi zbytocne dalej rozoberat tuto temu🤷

sparrows
22. máj 2023

Vidím, že emocionálne vydieranie je tu už v plnom prúde😀

rikarika
22. máj 2023

@ivka_makovica ak by som bola rozhodnuta ist na potrat, tak bezdetne pary v poradovnikoch je to posledne, co ma zaujima.

ivka_makovica
22. máj 2023

@rikarika je to navrh na dalsiu moznost k uvazovaniu PRE AUTORKU temy. Sama sa predsa rozhodne nakoniec.

fantaghiro21
22. máj 2023

@melanta ja som na toto alergicka...
Niektore zenske akoby mentalne zaostale.
Pytam sa na kocik,ale nechcem vanickovy typ.
Drb,drviva vacsina ponuka vanickovy typ...

Tiez som sa stretla s takymito situaciami velakrat,co mi hlava neberie...

any_soj
23. máj 2023

@anahaha podrobné info nájdeš napríklad aj tu. Každopádne my nášmu synovi vždy hovoríme, že jeho mama mu dala ten najväčší dar, to jediné, čo mohla len ona, v čom bola absolútne nenahraditeľná - porodila ho. Následne, keďže na to nemala podmienky, dostal ďalších rodičov, nás. Lebo viesť ho životom môže aj niekto iný, overený aj psychológmi... Ale rozhodnúť, či mu zachovať život, mohla len ona.

gercakovci
23. máj 2023

@mimimiruska a vsetko bude krasne a uzasne. Pane Boze, ste to tu opisali ako uzastny vylet. Je to cesta na popravisko🤮

kvetinka75
23. máj 2023

@kik2022 môže ale rozhodnutie je na nej. Neviem prečo niektoré nedokážete rešpektovať rozhodnutia druhých. Tak sa rozhodla a chce to. Momentálne to asi považuje za najlepšie rozhodnutie.

tianna
23. máj 2023

@anahaha prepáč ale ja toto nikdy nepochopím.. tak keď nechcem byť tehotná chránim sa tak aby som neotehotnela.. my si teraz v podstate tiež po žiadnej stránke nemôžeme dovoliť mať ďalšie dieťa (avšak ak by sa stal doslova zázrak samozrejme ho s láskou prijmeme), no aby sme sa vyhli stresu používame ochranu, muž si dáva pozor a vyhýbame sa plodným dňom. Teda trojita ochrana. Nie sme predsa zvieratka aby sme to museli robiť vždy keď máme chuť a navyše ešte bez dostatočnej ochrany.. k otázke.. dobre si to ešte premysli.. pracovať môžeš aj popri deťoch ak vám to naozaj nebude vychádzať, no aj pokiaľ nemáš nárok na materskú si myslím že 465€ cca na 2 deti nie je až tak strašne málo pokiaľ partner pracuje.. a ak si mala nárok na materskú rodičak plus 2x prídavky budú cca 600€ čo je už naozaj slušný peniaz. Aby si to ešte raz neľutovala. No samozrejme musíš sa rozhodnúť ty sama, ale prosím ťa nechaj si to ešte prejsť hlavou..

tianna
23. máj 2023

@mimimiruska len žiaľ občas sa stane aj to že po takomto zákroku už skrátka deti mať môcť nebude.. iste, riziko je pomerne malé, ale je..

simsalabim
23. máj 2023

@tianna ja zas nepochopim, ako sa da tak lahko odsudit zenu, ktorej situaciu vobec nepoznas...

tianna
23. máj 2023

@simsalabim veď ja ju nechcem súdiť, len to nikdy nepochopím.. spôsobov ochrany je xy, cenovo väčšina absolútne dostupných.. veď sme ľudia a snáď máme rozum v hlave a nemôžu nás absolútne ovládať pudy..

tianna
23. máj 2023

@simsalabim navyše aj v jej záujme je aby sa trošku uvedomila, lebo ok, teraz to vyrieši potratom (ak si to ešte predsa nerozmysli..) ale teraz čo ďalej, pôjde naň vždy keď zvíťazi pud nad zodpovednosťou?..

simsalabim
23. máj 2023

@tianna ano, suhlasim s tebou vo vsetkych bodoch. Ale na druhej strane si viem predstavit rozne situacie, ked sa to, co sa ti zda byt pod kontrolou, vymkne z ruky. Napriklad moja kolegyna otehotnela s telieskom a v situacii, ked sa rozvadzala s manzelom. Ten sex s nim nebol ani jej napad, ani s jej suhlasom. A dokonca bol "s ochranou".

anahaha
autor
25. máj 2023

@anahaha ďakujem vsetkym za odpovede :D je ich popravde az moc jak som myslela. Nakoniec som zistila ze tehotna vobec nie som takze len falošný poplach ( meškali mi krámy 2 týždne ) spravila som si test ten bol negatívny a nakoniec mi prišli do 2 dni krámy :D takze je vsetko v poriadku . dakujem este raz aj za pozitívne ale aj za negatívne ohlasy. Pekny večer 🙂