Nečakané tehotenstvo po štyridsiatke
Baby pomoc. Mam takmer 43 rokov, 20 rokov muza. Deti sa nedarili, tak sme sa na to vykaslali. Nechranime sa tak poslednyh 15 rokov. Menstruaciu som mala dostat minuly tyzden, neprisla. Ale mam aktualne celkom stresy. A ze uz mozno perimenopauza. Kupila som si dnes pre istotu test. A v momente sa robili dve ciarky. Som uplne hotova. Uz mame svoj standard, neviem si realne predstavit mat dieta. Nemam to ani s kym zdielat. Muz pride domov zajtra. Som uz stara. Co ak dieta nebude ok? Naviac som menila pred nedavnom pracu, som v skusobnej. Ach jaj, neverim. Uplny sok

@zuzana76 aj nase babky mali v tom veku este deti. Aj po 40-tke, akurat nie prve.
Autorka: blahozelam a drzim palce nech je vsetko ok.
@senta_sofia plne suhlasim
@zltalienka ano, tiez aj v takom veku rodili
Aj ja som to tak mala vlani. Rodila.som ako 41 rocna. ( vraj sme neplodni , prve dieta mame cez ivf a po 8 rokoch prirodzene, neplanovane....) drzim palce.
Áno, si stará na dieťa. Nikdy by som v takom veku už nerodila. Si zober ze budeš mat v 50ke 7 ročne dieťa ktoré pôjde do 1.triedy.ved to je choré. V tomto veku som bola už babka.
Áno, si stará na dieťa. Nikdy by som v takom veku už nerodila. Si zober ze budeš mat v 50ke 7 ročne dieťa ktoré pôjde do 1.triedy.ved to je choré. V tomto veku som bola už babka.
@anonym_7f8577 tak niektore 50 tnicky sa citime mlado, ja by som si na 7 rocne dieta trufla, ba co viac, ja by som si trufla na tehotenstvo kludne aj teraz.
@anonym_autor poraď sa s manželom a uvidíte.
Mňa by ani manžel neprehovoril, aby som si v 43 dieťa nechala
Nech sa rozhodnete akokoľvek, prajem veľa síl 🫶
@anonym_autor gratulujem! ❤️
Dakujem, zeny. Ja stale neviem...dieta sme (uz) nechceli, ja som vlastne nikdy nemala chtic po dietati, mozno tak do 30. Teraz sa mi stale miesa dame to - nedame to. Este do toho ta skusobna v praci. Dvojizbak na hypoteku. Ja zarabam o dost viac ako muz, zial v jeho odvetvi su male platy.
Nemam nijaky priznak. Akurat ten stres v praci, schudla som asi 5 kg za mesiac (nie som tucna). Ozaj neviem ako dalej. Bod cislo 1 je ist buduci tyzden k doktorke, potvrdit a prejst vsetky moznosti. Normalne rozmyslam, ci to nemoze byt nejaka choroba a nie tehotenstvo...
@anonym_autor tiež som nikdy nemala extra túžbu po deťoch. V podstate vlastne žiadnu. Napriek tomu ma to riadne baví a užívam si. A inak tiež sme v dvojizbáku. Väčší dvojizbák, a 3 deti. Keby sme veľmi chceli, môžeme do väčšieho. Ale načo. Máme všetko, čo potrebujeme. Keď chceme viac miesta, ideme na víkend v našom obytnom prívese kamkoľvek a máme pre seba celý les či lúku...
@anonym_7f8577 choré??? Akože rozumiem ak máš nejaký názor. Ale povedať, že toto je choré, nie je názor, ale súd. A ešte k tomu veľmi hlúpy súd, lebo to ale že vôbec nie je choré. A mám syna prváka a je mi ale že úplne jedno, koľko majú rodičia jeho spolužiakov. To kde sme, aby sme takto ľudí posudzovali...
@anonym_autor nie si stará. Moja kolegyňa mala prve keď mala 45.
Hlavne kľud, možno sa to ešte vyrieši nakoniec samo.
Tomu sa hovori zazrak❤️Neboj sok prejde a bude sa velmi tesit. Nic krajsie a lepsie sa nemohlo stat. ❤️
A vobec nie si stara v mojom okoli za posledne 2 roky rodili kamosky a zname a mali 42,43, 43, 44 a 52 vsetky maju zdrave deticky a narodili sa v termine ❤️
@anonym_autor ak sa na dieta necitis, odpoved mas jasnu… Mat dieta a potom sa trapit nie je fer ani voci dietatu. Je to velka zmena v zivote. Ty si to musis uvazit, len ty sa budes o dieta starat. Je to zodpovednost a financovanie na 23 rokov kym neskonci vysoku skolu. Hlavne ries to ci ty sama chces a ci budes takto stastna
@anonym_autor prepána dievča veď sa tes z no ego nečakaného a krásneho veď ste chceli bábo tak nevychádzalo prišlo neskôr ale prišlo neboj ak si zdravá dáš aj tehu a čaká ťa to najkrajšie obdobie. Tešte sa dostali ste krásny predvianočný darček 😉❤️ držím palce až všetko krásne odklepava
@anonym_autor ja by som to brala ako osud, po tolkych rokoch je to ako zazrak 🙂 aj ked urcite to musi byt sok.
@anonym_autor ja som druhe rodila v 42 tehu bolo uple v pohode dokonca aj zotavenie pi druhom cisarskom bolo ovela rychlejsie a jednoduchsie... Tak ale ja som dost aktivna aj v zivote niekto sa citi stary v 30 niekto nie ani v 60... Drzim palce
Preber to hlavne s muzom ty si v soku on mozno bude tiez ale prejde par dni a urcite to spracujete date si dokopy vsetky pre a proti a potom sa rozhodnete co dalej.. ja som mala prvu v 26 a druhu v 34 osobny strop bol 35 tak sme to nejak stihle a je to sakramentsky rozdiel nie som tak trpezliva ani uz nemam tolko energie ako pred tym. Ale bolo to nase rozhodnutie..
@anonym_7f8577 ty si uplne mimo. Asi si stara zatrpknuta rachetla.
Mňa strasne baví ako jej tu píšete vysrdieckovane správy ako si ju dušička vybrala.
@autorka keby si napísala ako ste o dieťa do teraz bojovali ako ste ho chceli tak by som ti tiež posielala pusinkujuce smajliky.
Ja mam o 4 roky menej ako ty a deti v puberte a úprimne neviem si predstaviť mať bábätko už doma. A to ze to nie je veľká zmena je blbosť. Kompletne ti to otočí celý život.
Autorka, ako sa máš? Ako zareagoval manžel?
@anonym_autor mám 7 ročného chlapca. Rodila som ako 43 rocná. Tiež som si to nevedela predstaviť. Bola to totálna zmena, o 180 stupňov sa mi zmenil život. Ale nikdy by som nezobrala toto rozhodnutie späť. Na ihrisku keď som sa sťažovala novým kamoškám - maminkám, že som unavená lebo som stará, tak sa mi smiali, že všetky sú unavené aj keď majú o 10 rokov menej ako ja. Ano, už sa netočí všetko okolo mňa, ale ja sa musím poriadne obracať 😃 Dá sa to zvládnuť. Beriem to tak, že doteraz som si užívala a teraz prišli povinnosti. Mam 50 rokov, zatiaľ všetko ok, uvidíme čo bude ďalej. 😃
Mňa strasne baví ako jej tu píšete vysrdieckovane správy ako si ju dušička vybrala.
@autorka keby si napísala ako ste o dieťa do teraz bojovali ako ste ho chceli tak by som ti tiež posielala pusinkujuce smajliky.
Ja mam o 4 roky menej ako ty a deti v puberte a úprimne neviem si predstaviť mať bábätko už doma. A to ze to nie je veľká zmena je blbosť. Kompletne ti to otočí celý život.
@anonym_74445c ono to je trochu ine, ked uz deti mas. Starostlivost o ne, ta proste viac vystavi, ako ked ziadne nemas. Ja som rodila neskor, 37 (neodkladala som to cielene, holt tak to vyslo), nechapala som, ako sa niekto moze citit po 30 unaveny. Citila som sa ako 18 rocna este aj 3 roky po porode. Ale tie skolkarske choroby ma vystavili na 30 rokov 😆 Plus, ak mas este aj deti viac, jasna ze ta to viac vystavi ako ked sa staras len o seba. Tym nechcem povedat, ze ma clovek taku istu energiu v 20 ako v 50 ale je to proste ine, ked som s niekym v rovnakom veku a jeden ma za sebou uz 10r starostilivosti o rodinu a druhy nie. Ono zasa aj ten vyssi vek ma aj svoje vyhody, nemala som ziadnu depku, ze mi daco uteka, mala uz aku taku financnu stabilitu. Ja si to napriklad velmi uzivam. A to som mala vzdy pred materstvom velky respekt.
@anonym_74445c ono to je trochu ine, ked uz deti mas. Starostlivost o ne, ta proste viac vystavi, ako ked ziadne nemas. Ja som rodila neskor, 37 (neodkladala som to cielene, holt tak to vyslo), nechapala som, ako sa niekto moze citit po 30 unaveny. Citila som sa ako 18 rocna este aj 3 roky po porode. Ale tie skolkarske choroby ma vystavili na 30 rokov 😆 Plus, ak mas este aj deti viac, jasna ze ta to viac vystavi ako ked sa staras len o seba. Tym nechcem povedat, ze ma clovek taku istu energiu v 20 ako v 50 ale je to proste ine, ked som s niekym v rovnakom veku a jeden ma za sebou uz 10r starostilivosti o rodinu a druhy nie. Ono zasa aj ten vyssi vek ma aj svoje vyhody, nemala som ziadnu depku, ze mi daco uteka, mala uz aku taku financnu stabilitu. Ja si to napriklad velmi uzivam. A to som mala vzdy pred materstvom velky respekt.
@anonym_01af0c rozumiem co chceš napísať. Len sa mi nepáči ako bagatelizovali zmenu života príchodom dieťaťa. Proste ten život sa zmení od podlahy či máš 25 alebo 45. Len proste si myslím ze pokiaľ to dieťa nemáš vymodlene a ešte máš aj 43rokov teda ten svoj kľudný život brutálne zabehnutý, tak príchod dieťaťa je masakralna zmena
@anonym_01af0c rozumiem co chceš napísať. Len sa mi nepáči ako bagatelizovali zmenu života príchodom dieťaťa. Proste ten život sa zmení od podlahy či máš 25 alebo 45. Len proste si myslím ze pokiaľ to dieťa nemáš vymodlene a ešte máš aj 43rokov teda ten svoj kľudný život brutálne zabehnutý, tak príchod dieťaťa je masakralna zmena
@anonym_74445c To urcite. Je to uplne ine fungovanie 🙂 S tym treba ratat.
@anonym_autor mne polovica kamarátok rodila medzi 40-45 ja to nevidím ako vek na babku😉musí to byť po toľkých rokoch šok, ale to by si mala aj, keď máš o 10 r menej.Len nech ste zdraví.
Ja len ze : objatie posielam! Nech sa rozhodneš akokoľvek
@anonym_autor aka stara? Dnes normalny vek, ja som rodila teraz v 40, lekarova zena rodila v 42, kamoska 45, deti aj my sme ok. To len na SK rodite v 25 rokoch, u nas rodia v 25 akurat tie, co vedia len poberat davky a v zivote uz robit nepojdu. Takze za mna normal. Takychto mamiciek po 40 je ako maku
@kiki68 A kdeže to žiješ? Ani na Slovensku nerodia všetky ženy v 25.
@anonym_autor aka stara? Dnes normalny vek, ja som rodila teraz v 40, lekarova zena rodila v 42, kamoska 45, deti aj my sme ok. To len na SK rodite v 25 rokoch, u nas rodia v 25 akurat tie, co vedia len poberat davky a v zivote uz robit nepojdu. Takze za mna normal. Takychto mamiciek po 40 je ako maku
@kiki68 podľa tvojho opisu "u nas rodia v 25 akurat tie, co vedia len poberat davky" to vyzerá, že Slovensko si opustila len fyzicky. Malomeštiacke zmýšľanie a posudzovanie išlo s tebou... To si fakt toto myslíš o niekom, kto pôrodu dieťa do 25? Akože ja som mala prvý pôrod v 34, ale ...

@anonym_autor naslo si cestu, pozri, mladi v prdeli, do dochodku daleko, spestris si par rokov zivota, co by ste sa mozno s muzom nudili. Budes mat dost casu spracovat to. Dnes nie su prvorodicky v tvojom veku zas az take nezvycajne. Drzim palce.
@zuzana76 aj nase babky mali v tom veku este deti. Aj po 40-tke, akurat nie prve.
Autorka: blahozelam a drzim palce nech je vsetko ok.
@senta_sofia plne suhlasim