Nečakané tehotenstvo po štyridsiatke
Baby pomoc. Mam takmer 43 rokov, 20 rokov muza. Deti sa nedarili, tak sme sa na to vykaslali. Nechranime sa tak poslednyh 15 rokov. Menstruaciu som mala dostat minuly tyzden, neprisla. Ale mam aktualne celkom stresy. A ze uz mozno perimenopauza. Kupila som si dnes pre istotu test. A v momente sa robili dve ciarky. Som uplne hotova. Uz mame svoj standard, neviem si realne predstavit mat dieta. Nemam to ani s kym zdielat. Muz pride domov zajtra. Som uz stara. Co ak dieta nebude ok? Naviac som menila pred nedavnom pracu, som v skusobnej. Ach jaj, neverim. Uplny sok

@anonym_autor v prvom rade blahozelam, zjavne taká extra stará ešte nie si 😉.
A teraz vážne - samozrejme ak by ste dieta mali, z 0 na 1 je to riadna zmena pre oboch, nebudeme si klamať. A obzvlášť, ak (už) nebolo plánované. Ale pozitívny test (zvlast vo vyššom veku) ma ešte na míle ďaleko od zdravého dieťatka na konci tehotenstva. Takze ak si dieta chceš nechať, starosti “ako to poriesim v praci”, alebo mnohé iné, ktoré ti dnes víria v hlave, si nechaj aspoň na koniec prvého trimestra, ešte to môže kadejako vypáliť … ak drobec zabojuje, určite by som riešila TRISOMY/NIFTY, nech (v rámci možnosti) viete, či je zdravé. Ale mnoho zien v tvojom veku donosí bez problémov zdravé dieta, cize ani stratené to nie je. Len teda fakt to nemusis riesit hneď dnes/zajtra.
Chce sa mi plakat, kricat, smiat, opit sa. Vazne sme uz dieta nechceli. A kedze roky sa nedarilo, ked sme chceli a boli mladi, tak aka je pravdepodobnost, ze teraz... Je pravda, ze som nad umelym nikdy nerozmyslala. Az taku tuzbu som nikdy nemala. Nechala som to na prirodu. Ale v 43? Ach jaj, velky sok. Prave kvoli roznym moznostiam to nechcem zdielat s kamoskami. Spravim este jeden test pre istotu. Nemam absolutne ziaden priznak. Akurat mi moc nechuti jest v polednom mesiaci, ale to mam vzdy, ked mam stres
@anonym_autor gratulujem. Po precitani mam zimomriavky v dobrom. Krasny pribeh s necakanym ale stastnym koncom. Urcite to je sok, ale osud to tk asi chcel aby prislo prave teraz a nie skor. Drzte sa s babatkom
Chce sa mi plakat, kricat, smiat, opit sa. Vazne sme uz dieta nechceli. A kedze roky sa nedarilo, ked sme chceli a boli mladi, tak aka je pravdepodobnost, ze teraz... Je pravda, ze som nad umelym nikdy nerozmyslala. Az taku tuzbu som nikdy nemala. Nechala som to na prirodu. Ale v 43? Ach jaj, velky sok. Prave kvoli roznym moznostiam to nechcem zdielat s kamoskami. Spravim este jeden test pre istotu. Nemam absolutne ziaden priznak. Akurat mi moc nechuti jest v polednom mesiaci, ale to mam vzdy, ked mam stres
@anonym_autor Nuz, treba si s muzom sadnut s prebat veci s chladnou hlavou. Drzim prst v spravnom rozhodnuti.
Mam kamosky ktore obidve porodili po 44 prve dieta vsetky dietatom ozili..urcite si babatko nechajte a teste sa je to dar. Tak to malo byt,ja som tiez neplanovala druhe dieta, bola som zufala, plakala nechcela ze mame svoj standart prve dieta uz samostatne vacsie a zas to male..a teraz som v 18tt citim kopance a mam sama na seba nervy ze som take myslienky mala. Ale su to hormony, stres a vsetko dokopy co casom pominie.
Prajem vela zdravia💫
Gratulujem❤️. Vsetko zvladnes, to nie je tragedia. Aj mna mala mamka neskor, v 44. Vraj sa im dlho nedarilo, potom uz ani dieta nechcela, zmierila sa, ze nebude maminou a nakoniec sa podarilo…
a je najlepsou, najobetavejsou mamkou. Uz dokonca aj babkou🙂
Ahoj, my sme mali prerusovany styk 18 rokov bez otehotnenia, v 42 šok ako ty, ja uz dieta mam a psychicky sme to nedali ani jeden a isla som na interupciu, mrzi ma, ze taka situacia nastala. Vy este deti nemate, tak urcite sa muz potesi, aj ked to uz nebude take easy v tomto veku
@anonym_autor jeej 🤗 gratulujem, všetko sa deje z nejakého dôvodu...nebojte sa zvládnete to🙂
Ja to chápem že je to teraz možno taký Šok🙂..ale keď uvidíte a budete počuť to malé srdiečko na ultrazvuku, tak úplne vás to zmení ... zmení sa vám pohľad na svet🙂 držím vám palce 🍀 a vek neriešte ! 😊 Je to len číslo.
@anonym_autor aka stara? Dnes normalny vek, ja som rodila teraz v 40, lekarova zena rodila v 42, kamoska 45, deti aj my sme ok. To len na SK rodite v 25 rokoch, u nas rodia v 25 akurat tie, co vedia len poberat davky a v zivote uz robit nepojdu. Takze za mna normal. Takychto mamiciek po 40 je ako maku
@anonym_autor ved nifty/ trisomy test a nejaky screening a viete na com ste. Ale urcite bud ranke v poriadku. Mna lekar lame na tretie, ze by sme Este jedno dali do 45, ze take krasne deti mame 😂😂😂 Tak uvidime, mozno este ten bocian raz prileti
Povedzme si na rovinu, že skôr bývajú 43 ročne ženy už babky než nastávajúce matky, ale tak čo už. Budeš mať pravdepodobne počas tehotenstva väčšie riziká kadecoho, ale šak to už sa ty informujes.
@anonym_autor Jejej, super, gratulujem! Inak ja mam v okoli vela zien vratane mojej sestry, ktore maju prve babatko po 40tke!
Dakujem, zeny. Ja stale neviem...dieta sme (uz) nechceli, ja som vlastne nikdy nemala chtic po dietati, mozno tak do 30. Teraz sa mi stale miesa dame to - nedame to. Este do toho ta skusobna v praci. Dvojizbak na hypoteku. Ja zarabam o dost viac ako muz, zial v jeho odvetvi su male platy.
Nemam nijaky priznak. Akurat ten stres v praci, schudla som asi 5 kg za mesiac (nie som tucna). Ozaj neviem ako dalej. Bod cislo 1 je ist buduci tyzden k doktorke, potvrdit a prejst vsetky moznosti. Normalne rozmyslam, ci to nemoze byt nejaka choroba a nie tehotenstvo...
Dakujem, zeny. Ja stale neviem...dieta sme (uz) nechceli, ja som vlastne nikdy nemala chtic po dietati, mozno tak do 30. Teraz sa mi stale miesa dame to - nedame to. Este do toho ta skusobna v praci. Dvojizbak na hypoteku. Ja zarabam o dost viac ako muz, zial v jeho odvetvi su male platy.
Nemam nijaky priznak. Akurat ten stres v praci, schudla som asi 5 kg za mesiac (nie som tucna). Ozaj neviem ako dalej. Bod cislo 1 je ist buduci tyzden k doktorke, potvrdit a prejst vsetky moznosti. Normalne rozmyslam, ci to nemoze byt nejaka choroba a nie tehotenstvo...
@anonym_autor Túto informáciu musíte s mužom najprv predýchať, tvoje zmiešané pocity sú úplne prirodzené. Ja verím, že prvotný šok pominie a príde radosť z tohto požehnania 🙂 Prajem všetkým veľa zdravia, lásky a radosti 🙂
A čoho sa akože bojíš? Príroda zariadila ..viac k tomu netreba ❤️ čakáte svoj zazrak. Tu v Hamburgu sa narodili žene po 40tke trojčata...
Ver tomu hore ...čaká Ta niečo kde strach nepotrebuješ 😉
@anonym_autor nic sa neboj. Treba to len predychat.
Prosim a viete mi poradit aj po praktickej stranke? Nech mam predstavu, toto islo vzdy mimo mna. Ak by som skoncila v praci v skusobnej, hypoteticky, mala by som narok na matersku, ze? Robim nepretrzite milion rokov. A na tehotenske, ak by som uz nebola zamestnana? Ak ano, moze byt v subehu s pn/podporou v nezamestnanosti?Googlila som, ale nejako mi nejdu informacie do mozgu. Ako verim, ze pracu zachovam, ale nic nie je jednoduchsie ako zrusit poziciu aj po skusobnej (vytvarali tu pozciu priamo mne).
@anonym_autor pozri, vsetko je na tebe 😊 my ti tu mozme napisat cokolvek... ale podla mna stara nie si😉 doteraz nic a teraz tato dusicka si vybrala prave vas za rodicov🥰 Akokolvek sa rozhodnes je to v poriadku, ale mozno aj muz bude rad a po prvotnom soku, sa zacnes tesit 😊 bude to zmena, ale nie zas taka, ze spadne svet 😉 prajem vela stastia ❤️
Len, aby Ti to miesto nevytvorili ucelovo, prave pre toto tehotenstvo. Lebo tak.mi to pripada, podla toho co pises a ako to zrazu pises.
@anonym_autor ahoj v prvom rade ti chcem zagratulovať verím že sa rozhodneš správne a že bábätko bude zdravé. Ja mám teraz 42 čoskoro 43 rokov a s priateľom sa už rok snažíme a nedarí sa takže nás by to potešilo. Musíte sa s mužom porozprávať či si ho chcete nechať a určite ten prvotný šok opadne.
Prosim a viete mi poradit aj po praktickej stranke? Nech mam predstavu, toto islo vzdy mimo mna. Ak by som skoncila v praci v skusobnej, hypoteticky, mala by som narok na matersku, ze? Robim nepretrzite milion rokov. A na tehotenske, ak by som uz nebola zamestnana? Ak ano, moze byt v subehu s pn/podporou v nezamestnanosti?Googlila som, ale nejako mi nejdu informacie do mozgu. Ako verim, ze pracu zachovam, ale nic nie je jednoduchsie ako zrusit poziciu aj po skusobnej (vytvarali tu pozciu priamo mne).
@anonym_autor Matersku by si mala mat z ochrannej lehoty: https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Tehotenske neviem, asi by si nemala narok. Pozri si presne podmienky.
Avsak ja by som to na tvojom mieste v praci tajila a oznamila po skonceni skusobnej. Treba mysliet hlavne na seba v tomto pripade. Samozrejme ak nemas velmi rizikovu pracu, ale to zas mozes ist na pn.
@anonym_autor ja mam 42 a narodil sa nám syn.. A je to to najúžasnejšie dieťa na svete... Moc ho milujeme a neviem si predstaviť bez neho už život.. Hlavne žiadne unáhlené rozhodnutia.. A gratulujem 🫶
@anonym_autor skúšobná lehota je na 3 mesiace, zatiaľ tehotenstvo nebude vidno a ani sa nezvykne takto skoro oznamovať, lebo je veľké riziko potratu. Takže zatiaľ neoznamuj a keď ti skončí skúšobná, už ťa ako tehotnú nemôžu vyhodiť akonáhle to oznámiš. Teda ak sa rozhodneš si bábo nechať. My sme mali dve deti a po 40tke som nečakane otehotnela tretí krát - mala som už jeden vajecnik vyoperovany a druhý mal cysty a bol podľa lekára nefunkčný, ani cyklus som už roky nemala, no po rokoch ešte jedno vajíčko vyprodukoval a to stačilo na neželané tehotenstvo. Našťastie sa na to prišlo ešte v 10tt a stihla som potrat, lebo ďalšie deti som už ozaj v takom veku vôbec nechcela a celkovo mám zlý zdravotný stav takže tehotenstvo by ma ohrozilo na živote a aj tak by skončilo takmer naisto neúspechom.
Tak jasne, ze zivot Vam to prevrati naruby, klamat si nebudeme. Sadnite si s muzom a vklude preberte, casu mas este dost.
gratulujem, tesim sa s tebou, az mi slzy vyhrkli, nech ste zdraví, zvladnes to, najkrajsie co sa mi mohlo stat
@anonym_autor naslo si cestu, pozri, mladi v prdeli, do dochodku daleko, spestris si par rokov zivota, co by ste sa mozno s muzom nudili. Budes mat dost casu spracovat to. Dnes nie su prvorodicky v tvojom veku zas az take nezvycajne. Drzim palce.
@anonym_autor aka stara? Dnes normalny vek, ja som rodila teraz v 40, lekarova zena rodila v 42, kamoska 45, deti aj my sme ok. To len na SK rodite v 25 rokoch, u nas rodia v 25 akurat tie, co vedia len poberat davky a v zivote uz robit nepojdu. Takze za mna normal. Takychto mamiciek po 40 je ako maku
@kiki68 stara na prvorodicku je, to ze v dnesnej dobe je to ,,normalny,,vek nerobi zo zien mladice. Prirodu neodrbes.. ja som tiez v strednom veku, ale uz s vacsimi detmi, len tie davky ma akosi sakra obisli 😕😀
Povedzme si na rovinu, že skôr bývajú 43 ročne ženy už babky než nastávajúce matky, ale tak čo už. Budeš mať pravdepodobne počas tehotenstva väčšie riziká kadecoho, ale šak to už sa ty informujes.
@anonym_fe82f8 mozno pred 40 rokmi boli 43 rocne zeny babky, dnesne 43 rocne zeny maju deti priblizne vo veku 10 rokov viac menej, cize prvy stupen ZS.
@kiki68 ani tu uz nerodia v 25 rokoch, maximalne take, co nestuduju, alebo su velmi zhave a to je podla mna minimum zien. Na SK podla mna rodi najviac zien okolo 30 - 32 rokov prve dieta.

@anonym_autor
Ja vam zo ❤️ gratulujem a verím , že ked prejde prvotný šok sa budete velmi tešiť aj s mužom.
43 je dosť ale zase to neni až taká katastrofa. Podla mna lepšie ako byt len zo silnou tužbou a bez dieťaťa po celý život. Zvládnete to 🙂.