icon

Nečakané tehotenstvo po štyridsiatke

14. nov 2025

Baby pomoc. Mam takmer 43 rokov, 20 rokov muza. Deti sa nedarili, tak sme sa na to vykaslali. Nechranime sa tak poslednyh 15 rokov. Menstruaciu som mala dostat minuly tyzden, neprisla. Ale mam aktualne celkom stresy. A ze uz mozno perimenopauza. Kupila som si dnes pre istotu test. A v momente sa robili dve ciarky. Som uplne hotova. Uz mame svoj standard, neviem si realne predstavit mat dieta. Nemam to ani s kym zdielat. Muz pride domov zajtra. Som uz stara. Co ak dieta nebude ok? Naviac som menila pred nedavnom pracu, som v skusobnej. Ach jaj, neverim. Uplny sok

Nečakané tehotenstvo po štyridsiatke
Strana
z3
anonym_b01a42
24. nov 2025

@anonym_autor Nedávno mi kamarátka hovorila, že jej známa mala dieťa v 47 rokoch, tiež podobná situácia ako Ty, dieťa už má 5 rokov, je úplne v pohode, sú šťastná rodina 🙂

kiki68
24. nov 2025
@any_soj

@kiki68 podľa tvojho opisu "u nas rodia v 25 akurat tie, co vedia len poberat davky" to vyzerá, že Slovensko si opustila len fyzicky. Malomeštiacke zmýšľanie a posudzovanie išlo s tebou... To si fakt toto myslíš o niekom, kto pôrodu dieťa do 25? Akože ja som mala prvý pôrod v 34, ale ...

@any_soj keby mam iba ja toto zmyslanie, tak tu prave neprerabaju socialny system a dotovanie od 3 dietata bude dost znizene. Ako uplne vazne, tu si dieta normalny clovek hned tak nedovoli.

anonym_b01a42
24. nov 2025
@anonym_7f8577

Áno, si stará na dieťa. Nikdy by som v takom veku už nerodila. Si zober ze budeš mat v 50ke 7 ročne dieťa ktoré pôjde do 1.triedy.ved to je choré. V tomto veku som bola už babka.

@anonym_7f8577 Blbosť, ja mám 45, túžim ešte po 1 bábätku, konzultovala som to s viacerými doktormi, ani jeden mi nepovedal, že som stará na dieťa!

anonym_b01a42
24. nov 2025
@anonym_autor

Dakujem, zeny. Ja stale neviem...dieta sme (uz) nechceli, ja som vlastne nikdy nemala chtic po dietati, mozno tak do 30. Teraz sa mi stale miesa dame to - nedame to. Este do toho ta skusobna v praci. Dvojizbak na hypoteku. Ja zarabam o dost viac ako muz, zial v jeho odvetvi su male platy.
Nemam nijaky priznak. Akurat ten stres v praci, schudla som asi 5 kg za mesiac (nie som tucna). Ozaj neviem ako dalej. Bod cislo 1 je ist buduci tyzden k doktorke, potvrdit a prejst vsetky moznosti. Normalne rozmyslam, ci to nemoze byt nejaka choroba a nie tehotenstvo...

@anonym_autor jasné, že to dáte, čo by ste nedali ;)

darius_a
24. nov 2025

To je krásne.
Gratulujem

palicka
24. nov 2025

@anonym_autor ako to dopadlo? Verím, že po prvotnom šoku nastala obrovská radosť!

janinah
25. nov 2025

Ďakuj Bohu.prijmi dieťa a po čase zistiš,ze nič lepsie sa vám nemohlo stať.Môj syn narodeny v mojich 43r.je už vysokoškolák a som zaň vďačná každy deň.Omladneš,vyjdeš zo steteotypu.bude ti fajn.Teraz si v soku,to prejde.

janinah
25. nov 2025
@anonym_7f8577

Áno, si stará na dieťa. Nikdy by som v takom veku už nerodila. Si zober ze budeš mat v 50ke 7 ročne dieťa ktoré pôjde do 1.triedy.ved to je choré. V tomto veku som bola už babka.

@anonym_7f8577 chory je tvoj nazor

Strana
z3