Nechali ste si termín pôrodu len pre seba?
Ahojte. Ste tu niektorá ktorá nepovedala termín pôrodu? Proste, že Ste si to nechali pre seba a max to vedel manžel. Už pri prvej to bolo neustále volanie na telefón.dobre že nevolala aj susedina sestra😖 ako ste odpovedali? Samozrejme rátam s tým,ze ani rodičom nepovieme pretože už keď 1 vie tak to ide jedna radosť ďalej. Ako milo odpovedať aby sa neurazili?
Najbližšej rodine som to povedala, kamaratky a kolegyňe z prace vedia iba orientačny termin.
pri prvom - rodičia dlho nevedeli až to tajomstvo raz prasklo...🙂 nadšení veru neboli.
dúfam že moje dcéry budú troška rozumnejšie....😉
@deti95060810 z čoho neboli nadšení? Ze to nevedeli?
Hovorila som rozmedzie dvoch týždňov 😂 tak som presvedčila aj samu seba, že to bude trosku skôr ako v termín/po termíne pôrodu 😂 tentokrát to robím rovnako 😂
Mne to príde také smiešne zatajovanie...normálny človek ti vyvolávať nebude a blbec ti bude volať tak či tak - či si už porodila a keď nie prečo prenášaš.....ale normálny človek ťa nebude zaťažovať či si už porodila, hlavne ak nedostane žiadnu správu🙂
Ja som povedala iba mesiac- februar. A deti sa stale pytali vecer- a rano uz pojdes? A rano- ked budeme v skole pojdes? Ked prisli- a vecer uz pojdes.... Skoro ma kleplo.
Treba povedat termin dva tyzdne neskor, ako mas realny termin...tolko prenasat rozhodne nebudes a vsetci ti daju pokoj...
Ved povedz len mesiac aký tebe vyhovuje. Ja by som už tiež nepovedala bez ohľadu na to kto sa pýta. Tiež to bolo čisté psycho. Ani nie,ze otazky ,,ako sa citis, ste v poriadku,, ale ,,si cela?,uz rodis?,, tie otazky vedia dost zdeptat
Alebo odpovedz ,,o pár mesiacov,, a máš pokoj. Nikto ta nemôže donútiť. Ale bacha co povieš 😂 u mňa to začalo 2t pred termínom😂
@zuzinka888 naše boli vždy sklamane keď ma videli doma😂 ...ale tak mne to od deti nevadilo, ale vkuse nám pipal telefón, volal aj ten co za celý rok nezavola🤦♀️😂
Vsetky deti som prenasala, po prvom porode som sa poucila a hovorila len orientacne - koniec mesiaca xy (termin bol cca v polovici)
Povedz o 2 týždne neskôr a hotovo, alebo iba mesiac alebo, ze jedna vec je termín na papieri, iná vec kedy to reálne bude a to ty sama netušíš.
nie, iba orientacne a odhadom cca 2 tyzdne neskor ako bol najneskorsi planovany termin... prave preto, aby sme mali klud a ludia nevyvolavali. Dokonca ani po porode som nepovedala. Pockali sme par dni. Prave preto, ze som nechcela, aby kazdy otravoval. Akoze orientacne ano, najma preto, ze pri druhom som mala velke brusko uz v 5m (vacsie ako pri prvom pred porodom) takze som nemala chut, aby sa ludia vypytovali, ci som este doma, ci som neporodila, ked som mala termin o 3 mesiace neskor... obe deti som rodila 42tt... ved keby som bola povedala, tak sa zblaznim...
Ja by som povedala len mesiac a to je vsetko. Rozpatie je velke tak by to malo brzdit reci
Pridaj si +1 mesiac k termínu a nikto nebude zisťovať či "už". Ak z toho budeš robiť tajomstvo, budú hádať podľa tvojho brucha a prvú otázku či "už" dostaneš v siedmom mesiaci (ešte ťa to rozhodí, že prečo si myslia, že už máš rodiť, či máš už príliš veľké brucho alebo čo 😁). Ja som s týmto nemala problém, ale všetky moje 3 deti sa narodili o 2 týždne skôr ako predpovedal gynekológ, takže nemám skúsenosti s takýmto otravovaním okolia 🙂.
Ďakujem. Toto som nevedela,ze ak zatajiť tak ako odpovedať. Tu neriešim, že sa idem hrať na dôležitú, ale naozaj prvé tehotenstvo bolo ťažké a som potom len plakala.
ak niekedy bude druhé, tak pridám +1 mesiac... teraz som rodila na rozmedzí dvoch mesiacov a ja krava som povedala ten prvý 😀 ak bude nejaké nabudúce, tak už to bude až ten tretí a to že máš doma nejaké "predčasniatko" nebude nikto riešiť asi týždeň-dva po pôrode 😉
Čiže nechceš im to povedať, aby niekoľko dní okolo toho termínu v kuse nevolali? Myslím, že tým dosiahneš akurát tak to, že budú volať celé posledné dva mesiace. 😁
@zuzanka.zuzu poviem aj ja tak
Ja som povedala pri tretej, ze zaciatkom marca. Aj tak mi povedali 4rozne terminy. Mala sa narodila 1.3., takze nikto nestihol otravovat. 😁
Nevravela som nikomu a neriešila som nikoho 🙂
Oznámila som ze potom dáme.vediet a vybavene. Z pôrodnice sa napísalo.
Ja som povedala len ze koncom jula...a maly je na svete od polky juna ...prekvapko aj pre mna samotnu 🙂
Málokto rodí na deň presne podľa termínu, tak kľudne povedz, alebo prirataj 2 týždne.
Najlepšie zavolať, ze sa narodilo a nič okolo toho netreba rozmazavat▪️
presne tak...
Také caviky kvôli termínu. 😁
@koniarova neviem ci si zazila ten psychicky natlak od okolia,ze nonstop vyvolavaju ako stopovaci pes boli vsetci. Ak si toto nezazila bud rada, ver,ze to bolo na psychiku. Ja som len revala lebo len vyvolavali, tie reci kedy uz, uzsa nevieme dockat. Ako som porodila bolo ,,pridem na navstevu,, nikto nebral na mňa ohlad,ze potrebujem cas na zotavenie,ze sa potrebujem zoznamit so synom.telefón neustale vyzvanal. Kazda sme ina a ide mi len o pokoj.
Trochu asertivity v sebe nájdi a pošli ich vsetkych do riti. Je to len a len na tebe.
@koniarova dakujem. Praveze to chcem slusne riesit. Ver,ze som mala sto chuti neoznamit teho ale manzel chce. Ja by som kludne pockala do 18tt alebo kym nebude vidiet. Tak preto chcem vediet ako reagovat, odpovedat
Kvôli tomu revať? Raz poviem nech sa stále nevypytujú ozvem sa keď bude na svete. Ďalší krát zopakujem poprípade zložím telefón. Nabudúce to isté potom nedvihnem alebo rovno vypnem telefón. Dovolia si k tebe len toľko koľko dovolíš ty.
Pri prvom tehotenstve som povedala termin kazdemu, kto sa opytal. A teda ani by som neverila, ze niektorym ludom dokaze az takto hrabat. Prenasala som tyzden a za ten tyzden som bola bombardovana telefonatmi. Jedna osoba mi vyvolavala dokonca aj 20x denne, a to ani nebola blizka rodina. Ked som nezdvihla, tak zvonila na vchodove dvere.. no katastrofa. Stacilo, ze som neodpisala na spravu 20 minut, uz vsetci stresy, ze uz urcite rodim... 🙄
Zaprisahala som sa, ze pri druhom tehotenstve uz nikomu nepoviem. A tak aj bolo. Oznamili sme len orientacne, ze niekedy koncom jesene a dalej sme nehovorili. Ani som nepovedala nikomu, v akom som tyzdni, ked sa ma niekto pytal. Bohuzial, nedotiahli sme to do konca.

Zamlcanim terminu tymto otazkam nezabranis, len budu ludia prevracat oci, ze robis tajnosti. Ale samozrejme nie si povinna to nikomu vesat na nos, je to len vasa vec 🙂