Nechápanie rodiny
Ahojte chcem sa spytat... Pri prvom tehotenstve sa kazdy tesil a zaujimal sa ako sa babetko citi a teraz ked cakam druhe mam pocit ako keby to bolo celej rodine jedno. Ako ste boli natom vy???
@evittam no tak mi daj vefiet co ti riesi krizak na 6 mesiacov, alebo byvanie u rodicov potom... Niekefy je zena proste zranitelnejsia napr. navrodicovskej a to manzelstvo ju vtedy chrani...
@nelinka2009 Prepáč, ale čo rieši a chráni to, že je tá žena týraná, podvádzaná a ešte to vidia aj deti a trpia tak isto?! Ty mi chceš povedať, že by si s takým chlapom normálne zostala "lebo ma to chráni"? Ak naozaj nemá ísť kam - rodičia a kamaráti, tak určite je lepšie riešenie krízové centrum, dať sa dokopy a začať sa snažiť nájsť si prácu, ubytovanie a začať žiť vlastný normálny život a nie život týranej a podvádzanej a ponižovanej ženy.......Nikdy by som toto nespravila ani sebe a ani svojim deťom. Ale niektorým to tak vyhovuje - páči sa mi veľakrát "omielaná" výhovorka - "veď som s ním kvôli deťom".....
No ole spitaj sa vo vedlajsej teme zeny co ju tyra ten chrapun com neodisla uz skorej alebo tej druhej zeny co zije 40 rokov s alkoholikom...alebo tamtej co sa zbalila a posla k matke lebo chlap ju podviedol a zistila to narodky...fakt uzasne pribehy pise ten posraty zivot....sice, tamta aspon sa zbalila, ale uz rozdumuje ze mu odpusti.... 😖
@nelinka2009 A ešte mi povedz ako ju chráni to manželstvo pred hajzlom, ktorý sa nazýva jej manželom a dokáže na ňu položiť ruku, nebodaj ju týrať a podobne?
@lubkavargova1 Nečítam tieto témy a fakt je to len ich vec a ich život - na čo sa jej to budem pýtať? Proste sa mala zbaliť a hotovo......Nikto si nezaslúži byť týraný a trpieť to - ak sa tak žena rozhodne je to len jej vec.....
@lubkavargova1 a tie prve dve temy, ktore spominas - tak to su manzelia.. len pre upresnenie..
@evittam proste zbalit sa ist to si moze dovolit zena co je slobodna..akonahle su tam deti a nejaky zavazok je to cele v prdely...
@evittam a kam ma ta zena s detmi ist? Ty naozaj veris tym rozpravkam ako jej krizak pomoze? Je bez koruny, nema kde byvat... Nehovoriac, ze ju ten bulo velakrat len tak na pokoji nenecha... Ako verim, ze sa tazko odchafza to je vsetko.. Ale je vidno, zecsi to nezaxila ako to realne funguje.. Ja som to tiez nezaxila ale o danu problematiku sa dost zaujimam... A stavilo by tak malo... Mysliet uz predtym... Ak sa nechysta chlap ju len tak odkopnut, tak mu hemize vadit, zecsa ona proti takej situacii uz pocas manzelstva zabezpecu
@lubkavargova1 ach jaj.. Proste na take vevi treba mysliet vopred... Co ak... Ved ja netvrdim, ze ten chlap ma ostat na ulici... A este horsie je akk partber/ manzel necakane zomrie...
@nelinka2009 no vsak prave aj ja tvrdim....ako zase manzelstvo ni eje tiez patent na dlhy spokojny zivot. Tie rozpravky "a zili stastne az kym ich smrt nerozdelila" su pekne na filmovom platne..vsetci vieme, ze zivot je o niecom inom..
@lubkavargova1 Čo také je v prdeli - áno to manželstvo a všetko okolo - podám trestné oznámenie za týranie.....a nenechám sa týrať ani nič podobné.
@nelinka2009 Nie, neverím rozprávkam - verím v to, že keď chceš tak sa dá a nie sa vyhovárať ako nemôžem lebo tamto a hento a neviem čo a trpím a so mnou aj deti? A ako sa teda zabezpečíš proti takej situácii? Manželstvom? Ty fakt aj tomuto veríš, že keď si manželka tak ťa nemôže týrať? Áno nezažila som to a našťastie ani nezažijem. A áno chápem, že ju nenechá na pokoji a naše úrady sú v tomto "100 rokov za opicami", ale hádam tá žena má niekoho v okolí kto jej nejako pomôže a keď nie, no neviem - viem, že je to ťažké a ľahšie sa o tom píše a diskutuje, ja viem len jedno - proste by som s takým chlapom nezostala ani minútu.
@evittam necitala si.. Praveze neverim, ze manzelstvo dava zaruky na stadtny zivot... Ale manzelstvo dava istoty, ze on len tak bez ujmy naxor nezmeni... Minimalne bude platiit aj mne a nielen detom... A aj v manzelsrve sa da vytborit istota, ze ak sa aj rozvedu, tak to spravia dostojne ako ludia,
@nelinka2009 Áno bez ujmy názor nezmení....No, posledné čo by ma v uvedenej situácii zaujímalo je jeho zmenený názor.
@evittam MATERIALNE A FINANCNE
jaaaj zienka pekne, ale mocno teoreticke. Ja som robila v krizaku a veru ze nie je to take jednoduche. Ci uz policajti alebo nase urady, no je to na dlhe lakte...a ano v jednom mas pravdu, ci uz manzelstvo alebo partnerstvo tam je cela existencia doslova v prdely...od delenia majetku, az po exekucie, lebo aj tie sa riesia, deti, vyzivne atd.
Okolie sa distancuje, lebo nechce a boji sa toho tyrana. Predpokladam, ze tiez by si nebola rada a hrdinka keby ze taky ozran a tyran ti pride vyklopkavat na dvere a vykrikovat na ulicu...kazdy sklopy usi a mlci..to je realita nasej spolocnosti a susedskych vztahov...
Mne mozte vraviet co chcete, u mna pokial chlap povie ze sa nechce zenit a zakladat rodinu nema sancu. Nebudem marnit na takeho chlapa cas a energiu...mozno suchnut si na raz-dvakrat a potom dovi-dopo....taky chlap v mojich ociach nevie co chce od zivota....
@lubkavargova1 Ja nikde netvrdím, že je to ľahké ale určite sa to dá. Príde mi ožran vybuchávať na dvere - zavolám policajtov.....Nič nie je jednoduché to netvrdím ani život sám o sebe ale ak niekomu vyhovuje žiť ho nedôstojne, týraná, podvádzaná - nech sa páči.....
Ani u mňa taký chlap nemá šancu - našťastie takého nemám. Ako podľa teba je život s niekým kto ťa miluje a ty miluješ jeho napríklad 15 rokov, založením rodiny-máme dve deti, tak sme rodina - šuchnutím si 1-2x a potom dovi-dopo....zaujímavý názor ale neberiem ti ho.
@lubkavargova1 tak potom vies ako to tam je... Ja som to riesila s kamoskou.. Tiez sme jej vsetci radili, ze ' ved ti musia pomict' a ako no des... Nech sacdeje cokolvek moje deti musia zit ako ludia nie ako zvieratka
@evittam zavolaj a uvidis ake ped pravomoci fizli maju
.. Ved on ti to potom spocita
@evittam podla prava si slobodna matka... Tak aka rodina?
@evittam no a preco nie? Co mam 15 rokov robit niekomu matrac a ten chlap sa nema ani k tomu aby ma poziadal o ruku? Dakujem neprosim si takeho chlapa..na to mi staci fakt vecerny ulet a hormony su v klude 😀 😀
Myslim, ze mam seba dost rada na to, aby som uz vedela co chcem od zivota. A zase ako bolo uz spominane nebojim sa byt narocna na seba a samozrejme aj na chlapov... 😀
@lubkavargova1 Ok dievčatá, vidím že táto debata nikam nevedie....Vy ste tie úžasné ženy, ktoré majú manželov a rodinu a vedia čo chcú od života a ja som tá chudera čo robí chlapovi 15 rokov matrac a nevie čo chce. 😀 😀 😀 😀 😀
Ty ho mimochodom robíš tiež - neviem síce koľko rokov ale je mi to jedno - jediný rozdiel je v tom, že ty máš na to ešte aj papier....
@nelinka2009 Takže tiež to zhrniem - radšej teda zostať aj s deťmi a nechať sa otĺkať a týrať ale hlavne, že budem finančne a materiálne zabezpečená.....Aká rodina?! MOJE DVE KRÁSNE A ÚŽASNÉ DETI A MôJ MILUJÚCI CHLAP.
Peknú nedeľu dievčatá. Idem sa venovať svojej nerodine.
@evittam matrac? To sa slabo cennis
prezradim ti tajomstvo: nemam papier 😀 Som stastne single 😀 😀
@nelinka2009 Ja sa necením na matrac - bola som ním nazvaná.........Na čo sa ja cením a necením môže byť tebe úplne jedno ako je to aj mne.
@evittam tebe je samej jedno aku hodnotu mas vo svojich ociach? Ociach svojho partnera? Z pohladu spolocnosti? Ako napus pravdu. Preco ste sa nevzali?
@evittam
@nelinka2009 baby nehadajte sa
@nelinka2009 to ja som pouzila vyraz ze "matrac"...len bohuzial vela zien ani netusi ze toto ze pouzity vyraz z muzskeho slovnika..
Ale tiez by ma zaujimalo..teda ze preco nie je tu manzelsky zvazok? A to ze je to len pocmarany papier mi nejako nie je relevatny dokaz...
@lubkavargova1 ako nechcela som ju urazit... Mna tiez uraza ak niekti nas sobasny list nazyva zdrapom papiera a zijem... Len nemam rada ak biekto nevie dat dovod preco proste nie ta svadba? Aku to ma pre nu takto vyhodu? Ojrem toho, ze mu rodi deti a stale je slobodna matka... A to ze papier nepotrebuje... No ved ani ja... Je hodeny dima v supliku... Raz sa mozno zide...
@nelinka2009 nema sa kto za co urazat..ved sa tu diskutuje a nemusime mat rovnaky nazor...

@nelinka2009 No k tej podvádzanej týranej matke - možno napíšeš, že sa mi to píše ľahko ak to nepoznám, ale to určite nie - ale žiadna si nezaslúžime byť podvádzaná a týraná a vždy je kam ísť a nenechať zo seba robiť "onucu".......je to o tom sa proste zbaliť a odísť a nech sa ten kretén, ktorý sa nazýva jej manželom aj zadrhne......