Nechcem, aby ma pri pôrode počuli cudzí. Čo s tým?
Dobrý deň, môj problem je asi trosku nezvyčajný, avšak mám strašný stres z toho, že ma pri pôrode budú počuť iné mamičky, prípravné bufem počuť ja je. Nechcem byt vystrašená výkrikom inej ženy a nechcem aby niečo intímne ako je moj pôrod, počul niekto iný.
Zvažujem súkromnú pôrodnicu, avšak na všetkých fotkách je to rovnaké. Izby pre rodiace predelené tenkou stenou. Ako ste to mali vy? Pravdupovediac je to najväčší strašiak celého tehotenstva.
Ďakujem Vám
Baby,ja ked som rodila stvrtu dceru,na porodnej sale kusok odomna lezala dalsia rodicka.ziadna zastena,ani nic.ked som malu vytlacila,padol mi zrak na nu a ona cely porod pozerala na mna.skoro ma trafilo
@petrapetra1993 uplne Ta chapem. ja som rodila 4 krat a ani jeden krat nepocul nikto mna (nebolo co pocut) a ani raz som ja nepocula nikoho. rodila som v martine. tam su porodne saly oddelene miestnosti. takze nemusis ist do sukromnej porodnice, hladaj taku, ktora nema boxy, ale normalne murovane izby.
drzim palce, nicoho sa neboj, vsetko dobre dopadne 🙂
@petrapetra1993 ja som rodila v cadci kde su k dispozicii dva pordne boxy odelene stenou. Druhu mamicku som pocula len vtedy ked prisla dr a nechala otvorene dvere. Ja som mala stale na pamati ze kricat nesmiem lebo tym nepomaham ani sebe a mojmu babatku. Ani pri jednom porode som nekricala radsej som dychala a odfukovala 😀😀😀😀
Úplne tá chápem. Ja som z tohto síce pred pôrodom strach nemala, no keď som prišla do pôrodnice, dali má do miestnosti s inou mamičkou (i keď sme tam boli jediné a vedľajšia izba bola voľná), ktorá mala už veľmi časté kontrakcie. Mňa to jej odfukovanie od bolesti tak vystrašilo, že som hneď požiadala o epidural. Potom ju vzali na pôrodnú sálu kde kričala a všetko bolo počuť. To ma vyľakalo ešte viac. Pôrod nebol taký strašný ako som očakávala, to len ten strach... Čakám ďalšie dieťa, no už to chcem bez epidural a nenechám sa vylákať...
Uz je to sice u mna 10 rokov, no viem ze som si v duchu hovorila pocuvaj co ti hovoria a kricanie ti nepomoze.Ja som sa uplne sustredila na to aby bolo s malym vsetko ok a fakt som nemala potrebu kricat.Viem ze vedla niekto rical ako o dusu a vobec nereagovala na to co jej hovorili tak s nou mali co robit.Sustred sa na babo, bude to fajn
Chapem este to,ze nechces pocut ine mamicky. Ja som pocula a vystrasilo ma to tak,ze sa mi zastavili kontrakcie. To druhe nechapem,ale poviem ti,ze v tej chvili ti to bude naozaj jedno. Ja som hanblivy clovek a vobec mi nevadilo,resp vtedy som to nevnimala ked namna rozcapenu pozeralo asi 8ludi. Teraz pri druhom porode mi moja dr pri kazdej kontrakcii ,,roztahovala,, zadok aby som sa uvolnila a ,,pustila,, dieta dole. Teraz mi je trapne no vtedy mi bolo jedno,nekricala som vobec az pri tlaceni. Mala vysla von na druhy vykrik 😁 a okrem malej aj ine,kedze klystir som nemala. Neviem ti poradit sukr.nemocnicu ale drzim ti palce aby bolo vsetko ako si prajes
@petrapetra1993 vieš, v poslednej dobe pôrodnej ťa už také veci nebudú tankovať 😁 to už ti je všetko jedno. Ja som sa po prvom pôrode muža pýtala, či som kričala, lebo som mala pocit že strašne kričím a pritom nie 🙂
Sa niektorym hovori ze nekricat. Kazdy porod je iny a kazda mame iny prah bolesti..
@petrapetra1993 Vo chvili ked budes rodit ti bude uplne jedno ci ta niekto bude pocut, vidiet, alebo ci sa tam poseres... nerozmyslaj nad takymi blbostami😅
Ja neviem porodila som dve deti a nemala som absolútne chuť jacat ako zmyslov zbavená, nechápem ženy čo jačia ako o zivot, mňa aj uporoznili pred pôrodom, že prosíme Vás aby ste nekricali lebo potom mamička nepočúva čo má robiť, bola som vychvalena do nebies, keby všetky tak rodili 😉
@petrapetra1993 ja som pocula ine rodicky ked som bola este len na vzdycharni. Vzdy po tom kriku prisiel plac dietatka! Takze mi zakazdym vybehli slzy od dojatia a stale som si vravela ze aj ja uz chcem 🙂 Na sale som uz zvuky nevnimala.
Chapem "strach" z toho,ze budes pocut ine maminky. Ale neboj sa,kazda to preziva uplne inak. Ja som si myslela,ze mozno budem kricat. Ale bola som potichu a skor som si somrala pre seba,zakricala som az raz,ked sa uz maly tlacil von a ja som sa mala vytrepat na kozu. Potom tie dalsie 2zatlacenia uz nie. Sustred sa na to,ze kricanim sa vysilis a hovor si,ze kazda kontrakcia je krocik ku tvojmu babatku a musis mu pomoct. Drzim palce.
@vendulka80 Pravda. 👍
@petrapetra1993 podla svojej skusenosti viem, ze ti to v tom case bude uplne, ale uplne jedno, ver mi!
Vies co chapem Ta. Ja som bola na vzdycharni 3!!! dni s kontrakciami... Mala som kontrakcie ale vobec som sa neotvarala, davali mi 4 vyvolavacky. Za ten cas sa narodilo asi 14 deti a ja som bola hned vedla saly. Akoze na zaciatku som tak vystresovana nebola a ani mi az tak nevadilo kricanie (sme sa skor smiali ze ako budeme kricat my -proste v porodnici aj cudzie zeny docela spolu drzia) a fakt nakoniec pocujes to babo a pohoda. Uz im aj zavidis ze oni uz drobca maju 😋.
Ale druhy den bolo hrozne ze jedna maminka kricala ze chce cisarak a fakt hystercila, doktorka na nu vrieskala ze maju vonku hlavicku a preboha teraz nemoze prestat! Ja som plakala az pri tomto porode a potom taka vyklepana. Ako sa zhorsovali bolesti to uz uplne vyklepana a zufala s kazdym dalsim porodom, kontrakcie po 5min a deti sa rodili a ja furt nic. Zeny co mali trojdnove deti boli so mnou v jedalni a uz aj oni boli hotove ze vsak prisli az po mne na vzdycharni sme boli spolu.
Ten treti den uz to bolo riziko a ja uz som neverila ze porodim (akoze fakt 😂)....uz som zrazu chcela plyn vsetko -a im zrovna v ten den dosiel. Hovorim si ze to nezvladnem. Dalsienvyvolavacky, vodu mi praskli...furt v sprche s bolestami uz som odpadavala od bolesti ... A ked to zacalo nevladala som uz vobec, takze som len sledovala hodiny a tlacila, na kricanie vazne nebola energia 😂.
Neboj sa az tak kriku, skor si zelaj rychly porod. Viac ako krik mna vazne znervoznovalo a zneistovalo to ze mne to neslo...
Drz sa a nech uz mas drobceka v naruci, uzasne to je ked Ti ho daju na hrud 😍
@petrapetra1993 ja som si predstavovala kedysi pôrod ako ho ukazujú vo filme. Ležiaca spotena žena, vrieskajuca z plného hrdla. Keď som rodila pred 18 rokmi, vtedy žiadne predpôrodné prípravy neexistovali, ani som nepozerala žiadne videá na YouTube, ani neviem, či vtedy YouTube bol, takže som išla rovno do tuhého. Môj prvý pôrod bol úplne bezproblémový a veľmi rýchly, ani na sekundu mi nenapadlo kričať a keď bolo dieťa vonku, tak som sa čudovala, že to prečo tie ženské vo filmoch tak jacia? ☺️
Jeeeezis, to je ake smiesne 😂😂😂😂😂😂 ja som tak vrestala, ze uz rodim, bolo mi jedno kto tam je, aj keby som v obchodnom centre. Len som kricala, ze vyberte ho uz 😂 o to jedine mi slo. Tam ti to bude uplne jedno. Bolo okolo mna asi 20 ludi a k tomu 3 sestricky z ineho oddelenia a plus sanitar 😂
Ja som pri pôrodoch nemala potrebu kričat aj keď to poriadne bolelo a epi som nemala. Nadýchla som sa, zaťala zuby a tlačila z celej sily do brucha. Nechápem kedy by som popritom stihla kričať. Jedna tam vrieskala ako Viktorka pri splave a nespolupracovala tak jej lekár povedal, že keď sa nespamäta vyberie jej dieťa zvonom.
Ja vam neviem, ja chapem ze kazdy clovek je iny, ale toooto? Pri porode, sa vravievalo, ze si jednou nohou v hrobe, by ma asi netrapilo viac kricanie, ako zdravie mna aj dietata a aby sme boli ok.
Plus ked pridu bolesti, prejdu kazdu babu moresy 😁
@seva22 to je dobry oblb co rozpravaju na tych pripravach a aj neskor pri porode ked pindaju .. akurat vytvaraju v matke dojem ze je neschopna porodit svoje dieta a ze mu nejako svojim konanim moze ublizit, co je mega cynicke od tych ludi. by som to normalne trestala tieto ich blbe reci.
@petrapetra1993 ja som mala dve sekcie takze som nekricala 🤭
no ja som mala vždy totálne štastie , lebo ked som rodila zrovna nikdo nerodil čiže na sale široko daleko som bola sama, prišli až ked som ležala po pôrode 2 hod na sale, vždy to bolo v noci a vždy cely personál len pre mna, proste sa to tak zariadilo
skus ako píšu baby najst nemocnicu kde su murované izby boxy
ale fakt ked tlačíš máš mat zatvorené oči a neviem ako kedy do toho stihaju kričat, lebo to sa naraz nedá, teda aspon mne to nešlo
Demotivacia -D Zalezi ake bolesti budes mat.. ak budu tak sialene ako u mna tak to bude bez kriku..na ten uz nebudes mat skatka sil
@petrapetra1993 haha prepáč,že sa smejem...pri pôrode budeš rada,že si,že dýchať, že žiješ....a takéto voloviny ako to,že ti budú vidieť zadok,predok,prsia a počuť ťa kričať ti bude tri desať....ver mi😀😀😀😀a pre nich budeš iba rodička ktorá prišla rodiť... miliónta prvá...majú ťa na háku...a zabudnú na teba ako na každú jednu😉😉😉😉takže sa vôbec netráp🤣🤣🤣🤣
@petrapetra1993 ja som lezala na predporodnom 5 dni, ked mi zastavovali porod v 28tt. Pocas dna rodilo asi 10 zien, a pocula som kricat asi 5 dohromady, za cely ten cas. Nekrici kazda. Obycajne to nebolo kontinualne vrestanie - ako si to predstavujes, ale jedno zahulakanie - podla mna finalne tlacenie, podla toho tonu 🙂 Potesim ta, ze pocas tych hodin tam nebudes uplne sama. Na zaciatku mozno budes s mamickami kym sa ti nerozbehne porod, potom kontrola oziev, potom hopkanie na balone, prechadzky po oddeleni, hopkanie na balone, sprcha, vana, pisanie ze dieta este nie je. Ten krik je tam minimalne. Na oddeleni je culy ruch 🙂
Ahoj. Môžem ti napísať ja svoju skúsenosť.
Som v tomto hrozná 😄 strašná hanblivka. Nevedela som si predstaviť, že si mám dať dole gate a chodiť tam len v košeli. Keď mi to povedali skoro mi zabehlo a ľutovala som, že nemám pyžamo po zem 😂 aj čo sa týka stonania....
Lenže nastúpili bolesti a ja som bola .... V tranze? Proste v inom vesmíre. Len ja, kontrakcie, moje bábo, jeho ozvy a priateľ. Nezaujímalo ma, ako sa na mňa niekto pozerá a to som veru kričala veľmi, pretože malá bola priečne a skoro som ju porodila cez kríže 😂😂😂 mala som 16 stehov.
Aj keď som sa na pôrod veľmi tešila, patrične pripravovala, aj tak som bolesť znášala ťažko a bolo mi totálne jedno, že ja tlačím a za plachtou leží ďalšia mamička, ktorá práve odrodila .... Musela to všetko počúvať 🤦😄
Takže sa neboj! Každý má iný prah bolesti, to, že niekto nekričí neznamená, že sa máš hanbiť. Áno, snaž sa byť čo najviac v kľude a nesústreď energiu na rev, ale keď to inak nepôjde....
Nemusíš mať strach. Personál je zvyknutý a druhé sa tiež zaoberajú iba sebou 😉 popravde ja doteraz neviem kto tam bol a ako sa ženy správali, bolo mi to fuk.

@maciatkolulu nechcem kocha, rodili tam dve kamosky a za tie prachy je to des. Mam vybraneho skveleho porodnika a budem rodit tam, kde je doma.