icon

Nechcem mať dievčatko

2. dec 2025

Ahojte celý život túžim po chlapčekovi, pohlavie ešte neveim no od začiatku mám strach že to bude dievčatko, ktoré poviem to úprimne že nechcem. Viem že s tým nikdy nezmierim keby je to dievčatko, neveim ako to zmeniť…

ivik4
2. dec 2025

Ja som tiez vzdy od malinka chcela len a len syna ( jedno dieta). Ale keby cakam a mam dievca, tak by som sice bola chvilu smutna ale casom by som bola za nu rada a hlavne za to ze je to dieta zdrave ! Kaslat na pohlavie

Inak v druhom tehotenstve som bola presvedcena ze cakam dievca a tesila som sa rovnako ( sice to bol tiez chlapec)

markaterka
2. dec 2025
@anjelicek26

@markaterka nemyslim, ze toto je cesta... pise, ze prisla o babatko 3h po porode, predpokladam, ze o syna a ze tuzi ho mat...doma este chlapcenska vybavicka, vsetky veci... to je trauma, hlboka, velka... s toho sa sama nevyhrabe...

@zorienka28
@tatiana288
@anonym_28a0e0
@anjelicek26 za smajlík sa ospravedlňujem, mal tam byť taký, čo sa drží za hlavu. A práveže sa mi nepáči, že ako autorka rozmýšľa. Ja som dala príklad toho, že fakt existujú ženy, ktoré nechcú nejaké pohlavie. Ja tomu napríklad nechápem. Ja som sa tešila aj zo syna aj z dcéry. A verím, že autorka svoje zmýšľanie prehodnotí, keby zistila, že čaká dievča. A bude ho ľúbiť nadovšetko.

negymama
2. dec 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 ja som dievča nechcela nikdy. Viem že je sto bude dievča budem sklamaná a nedám mu toľkej lásky ako chlapcovi

@anonym_autor trepes sprostosti.
ty nedas "tolko" lasky ani chlapcovi, lebo v tvojom pripade to nebude laska, ale priliv ega.
chudak tvoje dieta...a to lutujem aj chlapca aj dievca.

domka222
2. dec 2025

Si proste hlupaňa. Nemala si vôbec otehotnieť a riskovať,že budeš mať dievča, ktoré si vôbec nechcela.

negymama
2. dec 2025
@dankabetka

@anonym_autor ahoj, mna tu asi ukamenuju ale ja ta chapem, ja som cely zivot o svojom dietati rozmyslala ako o chlapcovi, naozaj som ani raz nepripustila dievcatko... skratka chlapec a hotovo. Povodne som chcela jedno dieta, pre druhe sme sa rozhodli az potom, ked sme uvazili, ze este jedno zvladneme a tiez som dufala v chlapca... skarede ? mozno... ja som ale dufala a neviem preco by mama nemohla dufat... mam dvoch synov a som naozaj za nich stastna.... realne asi by som mala rada aj dievcatko...ved by bolo moje dieta... ale som rada, ze su to chlapci - nebudem klamat.
A ci mam traumu z minulosti ....jasne, ze mam .... a aku paradnu...
Moj otec chcel vzdy chlapca , aj jeho cast rodiny sa mu doslova smiala, ze si chlapca neurobil ( mal dve baby), cely zivot som pocuvala ako sa maju chlapci lepsie... nosila som kratke vlasy, dokonca ma starka volala posmesne chlapcenskym menom (takze som tam nechcela chodit), isla som na chlapcensku skolu, robila vodicak na motorku v 16 aby sme mohli jazdit spolu co najskor ( kupil mi motorku 😀)... skratka bola som tym chlapcom a predsa som nebola dost dobra.... takze moja volba pre moje deti bola jasna 😉 a nehambim sa za to...svoje deti lubim 😍

@dankabetka prepac, ale si taka ista ako tvoj otec ci dalsia rodina.
davate dietatu hodnotu na zaklade pohlavia. velmi smutne. a mozes tu aj 100x pisat ako svojich synov milujes.
do tej lasky je primiesana tvoja ubohost.

anonym_11571a
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_11571a a akú diskusiu chceš rozvádzať?

@anonym_autor Diskusiu o tom, kde sa tieto pocity vzali a ako to riešiť.

autor
2. dec 2025
@anonym_11571a

@anonym_autor Diskusiu o tom, kde sa tieto pocity vzali a ako to riešiť.

@anonym_11571a snáď sa taká diskusia vedie s psychológom a nie na internete s anonymom

negymama
2. dec 2025
@anonym_28a0e0

@markaterka čo ti šibe? to je hrozne… to len zato čo mal medzi nohami ho odsúdilo na život bez svojej bio mamy? To sa vie tak jedna matka dvoch deti zachovať? že tretie odloží akoby nic?

@anonym_28a0e0 ja poznam este horsi pribeh.
moja kolegyna ma muza, ktory bol z troch deti.
Prve sa narodilo dievcatko, a to jeho mama nechcela. Ked sa narodil on, ako druhy syn, dala to 2 rocne!!! na vychovu svojej bezdetnej sestre.
Paradoxne , po rokoch sa im narodilo tretie dieta -dievca, a to ich mama rozmaznala asi zo zleho svedomia opicou laskou.
Ta prva dcera, aj ked u svojich nahradnych rodicov mala vsetko, milovali ju, zabezpecili, dali vystudovat- nikdy, nikdy svojim rodicom neodpustila.

anonym_11571a
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_11571a snáď sa taká diskusia vedie s psychológom a nie na internete s anonymom

@anonym_autor A ty teda pôjdeš k psychologovi? Lebo na tieto podnety vôbec nereaguješ.

autor
2. dec 2025
@anonym_11571a

@anonym_autor A ty teda pôjdeš k psychologovi? Lebo na tieto podnety vôbec nereaguješ.

@anonym_11571a ja som praveze u psychológa už bola pár krátc ten mi povedal že som úplne v poriadku

anonym_d32bc6
2. dec 2025

@anonym_autor uz si tehotna? Ved si daj spravit rychlo krvne testy, spravia ti aj pohlavie. Ked to bude dievcatko, tak ho das prec, mas na to 12 tyzdnov.

abbey1
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_11571a ja som praveze u psychológa už bola pár krátc ten mi povedal že som úplne v poriadku

@anonym_autor Zmeň psychológa. Lebo v poriadku to nie je. Pokiaľ teda nie si od prírody sebecká mrcha.

sisa_s
2. dec 2025
@anonym_d32bc6

@anonym_autor uz si tehotna? Ved si daj spravit rychlo krvne testy, spravia ti aj pohlavie. Ked to bude dievcatko, tak ho das prec, mas na to 12 tyzdnov.

@anonym_d32bc6 takto to nefunguje🤦‍♀️ pohlavie ti presne z tohto dovodu do 12tt nepovedia, aby si zeny nevyberali deti ako v obchode

autor
2. dec 2025
@anonym_d32bc6

@anonym_d32bc6 ano som tehotná 🙂

autor
2. dec 2025
@abbey1

@anonym_autor Zmeň psychológa. Lebo v poriadku to nie je. Pokiaľ teda nie si od prírody sebecká mrcha.

@abbey1 psychológ je dobrý 🙂 ale je pravda že som vždy v živote v prvom rade myslela na seba

anonym_11571a
2. dec 2025
@anonym_autor

@abbey1 psychológ je dobrý 🙂 ale je pravda že som vždy v živote v prvom rade myslela na seba

@anonym_autor Pokiaľ netrpis nejakou poruchou osobnosti, tak si potom troll. Takto by nikdy nereagovala žena čakajúca dieťa, keby už jedno stratila.

autor
2. dec 2025
@anonym_11571a

@anonym_autor Pokiaľ netrpis nejakou poruchou osobnosti, tak si potom troll. Takto by nikdy nereagovala žena čakajúca dieťa, keby už jedno stratila.

@anonym_11571a netrpím žiadnou poruchou a troll niesom. Mám na práci iné veci než vypisovať vymyslené príbehy

anjelicek26
2. dec 2025
@anonym_d32bc6

@anonym_d32bc6 pohlavie ti pred ukoncenym 12.tyzdnom nepovedia, prave pre taketo napady.

ivik4
2. dec 2025

Autorka co si cakala od tejto diskusie ? Nik Ti s tym nepomoze , ak cakas dievca bud sa s tym zmieris alebo daj dieta na adopciu nech si stastna ty a zaroven aj tvoje dieta lebo nebude mat frustrovanu nemozu sebecku mater ktora ju uz v tehotenstve odvrhla tym, ze ju jednoducho nechce a povedala si stoj co stoj ze ju nebudes mat tak rada ako keby si mala mat rada chlapca. Ludia maju uplne ine problemy nez ty. Bud sa vzchop lebo si dospela alebo fnukaj nad tou myslienkou dalej. Strasne nemozne ste niektore

negymama
2. dec 2025
@ivik4

Autorka co si cakala od tejto diskusie ? Nik Ti s tym nepomoze , ak cakas dievca bud sa s tym zmieris alebo daj dieta na adopciu nech si stastna ty a zaroven aj tvoje dieta lebo nebude mat frustrovanu nemozu sebecku mater ktora ju uz v tehotenstve odvrhla tym, ze ju jednoducho nechce a povedala si stoj co stoj ze ju nebudes mat tak rada ako keby si mala mat rada chlapca. Ludia maju uplne ine problemy nez ty. Bud sa vzchop lebo si dospela alebo fnukaj nad tou myslienkou dalej. Strasne nemozne ste niektore

@ivik4 no bohuzial, psychopatia sa nevylucuje s plodnostou.
autorka spiminala, ze vzdy myslela hlavne na seba, takze zrejme nejde nasledok traumy po strate preveho dietata.
Inak mojej mame zomrel prvy chlapec kratko po porode, za tym mala 3 dcery a mala nas rada, nebol ziaden problem ake mame pohlavie.

petronelag
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor To nevadí, že myslíš v prvom rade na seba, ale taký postoj, že ak bude dieťa, ktoré sa onedlho narodí dievča, tak ho nechcem, to je veľmi nesprávny názor, sú okolnosti ktoré sa nedajú ovplyvniť a treba ich prijať - dieťa bez ohľadu na pohlavie ako dar a byť rada, že sa ho podarilo donosiť, keď predtým sa to nepodarilo.
Existuje čínsky kalendár počatia a podľa neho sa dá vypočítať aj pohlavie.

ja_bb
2. dec 2025

@anonym_autor ja som to iste mala s chlapcom,ale nuž už si sa rozhodla mat dieta a pohlavie si nevyberies 🙂 musíš ísť do toho,že to to dievča musí byť. Ja som nechcela chlapca a keď som ho uvidiela,bolo to to najkrajsie babatko na svete,až som si sama vynadala,ako som mohla mysliet na to,že nechcem chlapca. Ak si už tehotna nuž je to 50:50 držím palce,nech je to ako u mna.

lucia147852
2. dec 2025

Autorka, ak si toto povedala psychologovi a on ti povedal, že je to v poriadku, tak treba vymeniť psychológa. Alebo navštíviť rovno psychiatra. Áno, aj ja som mala vnútornú preferenciu pri druhom tehotenstve, aj my vyšla, ale keby je opačne pohlavie prijala by som ho úplne rovnako. Predstav si, že sa to narodí ten vysnívaný chlapec s tým, že pri pôrode sa niečo pokasle a bude mať DMO alebo iné mentálne poškodenie, budeš aj potom taká happy z neho? Keď tu už vehementne tvrdíš, že dievca budeš ľúbiť menej ako chlapca? Pre dobro tvojho dieťaťa, nech je akékoľvek pohlavie rieš tento postoj s normálnym odborníkom. Lebo vychovala ďalšiu nešťastnú bytosť.

lucia147852
2. dec 2025
@anonym_d32bc6

@anonym_d32bc6 chvalabohu toto nie je možné. Dieťa nie je kus tovaru v obchode, ktorý zlikvidujem, keď sa mi nehodí presne tak ako chcem

julia_romeo
2. dec 2025

takto rozmyslat uz nie je len o tom, ze mas vysnivane pohlavie. Toto uz vyzera skor ako strach, ktory si sama v sebe roztacas do nezmyselnych rozmerov. Nechcenie dievcatka fakt nie je normalne, to je len predstava, ktoru si si sama postavila a teraz ta to zbytocne drti.

Ak by si mala dievca, nebude to ziadne nechcene dieta. Bude to normalna mala bytost, ktora ti pride do zivota a prirodzene si k nej najdes vztah – aj keby si dnes tvrdila, ze nie. To, co prezivas teraz, su len tvoje vlastne filmy v hlave, nie realita.

A uprimne – ked mas pocit, ze by si sa „nikdy nezmierila“, tak to uz fakt nie je tema na internet, ale skor na rozhovor s odbornikom. Nie preto, ze by s tebou bolo nieco zle, ale preto, ze tieto myslienky ti uz zjavne skodia a menia ti vnimanie reality. Mat preferenciu je OK, ale takto silny odpor k jednemu pohlaviu uz normalny neni.

Nerob si zo zivota hororovy scenar. Fakt to ries, kym sa v tom nezakliesis este hlbsie.

dennissa16
2. dec 2025

@anonym_autor ty nie že nechceš dievča, ty celkovo si asi nastavená, že 1 dieta ( ideálne chlapec) nejak to das a prežiješ? Cítiš sa na materstvo?

autor
2. dec 2025
@dennissa16

@anonym_autor ty nie že nechceš dievča, ty celkovo si asi nastavená, že 1 dieta ( ideálne chlapec) nejak to das a prežiješ? Cítiš sa na materstvo?

@dennissa16 vždy som chcela len 1 dieťa, áno chlapca. Prvé tehotenstvo som ani nevedela že som tehotná, teraz je to také že nevytešujem sa ale nemám ani z toho depresiu

anonym_c23f28
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_7000d1 ja viem že mi ho nikto nevráti. Ani to nejak tak necítim že by mi ho chlapec mal nahradiť. Proste mám až odpor k tomu keby mám dievča

@anonym_autor ja som prisla o dievcatko a bolo by mi uplne jedno ake dietatko by nam Pan Boh nadelil. Dcerku nam nikto nenahradi ona nas caka u Pana. 🙏

dennissa16
2. dec 2025
@anonym_autor

@dennissa16 vždy som chcela len 1 dieťa, áno chlapca. Prvé tehotenstvo som ani nevedela že som tehotná, teraz je to také že nevytešujem sa ale nemám ani z toho depresiu

@anonym_autor partner tiež preferuje chlapca, či tomu je to jedno?

autor
2. dec 2025
@dennissa16

@anonym_autor partner tiež preferuje chlapca, či tomu je to jedno?

@dennissa16 tiež by mal radšej chlapca ako dievča.