Neplánovane čakám druhé dieťa
baby potrebujem poradit povzbudit a vypocut si tie co si presli podobnym a dobre to dopadlo.
momentalne som v uplnom soku. prave som zistila ze som tehotna. vysvetlim. mam manzela a dva a polrocnu dcerku a ja som chcela ostat pri jednom. po porode sa u mna spustila nespavost. velke boje s dojcenim so spankom malinka mala problemy s klbmi ortezu. naozaj prvych 7 mesiacov bolo pre mna velmi tazkych a dcerka nebola spac neznasala.kocik.
na druhej strane po mesiacoch terapie sa moj spanok upravil. a od 7mesiacov uz zacal sportovy kocik prikrmy uz vedela byt hodku bezomna mohla som mat trosicku viac volnosti. ale.doteraz je pricucok. vysvetlim o dietatko sme sa velmi snazili 5rokov a nakoniec sa podarilo z ivf. manzel takmer nema spermie. ona bola jedine embryo co nam vzniklo. zazrak na klinike v cesku... pred dvoma tyzdnami nam ju vynimocne postrazila sestra ktora prisla zo zahranicia. a my sme si s manzelom dali rychlovku v aute jak taki pubertaci. vedela som ze mam deb po ovulacii ale uprimne na 99percent som bola pokojna ved ivf ledva vyslo a nevedeli sme dieta spravit ked ame boli 4roky mladsi... teraz aom si spravila test... akoze neviem co mam robit. vztah mame fajn financne sme ok. dcerku dojcim. len viziu zivota som mala uplne inu. ze pojde do skolky ja budem mat zas volnost pracu a ze ked sme obaja s muzom skor pohodlnejsi tak nam bude ako trojclennej rodine lepsie... citim sok vycitky obavy strach. aj mam dojem ze to bude pre starsiu tazsie. nebudem sa jej moct tak venovat. proste neviem ci dvojmaterstvo nie je nad moje sily. plus potrebujeme jednoznacne vymenit byt tento je 3.poschodie bez vytahu a kocikarne a to boo teda masaker. je tu niekto kto tiez chcel jedno neplanovane mal druhe a je to nakoniec dobre????
velmi tazkych
Ako pisala kaktusik v tvojom pripade mas len 3 moznosti: Interupcia ,adopcia alebo si to nechas
Gratulujem vám a teším sa, že ste našli v partnerovi tak veľmi potrebnú podporu. Verím, že nájdete cestu, ako to celé zvládnuť a mať v tom radosť. Chcela by som vám len povedať, že hoci ste mohli zažiť po prvom pôrode duševnú ťažobu, automaticky to neznamená, že sa to musí zopakovať. Dôležité je o tom hovoriť na terapii a pripravovať sa na toto obdobie, ktoré po pôrode príde. Doprajte si všetko, čo potrebujete nielen počas tehotenstva ale aj po ňom. Držím vám palce.
@vysmiatadusamamky dakujem pekne. mam nacitanu vasu stranku. budem o tom hovorit na terapii.

Kokso, ty máš chlapa! 🥰 "Ako sa máš, čo potrebuješ?"... Wow. Moj manžel je podobný 🙂
Ja len k tomu: "mam vycitky ze nebolo planovane. ze som ho akoby nechcela nezelala si ho." Nie je to nič na výčitky. Toto dieťa nebolo plánované. Toto dieťa bolo darované. A prijaté také, aké je, vtedy keď je, bezpodmienečne. A to je vo vzťahu k nemu uuuuplne v poriadku.