icon

Neplánovane som otehotnela, plačem a nedokážem dieťa prijať

4. aug 2022

Mam taky problém, neplánovane som otehotnela, som týždeň pred pôrodom, chcela som ist na interrupciu manžel ma totálne presvedčil o tom ze by som to robiť nemala, no od 20 tyzdna neustale placem hladam sposoby co urobit.. nedokážem to dieta prijať, bola som už aj u psychológa 15krat, nedokážem to prijať je mi zle z predstavy mat dieta, som z toho neskutočne smutná mam pocit ako keby sa mi obrátil život hore nohami.. rozmýšľam nad utajenym pôrodom a manželovi nič nepovedat... a povedať mu ze sa niečo stalo..

Strana
z2
dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
asia83
4. aug 2022

Vy to dieťa naozaj nedokážete prijať. Máte blok ešte z minulého života. Jediné, čo tu pomôže, je čas. Byť vami, navštívila by som psychiatra, nie psychológa. Iba ísť ku nemu, nech ste pod dozorom vy aj dieťa. Držte sa.

deti95060810
4. aug 2022

@marisoul17 nehraj sa múdru... nič také som jej nenapísala a veľa žien tak isto nie...

luccija
4. aug 2022

Kolko mas rokov?Skoda, ze si nesla k psychiatrovi na lieky.Coho sa bojis, ze to nezvladnes?Mas oporu v muzovi a verim, ze ked porodis hormony to zariadia.Ak nie, bude sa starat muz, babky...mozno sa len bojis zodpovednosti?vies aspon popisat z coho mas taky strach?

martina8995
4. aug 2022

Dobry vecer. Sama tu citate ze je VIAC zien-iste uz mamiciek. Ktore Vam radia a chcu pomoct aspon takto pisomne z vlastnych skusenosti a pocitov v svojich tehotenstvach ako aj ja ----ze si dietatko nechajte a ak manzel tuzi mat dietatko. Tak sa snim po porode porozpravajte co mozete pre drobceka najlepsie vymysliet a naplanovat ako dalej 🙂 Ja som mala velmi tazke pocity v 1.tehotenstve aj lieky som brala a 2.neviem ako prebehlo. Tie hormony su naozaj zlozite. Budem na Vas a drobceka od dnes mysliet v modlitbe aby ste to vydrzali a citili podporu dat sancu ZIVOTU ktory ste dostali predsa aj Vy 🙂

leskovael
4. aug 2022

@panelacikova čo sem pletieš prosím ťa? Ani to nieje správne, preto tu ženské zakladujú denne nešťastné diskusie, len nemajú nato aby sa osamostatnili...vo väčšine takých vzťahoch sa riešia milenky/milenci, rozvody a podobne.... Tak to asi nieje ako správny príklad, ktorým by som sa oháňala...
Keď chlap nechá ženu ktorá si nechala dieťa lebo ona ho chcela a on ho nechcel, je to to najväčšie hovädo na svete, keď si žena nechá dieťa ktoré chlap chcel je to chudiatko ktoré sa obetovalo aj keď dieťa neprijíma? Veď sa mala rozhodnúť tak, aby to v živote zvládla.. A ak sa už rozhodla a nebude to správne rozhodnutie, tak nech spraví ďalšie ak to inak nepôjde a teda nech odíde... Pozri zhodnúť sa nezhodneme, podiskutovali sme keď si už na môj komentár reagovala, ale viac je to pre mňa s tebou strata času. Lebo áno, pre mňa je nepredstavitné byť matkou ktorá neprijala dieťa (ja sa bavím najmä o citoch k dieťaťu, ty evidentne riešiš niečo iné...) ak ho neprijmne ani časom keď bude na svete.. A ak má byť matka ktorá k nemu nebude ani časom nič cítiť, tak nech si ide po svojom a nechá dieťa žiť s rodičom, ktorý ho bude milovať, nech mu zbytočne neovplyvňuje život svojou prítomnosťou.

thoughtfulweirdo
4. aug 2022

Ja som otehotnela mladá, za celé tehotenstvo som si vzťah k dieťaťu nevybudovala, myslela som, že to príde automaticky po narodení. Neprišlo. Namiesto toho prišla popôrodná depresia, ktorú potom vystriedali úzkosti a trvalo 1,5 roka, kým som začala byť rada, že mám dieťa. Bolo to sakra ťažké, čo si budeme. Napriek tomu som teraz nekonečné šťastná, že som to ustála, zvládla, dcéra má 4 a neviem si predstaviť ju nemať. To ako povzbudenie, že ťažký štart neznamená, že sa to nemôže zlepšiť a že to bude navždy ťažké 😉 a teraz prakticky- tvoj psychológ je bez urážky na houby a potrebuješ psychiatra. Určite začni hľadať ešte pred pôrodom, lebo sú vysoké šance, že po pôrode to bude ešte horšie, bohužiaľ. Budeš potrebovať niekoho po ruke . No a keďže manžel je ten, čo chce dieťa, je najvyšší čas sa dohodnúť, že on bude "default parent" a ty budeš finančne podporovať rodinu, ak ste to náhodou doteraz neriešili. Držím palce!

mimi3706
5. aug 2022

Úprimne, ja som zažila podobnú skúsenosť, neplánovane tehotenstvo, odmietanie, boj proti dieťaťu... všetko,čo som robila, myslela, vymýšľala, predstavovala si, mi je teraz ľúto. Keď sa mi dcéra narodila, od prvej sekundy som ju zbožňovala... potom prišli obrovské výčitky, že ako som ju mohla takto odmietať ... pohľad na bábätko, úplne bezbranné, odkázané na mňa a moju opateru bolo tak silné... teraz má 16...je úžasná,inteligentna, empatická, proste dar z neba... nikto mi nijak nevedel pomôcť, kamošky svojimi radami, nikto, partner, rodičia... nikto... jednoducho sa dieťa muselo narodiť, aby som pochopila, že dieťa je neskutočný dar... dokonalý...držím ti palce. Ja mám s dcérou úžasný vzťah, a neskôr sa narodili ďalšie dve dcéry, ale až po 8 rokoch, nedarilo sa nám...tak asi tak... veľmi ti držím palce, uvidíš že materinský inštinkt sa v tebe prebudí ♥️

marisoul17
5. aug 2022

@deti95060810 nebola som vôbec adresna, ale keď si sa v Tom našla, zamysli sa prečo asi

panelacikova
5. aug 2022

@leskovael väčšinou, ak to obrátime, že muž nemá k dieťaťu vzťah, tu čítam komentáre typu: neboj sa, to je ešte len bábätko, ten vzťah si postupne vybudujú, bla bla bla... akonáhle nemá vzťah žena-matka, tak nech vypadne z baráku. žasnem. máš pravdu, nezhodneme sa. a tiež pre mňa strata času diskutovať s tebou 🙂

deti95060810
5. aug 2022

@marisoul17 ja sa zamýšľam akurát tak nad tebou... Minule si tu žobrala ohľadom Ukrajiny - pamätám sa...

marisoul17
5. aug 2022

@deti95060810 že čo som? 😀
Ale vieš čo, tento príspevok je o inom a ja sa tu s tebou nebudem doťahovať.

silvus138
9. aug 2022

Prosím ta okamžite mi nápis,
Prešla som si depresiou v tehotenstve okamžite mi napíš, ja ti zavolám aj alebo porozprávame sa, ja ti absolútne rozumiem.

nikk3y
11. aug 2022

tak tooto sa fakt zle číta ešte na večer úplne mi mozog zamrzol 🤔keby že som tvoj priateľ alebo manžel a viem čo tu píšeš tak si babo nechám a s tebou sa rozvediem 🤦‍♀️
šak rozmýšlaj rozumom, ak psychológ nepomohol neviem či ti tu niekto z nás pomôže s tým čo ti tu napíšeme, keďže väčšina žien ti napíše že nerob blbosti ak to dieťa nechceš porod to ak nechceš vaginalne tak cisarskym určite ti ho vie potvrdiť tuším aj psychológ že sa bojíš pôrodu alebo dačo a daj dieťatko ocinovi a ty chod niekam kde budeš sama 👍 a nabudúce *** s ochranou ber antiku daj si zaviesť nehormonalnu antiku a bude vse ok...
len dúfam že dostaneš rozum a tieto stavy ta časom prejdú, priateľ alebo manžel by ta mal brať na výlety alebo niekam nech sa neutapas blbymi myslienkami, a možno bude lepšie tebe aj babatku aj ocinovi a keď uvidíš babo tak sa do neho zalubis ❤ veľa šťastia a zdravého rozumu, nech babo ma svojich rodičov, neukracuj ho o to 🙏 veľa zien by ta za tento prispevok min.prefackali nech sa dáš do kludu hlavne tie ktoré o tých 👼 prišli ❤❤❤❤❤🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

alexnina777
11. aug 2022

@silvus138 zdravím, napísala Ti?

autor
11. aug 2022

@alexnina777 áno, načo vám je taka informácia? 😉

bessie12
11. aug 2022

Co ja by som dala za to, aby som svoj maly uzlicek drzala v rukach. Bohuzial som on prisla v skorom stadiu tehotenstva pred 2 rokmi a boli to stale 😔 Tes sa, ze budes mama 🙂

alexnina777
11. aug 2022

skúste na to prísť😊 chcela som sa opýtať len či ste v poriadku..či to dobre dopadlo.. kedže ste to riešila verejne, snáď to už neni tajné
teraz..prajem Vám len to najlepšie🍀

autor
11. aug 2022

@alexnina777 myslím si ze sa to zlepšilo troska.. snažím sa..🙂 ale áno dosť mi pomohla vážim si to veľmi

alexnina777
11. aug 2022

to je úžasná správa..po malých krokoch to pojde k lepšiemu..som mamou 4 detí ..raz budete šťastná a pyšná na to svoje..dobré to dopadne🍀

ankare
11. aug 2022

Silno Vám držím palce! Obom! ❤️

silvus138
15. aug 2022

@alexnina777 narcisti by nemali mať deti, tak ti poviem. Život s dieťaťom niekdy nieje ako život predtým. Ale to neznamená, že je horší. Žiaľ to narcis nikdy nepochopí.

zushorvath
19. sep 2022

Ahoj autorka, ako sa mas? Zmenilo sa nieco v tvojich pocitoch?

autor
21. sep 2022

@zushorvath bábätko mam, starám sa o ňu ale neni to žiadna bezpodmienečna laska ale snažím sa 😊 mam ju rada 😊

autor
21. sep 2022

@zushorvath ale pomohol až psychológ

miriam11
Odpoveď bola odstránená
alexnina777
21. sep 2022

to je skvelá správa🙂veľmi držím palce🍀

zushorvath
21. sep 2022

Tesim sa, aj ked to bude obcas velmi narocne, verim ze ju budes lubit celym srdcom. Pozri co uzasne vzislo z vasej lasky 🙂.

any_soj
21. sep 2022

To je úžasné, že pomohol psychológ 🙂 teším sa, že ju máš rada. Poznám veľa matiek, ktoré milujú svoje deti, ale prvé mesiace sa vôbec necítili ani ako matky ani milujúce. Trvalo im mesiace vybudovať základy vzťahu a zalubit sa... 🙂

Strana
z2