icon

Neplánované tehotenstvo

nela2343
18. aug 2023

Ahojte ženy,
prosim o radu, s priatelom spolu zijeme obaja sme pracujuci ale mladí.. ja mam 22 a on ma 24..
neplanovane sme otehotneli a teraz stojime pred rozhodnutim ci si dieta nechat alebo nie.
vobec neviem co mam robit jasne podpora od rodiny tam bude vo vsetkom len ide o to ze momentalne sa mi tolko veci bije v hlave a ja neviem ako sa k tomu postavit. Priatel je na tom tak isto stym ze ja mam z neho pocit ze je viac nakloneny k potratu na jednej strane ho chapem no na druhej mam v sebe obavy.
Potrebujem od neho podporu a hlavne istotu..
On sam mi povedal ze sa boji toho ako potrat ovplyvni nas vztah a nechce ma stratit - no jednoducho sme obaja v slepej ulicke a ja sa bojim ze sa nebudeme vediet rozhodnut..
chceli sme babatko ale nie teraz mali sme plany najprv postavime dom a potom babatko.. ale nejak sme sa ocitli momentalne na tomto mieste. Mali ste to tiez niektora tak?

Strana
z2
nika11103
18. aug 2023

@kvetinka75 haha bez toho druhého to zvládne

zmrzlinka2021
18. aug 2023

@nela2343
Pozri, uz teraz zijete ako manzelia. Mate aj sexualny zivot, byvate spolu a proste vzdy je riziko tehotenstva.
Vzdy s tým clovek musí pocitat, ale tak snad mate seriozzny vztah, lubite sa a preto nie je dovod, zeby ste nezvladli spolocne dietatko.
Ak fakt máte taký problém s dietatkom, dajte ho realne na adopciu, kde najde milujucu rodinu.

Zit vo vztahu, ze sme si skantrili dieta je dost drsné.

poopsie
18. aug 2023

@vlado818 a ty si koľko krát za život staval dom? Tak hádam len jeden krát a stačí nie? Náš vzťah je úplne v pohode, dom nás nerozhádal... Ale niektorých rozhádal aj s veľkými deťmi, či pred deťmi... Dieťa nie je ukazovateľ toho či nastane problém... To je samotná pevnosť vzťahu... Naše dieťa malo dva roky, keď sme začali stavať základy... Ale pochybujem, že mladí vyššie majú vôbec nejaké financie čo i len na kúpu pozemku, také veci sa budujú roky nepadnú zadarmo len tak z neba

h2
18. aug 2023

@vlado818 Čo tým chceš povedať? Že majú dať bábätko preč, lebo idú stavať dom? Keď ty máš skúsenosť, že stavať dom s bábätkom je neskutočne náročné, odkiaľ vieš, že bez neho by to náročné nebolo? Stavať dom je náročné tak či tak.

kitycat
18. aug 2023

@kvetinka75 tiez myslim, ze chcu este cestovat a stavat. Cestovat este stihnu trocha 😃

kvetinka75
18. aug 2023

@kitycat cestovať sa dá aj s dieťaťom a o 15 rokov môžu už aj samy. Ale ak majú podporu aj v rodine, tak aj skôr. Dieťa určite s radosťou postrážia. Kvôli domu a cestovaniu ísť na potrat... Toto mi nepríde ako vážny dôvod. A tak nebudem stavať, kúpim si byt. Nová situácia, nové riešenie. Možno aj lacnejšie a rýchlejšie. Nemať dom, nie je koniec sveta. Len vdnešnej dobe sú niektoré hodnoty u každého asi na iných miestach.

poopsie
18. aug 2023

@kvetinka75 a mať dom neznamená postaviť a zvyšok života ležať na lehátku 👍stále treba čosi okolo dorobiť, potom prerobiť, kosiť..
Moja dcéra má 7 a ešte stále sa po víkendoch robí okolo domu, raz chodníky, potom plot, potom vyrovnanie pozemku a stále čosi 🙈

any_soj
19. aug 2023

@nela2343 veľa múdrosti a lásky prajem vám obom, a tebe prajem podporu, po ktorej túžiš. K tomu domu - kamoši s 3 malými deťmi sa práve tento týždeň presťahovali do domu, postavený za rok odkedy to začali riešiť. Pohoda, doteraz im stačil byt. Ďalší s 5 deťmi sa sťahujú o pár týždňov. A my s 3 malými sme vo väčšom trojbalkónovom dvojizbaku a neplánujeme zmenu ani do budúcnosti 🙂 Ale chceme kúpiť obytný príves a jazdiť veľa po Európe. Radšej chceme pre našu rodinu zážitky, kurzy, kultúru, vzdelanie, než 200 000 dať na dom a robiť na ňom každý víkend. Dá sa to rôzne 🙂

nafka0483
19. aug 2023

@any_soj Vy uz mate tretie babo? 🙂) gratulujem ❤️

any_soj
20. aug 2023

@nafka0483 ďakujeme ❤️

mamina7070
20. aug 2023

@nela2343 neboj sa zvladnete to dom neni dolezity ale vy ako rodina drzte sa 😊

2006_1211
3. sep 2023

@nela2343 určitě nie porod. Budete si do konca života vyčítať ze ste si zabili dieťa. Skus dobre porozmýšľat aj oveľa mladšie mali deti a zvládajú to. Aj ja som mlada mamička robím si školu popri malej starám sa o domácnosť malú varím upratujem proste všetko. Mala je môj svet a nikdy by som ju nedala preč

Strana
z2