icon

Neplánované tehotenstvo: Ako sa s ním vyrovnať?

Dnes o 18:23

Ženy ja sa bojím. Čaká ma pôrod a tehotenstvo bolo neplánované. Na bábätko sa aj teším aj nie. Mame už dieťa (4roky). Bojím sa toho že to bábätko nebudem ľúbiť tak akoby som mala keďže to bolo neplánované. Je toto normálne? Myslíte že sa to zmení keď mi bábätko po pôrode dajú do rúk?

anonym_fedce6
Dnes o 18:35

To či niečo bolo alebo nebolo v pláne ako zmení to či budeš ľúbiť vlastné dieťa?

anonym_2ae584
Dnes o 18:36

@anonym_autor tak sú rôzne ženy , mám jedno , neplánujem druhé ale viem že keby prišlo bude to láska až za hrob. Úplne rovnaká ako k prvému a keďže ja sa malých bábätiek veľmi ale naozaj veľmi bojím pre mňa bolo malé bábätko kríž, strach , stres level milión napriek tomu som lásku cítila hneď. Časom rástla samozrejme ale bolo to tam a nie každá to tam hneď má a je to tiež v poriadku. Preto ťažko povedať čo vy

anonym_ce6a3c
Dnes o 18:38

@anonym_autor nikto ti nič nevie zaručiť ale veľa žien má neplánované deti a úplne plnohodnotne ich ľúbia ako aj tie plánované deti, bez rozdielu.

anonym_2c39ae
Dnes o 18:39

@anonym_autor myslim, ze ani zeny, ktore planuju dieta nemaju vzdy tu lasku hned ako sa na dieta pozru a vezmu ho do ruk. Je to vztah ako akykolvek iny a ten sa buduje a chce to cas. Bude to super, len musis na tom vztahu pracovat a ak to pride hned, o to lepsie. Obavy maju vsetci, su prirodzene.

pr85
Dnes o 18:47

@anonym_autor Neboj sa
Zvládneš to a budeš svoje druhe dieťa milovať tak, ako svoje prvé.

anonym_970ec1
Dnes o 18:51

@anonym_autor ja som sa bála, že nebudem vedieť ľúbiť svoje druhé dieťa (bolo plánované), ale zbytočne. Určite ho budeš vedieť ľúbiť, zo začiatku trocha chaosu, ale všetko sa utrasie a budeš rada, že ho máš.

anonym_545d1d
Dnes o 19:04

Ja som mala druhé neplánované a všetko prišlo pekne postupne. Nevyvíjaj na seba tlak, kedy máš čo cítiť, ono to príde... Ak nie hneď ako ti ho dajú do rúk, tak časom určite...

kacena4
Dnes o 19:20

nie je dolezite ci bolo dieta planovane ale ci bolo prijate! ak ano budes ho lubit

euka210
Dnes o 19:25

@anonym_autor neviem, ci sa zmeni tvoj postoj a pocity. Ale ked sa na neho tesis, tak preco by nemalo byt lubene.
Nase tretie nebolo planovane, ale predychala som to a zmierila sa s tym a uz bolo dobre pocas tehu. Ked sa narodil, tak to bol nas zlatusik malicky.

anonym_509828
Dnes o 20:15

Tiež som druhé dieťa nemala plánované ale som zaň šťastná pretože keď ma objíme a usmeje sa na mňa to je to najviac čo môže byť.Mozno sa len bojíš ako to zvládneš s dvoma deťmi ale neboj sa ono to prejde.Lubim svoje obe deti rovnako