Neplánované tretie tehotenstvo
Ahojte , pise sa mi to velmi tazko . stojim pred najtazsim rozhodnutim v mojom zivote.. mam 2 deti - ochvilu 5 rocneho a 3 rocneho , obaja planovani, na prvy krat nam vsetko vyslo, vsetko bezproblemove aj porod aj obdobie po, chlapci su zlati sikovni a hlavne zdravi. My s manzelom sme spolu uz 11 rokov. pocas nasho vztahu sme si presli krizami ale teda hlavne po narodeni deti, kedze to nebolo lahke hlavne so staršim a ani pri druhom to nebol med lizat. Manzel patri medzi menej empatickych ludi, doma maju chladne vztahy, ale akceptujem chapem, snazime sa na tom pracovat, zlepsuje sa ale ten korienok je tam niekde v nom. Vzdy ked sme v narocnejsej situacii tak zacneme zlyhavat ako rodina. Ale teraz mame konecne dlhodobo dobre obdobie a prisla necakana situacia. Otehotnela som, Nevieme nechapeme ako sa to stalo, zrazu ma zacali boliet prsia a pozitivny test na supu. 11r fungujeme na prerusovanom sexe ale v com sa stala chyba tento mesiac nechapeme. Vzdy sme si robili srandu ze este tretie babatko mozno raz - mamzel tuzil po dcerke , no ja som to mala otvorene ale skor nie ako ano, kedze som mala vzdy sen mat dve deti, pohlavie u mna nehra rolu- mojich chlapcov by som nemenila, som stastna .. Zacala som pracovat , chlapci skolka , vsetko ide ako po masle . Kupili sme si investicny byt - neplanovane a teda toto by bola taka skuska. vsetky veci mame po detoch predane , splatka hypo je 1060 eur mesacne . z jednej vyplaty tahat aj byt aj domacnost - samozrejme splatka hypo sa ponizi, ked budeme ubytuvavat ale ake realne naklady na to budu este nevieme presne . Dalej , bojime sa aby bolo vsetko zdravotne ok, Hovorim si, mam 2 krasne zdrave deti, stoji mi to zato pokusat stastie? naozaj mala som tehotenstva a porody ako z ukazkovej knihy, ziadne komplikacie ani poporodne depresie ani poranenia nic kojila som oboch rok aj nieco, pre mna dokonale v mojej hlave a teraz som zacala stresovat co ak toto bude ine. Viem, ze tieto veci sa stavaju- zeny potratia, nemozu mat deti, alebo resne pred porodom babstko v brusku umrie a neviem ci dokazem zit s takym pocitom, ze by sa nam nieco take stalo ale taktiez si neviem predstavit zit s pocitom, ze by som dala prec nase babatko 😭 v utorok idem na ultrazvuk som v 5tt. brusko mi okamzite vykuklo, prsia naliate, citim sa tehotne , pekne tak ako pri chlapcoch no zaroven mam velky strach a respekt.. Pri pomysleni na UPT mam na chvilu pocit ulavy ale zaroven to co pride po nas nikto nepripravi, ako to zamava s nasim manzelstvom, a so mnou, ze som rozhodla alebo sme rozhodli o nasom nenarodenom babatku. Neviem ako sa s tym vysporiadan alebo mame zatat zuby a to tretie si nechat? museli my sme predat dom- stratim aj pracu lebo tu mam svoj salon , auto by sme museli kupit vacsie, celu vybavu .. kvoli bytu sme sa vycashovali a ostava nam iba 10k na ucte ( co si uvedomumem ze vela rodin nema ) ale obavam sa ze to nebude stacit, chcem detom naozaj zabezpecit dobru buducnost a chcem aby o nich bolo dobre postarane, manzel to tiez nema v praci ruzove- ma firmu v ktorej su problemy. Moja praca zavisi zas od mojej sikovnosti a pd klientiek ktore stratim a ked sa prestahujeme tak to bude tazsie … Pomoc od rodiny mame ale zas nechcem byt na niekom zavisla v tomto veku. Strasne sa bojim ako nas nase rozhodnutie ovplyvni. a preto sa nechcem pytat co je spravne, lebo spravne su asi obe moznosti, ale co by ste robili vy , aj ked sa to tazko hodnoti 😭😭😭 Neviem ako sa vyrovnam s UPT a neviem ako sa vyrovnam s tym , ze nas zivot sa zas vrati do babatkovskych cias a ovplyvni to cely chod nasej rodiny..
este dodam- v role mamky som sa nasla, su pre mna celym svetom, ale uz mi na materskej aj zacalo sibat a praca mi velmi pomohla.. pomohlo to aj nasmu vztahu , mam strach ako to bude teraz a ci to ustojime .. Viem a chapem, ze kolko ludi ma ake problemy a zdravotne vselijake existencne , ale pre nas je aj toto problem , v nasom svete a v sne na ktorom sme tak dlho pracovali aby sme boli tam kde sme teraz .. mam strach o seba aj o nas😭
ak sa rozhodujem racionalne- isla by som na potrat a ak emocionalne, babatko by som si nechala ..
Tisic vyhovoriek prečo nie...
Aj ja by som sa bála...že po UPT sa nám rodina rozpadne a ja skončím na psychiatrii,v lepsom pripade sa nedoplatím psychologa.
Co by som robila? Uskromnila sa a vychovala tretie dieťa rovnako ako prve dve.A k fungovaniu na prerusovanom styku sa ani nevyjadrujem,tých prerusovaných deti beha po svete nie málo...robte tak aj nadalej a budeš riesiť aj stvrté,piate...
ako sorry, ale aby si nedošla o investičný byt dať dieťa preč. Vy nie ste rodina, ktorá by musela kvôli existencii (naschvál nepíšem kvôli financiám) dať dieťa preč. Nechápem, fakt nechápem, že aj toto môžu byť dôvody na interrupciu
Nezodpovední ste obaja. Riešiš len materiálne veci. Ak ste nechceli ďalšie dieťa, mali ste sa chrániť
Ja by som na UPT nešla. Kúpila by som staršie auto, poschodové postele, uskromnili by sme sa.
Poraď sa s gynekológom o nejakej antikoncepcii aby si nezostala opäť tehotná
@marienka767
"Cele roky máme prerušovaný sex, nechápeme ako som mohla otehotnieť " - no comment
"chcem pre deti dobrú budúcnost" - ale teda len pre niektoré..
"Neviem ako zvladnem upt " - co ešte to dieťa ako ho zvládne...
To len par mojich obľúbených momentov. Vy sa nemáte zle, nemusíte ani pravdepodobne predať dom, len sa na cas uskromniť.
No
@anonym_be8926 No prerusovany sex mame asi taky ze dlhe obdobie pred pvulaciou ani po sex ani nemame .. a je teda prerusovany. svoje telo si poznam jak hodinky viem kedy mam ovulaciu. jedine ze by uslo niekolko dni pred a prezilo to taku dlhu dobu, bavime sa minimalne o tyzdni…
@marienka767 Nase nazory ti mozu byt ukradnute a pevne verim, ze aj budu. Je to vas zivot, vase rozhodnutia...akokolvek sa rozhodnete nasledky budete znasat vy. Radsej si sadni doma s manzelom a poriadne sa o tomto porozpravajte.
Ja ti velmi drzim palce, nech sa rozhodnete akokolvek! 🤞
No
@anonym_be8926 No prerusovany sex mame asi taky ze dlhe obdobie pred pvulaciou ani po sex ani nemame .. a je teda prerusovany. svoje telo si poznam jak hodinky viem kedy mam ovulaciu. jedine ze by uslo niekolko dni pred a prezilo to taku dlhu dobu, bavime sa minimalne o tyzdni…
@marienka767 no... očividne nepoznáš svoje telo tak dobre ako si si myslela. Naozaj necítim sympatiu. Dať vlastny komfort na prvé miesto pred dietatom...
ufff taka zmes nezodpovednosti, alibizmu a vyhovoriek
chce se mi blejt velebnosti
@marienka767 Nase nazory ti mozu byt ukradnute a pevne verim, ze aj budu. Je to vas zivot, vase rozhodnutia...akokolvek sa rozhodnete nasledky budete znasat vy. Radsej si sadni doma s manzelom a poriadne sa o tomto porozpravajte.
Ja ti velmi drzim palce, nech sa rozhodnete akokolvek! 🤞
@oceanahory Ďakujem velmi pekne🤍 mne nie su ukradnute, ja si uvedomujem vsetko toto co pisu, ano prerusovany sex neznamena ochrana , toto nam naozaj zlyhalo, a ano zijeme nejak a znamena to pre nas vela obmedzeni ale zsroven si uvedomujeme to stastie ake sme mali s detmi ale to stastie do tretice prist nemusi a toho sa bojime aj toho co by to tretie dietatko prinieslo , lebo je to na cely zivot samozrejme a chceme sa o nich riadne postarat…
@marienka767 ženská jedna poblaznena že tak škaredo napíšem. Je vo vás nový život nemáte ani zďaleka zle zázemie ani situáciu milión žien by bez mihnutia oka bábätko chceli a nemôžu a vy uvažujete o upt? Ste ochoreli v hlave alebo čo vám je ???????????????????
@marienka767 prijmi svoje tretie dieťa s rovnakou láskou ako si prijala tie pred ním. Ono nemôže za to že ty to tak momentálne necítis aby si ho prijala. Je to tvoje dieťa. Tvoje. Mám kolegyňu ktorá doteraz 13. marca každý rok plače zrútena v kancli. To je deň kedy bola na potrate lebo muž ju donútil a my každý rok počúvame koľko rokov by jej dieťa malo. Na budúci rok to bude 15 rokov.... Nerob to. Prosim ťa.
@marienka767 ženská jedna poblaznena že tak škaredo napíšem. Je vo vás nový život nemáte ani zďaleka zle zázemie ani situáciu milión žien by bez mihnutia oka bábätko chceli a nemôžu a vy uvažujete o upt? Ste ochoreli v hlave alebo čo vám je ???????????????????
@anonym_e95d97 Ano ja si to uvedomujem, ze zivot je dar , niekto nedokaze roky mat babatko ale verte ze aj toto je šok, ked na to clovek nie je pripraveny, nehovorim o tych vsetkych rizikach ktore mozu nastat a su na cely zivot potom..
Keď nezvládneš tretie dieťa tak ho daj na adopciu. Niekto nemôže mať deti tak sa poteší aj tomuto neplánovanému.
@anonym_e95d97 Ano ja si to uvedomujem, ze zivot je dar , niekto nedokaze roky mat babatko ale verte ze aj toto je šok, ked na to clovek nie je pripraveny, nehovorim o tych vsetkych rizikach ktore mozu nastat a su na cely zivot potom..
@marienka767 kedze nepouzivate inu formu antikoncepcie, predpokladam, ze ste veriaci. Takze si to ber z tejto stranky.
@marienka767 prijmi svoje tretie dieťa s rovnakou láskou ako si prijala tie pred ním. Ono nemôže za to že ty to tak momentálne necítis aby si ho prijala. Je to tvoje dieťa. Tvoje. Mám kolegyňu ktorá doteraz 13. marca každý rok plače zrútena v kancli. To je deň kedy bola na potrate lebo muž ju donútil a my každý rok počúvame koľko rokov by jej dieťa malo. Na budúci rok to bude 15 rokov.... Nerob to. Prosim ťa.
@hopsas Ďakujem 🤍😭 myslim si, ze toto by bol aj moj priprad, ja som naoko vyrovnana ale vo vnutri krehka a neviem ako by som sa s tym vysporiadala … a nie adopcia nepripada do uvahy , predsa si s tym dietatkom clovek vytvori puto. Ja v den ako som si urobila test bola na 99,9% ista, ze pojdem na UPT , 3 dni presli a moje percentna rapidne klesli… brusko rastie, citim to a je to pre mna velmi tazke
@marienka767 pozrite ja som nešla ani ku Grochalovi ani na žiadne špeciálne vyšetrenia. Nech by to dieťa bolo akékoľvek tak bude moje a zabíjať ho nebudem. Proste musíte to v sebe prijať. Matky sú zrutene keď im zomrie dieťa , verím že keby sa nedajbože len hypoteticky stalo niečo vašim synom asi by ste zomreli v duchu minimálne tiež. Tak prečo vašim rozhodnutim chcete zabiť vedome vaše ďalšie dieťa? A reči typu to ešte neni dieťa sú aliby. Áno. Nevyzerá ako človek ale je to život. Vaše dieťa.
@oceanahory Ďakujem velmi pekne🤍 mne nie su ukradnute, ja si uvedomujem vsetko toto co pisu, ano prerusovany sex neznamena ochrana , toto nam naozaj zlyhalo, a ano zijeme nejak a znamena to pre nas vela obmedzeni ale zsroven si uvedomujeme to stastie ake sme mali s detmi ale to stastie do tretice prist nemusi a toho sa bojime aj toho co by to tretie dietatko prinieslo , lebo je to na cely zivot samozrejme a chceme sa o nich riadne postarat…
@marienka767 Len teda ako aj vyssie mozes vidiet z komentarov, tu ta skor odsudia a snaha o stipku pochopenia nulova...zial nikto nie je dokonaly, ano nebolo najmudrejsie spoliehat sa na prerusovany sex, ale stalo sa, uz to nezmenite. Teraz sa musite rozhodnut tak, aby ste to hlavne ustali. Nebude to jednoduche akokolvek sa rozhodnete, ale nazory resp. tu skor odsudzovanie inych ti naozaj nepomozu, podla mna to iba skor zhorsi tvoje psychicke rozpolozenie.
@marienka767 dieta si nechaj a mozno to bude aj dievcatko.
@marienka767 pozrite ja som nešla ani ku Grochalovi ani na žiadne špeciálne vyšetrenia. Nech by to dieťa bolo akékoľvek tak bude moje a zabíjať ho nebudem. Proste musíte to v sebe prijať. Matky sú zrutene keď im zomrie dieťa , verím že keby sa nedajbože len hypoteticky stalo niečo vašim synom asi by ste zomreli v duchu minimálne tiež. Tak prečo vašim rozhodnutim chcete zabiť vedome vaše ďalšie dieťa? A reči typu to ešte neni dieťa sú aliby. Áno. Nevyzerá ako človek ale je to život. Vaše dieťa.
@anonym_e95d97 Ja ani nehovorim, ze to nie je este dieta. tym ze mam doma dve si plne uvedomujem, ze takymto rozhodnutim tu nemuseli byt a to ma v mojej predstave bolí a hned plačem…
Akoze neviete jak sa to stalo. No normalne,nijak ste sa nechranili. Ja som tiez roky fungovala tak ale vzdy som vedela ze raz sa stat moze. Teraz ked viem aj uz mozem, mam uz roky tabletky nech som ozaj chranena. Ale k veci, ak ste mali otvorenu moznost co sa 3tieho dietata tyka, tak si ho uz nechajte nie ? A co ked by si mala salon inde ? Ja a miliony zien sme sa stahovali aj do inych miest, tiez som salon otvarala kde som nikoho nepoznala a tu som. Caka Vas nova etapa . Uz zbytocne places, fakt. Ak maju byt toto dovody na potrat tak nic moc. Naozaj nepoviem keby si mala zdravotne problemy alebo nieco vazne
@anonym_e95d97 Ja ani nehovorim, ze to nie je este dieta. tym ze mam doma dve si plne uvedomujem, ze takymto rozhodnutim tu nemuseli byt a to ma v mojej predstave bolí a hned plačem…
@marienka767 bola som tvrdá prepáčte. Ale neviem ako inak vyjadriť takto cez slová to nad čím rozmýšľate ...
@marienka767 Len teda ako aj vyssie mozes vidiet z komentarov, tu ta skor odsudia a snaha o stipku pochopenia nulova...zial nikto nie je dokonaly, ano nebolo najmudrejsie spoliehat sa na prerusovany sex, ale stalo sa, uz to nezmenite. Teraz sa musite rozhodnut tak, aby ste to hlavne ustali. Nebude to jednoduche akokolvek sa rozhodnete, ale nazory resp. tu skor odsudzovanie inych ti naozaj nepomozu, podla mna to iba skor zhorsi tvoje psychicke rozpolozenie.
@oceanahory ano ja viem, myslela som , ze sa skor ozvu zeny v podobnej situacii alebo poznaju jiekoho kto si tym presiel a aky to mal dopad ale cakala som to, ja sa na to viem racionalne pozriet a manzelovi tiez vycitam tento nas alibizmus a to ako sa pozerame na nas nejaky ,, komfort ´´ zaroven si uvedomujeme ten maly zivot , ktory mame uz 2x doma a robi nam radost kazdy den , ale rozhodnut sa medzi tym a tym je strasne a matuce
Dobry vecer. Prisla som o babatko v 13.tyzdni, dostala som tabletky na "vypudenie plodu" (citujem lekarov) - fyzicky to bolo velmi tazke, velmi, no cely cas mi pri tom trapeni na zachode sla hlavou myslienka, ze ako by som tu bolest prezila, keby som vedela, ze som sa takto rozhodla sama. Je to samozrejme vase rozhodnutie, ale... ono sa ti to podla mna bude vracat a uz sa to neda vziat spat😭
@marienka767 to zvladnete, trocha sa uskromnite a nemusite ani dom predavat. O rok sa budes chytat za hlavu, co ti to behalo po rozume
@marienka767 dieta si nechaj a mozno to bude aj dievcatko.
@domkakvet o pohlavie mi naozaj nejde, len nech je zdrave… to boli skor take srandy zo srandy kamaratov a rodiny ze este tretie dievcatko a manzel teda vzdy chcel mat dceru ale zrazu ked to dieta realne prislo do zivota tak uu je to problem.. ale
mamzel sa pozera realisticky na veci ako su , je to chlap, nie je taky emocny ako my zeny . Vsetko co urobil v zivote sa mu podarilo a vzdy mal dobre myslenie no casto velmi urychlene a co najviac aby to bolo jednoduche prenho aj pre nas a mam pocit ze toto tu by to bohuzial splnilo. tym ale nechcem pvoedat ze som dotlacena , to nie, manzel povedal, ze ma podporuje v obidvoch rozhodnutiach…
v prvom rade napisem, ze som pro-choice, aby bolo jasne, z akej pozicie pisem. ale ty si nedala ziadny relevantny dovod, preco ist na upt, okrem tych financnych. ano, pises, ze mas obavy, ale to je pri kazdom dietati tak, aj pri tych existujucich, tiez sa im moze nieco (nebodaj) stat a uz nebudu zdrave. u vas je to o tom, ze prinajhorsom predate ten investicny byt. podla mna to nie je ziadna katastrofa. a do buducnosti sa chrante, aby ste nemali aj stvrte.
Dobry vecer. Prisla som o babatko v 13.tyzdni, dostala som tabletky na "vypudenie plodu" (citujem lekarov) - fyzicky to bolo velmi tazke, velmi, no cely cas mi pri tom trapeni na zachode sla hlavou myslienka, ze ako by som tu bolest prezila, keby som vedela, ze som sa takto rozhodla sama. Je to samozrejme vase rozhodnutie, ale... ono sa ti to podla mna bude vracat a uz sa to neda vziat spat😭
@anonym_077e11 to mi je velmi luto :( neviem si predstavit aku musite teraz zazivat bolest a stratu❤️ deje sa to ale bohuzial velmi casto a ja som dnes mysldla na tuto situaciu tiez. ci by to bolo pre mna psychicky lahsie ak sa to stane same ako ked o tom rozhodnem ja.. Neviem sa sice vcitit do vasej koze ale mozno v takej situacii by som si to vedela racionalnejsie v hlave utriedit - ze babatko ktore odislo odomna same , malo na to asi dovod- mozno zdravotny neviem nieco by mebolo v poriadku, a neviem si predstavit onho prist v neskorsom stadiu nebodaj pred porodom😭😭urcite sa to neda porovnavat ale je to strasne tazke povedat si co je ‘ lepsie ‘ v takej to situacii.. drzim palce a verim, ze si k vam dusicka coskoro najde cestu aby sa zahojilo vase ❤️😭
@marienka767 no nechcem ťa strašiť, ale v 5tt, keď ti brucho rastie. Aby to neboli dvojičky.
@marienka767 no nechcem ťa strašiť, ale v 5tt, keď ti brucho rastie. Aby to neboli dvojičky.
@sasa1310 dozviem sa az v utorok.. mne ale velmi skoro rastlo brusko pri oboch aj pri prvom synovi, to bol prvy znak pri ktorom som spozornela ci nie som tehotna.. Som stihlej postavy a brusko rastie hned dole takze vidno ten kopcek . ale teraz vyzeram uz ako v 4-5 mesiaci..
@marienka767 to zvladnete, trocha sa uskromnite a nemusite ani dom predavat. O rok sa budes chytat za hlavu, co ti to behalo po rozume
@anonym_c7ec83 bodaj by to bolo tak, ja by som si to velmi priala . ked by som mohla babatko drzat v naruci a len sa buchat po cele ake myslienky sme mali.. ale to sa nemusi stat

@marienka767
"Cele roky máme prerušovaný sex, nechápeme ako som mohla otehotnieť " - no comment
"chcem pre deti dobrú budúcnost" - ale teda len pre niektoré..
"Neviem ako zvladnem upt " - co ešte to dieťa ako ho zvládne...
To len par mojich obľúbených momentov. Vy sa nemáte zle, nemusíte ani pravdepodobne predať dom, len sa na cas uskromniť.