icon

Ostala som tehotná. Čo teraz?

snazilka2021
24. júl 2022

Ahojte,
Potrebujem sa niekomu vyžalovať…
Zistila som že som tehotná. Áno,plánovali sme ale nečakala som,že to takto rýchlo sa stane.
Staviame so snúbencom dom a budúci rok sme si povedali že sa vezmeme. Dali sme zálohy kde bolo potrebné. Lenže som tehotná a v máji bude mať bábo možno mesiac max mesiac a pol. Nechcem také malé bábätko vystaviť 60x ľudom na svadbe. Ledva spoločne budeme fungovať…režim a dokiaľ sa na seba zvykneme a nie ešte do toho svadba.
Informovala som sa v sále a ostatných veciach kde sme dali zálohy majú voľný termín na september 2022. Lenže partner nechce zrazu…Vraj peniaze ale viem ako to celé je (že nie sú v tom úplne len peniaze)vždy som si želala najprv mať svadbu a tak bábo. Ale keďže mám zdravotné problémy tak sme sa pokúšali skôr… lenže nemyslela som si,že sa to tak “rýchlo” podarí.
Proste mám z toho nervy,som z toho celého smutná… A popravde neviem čo teraz…

vilma7
24. júl 2022

A nemôžete sa teda vziať už tento rok?

sense
24. júl 2022

A v čom sa líši svadba v máji od svadby v septembri...? Podľa mňa si ta vziať nechce. Keby chcel tak by súhlasil ci už so zmenou termínu alebo rýchlym aktom na úrade.
A hlavnenedavaj dieťaťu meno po priateľovi, potom už nebude mať absolútne žiaden dôvod na sobáš.
A dúfam ze mate budúci dom právne ošetrený ze aj ty budeš len spolumajitelom

tenerifka
24. júl 2022

ja to vidim proste tak, ze mal naplanovane najprv dostavat dom, dat vsetko na jeho meno, a az potom sa zobrat....mozno mu to mamicka poradila

kitycat
24. júl 2022

@snazilka2021 a co mala svadba na urade s rodicmi a svedkami a party ked budete moct? A zalohy posuniete na dobu neurcotu, je to ale risk

tenerifka
24. júl 2022

@kitycat no on nechce....

snazilka2021
autor
24. júl 2022

@viky173 ja som mu povedala že môžeme sa zobrať a nemusíme nič iné riešiť. Tu nejde o obrúčky,my máme dojednanú sálu,kameramana,fotografa a už aj obrúčky kúpené čo neboli lacné. Proste mne je to úplne jedno či len sa vziať a byt zobratý alebo svadba normálna. Lenže on vymýšľa on nechce ani tak ani tak…

snazilka2021
autor
24. júl 2022

@vilma7 chcela som ale on poukázal na to že nie sú vraj na to peniaze a keď som povedala že keď tak sa len vezmeme a on že on chce normálnu svadbu. No ja sa vydávať s malým dieťaťom a po pôrode nechcem. Jednak bude to naše prvé bábätko a sama som si chcela užiť ten deň a nie lietať hore dole a ešte sa starať o úplne maličké bábätko…
Teším sa že budeme mať bábätko ale mrzí ma to že on iné veci nepozerá čo sa skrýva ďalej za tým…

snazilka2021
autor
24. júl 2022

@sense ja nedám priezvisko po ňom bábätku dokiaľ nebudeme svoji. Ja nebudem mať iné priezvisko ako moje vlastné dieťa,je to na hlavu,podľa mňa. Právne ošetrený zatiaľ nie je… keďže až v septembri budem brať úver na seba

mamula20
Odpoveď bola odstránená
snazilka2021
autor
24. júl 2022

@mamula20 ja som tiež chcela aby bábätko sa narodilo tak ako má. Tak ako som bola celý svoj život vychovávaná.. aby prišlo do úplnej rodiny so všetkým.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
jazula
24. júl 2022

V prvom rade by som si nechala posielať výplatu na svoj vlastný účet a čo najviac by som si z nej ušetrila, nech na ňom nie si totálne závislá počas materskej/RD. My teda zobratí nie sme, ale sme s tým obaja ok. Ak to jeden cíti výrazne inak, nebude to vnášať pohodu do vzťahu. Spýtala by som sa ho, či je problém svadba alebo manželstvo samotné. Lebo svadba vie byť aj veľmi nízkonákladová záležitosť o 4 ľuďoch a potom si môžte urobiť väčšiu rodinnú oslavu napríklad pri príležitosti prvých narodenín dieťatka (my sme tak urobili, keďže svadba nebola).

snazilka2021
autor
24. júl 2022

@mamula20 tak my sme to pred dovolenkou riešili. Prišli sme po dovolenke a našla som si test pozitívny a aj lekár mi to potvrdil. Ja som myslela tiež že tento rok i keď iba najbližší ale on takto to vôbec nechce…
Proste ma veľmi mrzí že sa k tomu tak postavil ako sa postavil…ja sa snažím aby všetko mal tak ako si to praje,jeho sny…podporujem ho ale toto bol môj sen svadba pred bábätkom…

mamula20
Odpoveď bola odstránená
laila22
24. júl 2022

@tenerifka presne to isté napadlo aj mňa, keď ženích nechce ani z voza, ani na voz.. jej výplata chodí na jeho účet, všetko sa financuje z jeho účtu, všetko písané na neho. Ten kto je majiteľom pozemku, je aj majiteľom nehnuteľnosti. Dokončí dom, nadobudnutý pred manželstvom a potom si ju možno zoberie. Pekne vypočítavavý chlapec.

ckocka
24. júl 2022

Svadba je sklamanie, hypotéka môže byť zásadný problém.

zmrzlinka2021
24. júl 2022

@snazilka2021
A ake riesenie navrhuje tvoj priatel?

tomas115
24. júl 2022

Pozemok je jeho to neries (to by som ani ja na teba nenapisal ak by bol moj a vyplateny) ale dom aj ak nechce svadbu tak nech ide na 1/2. Ak sa rozidete bude ta vyplacat aspon z 1/2 oceneneho domu. Ked bude mat vsetko na seba nemusi ta vyplacat z nicoho pripadne max z 1/2 splatok hypoteky a tym padom sa z teba realne stane bezdomovec o 10 rokov pretoze za tie sumy co bude 1/2 splatky hypoteky si v buducnosti nekupis nic. Neviem aky mate vztah ak nechce svadbu ani o 2 svedkoch nech sa paci, ale ak nechce s tebou ani dom financovat na 1/2 tak ho rovno kopni kade lahsie. Ale tieto veci trebalo riesit pred dietatom , teraz uz je to velmi zla situacia.

viky173
24. júl 2022

@panelacikova vazne? to som ani nevedela, ze nemusia byt, takze potom zrejme bude pravda naozaj tam, ako vravis a plus aj ostatne baby, ze si ju vziat jednoducho nechce a je to prespekulovany chrapun 😠 asi nechce aby bol dom sucast BSM a preto to len natahuje
mila @autorka toto ber ako varovny signal a trvaj na tom, aby ste boli podielovymi (ak teda nebude v blizkej dobe svadba) vlastnikmi domu, lebo inak skoncis bez penazi... tiez som sa pozastavila nad tym, ze Tvoja vyplata chodi na jeho ucet. preco nemas vlastny? aby si si daco aj odkladala pomimo. my mame kazdy vlastny ucet, ale vacsinu veci do domacnosti hradi muz, vzdy ked chcem ist platit mi povie, nechaj ja zaplatim, odloz si (ja zarabam niekolkonasobne menej ako on) inak dom, co sme kupovali pred svadbou mame pol na pol aj na liste vlastnictva

vler
24. júl 2022

@snazilka2021 je na povazenie, hlboke zamyslenie, ze v takomto dolezitom momente sa na neho neda spolahnut, nie je oporou.

panelacikova
24. júl 2022

@viky173 presne tak... a byť v koži autorky, tak volím mnou navrhovaný bod číslo 2. hoci ma tu teraz 80% koníka ukrižuje, ja, čo mám možno už aj 2/3 možno viac života za sebou než pred sebou, kopu skúseností a sklamaní a kadečoho, by som od neho v tento moment odišla (ak si ma fakt nechce vziať na tom úrade o 2 svedkoch, veď roztočiť to môžu budúce leto, ak sa milujú, tak aj o rok budú ako mladomanželia). šla by som na zákrok a za pomoci skúseného psychológa by som sa pozbierala a do budúcna si odniesla "parádnu" skúsenosť: "neposielam výplatu na jeho účet, neberiem hypo na JEHO dom - bohvie, ako to tam majú prešpekulované syn s materou a autorku opijú rožkom, budem sa chrániť pred počatím, pokiaľ nebudem v manželstve alebo inak právne "ošetrená", že v prípade rozchodu neostanem na ulici"

a poďte do mňa 🙂

heleninamama
24. júl 2022

@panelacikova Za takéto myšlienky ťa tu zožerú. Nevieš, že dieťatko je vždy dar. 😂 To, od akého je otca a aký život bude mať aj s matkou po pôrode, je úplne nepodstatné... To sa rieši až v okamihu, keď skončia v azylovom dome. 😂 Nemám rada ultimáta, ale toto je pre ženu zúfalá situácia, ktorá vyžaduje zúfalé kroky.
Ja by som na jej mieste celej chlapovej rodine povedala, že bez sľubovanej svadby nebude ani dieťa. A videla by presne, ako mu záleží na nej aj na decku a či je svokra taká veriaca a on taký zodpovedný a naozaj plánoval spoločnú budúcnosť v spoločnom dome. Ak by naďalej tvrdil, že svadba teraz nebude, nebolo by ani dieťa.
Ale obávam sa že autorka si dieťa nechá, bude sa prispôsobovať a skončí sko správna puťka domáca.

vler
24. júl 2022

@panelacikova uplne s Tebou suhlasim a myslim ze vacsina z nas tu vidi ze toto nie je dobre. Zacat si posielat vyplatu na vlastny ucet je minimum co by autorka mala hned urobit

panelacikova
24. júl 2022

@heleninamama ešte jednu poznámku si k tomu zabudla, ako budú v budúcnosti niektoré reagovať: ty si si ho vybrala za otca svojho dieťaťa.... no koniec.
a tiež som názoru, že to skončí presne tak, ako píšeš. ostane slobodnou matkou (alebo si ju vezme po vybudovaní domu), bude mať 1 možno viac detí a bude poslušne šuchať nohami, lebo nebude mať kde hlavu skloniť.
@vler presne tak. teraz bude mať ešte pár výplat (ak sa rozhodne napriek všetkému dieťa nechať), potom nejakú MD pol roka, potom RD. ja by som tie účty oddelila okamžite na jej mieste. nebude svadba? budú problémy? zdvihnem sa aj s deckom a pôjdem k rodičom, ak sa bude dať. ale odísť a potom riešiť peniaze? to už bude prineskoro.
a ešte jednu vec by som nerobila. zo svojich výplat by som už ani cent nedala na ten dom, pokiaľ by ma oficiálne neustanovil cez kataster ako majiteľku 1/2

tomas115
24. júl 2022

Teda samozrejme este je tu moznost ze tvoj partner zaraba 5000+ v cistom mesacne a ty zarabas 500. No v tom pripade trochu chapem, ze je mu proti srsti napisat na teba polku domu ked to aj tak bude cele financovat sam. Ale to je jeho problem ak s tebou chce dieta a spolocnu buducnost mali by ste mat VASE spolocne byvanie kde budes vlastnickou 1/2 a on ak ma vela penazi nech si riesi este inu investiciu. To len tak premyslam, lebo nepomer platov byva tiez velky problem vo vztahu a treba ho riesit dopredu. Na nejake kecy o laske a vsetkom spolocnom sa netreba spoliehat, zivot mame kazdy len jeden a venovat energiu, peniaze a cas nespravnemu cloveku si nikto z nas nemoze dovolit. A ak s nim nie je rozumna dohoda tak asi by som tehotenstvo a aj vztah prerusil a siel svoje stastie hladat inde.

martinkatinka
24. júl 2022

Tak my sme sa tiez snažili, dlho neslo, naplanovali svadbu a bum. Rizikove tehotenstvo, presunuli sme datum a vzali sme sa, ked mal maly 3,5 mesiaca. Vsetci sme stastni 😁 ( az na moju sestru, lebo bolo dieta skor ako svadba 😆)

sasa1310
24. júl 2022

@snazilka2021 asi chce mať dom len na seba, preto tá svadba neskôr.

elizabet173
24. júl 2022

@panelacikova ja s tebou absolutne suhlasim tiez. Toto nezavana ani uctou a uz vobec nie laskou

sasa1310
24. júl 2022

@snazilka2021 ty si dobre hlúpa a zaslepená. Vy nemáte ešte nič spoločné a výplatu posielaš na jeho účet? Si robíš srandu? Takže to je jasnejšie ako to môže byť. A vidím, že to tu nevidím takto sama, ale na to došli aj baby predo mnou.
Chlapec chce vlastniť dom len on. Ak by ste sa zobrali skôr, už by ste boli automaticky obaja vlastníci. Preto ide o peniaze. To je celé. Chce ťa odrbkať, všetko platí zo svojho účtu, aby ti nemusel nič dávať.
A dievča zlaté, vy nemáte nič spoločné ani účet ani nákupy. Ty nemáš nič a on má všetko.
Ja viem, že to bude ťažké rozhodnutie, ale ja na tvojom mieste v prvom rade zajtra idem na mzdové s novým č. účtu a posielaj si peniaze na svoj účet, lebo dopadneš veľmi zle.
Rozišla by som sa a stopla celú hypotéku a dom. A potom len uvidíš, či ťa vôbec má rád a ako sa zachová.

jazula
24. júl 2022

@snazilka2021 Už máte nejaké vzťahové problémy za sebou, keď píšeš, že: “ Nechcela som takto že proste ešte nebudeme svoji aj práve preto čím všetkým sme si už raz prešli.”?