Oznámenie tehotenstva starým rodičom
Ahojte🙂 práve som sa dozvedela u gynekológa, že som tehotna. Bola som dnes na preventívnu a vraví, že vidím plod a gratulujem. Ostala som v šoku. Samozrejme, obrovské šťastie, pretože mám veľa zdravotných problémov. Nečakali sme to, manžel od šťastia plače, zobral v práci dovolenku. Chcela by som sa opýtať na vás názor, nakoľko je tu veľa priamych žien, maminiek🙂 tak mi napadlo, že rada by som to oznámila mojim rodičom štýlom, že im ukážeme fotku maličkého babatka a + by som chcela kúpiť nejakú knihu pre starých rodičov. Čo si o tom myslite? Nie je to somarina? Ak náhodou nie, tak máte skúsenosti s nejakou naozaj dobrou knihou? Diky 😍 prajem vám krasny deň ☀️
My sme pri oboch tehotenstvách nič netajili. Povedali sme hneď ako vyšli pozitívne tehotenské testy.
Potom som to rozoberala s mojou maminou, že či sme nemali počkať a povedala mi jednu múdru vetu, či moja bolesť bude menšia zo straty dieťaťa ak náhodou potratím, keď to okolie nebude vedieť. Takto sme si užili radosť so všetkými, a aj žiaľ by sme prežívali so všetkými.
Čo sa týka daru pre starých rodičov "čakateľov" tie knihy sú fajn nápad, možno by som kúpila aj kroniku rodiny a tam dala tú fotku s prosbou, aby vnúčatku zdokumentovali rodinné väzby a pokračovalo by to až do jeho dospelosti.
Osobne si myslím, že hocijaký spôsob ak zvolíte čo sa oznámenia tehotenstva týka, budú nadšení 🙂
Oznamuj po 12tt všetkým a stieračov žreb existuje na bábo pre starých rodičov 😅😅😅
inak autorka ono to naozaj veľmi závisí od toho, akých máš rodičov a aké máte vzťahy.. ja keby som to povedala svokre s tým, že nech to nikomu nehovorí, tak viem, že o týždeň by to vedela celá dedina.. na ňu sa v tomto smere nemôžem spoľahnúť a určite by mi bolo veľmi nepríjemné, ak by celá ich dedina o tom hovorila
to su velmi pekne knizky 🙂 mne sa to paci a teda stat sa moze cokolvek, takze ja by som sa pokojne pochvalila a uzila si radost s nimi ❤️ velmi gratulujem!
my sme na Vianoce svokrovcom dali stieraci zreb, ze vidime sa v juli babka a dedko a uzasne to bolo
Dakujem vám dievcata ❤️ To je super ako sa zapajate. Ja mám najlepsi vzťah na svete s mojimi rodičmi a aj môj muž ma s nimi naozaj skvele vzťahy. Preto som sa opýtala len o rodičov. Čo sa týka svokrovcov tak tým to nepoviem do 5ho mesiaca, svokra ešte v ten deň keby sa to dozvedela tak obvola celu rodinu, kamarátov a susedky 🤦♀️
Neoznamovala by som skor nez po skonceni prveho trimestra. My sme pri prvom babu oznamili koncom tretieho mesiaca, pri druhom babu koncom stvrteho mesiaca (ked sme uz vedeli aj pohlavie).
No ja by som ešte počkala, aspoň do toho 12-13tt. Ale je to na tebe samozrejme. Moja známa každému rozprávala hneď na začiatku, že je tehu a o pár týždňov potratila. Potom som bola svedkom ako sa jej všetci vypytovali, čo bábätko a ona úplne hotová každému vysvetľovala, čo sa stalo a bolo to fakt hrozné.
V prvom rade ti srdečne blahoželám a prajem krásnu prechádzku tehotenstvom. 😇 mojím rodičom som prvé aj druhé tehu oznámila, len tak, medzi rečou 😁 u svokrovcov, no tam to trvalo, keďže svokra veľmi neschvalovala náš vzťah. Tam sa prvé tehu dozvedela náhodou, po pár mesiacoch 😄 a druhé tehu už sme mali na oko lepšie vzťahy, tak sme sa ich spýtali, keď som bola v 4tom či 5tom mesiaci, či chcú byť starými rodičmi 😃😃 chvíľu im trvalo kým im trklo 😃😃
Dakujem ❤️ Večer sme sa s manželom rozprávali a je to silnejšie. Cez víkend sa chystáme to povedať ale budú to vedieť len moji rodičia. 🙂
Ja som na foto z ultrazvuku napisala "vidime sa v oktobri". Najprv nechapali co to je.
Povedali sme im asi v 10 TT s tym, ze je to strasne skoro, tak nech nikomu nehovoria - pre istotu. Potom sme zavolali svokrovcom, im sme povedali, ze na svokrovu 60tku, ktoru bude mat v oktobri, prideme gratulovat traja... (Svokrovci su od nas daleko preto telefonat)
Preboha kľudne im to povedz aj hneď, tuto niektoré ženy by čakali aj do 9 mesiaca 🙈 Ja som mame vopchala do ksichtu čerstvo ocikany test a to som mala este týždeň do MS, veď keby sa niečo stane, keby nedajbože potratim, tak prva osoba (po partnerovi) za ktorou by som letela by bola moja mama. Či nemala som nič povedať a keby som trebárs v 12tt potratila tak sa ani nepriznať a tváriť sa že nič? Blbosť. Kľudne povedz aj hneď keď to tak cítiš, čo sa má stať sa stane, nijako to neovplyvníš a ja osobne by som chcela aby so mnou zdieľali aj dobre aj zle... A pfuj pfuj držím palčeky a samozrejme gratulujem 🤞❤️🥰 ja mam už o 2 týždne termín 🤭😁💙