Partner chce, aby som si dala dieťa vziať
Pekný deň.
Potrebujem vašu radu.
Ostala som tehotná. Vždy sme sa s partnerom chránili prezervatívom, no jeden jediný styk sme pri sebe nemali a i keď "vytiahol v čas", stalo sa.
Viem, že je to naša chyba. Je neskoro plakať nad rozliatym mliekom.
Teraz keď som zistila, že som tehotná, partner chce aby sme si dali dieťa vziať.
Nie, nie je to ideálna situácia. Ja síce už zarábam ale bývam s rodičmi. Partner študuje ale býva "zvlášť" (dom na spoločnej záhrade). Ale to je aj tak nepodstatné, keďže nás opustí.
Neviem, čo mám robiť.
Rozprávala som sa o tom s mamou, povedala, že to zvládneme.
Ak si dieťa nechám, bude to ťažké, veľmi ťažké. Stratím partnera a v mladom veku (21) budem na dieťa sama (s rodinou).
No dať si zobrať dieťa? To dieťa sme spravili my, je to naša zodpovednosť. Zároveň aj kebyže si dieťa dám zobrať a ostaneme spolu, neviem či by som s nim vedela ďalej fungovať.
O roky neskôr plánovať dieťa s človekom, kvôli ktorému som o jedno dieťa už prišla?
Naozaj neviem čo mám robiť.
Ja nechápem, prečo niekto kto je pripravený na dieťa, roky si “nedáva pozor”, necháva to na náhodu dieťa nemá a niekto raz praktizuje prerušovanu suloz a hneď to tam je 🙈
Dieťa si nechaj, máš podporu od rodiny, keby s partnerom zostanete, budeš mu to vyčítať a sprotivi sa ti. Ani nevieš aké obrovské šťastie máš ❤️ držím palce a gratulujem
Myslím ze už sama vieš aký je on charakter. Bola hy chyba kvoli nemu ist na potrat. Láska dieťaťa ti všetko vynahradí
Uz len pri vete.... co povedala tvoja, že to zvládnete máš oporu 💪 a ver, že to zvládneš/zvládnete. Nebudeš ani prvá ani posledná čo bude mať dieťa. Co ak toto dáš preč a potom sa nebude dariť mat potomka?? Budeš si to vyčítať!
Premysli si to hlavne ty, pretoze dietabude tvoj celozivotny zavazok. Ja na tvojom mieste by som si dietatko nenechala vziat, ale to som ja. Pracu mas, podporu rodicov mas tiez. O priatela sa bat nemusis, aj ked tu zznelo, ze je mozno len v soku, u mna by si uz nepichol
podľa príspevku si rozumne uvažujúca mladá žena❤
a podľa mňa si dieťa necháš, možno ho vychováš sama za pomoci rodiny a vermi budeš na seba hrdá a možno chalanisko sa preberie z prvotného šoku a vychováte ho spolu....
neboj sa zvládneš to ❤
Budeš vedieť žiť s vedomím, že kvôli egoistickému pakovi si išla na potrat? To je asi otázka, ktorú by som si ja na tvojom mieste zodpovedala. A keď máš podporu rodiny, tak máš istotu, že to zvládneš. Máš zázemie, takže ja osobne by som si bábo nechala ☺️
Asi spolu nie ste dlho?
No nemal ti ho tam strkat, snad na vyzivne bude mat ked byva u rodocov v zahrade
Dieta by som si nechala aj tak, bude to zo zaciatku tazke, ale potom sa ti to vrati a potrat prinasa so sebou mnohe rizika.
Ja poznam babu, ale podstatne starsiu, ina zivotna situacia proste. Dieta si nechali, obaja spolocne, ked uz sa im podarilo. Tiez takato blba nahoda...
A ked malo dieta rok aj nieco, zistili jej rakovinu prsnika. Nastastie v skorom stadiu, vlastne na tu "rakovinu prislo dieta" s tym, ze sa nechcelo dojcit z 1 prsnika, ze je "tvrdy", takze dieta jej vlastne zachranilo zivot. A je to ich jedine dieta, uz ma ona dost po 40-ke.
DIEVČATÁ! Situácia sa už stala a vinný sú obaja ROVNAKO. Teraz ide o to,že pravo na to rozhodnút,či sa dieťa narodí má iba matka? Otec môže iba platit bez ohľadu na to,čo chce on? Keď sa žena rozhodne nechať si dieťa napriek tomu,že on nechce,tak by mala byť prichystaná starať sa oň bez jeho pomoci(aj finančnej). A nie,že nech platí, lebo sexoval. To predsa aj ona.
@dusankomoj chlapec, ešte šťastie že tvoj názor je stále len tvoj názor a zákonodarcovia a vlastne cela spoločnosť ma iný 🙂
@dusankomoj inak áno tento názor zdieľam aj ja, ak muž dieťa nechce nemal by byt nútený, tak ako žena. Nech je to kontroverzné ako chce. A fakt je, ze on otcovstvo nemusí uznať, môže to žena riešiť súdom potom, ak bude mat na to nervy. Potom to končí kadejako. Príjemné málokedy pre celú rodinu.
@kaitlin3 som žena a snažím sa na takúto situáciu pozerať objektívne a hlavne spravodlivo. Boli pri tom dvaja a právo rozhodnúť má iba jedna? On povedal,že dieťa nechce a čo mu to pomôže? Nič. Čo keby bola situácia opačne:on dieťa chce a ona nie? Čo by si chlap pomohol?Zase len nič. Takže zhrnutie:ak si žena nechá dieta napriek mužovmu odmietnutiu,tak nech neočakáva nič(ani podporu,ani financie). Bude to iba jej dieťa.
@dusankomoj vies, ze po upt moze ostat zena neplodna? Ze moze mat zo zakroku vazne psychicke problemy? Ak si ona dieta da prec, rovnako riskuje aj svoje zdravie. Ak si ho necha, jedinou jeho povinnostou bude posielat mesacne mozno 100e. Fakt vyhra. Nutit zenu k potratu nema protivahu... nuti muza miekto k sterilizwcii? Alebo inemu zasahu do tela v suvislosti s nechcenym tehotenstvom? Toto je skratka prikpad, kde strany sporu nie su rovnocenne. Vzdy tu bude vacsie bremeno zodpovednosti aj risk niest zena. A pokial nemali otazku pripadneho tehotenstva vydiskutovanu, mali obaja pocitat s moznym nepriaznivym vysledkom a nesenim nasledkov.
A len pridam k opacnej stranw, muz dieya chce a ona nie, tam je tiez konecne rozhodnutie na nej. Ona dieya nosi a ano, porodom riskuje napr aj zivot... skratka zena nie je iba inkubator a iba maternica. Akekolvek jej rozhodnutie ju zasiahne vyrazne viac, ako muza.
@ukulela máš pravdu! Mňa iba irituje názor,čo všetky hneď spustili: nech mladý platí,lebo mal sex! Aj ona tam predsa bola!
Muž ktorý chce toto od teba ťa isto nemá skutočne rád a dieťa to je láska na celý život
@dusankomoj ano, bola a bude platit ovela viac. Ak si dieta nenecha a nie je s tym vnutorne ok, bude si to vycitat. Ak si ho necha, zaplati nie len viac penazi, ako otwc, polial nie je BK, ale len ona bude mat ovplyvnenu buducnost a cely dalsi zivot.
@dusankomoj Bola tiež pri sexe a je ochotná niesť za to dôsledky. Keď on v žiadnom prípade dieťa nechcel, nemal sexovať.
@dusankomoj ma právo na rozhodovanie, mal si dať kondom ak dieta nechcel 😉 Presne v tom momente konci mužovi právo na rozhodovanie
@dusankomoj ona tam tiež predsa bola a ak sa rozhodne dieta so nechať, bude sa on starať 😉
Dieta za to nemôže že ma otca debila. Tvoja mama musi byť veľmi dobrý človek. Neboj jedno dieťa sa da v pohode zvládnuť .
To nie je partner ale nevyzrete decko. Nezabijaj kus seba kvôli debilovi. Aj keby ste spolu ostali a po rokoch sa vám znova zadari a postaví sa k tomu tak isto znova by si to zvažovala co urobiť? Ak máš v mame podporu tak to stačí :=)
@ukulela o tom to celé je,ak sa ona rozhodne,že si bábo nechá,tak nech chlapa kopne do prdele a viac už ani nepozrie jeho smerom. Ale nie,že iba platiť! Tu sú v diskusii samé chytráčky,čo by len alimenty hneď vybavovali. 🤑
@dusankomoj a co si zasluzi takyto chrapun? Ja ked som neplanovane prisla za mojim chlapom s pozitivnym tehotenskym testom ako 23 rocna a on student, tak mi povedal, ze okej, vykaslem sa na skolu, pojdem robit, vezmeme sa a budeme rodina. Postaram sa. Nakoniec teda to bolo biochemicke a odislo, ale vedela som, ze tohto chlapa si len tak nepustim. Sme spolu uz pomaly 20 rokov, mame za sebou 2 neplanovane tehotenstva, 4 deti, ale ani raz by ho nenapadlo, dat co i len jedno prec. Co povedal vtedy ako 21 rocny, plni do bodky. Stara sa o nas. A miluje nas.
@eternity24 odpoviem ti tak trošku vulgárne: pokiaľ suka neotrčí,tak pes neskočí.

Zvladnes to..S babom ti pomoze mamina..A co sa tyka partnera,daj aj jemu cas,ja by som ho zatial tak prisne nesudila,bol to sok pre vas oboch,vyrovnat sa s niecim takymto nejaky cas trva..Mozno ked bude vidiet fotky zo sona si uvedomi aky bol sisi ze ho nechcel,a este z neho bude super otec..a ked aj nie,nevadi,si mlada,partnera si este urcite najdes,dnes uz vo vztahu dieta nie je nijakou prekazkou..poznam viac mamin,co ostali s dietatom same,nikdy nelutovali ze si dieta nechali,a casom si nasli aj manzelov 🙂