icon

Partner ma posiela na potrat. Ako reagovať?

15. jún 2024

Pekný deň, chcela by som sa len opýtať, ako by ste reagovali na mojom mieste.
S mužom sme uz spolu niečo vyše 4 rokov, máme jednu dcérku, rok aj pol, zili sme si velmi dobre, teraz sme sa odsťahovali do noveho, dostal novu prácu a popri malej som zacala pracovať aj ja, nakolko rodicia mi vedia pomôcť. Par dni mi bolo zle, neskôr prislo meskanie menštruácie tyzden, dva.. Tak teda... spravila som si test, na ktorom som mala hned silné 2 ciarky.. Pokym ja som bola rada, pretoze som vzdy chcela vacsiu rodinu,muz zareagoval tak, ze v ziadnom pripade nechce momentalne dieta, mozno o 2 3 roky, on si chce konecne uzivat kusok zivot.. Ze tym padom ja nebudem vediet pracovať, ze budeme mat tazsi zivot a viac vydavkov..
Ja nad potratom neuvazujem absolutne nakolko nastastie mam pomoc.. Ale neskutocne ma prekvapila, sklamala a doslova az vo mne niečo zlomila muzova reakcia.. Mali sme tazsie obdobie par mesiacov, priznávam sa ze po narodeni malej som nevedela kde mi hlava stoji a nevenovala sa mu tolko, ale nikdy nebola rec o tom ze by sme isli od seva, vzdy sme vsetko vydiskutovali..
Na začiatku vztahu stale splietal, ako chce aj on velku rodinu, svadbu, vlastny dom.. Okay, zrazu svadbu ani vlastný dom uz n3chce, ale nejak som sa s tym zmierila, ved nie kazdy sme rovnaky.. Ale toto som absolutne necakala..
Ako by ste reagovali, kebyze sa vas muz takto zachoba a realne vas každý deň na ten potrat posiela? Ako vravím, neboki sme nikdy v zlom, max taka mensia kriza ale toto ma dostalo.. Lrn sa chcem poradiť, ci niektora z vas nezažila nieco podobne.. Ja neviem, ci ma to prejde ked prejde kusok casu a mozno sa s tym aj on zmieri.. Ja som strasne sklamaná..

autor
15. jún 2024

@larinka552 dakujem velmi pekne, velmi pekne ste to napisala.. A snad to tak aj bude.. Ze on sa uvedomí a bude sa napokon tešiť, a ze aj ja na to zabudnem a tato zlost zo mna vyprcha 🫤🙂

hylary
15. jún 2024

Nikdy nepochopím ako môže žena otehotniet keď sa muž urobí mimo nej... Asi som divna, ale nechápem...

larinka552
15. jún 2024

Neni zac, som rada, este som tam nieco dopisala 🤭 Neboj dopadne to dobre, dietatko je dar, hlavne aby si bola ty kludna teraz a starala sa o seba a o malicke😉😊

simca115
15. jún 2024

@hylary predejakulat je rovnako účinný ako normálny orgazmus. Keď je muž zdravý tak není problém 🙂

hylary
15. jún 2024

@simca115 nerozumiem... Myslíš tak, že počas sexu sa mu niečo uvoľní a to ju oplodni? Aj keď sa to vlastne neudeje počas ejakulácie?

larinka552
15. jún 2024

@hylary ak si dospela zena a toto sa realne pytas, tak hej, si divna 😃

marca12
15. jún 2024

Ma 43 rokov a on si chce uzit kusok zivota??? Kde bol doteraz? Doteraz si mal uzivat,kym ste nemali prvé dieta. Totalne nevdacny a nezrely chlap na rodinu. Mali by ste si sadnut a porozpravat sa,ked obaja vychladnete a spamatate sa. Coho sa boji. Teraz si odkrutite dve deti po sebe a ma na uzivanie dalsie roky. Ked si chcel uzivat,nemal si zakladat rodinu.

hylary
15. jún 2024

@larinka552 nemusíš hneď urážať.. 15 rokov fungujeme na prerušovanom a otehotnela som len keď sme chceli, takže preto sa čudujem.. a nie som jediná, ktorá roky takto funguje a nič sa nikdy neprihodilo... Skôr je čudné že takto niekto otehotnie, keď všetko ide mimo ženy..

joesvk
15. jún 2024

Ako by som reagovala?Neviem,... je to hrozné vytriezvenie z chlapa,ktorý je inak "super".
Na potrat by som nešla .

simca115
15. jún 2024

@hylary hovorí sa tomu kvapka lásky to je keď sa muž vzruší. A aj táto kvapka obsahuje spermie. Nie v takom množstve ako v ejakulate ale obsahuje a dá sa z toho otehotnieť keď je chlap v poriadku

larinka552
15. jún 2024

@hylary pisala si ze ,,asi som divna ale nechapem". Tak len odpisujem, ze hej si divna 😃 Lebo toto je znama vec a uz len tu na konovi to bola 100x rozoberana tema, ze takto sa da lahko otehotniet pri prerusovanom styku.
Ale tak dobre pre vas, ked takto s muzom viete fungovat a vyhovuje vam to. Aspon do seba nepchas hormony napr.

vler
15. jún 2024

Autorka podla mna ste naozaj nezodpovedni obidvaja-on viac-mat nechraneny sex (lebo prerusovany styk nim je) bez toho aby ste suhlasili s tym ze pripadne dieta obidvaja radostne prijmete. Pretoze toto tehotenstvo ktore si on nezela moze nakoniec rozbit rodinu co mate v ktorej uz jedno dieta je, ktore tym moze trpiet najviac

jaass
15. jún 2024

Nikdy by som nešla na potrat. A keď pises, že máš pomoc tak nie je o čom 🙂 on nikdy nebude žiť s tým pocitom, že zabil podotýkam živé dieťatko aj keď ešte je v brusku. A aj keď bolo doteraz medzi vami všetko super tak aspoň vidíš, prišla situácia a vidíš ako zareagoval 🤦‍♀️

autor
15. jún 2024

@vler áno, ja viem ze prerušovany styk nie je forma antikoncepcia a on to vedel tiez, hovorila som mu to nie raz a na to mi povedal, ze on vie ale ze sa mu to nikdy nestalo, a dovtedy kM sa toto neprihodilo, bol teme druhemu dietatu otvorení, akurát necakal, ze to príde takto rýchlo, kedze o malu sme sa museli snazit dlhsie.. preto sme prezervatív nepouzivali..
Ale mate uplnu pravdu, mala som sa chrániť, a ak aj ostaneme, určite uz viackrát takúto chybu nespravím.. Ale ako vravím, kym som neotehotnela, vzdy ked bola tema o druhom babatku, bol s tym v pohode.. Az doteraz

autor
15. jún 2024

@jaass ano, nastastie nasi stoja pri mne, takze mam.. Len veru, ako pises.. Cakala by som ze ho to prekvapí, ale zas takuto reakciu by som necakala veru 🙂

ivik4
15. jún 2024

Komentare necitam ale osobne si myslim ze mozno ano chcel velku rodinu ale vela ludi prichodom deti zmeni nazor a to jedno mu staci, predsa uz vie kolko roboty je okolo toho a ma svoj vek. Tie reci zeby ho chcel neskor su podla mna len chlacholenie ale tym ze tak prudko reagoval dal jasne najavo ze dalsie dieta v ziadnom pripade.
No , uz len dufat ze Vas to nezlomi . Mal byt zodpovedny pri sexe , on a aj ty .

ahhola
15. jún 2024

@hylary a to este nikdy nepochopis😂ze obcas zenu oplodni aj muz po vazektomiii... Co teraz? 🤣

jaass
15. jún 2024

Každý je nejaký 🙂 a niekto sa ukáže skôr a niekto neskôr. Držím palce aby si mala spokojne tehotenstvo 🙏 a uvidis, po čase napíšeš, že ste ostali spolu👍

hylary
15. jún 2024

@ahhola máš osobnú skúsenosť?

vyrovnanaosoba
15. jún 2024

Tak pozri, povedz mu, nech si teda ide, užije život, vyblázniť sa, a keď sa ukludni, môže si brat deti každý druhý víkend a pritom platiť alimenty. Kašli na neho.

hopsas
15. jún 2024

Je to tvoje dieťa nedovol aby ho zabil egoizmus tvojho muža

sissy27
15. jún 2024

Prezradim ti tajomstvo - ak sa na druhe dieta neciti v 43, tak sa nebude ani v 45-46…
Mas dve moznosti - jasne mu povedat, ze o svojej maternici budes rozhodovat len a len ty sama a on nech sa s tym bud zmieri alebo nech sa spakuje a ide do riti uz teraz
Alebo rozhodni zanho a posli ho kade lahsie.
Nie som proti interrupciam, ale musi to byt vzdy len a len rozhodnutie zeny. Pretoze nech sa rozhodnes akokolvek, tak nasledky si ponesies len ty. Aj za interrupciu, aj za dieta…

walentina7
Odpoveď bola odstránená
ninusa221
15. jún 2024

Prečo neberies antikoncepciu keď on nechce dieťa teraz? Alebo kondomy je veľa variant. Ja sa mu ani nečudujem.

tinka_1807
15. jún 2024

Myslím, že muž je v šoku. Ono keď ľudia sa dozvedia sokantnu informáciu ktorá im pretočiť život zvyknú takto reagovať. Ale áno, neospravedlňuje ho to. Ja by som bola z takej reakcie muža veľmi smutná a sklamaná. Je smutne keď on ako muž nemá pochopenie pre teba. Na dieťa ste boli obaja. Okrem toho ty si to odbijes omnoho viac ... Odnosit dieťa, porodiť ho a starať sa je veľmi náročná vec. Ale dieťa by som prec nedala. O čo je iné od prvého? ... Že prišlo v nesprávny čas? ... Nuž ale tak ... Máte finančné zabezpečenie, píšeš že máš pomoc, myslím, že to zvládnete v pohode. Okrem toho potrat by si si niesla do konca života ... Je to neskutočný zásah do ženského organizmu a psychiky.
Čo s tým? Mužom často pomôže racionalita. Skúsila by som si s ním sadnúť a prejsť každú vec poporiadku. Snažiť sa nevyčítat mu nič, ale racionálne vysvetliť....
"Pozri sa, milovali sme sa bez ochrany a prišlo dieťa. Áno, je to fakt. Viem, že je to šok, rovnako aj pre mňa, ale je tu a prišlo tu z nejakého dôvodu. Vybrali si nás. Máme financie, máme kde bývať, jesť a ešte nieoc k tomu. Máme aj vlastnú lásku ... Veď z nej vzišlo! Myslím si, že to zvládneme, spolu. Viem, že si si predstavoval už pohodu, ale tak stalo sa, to dieťa ťa ľúbi už teraz skús to aj ty. Áno, možno ťa obralo o pohodu, ale bude ťa milovať. Skúsme to zvládnuť"

30katrusa40
15. jún 2024

Už teraz je starý čo chce ešte v 60ke mať doma malé deti. A je si vedomí rizika aké potrat obnáša ? Že už potom ani nebudeš môcť mať deti alebo s veľkými problémami.

ahhola
15. jún 2024

@hylary a ty? 🤣💦

ahhola
15. jún 2024

@ninusa221 ln druhe dieta chcel, straaaasne moc, len ked sa pritrafilo, tak ho chce az o 3 roky.... Chlapi, no😮‍💨😂

nevenka
15. jún 2024

S muzom, ktory by ma posielal na potrat by som si uz nevedela predstavit spolocny zivot. To nie je prerusenie, ze o 2-3 roky sup naspat to iste dieta do maternice a svet gombicka, budeme stastni. To si on uvedomuje? Ze vlastne dieta, z vlastnej krvi, on ide zabit, lebo sa mu to teraz nehodi??? Do frasa.

autor
15. jún 2024

@ahhola presne, ono to je vsetko pekne a dobre ked sa o tom rozprava a plánuje, len sa zrazu zmeni situacia, ked to príde asi skor.. Škoda, ale snáď sa uvedomí a dúfam že aj ja sa dám dokopy, lebo momentálne som na tom tak, že si ani neviem predstaviť s nim fungovať