icon

Partner ma posiela na potrat. Ako reagovať?

15. jún 2024

Pekný deň, chcela by som sa len opýtať, ako by ste reagovali na mojom mieste.
S mužom sme uz spolu niečo vyše 4 rokov, máme jednu dcérku, rok aj pol, zili sme si velmi dobre, teraz sme sa odsťahovali do noveho, dostal novu prácu a popri malej som zacala pracovať aj ja, nakolko rodicia mi vedia pomôcť. Par dni mi bolo zle, neskôr prislo meskanie menštruácie tyzden, dva.. Tak teda... spravila som si test, na ktorom som mala hned silné 2 ciarky.. Pokym ja som bola rada, pretoze som vzdy chcela vacsiu rodinu,muz zareagoval tak, ze v ziadnom pripade nechce momentalne dieta, mozno o 2 3 roky, on si chce konecne uzivat kusok zivot.. Ze tym padom ja nebudem vediet pracovať, ze budeme mat tazsi zivot a viac vydavkov..
Ja nad potratom neuvazujem absolutne nakolko nastastie mam pomoc.. Ale neskutocne ma prekvapila, sklamala a doslova az vo mne niečo zlomila muzova reakcia.. Mali sme tazsie obdobie par mesiacov, priznávam sa ze po narodeni malej som nevedela kde mi hlava stoji a nevenovala sa mu tolko, ale nikdy nebola rec o tom ze by sme isli od seva, vzdy sme vsetko vydiskutovali..
Na začiatku vztahu stale splietal, ako chce aj on velku rodinu, svadbu, vlastny dom.. Okay, zrazu svadbu ani vlastný dom uz n3chce, ale nejak som sa s tym zmierila, ved nie kazdy sme rovnaky.. Ale toto som absolutne necakala..
Ako by ste reagovali, kebyze sa vas muz takto zachoba a realne vas každý deň na ten potrat posiela? Ako vravím, neboki sme nikdy v zlom, max taka mensia kriza ale toto ma dostalo.. Lrn sa chcem poradiť, ci niektora z vas nezažila nieco podobne.. Ja neviem, ci ma to prejde ked prejde kusok casu a mozno sa s tym aj on zmieri.. Ja som strasne sklamaná..

martinka13
15. jún 2024

Pre mňa úplne nepochopiteľné. Možno je aj to zle, že nie ste manželia. Predsa, je to iný záväzok. V každom prípade je jeho reakcia úplne mimo. Ak je normálny, dieťa príjme a bude ho vychovávať. Ak nie, budeš na to sama. Osobne by sa ma to veľmi dotklo.

vyrovnanaosoba
15. jún 2024

Len aby ti nevykrikoval neskôr že si mu zničila život 🙄 aj takí sú

hylary
15. jún 2024

@ahhola ja nemám. Ty si napísala že je to možné, nie ja. Preto sa pýtam či máš osobnu skúsenosť, respektíve odkiaľ máš túto info.

kiki68
15. jún 2024

Vsak mu povedz nech to narodene odpravi so sveta a to dalsie si nechate… lebo to je uz tazsie. Ako keby ma niekto poslem na potrat, tak uz s nim v zivote nemam ani skrecka a nie tak dalsie dieta. Co ked si to zase rozmysli, ze on chce dalsie o 6 rokov. Fakt blbec na pohladanie. No bud s nim zostanes, alebo to dopadne rozchodom. Lebo ho za to budes neznasat, ze Ta pripravil o dieta.

mili2016
15. jún 2024

Keď sa bábo narodí bude to riadna skúška vášho vzťahu...

ahhola
15. jún 2024

@hylary

🤔Tibor Mečali podstúpil vazektómiu, pretože už ďalšie dieťa neplánoval. Dnes sa teší z trojročného synčeka.
Nad tým, čo sa Tiborovi Mačalimu z Kráľovej nad Váhom prihodilo pred štyrmi rokmi, mnohí z jeho okolia len neveriacky krútili hlavou. Veď dať si urobiť vazektómiu (sterilizáciu), a potom sa stať otcom, tak to už je trochu prisilná káva. A je to vôbec možné?🤣

ahhola
15. jún 2024

VAZEKTÓMIA

Kým Ingrid od prvej chvíle snívala ešte o jednom dieťati, Tibor už žiadne neplánoval. Rozhodol sa, že podstúpi sterilizáciu, aby mal istotu, že mu už nic podobné hrozit nebude. Keďže mal známu urologičku, v tichosti, bez partnerkinho vedomia, ju navštívil. „Zákrok trval dvadsat minút, zaplatil som vtedy dvetisíc korún a držal sa lekárkiných pokynov. Šesť dní som nič ťažké nedvíhal,“ hovorí Tibor. „Všetko bolo v poriadku a všetko aj dva roky fungovalo, ako som si naplánoval. Celý život som sa staral o rodinu, o deti. Chcel som si už oddýchnuť a cestovať po svete.“ Žiaľ, zatiaľ si s Ingrid stihli spoločne pozrieť iba Paríž a aj to pred štyrmi rokmi.

NEVER ŽENÁM

Tibora začalo nahlodávať podozrenie, keď mu Ingrid povedala, aby jej kúpil tehotenský test. „Hovoril som si, čo sa blázni? Ved ja som si bol istý. Kúpila si jeden, pozitívny, kúpila druhý, drahší, pozitívny... Ona od radosti lietala v oblakoch a ja som nechápal, ako sa to mohlo stať. Volal som urologičke, ktorá mi vazektómiu urobila, ale tá mi len povedala, aby som ženám neveril, lebo sú k...y, idú po peniazoch,“ hovorí Tibor a pridáva sa aj Ingrid. „Povedal mi, že si dal urobiť vyšetrenie, je neplodný a že sa mu už nechce ani žiť. Vtedy mi to všetko došlo a hovorím si, že tak to je dobré. On je neplodný a ja som tehotná. Asi ma v noci ufóni oplodnili! Potom sa priznal, čo urobil. To bola pre mňa prvá rana a druhá, aké hlúpe a neprofesionálne reči mala lekárka. Ale ja som nemala pocit, že by mi Tibor neveril. Povedal, že keď vychoval tri deti, vychová aj štvrté.“

TESTY DNA

Pre nikoho vtedy táto zložitá situácia nebola ľahká. Narážky a urážky z okolia boli takmer na dennom poriadku. Aby sa Ingrid netrápila ešte viac, nechal Tibor situáciu vychladnúť. „Bol som pri pôrode a nič som neriešil - ani počas tehotenstva, ani kým Ingrid dojčila Sebastiána. Malý rástol, priberal a ja som v jeho tváričke hľadal svoju podobu. Hovoril som si, veď ešte aj uši má také čertovské ako ja. Aby bolo raz a navždy jasno, dal som si urobiťzaňdesaťtisíc korún, ale Sebastián je na 99,99 % mojím synom, test DNA zasa tak, aby Ingrid o tom nevedela. A výsledok? Zaplatil som síce “ usmieva sa Tibor a ukazuje na výsledok testu.

vler
15. jún 2024

@ahhola nuz Tibor zrejme naplnil tu 0.01% pravdepodobnost zlyhania vazektomie

ahhola
16. jún 2024

@vler... To hylary neveri😂

nevenka
16. jún 2024

@ninusa221 citala si autorkine dalsie komentare?

majlo1234
16. jún 2024

@ahhola nesrandujte, ja muza posielam a vravite, ze to bude vyhodenych 2000 korun?

hylary
16. jún 2024

@ahhola ja som chcela len dôkaz, nenapísala som že neverím 🍀

milanemila
16. jún 2024

Podla mna ste nezodpovedni obaja 🤷🏼‍♀️ neviem nediskutovali ste na temu dalsie dieta? Kedy a ci ho mat? Ja nie som proti potratom a sama by som za urcitych okolnosti nan isla, ale toto mi pride extremne lahkovazne takto otehotniet a zvlast ak nejde o dvoch pubertiakov 🙈
Ano jeho reakcia je chrapunska, ze on si chce uzivat, tak ty chod na potrat :( ach no neviem ako by som dalej v takom vztahu zotrvala. Mal by ta podrzat.
Na druhej strane mozno je iba v soku a ked sa mu to ulezi v hlave, tak sa budete o tom normalne vediet porozpravat 🤷🏼‍♀️

ahhola
16. jún 2024

@majlo1234 nie, bude to drahsie🤣
a neboj, henten panko "vyhral sportku" s pravdepodobnostou👼

majlo1234
16. jún 2024

@ahhola haha, idem robit prieskum trhu

misanthropicdann
16. jún 2024

Dvaja ste si spravili dieťa, obaja by ste mali súhlasiť s jeho narodením a vychovanim. Ak on ho nechce a ty ho chceš, budeš sa o neho starať bez jeho pomoci alebo po rozchode pôjdeš po výživné lebo ty si sa ho sama rozhodla nechať?

chrumka333
16. jún 2024

@misanthropicdann obaja si dieťa síce spravili,ale absolútne nesúhlasím, že obaja musia súhlasiť s jeho narodením.konecne slovo má žena, pretože to dieťa je v jej lone a chlap nech sa aj na hlavu postaví a pekne cvaka výživné. Keď nechce deti,nech sa dá cvaknut.

08monika08
16. jún 2024

Sme na tom podobne akurát že ja už 2 deti mam a teraz sa nám smyklo tretie a on ho mechce posiela ma na potrat..vraj tretie dieťa nás zničí... s druhým som ostala tehu keď malo prvé rok aj 4 mesiace a je to super taky vekový rozdiel byť tebou určite si ho nechám. Keď sa narodí bude ho milovat nenechaj sa odradiť. U nás je ticho fungujem len jasl s deťmi štvrtok idem na gyndu a až sa bojím co mi doma povie

jarmilaj
16. jún 2024

Zažila som si. Pod hrozbou rozchodu súhlasil, že si dieťa necháme. Neodpustila som mu to nikdy. Ani neodpustím. Nie sme už spolu z rôznych dôvodov. Chlapec má 26rokov, a otec ho vždy mal ho radčej ako prvorodeného.

zuzik1407
16. jún 2024

Moja kamarátka ostala tehotná,tesne potom ako sa rozišla s priateľom.Necakala to samozrejme,Ale oznámila mu to.Reakcia bola,potrat.A koniec.Mala na rozmyslenie niejaky ten týždeň.Rozhodla sa ,že ostane sama s dieťaťom ale na potrat nešla....Prestala sa mu ozývať,neskôr ,keď zistil ,že na potrat nešla,začal za ňou behať,pozýval ju na obed,kávu,a bla bla bla.ked už bolo vidno bruško,tešil sa neskutočne,kúpil postieľku, kočík,maľoval izbu.Atd atď ....teraz má malý 4roky,oni sú zasnúbení,a od syna sa nehne....A tisíckrát oľutoval,že ju posielal na potrat.Maly je jeho čistá kópia,uplne ho dostal....Takže výdrž,prejde ho to ,,,sono,bruško ,ono to s ním pohne.Moja kamarátka po otehotnení,s ním nebola asi 5mesiacov.Teraz si žijú spolu a už na to ona ani nemysli ako ju ,,nasral,,.....a ako malého nechcel ....sem tam viem do neho rypnut ja🤣

sashulla
17. jún 2024

43 je dosť rokov. Možno už neskôr by ste ani dieťa nemali. Lebo by to odkladal a bol by pohodlný život s 1 dieťaťom pre neho, a v 47 už by sa mu asi fakt nechcelo starať o malé diera. Každopádne si to poriadne vydiskutujte, lebo toto bude zlom vášho vzťahu a už to navždy budeš mat v hlave. A tiež by som bola sklamaná. Môj priateľ nie je dokonalý a vieme sa pohadať, ale na potrat by ma v živote neposlal ani keby sme mali byt o chlebe. To by bola pre mňa zrada. Odpustila by som ale nezabudla. Preto si to vyjasni s nim aby si sa do budúcna netrápila. Inac tiež som "omyl". A predsa nasi boli šťastní ze sa pre mňa napokon rozhodli.

jana_eyre_2
17. jún 2024

Keď už dieťa je, je od neho totálne nezodpovedné a nevyzrete riešiť že on sa necíti.. no jednoducho sa cítiť na to musí, keď sa to už zadarilo.. dieťa nie je vec čo keď sa ti nepáči vrátis.. ma 43rokov, ale správa sa ako 15rocny.. veľmi by ma to sklamalo..

ovaaa
17. jún 2024

@hylary kvapôčka lásky a je to 😁alebo druhé kolo 😁

simca06022011
17. jún 2024

Myslím ze bud ma nejaký stres alebo dieťa vôbec nechce. Ako ja viem, z eje to úplne individuálne ale ja osobne nemám v okolí 40+ r chlapa co by sa nejak tešil z predstavy mať dieťa. Práve naopak. A to je teraz v mojom okolo väčšina mužov v tomto veku :D
Fakt je, že na začiatku viac chlapov nechce, drsne reči, potrat atď a nakoniec nedajú to dieta za nič 😂 ja keby chcem.dieta si nechám a počkám kým to predycha, ak nie pôjde:D skôr by som trvala na tej svadbe.

mikadooo
17. jún 2024

Čiže - kedysi vravel aj svadbu aj dom, ale už to nehovorí. Kedysi hovoril - druhé tak o dva tri roky po prvom, ale potom už to nehovoril, atď. To je taký "kalerábista"... 😁. Pohodlný človek, natlačí nejaké kalerábiky a potom, keď už ťa má poistenú dieťaťom, tak potom už daj mi pokoj a nechaj moje pohodlie 😉. Určite by do druhého o ďalšie tri roky nešiel, čo si...

reddflowerlife
17. jún 2024

autorka mna skor zaujima preco si ťa nezobral. Starý chren jedy sa chce ženíť, na dochodku?

dariaaa
17. jún 2024

Mnepride smiešne,ze v jeho veku povie,že si chce ešte užívať život.Co robil do 40tky?Takéto rozhodnutia sú na oboch,ale ked mal sex,mal pocitat,že sa stane nehoda.Skor mňa zaráža,ze chceš druhé dieťa a nevadí ti život druzky.Asi som stará era,ale môj názor je,ak tam nie je sľub a obrúčka,je tam uz jedno dieta,druhe nechce,potom asi rozumiem tomu "užívať si zivot".

margotka17
17. jún 2024

Nech to berie opačne, že takmer súčasne vychovate 2 deti naraz a potom si už budete len užívať spoločný čas. Veď takto to rieši veľmi veľa párov. Môže byť rád, že je to teraz a nie po 50- tke, to už by hundral ešte viac. Tak sa všetci tešte 😉

rozovykon
17. jún 2024

Znovu sa o tom porozprávajte, oznám mu ako to vidíš ty a uvidíš ako sa veci pohnú. Určite by som ho neodsudzovala za to, skôr si vypočula argumenty ktoré ti už aj tak dal, treba mu ale vysvetliť, že tehotenstvo nie je len tak môže sa to opäť podariť a nemusí. Je to vaše spoločné rozhodnutie na to mysli.

hrasocek12
17. jún 2024

Ja by som tiež bola sklamaná ..ale prečo nepoužívať ochranu a na dieťati sa nedohodnúť? Človek keď je slobodný a nevie čo to obnáša mať deti ,často povie,že chce veľkú rodinu ..no potom ,keď sa prvé dieťa narodí si uvedomí aké sú to výdavky,aké je to zložité sa o ne starať a koľko času a energie to zaberá ,aká je to zodpovednosť mať dieťa ..to že predtým chcel veľkú rodinu neznamená že chce ju takto naraz hneď dieťa po dieťati ..vo vzťahu je dôležité všetko diskutovať a rozprávať sa o tom čo chceme ..a z vlastnej skúsenosti viem,že jediný kto plánuje deti sme my ženy ,chlapi takto ďaleko do budúcnosti neplánujú..my asi pol roka po tom,čo sa nám narodila dcérka sme si sadli a rozprávali sme sa o ďalších deťoch ,to trvalo zhruba ďalšieho pol roka ,kedy sme sa dohodli že už žiadne ďalšie deti nechceme ,bolo to rozhodnutie ktoré bolo pre nás nemenné ,pretože hneď nato sme urobili kroky ,aby sme si to už nerozmysleli,ani jeden z nás ,vďaka úprimnosti a krokom už na túto tému sa len smejeme keď sa ľudia pýtajú ..sadli ste si takto a rozprávali ste sa čo a ako chcete? Ale z toho čo píšeš dieťa bolo len tvoje rozhodnutie ..pozerala si aj na jeho pocity ? Je možné že zmenil názor a bál sa ti to povedať ,keď sa vám narodilo prvé dieťa ,že už ďalšie nechce vôbec ..ak naozaj nechce ,tak sa bude v tom vzťahu dusiť a odíde alebo bude podvádzať ,chlapi sú divní v tomto a hľadajú útek od situácie ,ktorá im nie je príjemná ..😔