Partner ma posiela na potrat. Ako reagovať?
Pekný deň, chcela by som sa len opýtať, ako by ste reagovali na mojom mieste.
S mužom sme uz spolu niečo vyše 4 rokov, máme jednu dcérku, rok aj pol, zili sme si velmi dobre, teraz sme sa odsťahovali do noveho, dostal novu prácu a popri malej som zacala pracovať aj ja, nakolko rodicia mi vedia pomôcť. Par dni mi bolo zle, neskôr prislo meskanie menštruácie tyzden, dva.. Tak teda... spravila som si test, na ktorom som mala hned silné 2 ciarky.. Pokym ja som bola rada, pretoze som vzdy chcela vacsiu rodinu,muz zareagoval tak, ze v ziadnom pripade nechce momentalne dieta, mozno o 2 3 roky, on si chce konecne uzivat kusok zivot.. Ze tym padom ja nebudem vediet pracovať, ze budeme mat tazsi zivot a viac vydavkov..
Ja nad potratom neuvazujem absolutne nakolko nastastie mam pomoc.. Ale neskutocne ma prekvapila, sklamala a doslova az vo mne niečo zlomila muzova reakcia.. Mali sme tazsie obdobie par mesiacov, priznávam sa ze po narodeni malej som nevedela kde mi hlava stoji a nevenovala sa mu tolko, ale nikdy nebola rec o tom ze by sme isli od seva, vzdy sme vsetko vydiskutovali..
Na začiatku vztahu stale splietal, ako chce aj on velku rodinu, svadbu, vlastny dom.. Okay, zrazu svadbu ani vlastný dom uz n3chce, ale nejak som sa s tym zmierila, ved nie kazdy sme rovnaky.. Ale toto som absolutne necakala..
Ako by ste reagovali, kebyze sa vas muz takto zachoba a realne vas každý deň na ten potrat posiela? Ako vravím, neboki sme nikdy v zlom, max taka mensia kriza ale toto ma dostalo.. Lrn sa chcem poradiť, ci niektora z vas nezažila nieco podobne.. Ja neviem, ci ma to prejde ked prejde kusok casu a mozno sa s tym aj on zmieri.. Ja som strasne sklamaná..
@hylary volajú sa to kvapky lásky ,spermie sa môžu uvoľniť aj keď zvlhne ..
Autorka a nerátala si s tým,že keď je už taký starší ,tak že určite nebude chcieť mega veľkú rodinu? Veď keď vaša malá bude mať 18 ,tak on bude mať koľko? Skoro 60? 😔
@ahhola sú dve druhý vazektómie 😁 jedna je taká že chlap v budúcnosti ešte chce dieťa a také kde úplne prerušia a už nikdy mať deti nebude 🤗 tak ak otehotnie žena po vazektómii tak len buď kvôli chlapovi že nešiel na kontrolu po zákroku po mesiaci a potom ešte raz ..alebo bol zákrok spravený zle ,čo by sa na kontrole na to prišlo ..ten druhý prípad sa dá len chirurgický urobiť a šanca mať dieťa je takmer nulová ,len v ojedinelých prípadoch sa dokáže obnoviť plodnosť ..skoro vôbec ..takže ten chlap ktorý má tú prvú vazektómiu tak musí rátať aj s tým,že dieťa raz bude mať 😁 tak nám to vysvetľoval lekár
@vler alebo nešiel na kontroly ako mal a tým pádom sterilizácia nebola účinná ..chlapi si myslia ,že keď pôjdu na vazektómiu,tak už na kontrolu nemusia ísť vôbec ..
@majlo1234 vazektómia stojí okolo 500eur ,niekde aj viac ..sú dôležité chodiť na kontrolu a uvedomiť si že ak naozaj nechcem už deti ,tak to tomu aj prispôsobiť zákrok ..podpísať papier a nič sa už nestane ..poznám viac partnerov, ktorí majú vazektómiu lebo už ďalšie deti nechceli a nie je problém 🤗 chodili na kontroly,kde sa potvrdilo že už nie je možné mať deti a žijú naplno bez strachu 🤗
Ja to vidim takto ak si dieta nechas a jeho nejakym sposobim donutis ostat s vami tak to da tebe aj dietatu pekne vyzrat... Nakoniec pojdete od seba lebo takto sa dlhodobo zit neda....
Ak pojdes na potrat proti svojmu presvedceniu a voli ajtak pojdete od seba lebo to k comu ta donutil mu asi nikdy neodpustis tiez sa takto dlhodobo zit neda bez ujmy na psychyke....
Takze moja rada ak to dieta chces nechaj si ho najhorsie co sa ti moze stat ze ostanes sama s 2 detmi... Ak mas pomoc a podporu od rodiny neriesila by som dalej nic. Panko sa moze porucat k mamicke do detskej izby ak mu to takto lepsie vyhovuje a ty budes mat doma klud...
Keďže má 43 rokov je jasné, že ďalšie deti už nechce. Škoda, že ti neblikala kontrolka keď nechcel svadbu. Keď by si išla na potrat, zasiahlo by to hlavne teba psychicky a váš vzťah by to veľmi ťažko ustal, keď vobec. Nehovoriac o tom, že ti klame a dáva nádej s deťmi v budúcnosti. Neverím, že po 45 by chcel ďalšie dieta. Osobne by som si dieťa nedala zobrať, partner ťa už sklamal viac krát svadba, dom, vela deti a teraz potrat. Není čo zachraňovať a udržiavať. Buď zmení svoj postoj alebo to ďalej smeruje k zániku či už s dieťaťom alebo bez... Želám ti všetko dobré. Dieťa je dar ♥️ a treba si ho vážiť.
@hrasocek12... Ten chlap v clanku "otehotnel😂zenu" 2 roky po sterilizacii. Neviem aky druh podstupil, ale snad je praktickejsie odlozit spermie do dusika, ako obnovovat plodnost... Nakolko zarodocny material starne spolu s clovekom a v dusiku su forever young
@dariaaa... Novy cas, Zivot? tusim
Vies, on musí tej dlhodobej popri tebe vysvetlit potom, ze ako je mozné, ze ty cakas dieta, ked s tebou nic nemá a ste spolubývajúci. Ani si ta nevzal, trpi ta kvoli vasemu jednemu spolocnemu dietatu, to, ze si slepa, hlucha, hlupa, uz ozelel, ze este furt sa mu nezadarilo od teba vypadnúť, ale s druhym dietatom mas ist rovno do riti. Povedat horibilné klamstva, ktore si tak ziadate obidve, kazda na druhom konci lana, sa vzdy dá, ale s bruchom a revom potom, si mu tak privalila, ze sa musí uz na tebe vybit, nedavas mu na výber, iba ze si má vybrat, ked on nechcel. No jej musi povedat, ze to cakas s inym a ho podvadzas, bude s nou, ale kontaktovat ta bude aj tak, decko sa podobat bude a ked to teraz s nou skonci, aj tak ta bude od zurivosti kontaktovat, co sa jej uz nasluboval, ze s nou bude. Nepisem ti nic proti tebe, iba ti vykreslujem, ako ta má ten tvoj rád. Ved ty sama vies.
@kulumulu123 ja súhlasím so všetkým,ale nechat si to dieta s vychcanostou,,,ze ved rodina pomôže,mne zas pride nefer voči rodine.Ja tvrdím,urobil si si dieťa,staraj sa.Rodina,starí rodicia majú deti rozmaznávať,nie vychovavat a mat ich denne.Chyba sa stala v každom prípade,nech to skonci akokoľvek.On si moze aj zvyknúť,dieta zamilovať,ale sú prípady, kedy chlap utečie,lebo nájde inde pokoj.Nezvladne to,lebo dopredu vedel,ze nechce.To sú presne tie vzťahy bez papierov,kde sa manželstvo odkladá.Darmo je to papier,ale chlap tým prejaví plány so ženou v jeho buducnosti
@08monika08 no aky vyvoj ma "vase nechcene"... Nenechaj si nic nabulikat a rob si lo svojom. Posli ho na vazekt.,aby sa to viac neopakovalo😅
ja som prekvapena ked tu citam, ze 43 r chlap je uz "ujo" a stary na dieta..pane boze :D
@dariaaa s akou vychcanlatou? :D mám ročne dieta, popri ktorom pracujem, dokonca mam prijem aj z firmy, kde mam zamestnancov, takze klud, az taka vychcana niesom 😀
Mam pomoc, ktorou myslim ze ked niekam potrebujem ísť s malou alebo nieco vybavit, ma mi kto tie deti/dieta postrazit, nie som odkazana len na toho muza..
Ja dieta nenazyvam chybou, chyba je podla mna takto reagovat, ako reaguje on, kedze ako som pisala vyssie, ked bola rec o druhom dietati, nikdy nepovedal nie nechcem, vzdy sme sa bavilo o tom tak, ze mala potrebuje casom surodenca, ved on ma tiez sestru a je to fajn ked surodenca ma.. Akurat nepocital s tym, ze to pride tak rychlo, pretoze o malu sme sa snazili dlho, mala som cele tehotenstvo rizikove, takze si myslel ze ani to nepride tak skoro, a ked sa stalo, tak toto bola reakcia.. 🙂
Takze nie som vychcana, ja nemam za potreby z nikoho ťahať na druhe dieta peniaze, len mam nastastie pomoc.. Jedine som sa chcela so zenami poradit, akoby reagovali, ci by s takym muzom vedeli este fungovať, lebo ja po jeho reakcii som dostala blok, neviem sa s nim normalne ani rozpravat, mam v sebe zlost..
Sice uz niekedy povie ze mozno to nejak zvladneme, ale jednoducho nahnevalo ma to, zle mi to padlo, pretoze predtym nikdy nic take z ust nevypustil..
Viete, my sme pocas tychto rokov mali fakt dobrý vztah, nepisem to na svoju obhajobu, ale nemala som preco ho nebrať vazne.. Ked bola rec o svadbe, tak vzdy do toho nieco zial prisho, smrt v rodine, nova praca, babatko, potom choroba v jeho rodine, zas smrt v jeho rodine..
Pisala som, ze sme mali horsie obdobie, ale ako som vyssie pisala, žiadne hadky, ziadne vulgarizmy ani nevera.. Jednoducho sme sa jeden druhemu toľko nevenovali, praca dieta domace prace a spánok.. Ked sa to napravilo, toto sa nam prihodilo, a kedze bolo medzi nami vsetko fajn, konecne ame zas fungovali, tak mi to jednoducho padlo zle, neviem mu to odpustiť.. 🙂
* vychcanosťou
@kassandra25 😱😀
Ale ja som nereagovala na teba.Ty si nespomenula nic na tu temu,ze ti budu pomahat Ani dieťa som nenazvala chybou Ja som napisala,ze nech to skonci akokolvek,chyba bola,ze sa neviete dohodnut Ak si on nezvykne a dieťa nezamiluje,budelutovat on.Ked vo vztahy sa nevedia dvaja dohodnut na dietati,je chyba ich konanie.A napisala som,ze pomoc je normalna v rodine pokial nejde o dennu skolku.Ta reakcia nebola na teba ale konkretny prispevok.A písala som,ze on si neuzival do 40tky?Nemal ísť do vztahu,ked nevedel pocitat aj s nehodami.Tehotenstvo nie je vzdy o planovani A aj vtedy ked sa neplanuje,ta laska pride.Ale nie vzdy .
@milanemila diskutovali sme jasne, bola to u nas otvorená tema.. Ze by bolo fajn este jedno babo mat, ale kedze sme sa o prvé snažili tak dlho, tak nečakal ze druhé príde takto necakane a rychlo, kedze sa nám to takto ešte nikdy nestalo.. Urcite súhlasím, mala som sa chrániť aspon ja.. Ale ja by som sa chranila, ak by mi povedal ze uz dieta nechce, ale ako píšem, vzdy sme tie dve deti planovali..
Ale tak uvidime.. Preslo par dni, uz niekedy hovorí ze to snad zvladneme, ale mna velmi zranil, aj on a dokonca aj jeho mama navrhla, ze to je este skoro, ze radsej neskôr..
Tak ale sto ludi, sto nazorov.. S tym nic nenarobime, len som sa chcela poradiť, ci to niekto zazil a ci je moja reakcia az prilis.. 🙂
@dariaaa tak sa ospravedlnujem, zle som ai to vysvetlila 🙂 mas uplnu pravdu, tiez si myslim ze na vyzitie uz niekoľko rokov mal, a iat na potrat aby podla jeho slov o rok dva sme spravili druhe.. No to ma dostal, to uz som s nim nemala o com debatovat.. Takze uvidime ako dalej, ci ma ta zlosť prejde
Podla mna tvoja reakcia nie je az prilis, mna by to tiez velmi zranilo :( no a ze sa do toho este aj svokra monuje, tak to je ceresnicka na torte uz iba 🤦🏼♀️
Drzim ti velmi palce, nech sa to u vas utrasie.
Nechaj ho tak.Nepripominaj mu nic Ty sa na babo tes,ale jeho nechaj.Su zeny,ktore si tehotne vyvinu vztah k dietatu aj tyzdne po narodeni Vsetko je normalne,pokial to dobre skonci.Ty sa tes a on na to pride snad casom Proste sa zlakol ...Užívať zivot sa da aj v 50tke,aj v 60tke
Ďakujem Vám veľmi pekne za všetky reakcie.. Ste zlaté, naozaj mi to veľmi pomohlo..
Snáď sa vsetko napraví, možno to bol naozaj sok, len tie hormony teraz robia sarapatu a naozaj sa ma to strasne dotklo z jeho strany, tak som sa tu potrebovala "vyrozpravat", lebo človek velmi nema komu..
Ale suhlasim, aj sa poucim, ze sa uz v kazdom pripade budem stavat ku tomuto zodpovednejsie.. Lebo naozaj clovek moze zit s niekym roky, poznat este dlhsie roky a vzdy sa moze prekvapit :D 🙂
Ale v kazdom pripade, dieta je pre mna dar, a viem ze nepotrebujem uz nikoho, ked mam tie deti, takže aj ked neplanovane a prekvapilo to aj mna.. Tak som vdacna..
Drzte sa zeny a prajem Vam aby ste taketo zážitky s muzmi nemali a nech ste hlavne stastne a mate šťastné zdrave rodinky
😘😘😘
@08monika08 ahoj. Čítam čo prežívaš... Len ti chcem vyjadriť podporu
Ahoj. Ako sa to u vás vyvíja? Si skvelá mama... Veľmi ma povzbudilo čítať tvoje slová. Úplne chápem tvoj hnev, mrzí ma mužova reakcia :( Verím však, že mu raz dokážeš odpustiť, veľmi dúfam, že mu dôjde, ako zradil tvoju dôveru a lásku.
@dariaaa v Živote, alebo Plus 7 som to tiež čítala
Autorka snáď to bola len zbrkla reakcia.Babo by som si nechala a ďalej uvidíš...uz má aj staršie deti či dcéra je jeho prvé dieťa?Nie, neskôr by už pravdepodobne nechcel deti už chodíš do práce, nové bývanie to by vždy bolo prečo nie...a, keď už tak sa mal chrániť teraz je neskoro na spekulovanie.
Tak so mnou by tiez hocikto nechcel dieta ale keby som bola presvedcena ze to dieta ma potencial po tom muzovi a je to kvalitny kus nie nejaky debil, tak si ho necham a nezaujima ma ziadna okolnost. A otazka dietata pre mna nema nic so vztahom, proste musis vediet co prinesies na svet a ked je to dobra predstava tak je to jasne…horsie by bolo mat z lasky postihnute dieta nez zdrave s nejakou vadou na vztahu.

Čítala som že ste mali prerušovaný styk, tak zas pri tom mal rátať že je možné otehotnieť ..prerušovaný styk nie je antikoncepcia ..