Pôrod, tretia vlna a sebeckosť (hlúposť) ľudí
Ja uz neviem, co robit, som strasne nahnevana a zaroven sa citim uplne bezbrane.
Mozem hocikedy porodit, chodim uz druhy tyzden na poradne do nemocnice. Nehovoriac o tom, ze v cakarnach su zbytocne aj muzi ako doprovod, samozrejme rúško pod nosom, ani tie zeny nemaju tolko chochmesu dat si tie ruska spravne. Ked uz kvoli sebe nie, tak kvoli druhym? Ja stale nosim ffp2 aj presne kvoli tomuto.
Ja napominam zdravotnicky personal, ked maju rúško pod nosom, stane sa aj, ze ho nemaju vobec. Bojim sa ist rodit do nemocnice, lebo ani ti doktori nemaju rozum asi uz.
Vrchol bola upratovacky bez ruska, ktora sa bavila s robotnikom bez ruska, ako ma podozrenie na covid. A sestricky, co chodili okolo ich ani raz neupozornili. To uz ludom uplne dr*e?! Ziaden respekt ani voci tehotnym, ani voci tym nenarodenym detom.
Zenska sa na mna pri vytahu osopila, ze k novorodeneckom neberie, ale svoju kolegynu (asi) s jej dcerou (obe bez ruska) do vytahu k tomu chudakovi novorodenecovi vzala.
@kulumulu123 nepracujem urcite s ruskom pod nosom a vseobecne s ruskom 😂 tak tupa niesom...a clovek ked sa chce trosku po praci nadychnut v okruhu ludi nemozeee lebo rypaci s ruskam....a dotoho ta je fuma fuk preco ako :D aspon nezivorim za 700€ mesacne
@beata95 mne hned na porodnej sale povedali, dajte si rusko dole (respirator este vtedy povinny), ja som sice mala komplikovany porod, aj kyslik mi museli davat, ale toho ze by ste musela mat rusko pri porode sa bat nemusite 😊
@paulinamajerova áno všade to je inak, niekde musia mať ženy pri pôrode rúško a niekde nie .. kamoška bola tam kde pôjdem ja a tiež jej povedali že mala by mať ale že keď sa jej zle dýcha nech ho dá dole 🙂
Riešite respirátory a rúška a zabúdate, že vstupná brana je aj cez oči... Mali by ste nosiť aj ochranné okuliare
@sense Ruskom sa chrania obaja. Doma, ani vonku nenosim rusko. Kedze sa chranime, doma nemame covid, mozeme dychat volne. Vonku si drzim odstup, nechodim zbytocne tam, kde sa premelie vela ludi - shopping centra (nikdy ma nebavilo travit cas v SC), chodime do prirody. Clovek si zvykol nenakupovat, ale objednavat z netu. Kupuje iba potraviny, staci 1-2 nakupy v tyzdni. V interieroch rusko.
Teraz nie je covid sezona, ta zacne o mesiac. Tiez to beriem volnejsie. A funguje to, ziaden covid v rodine. Rusko iba 15 min v obchode, raz za rok u lekara,.. - to ma nezabije. Doma home office, stretavam sa s vacsinou s rodinou a dobrymi znamymi. Preto vlastne ani nepocitujem ziadne velke obmedzenia. Okrem toho, ze sa neda cestovat ako predtym. Ale to sa da dohnat.
@andromedea ja sa čudujem, že sa čudujes. Ja som bola na sk len na dovolenke a kopec ľudí rusko nieže pod nosom ale nemalo vôbec ani v obchodoch😃
Žijem v UK, ruska sú už nepovinné a stále ich väčšina aj tak nosí a pekné na nose.
Nechaj to na nich je to ich slobodná voľba. Hlavne neprivolavaj žiadne choroby. Môžeš to lapit aj inde aj s ruskom.
Ja rúško nosím, tam kde ho treba, ale ty @andromedea strašne preháňaš. Prvá vlna bola strašná, ale táto akože tretia? To je zbytočné bububu.
@andromedea vieš čo, nechce sa mi to tu čítať, po pár komentároch ma to prestalo baviť... aj ja som sa bála, do pôrdnice som prišla 31.10. kedy bolo prvé celoplošné testovanie, polka pôrodnice bola v karanténe, zdravé sestry robili 24 hodinovky a také boli aj prijemné... nevedela soms a dočkať až z tej nemocnice vypadneme... rúško som nosila do všetkých spoločných priestorov a je to proste tak že ty môžeš zodpovedať len sama za seba... verím že ťa rozčuluje keď ty sa snažíš ako vieš a okolo teba ľudia kašlú na to... bohužiaľ, začína to byť národný šport kričať len ja, ja, ja, ja mám právo, ja si myslím, ja viem, ja som počula, je to moje zdravie... ale povinnosti, zodpovednosť alebo nejaká spolupatričnosť nikde... nezmeníš to, len sa tým budeš zbytočne stresovať až do pôrodu a ešte aj potom... sústreď sa na seba, snaž sa ty chrániť ako najlepšie vieš a dúfaj že to bude dobré, držím ti palce a želám rýchly a pohodový pôrod a hlavne veľa zdravia teraz aj neskôr 😉
@beata95 ako mozes odpadnut z ruska na ulici, ked vonku nie su povinne 🤣👌 umrem tato sebalutost antiruskarov
@acrobaleno Praveze prva vlna bola u nas mierna, o covide sme poculi pomaly iba zo sprav, v Talliansku vtedy umierali ludia doma, lebo mali plne nemocnice. Druha vlna bola strasna uz aj unas, zomieralo 100 ludi denne. Nikto si netrufa odhadnut, aka bude tretia vlna a delta. Vela ludi je uz preockovanych, ale ...
@andromedea ci pána to som dala príklad že na ulici vidím že si chápavá 😂 ak nechápeš že niektorým ľuďom môže prísť zle ak im stúpne alebo klesne tlak keď dýcha v rúšku tak to je tvoj problém .. a ak je vonku 30 stupňov v lete a ty vyjdeš napr. z práce čo máš celý deň rúško tak je to možné že aj na ulici ... ty sa sebalutuješ lebo vyžaduješ aby všetci nosili rúška 😂
@beata95 na to ako tu mudrujes mas velmi malu znalost o sirenie sa infekcie, neveria hm skoda mali ste sa prist pozriet do nemocnice v druhej vlne, pracovat na zachranke potom by si v zivote si nedovolila napisat to co pises... a skus si dostudovat a porozmyslat, preco niektori sa nakazili aj ked mali rusko ? Asi ho nemali 24 h denne a s ruskom treba vediet aj spravne manipulovat ... aspon tam kde su ludia najcitlivejsi a svoje zdravie, by sa mali ludia snazit to dodrziavat.
@liljana O prvej vlne hovorím v kontexte, že sme nevedeli čo sa deje. Ako choroba prebieha a aké sú následky. Druhá vlna..áno ľudia umierali, ale už sa vyvíjala vakcína a aj bolo začaté očkovanie. Ale tretia vlna s Deltou? Zbytočne strašia obyvateľstvo. Viem, že tu budem považovaná, za šialenú antivaxxerku, ale to čo sa robí okolo korony, je už na smiech. Rúško nosím, dodržujem pravidlá, ale dokedy? Kto určí, kedy to skončí, kedy je už akože dobre? Treba sa s tým naučiť žiť.
@felycity to je už ich problém ja si nepotrebujem doštudovať nič ... viem čo a ako s rúškom ale to že ja ho nenosím tak ako sa má to je moja vec a nikoho to zaujímať nemusí ani ma za to odcudzovať ani nič ... 24 h denne sa ani nedá maximálne by si ho mala mať hodinu a pol či koľko nepamätám ako to odporúčali a potom má byť aspoň pol hodinová prestávka ... ja mudrujem len v tom že sa nestarajte do ľudí a každý nech si robí ako je pre neho najlepšie ... čo ťa to rozčuľuje prečo chceš ty aby každý mal tie rúška respirátor a podobne ... proste mysli hlavne na seba svoju rodinu a keď vidíš niekoho v obchode alebo čo že nemá rúško a ty máš tak a čo je to jeho vec
Co ti na to povedať, zabal sa igelitu a tak chdo medzi ľudí. Rodila som v prvej vlne a tetaz budem rodit v tretej. A rúško nosím pod nosom väčšinou aj ja a najmä teda u lekára kdr sedím aj hodinu a vies prečo? Lebo nech sú vedecké dôkazy akokoľvek,ja sama na sebe cítim ze cez neho nemam dostatočný prísun vzduchu a kolabujem a mne je moje zdravie prednejšie nez tvoje , pretože ked niekde skolabujem (a prvom sa mi to stalo) ty budes ten najviac posratý človek mi dať prvú pomoc lebo čo ak korona🤷🏼♀️ niekoľko krát som musela ísť do nemocnice posledné týždne so synom, a každý jeden lekár ktorý ma videl s bruchom na mna kričal nech si rúško dám dole ;) a to som človek ktorý sa tu zastáva opatrení (viac menej a tých a logických) aj očkovania, sama som sa dávala očkovať v tehotenstve. Ty nosis respirator, ty sa chranis tak sa do ostatných nestaraj.
@poopsie práve preto ma hnevajú, ze ludia nenosia rúška, keďže oči máš tiež sliznice. A ja môžem donemoty nosiť respirator, ked blbec co nemá rusko alebo ho ma pod nosom vypustí vírus do obehu a ja ho dostanem cez oči.
@liljana à to kde je napísané že tým ruskom chráni seba.? Pretože u nás, dokonca v prvej vlne tvrdili že Rusko ta nechráni dokonca kým na Svk už ruška nosili aj vonku, my sme nenosili nič, a potom výlučne v interiéri, deti dokonca bez rúšok a bez Testovania cely čas v škole žiaden homeschooling
A teda nemala. Som strach ze doma dýchame ako si ty napísala najviac...
A napr tehotné keď zaviedli ruská v interiéry boli ako riziková skupina à ostávali doma práve preto aby rusko nosiť nemuselo, kvôli prísunu kyslika
@judar ved ok je to tvoje zdravie a tvoja vec... Ja len ze keď máš problémy s pľúcami určite by som na tvojom mieste zažila pracu s chemikáliami a vyparmi... Ale máš pravdu do toho mňa je šum a fuk... Veľa šťastia a hlavne zdravia aj o 20 ci 30 rokov 😉. Ps tiež nerobím za 700 ci 1000 eur mesačne a napriek tomu nemusím dýchať žiadnu chémiu si ty predstav... Ale to je zasa moja vec ze???
@777januska777 keď prirovnáva š k cestnej premávke. Otázka z opačného konca, aby bola cesta pre hysterických ľudí bezpečná, nemáme v tom čase zastaviť premávku, o hradiť cesty aby nevbehla zver, rozohnať oblaky aby neprišla smrsť a opraviť všetky výmoly nech žijete bezpečne?
Je dokázané, že kyslík v rúšku v priebehu pár minút klesá na hodnoty ktoré spôsobujú od umieranie mozgových buniek, nedostatočné okysličovanie mozgu. Neviem si predstaviť to u dýchať tehotná v respirátore.ja som absolvovala všetky opatrenia a vlny v práci, a nepríjemnejšie ako kontakt s kamionistom alebo pendlerom čo sa vrátil práve zo zahraničia bolo pre mňa fungovať v respirátore. Každý týždeň som ako krava musela stáť v rade na špáradlo a 15 minút sedela v spoločnej miestnosti s 30 ľuďmi kde sme čakali na výsledok. Jazdila som MHD denne, každý deň bola v potravinách.
Imunitu naozaj nemám špičkovú, covid by ma pokojne mohol zabiť, moja otázka ale je, kde je ten covid? Viem existuje, mali ho viacerí moji blízki, kde bol ale teraz zase 2 mesiace? Žiadne prípady, nič, v chate Popradské pleso sme stáli 20 minút v rade si zmesou XY národností, vnútri snáď 150 ľudí fullka. Nič. Terchová, Vrátna detto. A zrazu príde pápež a natlačme tam 300000 ľudí, velebme očkovaných aj keď vieme, že sú rovnakí šíritelia. Stále vám to dáva logiku?
Ja odmietam žiť v strachu, lebo do kolečka meniace sa vedecké publikácie, číselká a štatistiky.
Buď zdravá a rob čo uznáš za vhodné ale ľudia už majú tej maškarády pokrk... Nechaj ich žiť
@777januska777 a nosíš okuliare? Lebo keby si nosila, čo i len dioptrické zistila by si, že si ich rosiš... To znamená, že môžeš sa akokoľvek snažiť žiadna handra sa ti nespoji dokonale s tvárou.. Takže cez všetky tie medzery unika vzduch - aerosol... A v ňom aj ten vírus.... Rúška pri operáciách sa nosia kôli baktériám, ktoré su mnohonásobne väčšie... Také základné veci je problem pochopiť? Prečo asi tí lekári to majú v paži? Asi vedia, že je to prd platné... Či Sabaka dtudoval inú školu ako ostatní? Len ostatným nemastia vrecká a nezabudli čo sa v škole učili...
Mozete mi prosim vysvetlit, naco pouzivate tie ruska ked ich mate pod nosom? Aky to ma zmysel? to uz nemusite mat ho vobec.. Zijem v zahranoci a teda rusko pod nosom som u nikoho nevidela. Aj tie protesty proti ockovaniu, obmadzovaniu vasich zakladnych prav a podobne, fakt hlupaci, ktori si myslia ze su najmudrejsi a neni su len ovce, samozrejme.
@123andy123 v akom zahraničí žiješ?
@ajka0207 no lebo syn ochorel prvy, on bol na PCR, bol negativny. Potom sa mne zhorsil stav a s dusenim som sla na pohotovost. Este som volala do nemocnice, ci mozem normalne prist, pani doktorka na pohotovosti mi povedala, ze ked mame negativne testy, syn PCR a ja antigen, ze ano a ze podla popisu to vyzera, ze mi treba antibiotika, ale musi ma vysetrit. Tak som sla. Slo sa tam v BB cez urgent vsetko. Tam poculi kasel, zvysena teplota, tazkosti s dychanim a vyselektovali ma na covid stranu, covid prijem. Ze maju take nariadenie, ze vsetkych, aj s negativnymi antigenmi, ked kaslu, tak idu tam! Ja som uz tyzden nespala, choroba, do toho babatko, mali sme vtedy 4 mesacne babatko, nechcelo flasku, muz doma sam s nimi, nervy som mala, ze ma tam zavreli. 2 hodiny som cakala na odber a potom mi dali lieky, co mohli, na tlak. Mala som nizke CRP, tak ma poslali domov po 2 hodinach bez liekov, ze mam ist v pondelok k obvodnej. Este mi chceli dat lieky, co sa absolutne nemozu pocas dojcenia, odmietla som, aj RTG pluc, lebo uz som tam nechcela stravit ani sekundu navyse! Muz je astmatik a rozculoval sa, ze keby mal astmaticky zachvat, tak ho tiez drbnu na ten covid prijem?! Lebo nariadenie...Tak som si nadavala, ze som mala pockat predsa do pondelka, ale fakt mi bolo zle. Obvodna, ked pocula kasel, bez slova vypisala ATB, po 2 dnoch mi bolo o 50% lepsie a zacala som odkasliavat. U mna je to typicke, ze viroza sa mi vzdy skomplikuje, teda v 80% to konci antibiotikami u mna a kaslem aj 2 mesiace. Mam poruchu bunkovej imunity. Este mi do papierov napisala, ze som anxiozna a "boji sa, ze tu dostane covid"...no kto by sa nebal? Doma 3 male deti, muz astmatik...akoze vazne toto...? Okolo mna tam panie v bezvedomi, na kysliku. Doktorka, sestricky, chodili tam ku nim a ku mne, na oddelenie hore dolu. Nikdy viac nechcem zazit tento system, fakt. Mudrak, kto toto vymyslel. Takze nebola som priamo na oddeleni hospitalizovana, vysledky som mala vcelku dobre, az na ten tlak, pustili ma domov. Az teraz som si davala robit protilatky, takze covid to nebol.
@dr_smajlik sú veci, ktoré každý z nás môže ovplyvniť. A je sebecké to neurobiť. Ale prosím ta to nie je nikde dokázané, to je ľudská blbosť. Nosenie respiratira a ruska je hlavne o psychike človeka. Aj mne sa kedysi zle dýchalo v respiratore potom som si povedala, ze smola nosiť ho musím a ako zázrakom sa aj dýchanie napravilo. Všetko je to v hlave. No tak kde je covid, po premoreni po druhej vlne sa to trosku ukludnilo, avšak problém je, ze ide zas ďalšia mutacia a zas nás čaká premorovanie donemoty a kde bola ta mutacia? No neviem v Indii a po čase prišla k nám. A to ze si ty nedostala covid je skôr šťastie. Tak ako niekto nedostal kliešťa v lese a niekto dostal. A to ze všetci všade na kope sú a boli, no co ti poviem, ja sa tomu vyhýbam. Bud zdravá. Hm to nijako neovplyvnim, ze ja budem zdravá. Môžem sa snažiť koľko chcem, ale sú tu ľudia, ktorí sa odmietajú snažiť a potom je to tak ako to je a doplatia na to všetci. A to ze ludia majú "maškarady pokrk" je veľmi zaujímavé tvrdenie, ale nič to na tom nezmení, ze aj tak tu ten covid bude. Tváriť sa, že tu covid nie je, tak covid neodstráni. Vzdy som sa smiala z pstrosa a až ako staršia som pochopila, že ľudia sú úplne rovnaký ako pštros. Schovaju hlavu do piesku a myslia si, ze naraz bude dobre a všetko sa vyrieši za nich samých. A potom, ze sme najinteligentnejsi druh na zemi 😀🤦♀️

@felycity a ako ťa ochránia keď aj cez rúško sa môžeš nakaziť ? baby tu písali že ali aj respirátor a sa nakazili tak ?