Pôrod, tretia vlna a sebeckosť (hlúposť) ľudí
Ja uz neviem, co robit, som strasne nahnevana a zaroven sa citim uplne bezbrane.
Mozem hocikedy porodit, chodim uz druhy tyzden na poradne do nemocnice. Nehovoriac o tom, ze v cakarnach su zbytocne aj muzi ako doprovod, samozrejme rúško pod nosom, ani tie zeny nemaju tolko chochmesu dat si tie ruska spravne. Ked uz kvoli sebe nie, tak kvoli druhym? Ja stale nosim ffp2 aj presne kvoli tomuto.
Ja napominam zdravotnicky personal, ked maju rúško pod nosom, stane sa aj, ze ho nemaju vobec. Bojim sa ist rodit do nemocnice, lebo ani ti doktori nemaju rozum asi uz.
Vrchol bola upratovacky bez ruska, ktora sa bavila s robotnikom bez ruska, ako ma podozrenie na covid. A sestricky, co chodili okolo ich ani raz neupozornili. To uz ludom uplne dr*e?! Ziaden respekt ani voci tehotnym, ani voci tym nenarodenym detom.
Zenska sa na mna pri vytahu osopila, ze k novorodeneckom neberie, ale svoju kolegynu (asi) s jej dcerou (obe bez ruska) do vytahu k tomu chudakovi novorodenecovi vzala.
@poopsie v DE
@777januska777 skús 15 minút plynule hovoriť niečo v dobre nasadením respirátore.ja mám všeobecne nízky tlak a toto mi spôsobovalo kolaps, tie rúška aspoň netesnia tak ok ale na respirátor sám výrobca uvádza ak dobre pamätám, že sa má používať max 2 či 3 hodiny a potom 24hod pauza a my to máme 9 hodín v práci s 30 min prestávkou na jedlo? Tu už zásady zdravého rozumu nefungujú? Najväčší nepriateľ dnešnej spoločnosti je strach. Nerobím sa nesmrteľnou, možno ma to drapne v plnej sile ale nebudem sa preto teraz triasť a osočovať ostatných že ma dostatočne neochránili. Vieš ono aj pán Hámor povedal, kto sa nebojí nech ide do lesa, kto sa bojí nech ostane doma....takže ak vy máte strach oblečte si skafandre a hurá "do lesa"... Vždy aj v minulosti platilo, že sa selektovali a obmedzovali chorí ľudia, nie zdraví. Len teraz je potrebné z plesu urobiť žobrákov, všetko im zakázať, lebo to je najlepšia voľba a tých čo sa nepodvolia proste trestať šikanovať, napriek tomu že sú väčšinová časť populácie. Občas mi to príde ako slovenský väčšinový rasizmus typu dajme cigáňom byty ale biely nech si zoberie hypotéku na 30 rokov aby mal kde žiť. A to som veľmi tolerantný človek.
@777januska777 o akej veľkej vírusovej naloži je reč? Zdravý človek má akú virusovu nálož? Žijeme v dobe kedy musí zdraví človek preukazovať, že je zdraví 🤦♀️🤦♀️🤦♀️a očkovaní su nedotknutelni... To je ďalšia kapitola sama o sebe bez logického základu, pretože očkovany môže ísť dnu do reštaurácie a konzumovať jedlo... Pritom to môže byť tiež ten povestný bezpriznakovy superprenášač....
@derdia ty ma neupozorňuj na čo si mám dávať pozor ... veď ak ochoriem tak ochoriem to teba zaujímať už nemusí .. ak by som sa mala báť každej choroby tak sedím celý život doma a vyhýbam sa všetkým ľuďom ... pokoru a hlavne pochopenie treba z oboch strán nie len že tí čo sú za to všetko tak len oni majú pravdu ... majú v niečom pravdu aj tí čo sú za a aj tí čo sú proti tomu celému 🙂
@janinah ty môžeš hovoriť za seba, maximálne tak za svoju dcéru. To ako bude druhý dýchať, to nechaj na neho. Ja som bola tehotná v prvej vlne, som tehotná aj teraz a covid je skutočne to najmenej co na trápi. Covid som prekonala tak, že sme počas karantény s manželom vymalovali celý dom. Čiže strach nemám. Zato to neznamená, že sa nechovam zodpovedne a nechránim druhých, ktorí majú tú imunitu horšiu. Nikoho som nenakazila a na iných ludi ohľad beriem. Ale keď jednoducho sa mi bude zle dýchať v obchode v rusku, tak si ho stiahnem dole a očakávam, že ma nikto nebude buzerovat a bude respektovst môj zdravotný stav a takisto bude na mňa brat ohľad. To prečo sa mne zle ťažko dýcha v rusku snáď ja nemusím vysvetľovať tebe, autorke, predavacke ci komukoľvek. Nikomu nekázem sa ku mne približovať a kľudne ma môže obísť aj na 10 metrov. Pri kase to samozrejme s ruskom vydržím, tam ľudia zabúdajú, že je covid a tlačia sa ako keby dávali zadarmo, ale behať hodinu po tescu s ruskom nebudem rozhodne. 😅😅😅 Kto má obavy z covidu je uz dávno očkovaný, alebo sa naň chystá. Taky človek je dostatočne chránený, nie? Tak co sa stále rozculujete a čoho sa stále bojíte?
@andromedea Neviem,ale mne príde,že niektorí ľudia si tie rúška ani nemenia alebo neperú a vtedy si myslím,že je to oveľa nebezpečnejšie ak ho aj má ako keď ho má niekto pod nosom.Asi všetkým to už ide na nervy a každému sa v tom zle dýcha,My sme dodržiavali všetky opatrenia a napriek tomu mi umreli hneď traja najbližší ľudia.Svokor po covide,švagor na pľúcnej a otec po očkovaní...takže?Neverím už ničomu.Zachvíľu budú kázať ľuďom nosiť masky aj na očiach.
@viktorka48 Presne tak ako píšeš 😀
@andromedea v tom doprovode chlapov ta uplne chapem a suhlasim. Naozaj nechapem naco sa tam s nimi trepu... zbytocne zaberaju miesto v cakarniach. a k ostatnemu? No vies, je to o ludoch, ty s tym nic nenarobis. Mnohi si myslia ze ked su ockovani, su uz teraz pomaly nesmrtelni.
A este k tomu vytahu, pokial je maly ani ja ked idem s kocikom nechcem aby sli cudzi so mnou - proste im to poviem ze nebudu mi nacapeni na kociku. Ale zase necakaj, ze ked si tehu ze sa k tebe budu nejako extra spravat... to len ked im vyhovuje su tehulky ohrozenou skupinou 👎👎👎
@dr_smajlik no ja mam tiež stále nízky tlak a plus som tehotná a zvladam to. Ale rozprávať vkuse 15 minút som neskúšala, skúsim a uvidíme. Napriklad keď boli tie horúčavy, tak som dýchala ťažšie, ale tak vždy som mala aj tak respirator a ked mi nebolo moc dobre, tak som radšej nechodila nikde kde som nemusela. Btw. Osobne k takým predavackam alebo každému, kto to ma dlhšie na sebe ako 15 minút, tak som ústretová, keďže ten človek je v tej miestnosti dlho a ak ma covid, tak by to aj tak v tej miestnosti bolo aspoň teda mala dávka.
A ako určiť kto je a kto nie je chorý? V našej spoločnosti sa nikdy neselektovali chori ludia. Ved do práce vždy všetci chodili pomaly s horúčkou. Ak ah mal možnosť zostať doma, tak aj tak nikto nezostal, lebo však nie. Chori ludia kaslali dookola okolo seba a soplili na každého. A keď si im náhodou povedala, nech si dajú na ústa ruku, tak ešte sa na teba pozerali ako na blbca. Naša spoločnosť nie je naucena a zvyknutá na ohľaduplnosť. Takže ak sme ta to neboli nauceni pri chrípke ci prechladnutí, tak ti ludia sa podľa teba nejako špeciálne naučia chovať inak pri covide? No nie, tak preto im to treba prikázať a aspoň tie ruska sú ako taká pomoc a minimálne zaťaženie. A aha koľko ľudí s tým má problém.
@poopsie s tým súhlasím, aj ockovani by mali mať obmedzenia a nie tolerovať všetko. Lebo aj ockovani môže byť prenášač. A to som za očkovanie na 100%. Ale viem, že sú medzi nami ludia co nemôžu byť ockovani a tiež deti a preto takých treba chrániť. Avšak ak by bola kolektívna imunita, tak nemusia byť obmedzenia ani nič.
@viktorka48 no pozri ja verím tomu, ze spoločnosť je celok a v celku ludia musia spolupracovať. Ja sa nebojím korony, ja sa bojím zničenia zdravotníctva a zrútenia systému. Lenze chápem, že nerozumieš ako to asi s covidim súvisí, tak ti to ani nebudem vysvetľovať. Lebo dobre viem, že je to v tvojom prípade zbytočne.
@777januska777 kolektívna imunita? ... Juuuuj 😖... Očkuje sa wuchan prvotným a už je za rohom nejaka lambda... Preto moja ešte nevynasli takú vakcínu na rna virusy😉
@andromedea Ja som tiež tehotná, všade nosím respirátor, v ktorom sa mi absolútne nedá dýchať a ľudia s ktorými sa rozprávam nemajú ani toľko slušnosti aby si dali rusko. Čo má ale najviac trápi, že rodičia a svokrovci nie sú zaockovani ale vnucatko si po pôrode samozrejme chcú prísť pozrieť.
@poopsie lampa je tu už dlhšie, lenže ta nie je až taká nákazlivá. Ale vynašli mrna vakcina je presne na toto. Takáto vakcina bude budúcnosť aj iných vírusových chorôb.
@andromedea Neber to, prosím, v zlom, no spamätaj sa, vypni TV, nerieš druhých, či nosia, či nenosia handru na ústach a budeš šťastnejšia!!! Korona je len taký strašiak ako si ty sama pripustíš, nakoľko sa necháš vystrašiť. A áno, tiež som rodila v "koronadobe" a áno "prekonala som koronu". Strach je horší ako ktorékoľvek respiračné ochorenie, či už je to chrípka, korona, či angína.
@mima172 neberiem to v zlom, ale preco si kazdy mysli, ze ten, kto ma respekt pred chorobou, pozera vela TV? Ja TV nepozeram a na internete si riesim len konicky a nakupy. 🤷🏻♂️
@lienka.7 k tomu vytahu, ja by som tam ani sama nesla, ked tam bol novorodenec, mna len zarazilo, ze na mna sa osopila a dve cudzie zenske bez prekrytia dychacich ciest pustila dnu.
Ano, tehotne su "zazrak" a treba na ne davat pozor, ved maju oslabenu imunitu, ale len potial pokial to je mne pohodlne 🤷🏻♂️ asi tak sa na SK spravaju ludia
@pupava_lucna u nas su vsetci nastastie ockovani, co by chceli vidiet babo. Ja neockovanu osobu, ktora nedodrziava ROR domov ani nepustim. Mozno to rodinu prinuti trocha zvazit ockovanie.
@andromedea Ja som tiež myslela, že rodinu donútim tehotenstvom aby sa dali zaočkovať ale oni sú tvrdohlaví a ani za svet nechcú. Dokonca aj obvodnu lekárku majú takú ‘uzasnu’, že ich od očkovania odhovára aj keď sú už dôchodci. Zase tiež ich až tak nútiť nechcem, lebo čo ak by náhodou mali vážnejšie nežiadúce účinky. Ale som z toho dosť na nervy už 😕
Uff, no to som necakala, ze sa spusti taky shitstorm. Doslova, niektore prispevky su riadne sr**ky. Nebudem tu urazat ako niektore, len mi je luto, ze mate taky zivot, kde si nevidite dalej od svojho nosa. To musi byt strasny udel byt taky sebec. 🤷🏻♂️ Ak je slobodna vola rúško nenosit, je mojou slobodnou volou na to kohokolvek upozornovat podla tejto logiky.
Vsetkym ostatnym dakujem za podporu a mile slova a drzim nam palce a pevne nervy pocas tretej vlny, dufam, ze vo svojom okoli mate rovnako zodpovednych ludi. Peace out
@pupava_lucna tak potom jedine izolacia a mozno test. Ja neviem, ale ked mali naši len trocha sopel, netrepali sa k nam zbytocne. Detto dost cestuju, aj do afriky, a nemali problem ostat v "karantene" par dni, aj napriek tomu, ze boli ockovani na vsetko mozne kvoli ceste tam. Je to o tolerancii, skoda, ze vramci rodiny toto musi clovek riesit.
@beata95 súhlasím. Rodila som v prvej vlne. Rúško som nenosila ako tehotná, pretože som nemenila oberat moje dievčatko o čerstvý vzduch. A nerozumiem naozaj tehotnej žene, ktorá si nacapi ešte aj respirátor po oči. Pomôže? Ale v poriadku, príspevky o tom písať nebudem. Každého vec. Treba posilňovať imunitný systém a veriť mu. Ale samozrejme, kto sa chce rúškovat, očkovať, tak nech sa.. Takisto keď niekto nechce, tak nech si spraví po svojom. ✌️
@777januska777 manzel po operacii 6 dni musel v nemocnici aj spat s respiratorom. Prezil. Nechapem tych, co sa na to stazuju. Mne sa tiez nedycha lahko v respiratore, ale to je ta logika - ja mam nosit respirator, nech sa chranim, lebo druhy nenosia, ale ked mi tak vadi, mam si ho dat dole. Tak teraz co? Manzel mal pravdu, pri tychto ludoch sa logiky nedopatras.
Vo vyspelej spolocnosti clovek nejde s chripkou do prace a neda soplave decko do skolky - Slovensko je 100 rokov za opicami v tomto. Necudo, ze to tu potom takto vyzera.
@viktorka48 kto sa s tebou pusti do debaty, tak vždy keď si chce zachovať aké také psychické zdravie, tak sa stiahne 😀 lebo ty si typ osoby pre ktorú je všetko zlé a mocní ta chcú zničiť a zotročit 😀 ono sa ťažko s niekym takým racionálne diskutuje. 🙂

@poopsie áno nesedí to dokonale, ale ide o tu snahu a o zabránenie aspoň veľkej vírusovej naloze. Lekári na to kaslu, lebo na to kaslu aj ľudia a vacsina je ockovanych, takže tiež sú sebecki a povedia si, ze kašlem na iných keď oni nenosia nebudem ani ja. Mne sa nič nestane, im hej. Akcia, reakcia.