icon

Pôrod, tretia vlna a sebeckosť (hlúposť) ľudí

andromedea
27. aug 2021

Ja uz neviem, co robit, som strasne nahnevana a zaroven sa citim uplne bezbrane.
Mozem hocikedy porodit, chodim uz druhy tyzden na poradne do nemocnice. Nehovoriac o tom, ze v cakarnach su zbytocne aj muzi ako doprovod, samozrejme rúško pod nosom, ani tie zeny nemaju tolko chochmesu dat si tie ruska spravne. Ked uz kvoli sebe nie, tak kvoli druhym? Ja stale nosim ffp2 aj presne kvoli tomuto.
Ja napominam zdravotnicky personal, ked maju rúško pod nosom, stane sa aj, ze ho nemaju vobec. Bojim sa ist rodit do nemocnice, lebo ani ti doktori nemaju rozum asi uz.
Vrchol bola upratovacky bez ruska, ktora sa bavila s robotnikom bez ruska, ako ma podozrenie na covid. A sestricky, co chodili okolo ich ani raz neupozornili. To uz ludom uplne dr*e?! Ziaden respekt ani voci tehotnym, ani voci tym nenarodenym detom.
Zenska sa na mna pri vytahu osopila, ze k novorodeneckom neberie, ale svoju kolegynu (asi) s jej dcerou (obe bez ruska) do vytahu k tomu chudakovi novorodenecovi vzala.

777januska777
27. aug 2021

@poopsie tak to neviem, oficiálne zdroje takéto veci neuvádzajú a pochybným zdrojom neverím, osobne verím odborníkom a verím ľuďom, ktorí majú vedomosti iné ako mam ja, ze vedia viac ako ja. Tak ako verím automechanikovi, ktorý mi opravuje auto, tak verím aj lekárovi, ktorý vie co robí. Ked sa nebojím uzivat paralen s toľkými nežiaducim účinkami, tak prečo sa mam bat vakcíny? A verím tomu, ze veľká väčšina ludi chce robiť veci dobre a správne a veľká väčšina ludi ma svedomie a preto zámerne neohrozia ďalších. Verím aj tomu, ze odporcovia rusok ci covidu v skutočnosti nechcú druhým ublížiť, len teda uverili vlastnému strachu a nešťastie vo svojom živote si nevedia a nechcú vysvetliť inak ako tak, ze druhí im chcú ublížiť. Za mňa osobne je to veľmi nešťastní život neveriť druhým a pochybovať o každom a všetkom.

andromedea
autor
27. aug 2021

@stevvvka "nazor" ze ruska su zbytocne, nie je. Je dokazane, ze nielenze funguju, ale nie su ani skodlive. Na rozdiel od covidu. 🤷🏻‍♂️

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
alguno
27. aug 2021

Zo začiatku som sa smiala na ľudoch, ktorí majú rúška pod nosom (aký to má zmysel?! To je to isté ako keby ho nemali!), ale teraz už chytám nervy!

777januska777
27. aug 2021

@poopsie to si musím prečítať a naštudovať, nemôžem sa k tomu teraz vyjadriť.

andromedea
autor
27. aug 2021

@viktorka48 nikoho tym neohrozujem na zdravi, narozdiel od sirenia chybnych informacii tuto pritomnych 🤷🏻‍♂️ ak to vymazu, nech to vymazu. Ked je niekto blby, preco by som to nemala napisat? Sloboda vola, však? Ci to uz neplati ked sa to vztahuje na vas, ahaaaaa.

poopsie
27. aug 2021

@andromedea slovoda vola sa vzťahuje len na teba 🤣

tncka
27. aug 2021

@janinah ak dovolis opravim ta,kazdy ma mozog,ale rozum nie😅🙈

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
stevvvka
27. aug 2021

@andromedea kde berieš tu drzosť nás nezaockovanych označiť za sebecký ch?
Ty nie si sebecká? Tak namyslene a agresívne komentáre ako od teba tu už dlho neboli. Ja ja ja ja a moje zdravie... Daj sa vakcinovat aj 5krat...ale nás nechaj žiť... Ten strach z korony ti ubližuje viac ako covid samotný...

Keby bol covid TAK strašný, ľudia vo vláde by nosili skafandre!

Je smutné, že niektorí na ten covid umreli. To ano. Ale tiež je smutné, že mnohí umreli na niečo iné, lebo nedostali liečbu kvôli zavretý nemocniciam... Lebo bohužiaľ tu na slovensku nemám dosť nemocníc ani lekárov ani sestier...

Problém na Slovensku je niekde inde, nie v ruská h ani vo vakcíne, ale presne v takých sebeckýcH prístupov ako máš ty.

poopsie
27. aug 2021

@alguno nervy a to už prečo?

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
andromedea
autor
27. aug 2021

@viktorka48 som sa nechala stiahnut na uroven tu diskutujucich, mas pravdu. 🙏

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
andromedea
autor
27. aug 2021

@viktorka48 OK, tvoj nazor na mna je tvoja vec. ✌️ Snad sa nam nikdy neskrizia cesty. Pekny den

dr_smajlik
27. aug 2021

@777januska777 vieš, ľudia sú kadejakí, nikdy nezmeníš všetkých. Nemáš na výber, musíš to len prijať. Ono každá minca má 2 strany. Ja chápem že sa niekto bojí, ale nedá sa žiť nonstop v strachu, to potom sa bojme aj že nás zrazí auto, sadneme zo schodov alebo nás za rohom prepadnú. Strach je najväčší ľudský nepriateľ. Aj samotný covid ukázal, že niektorým strach tak zatemní mozog, že brat brata nepozná ako sa hovorí.
Niekedy s tou prácou je to ťažké. Ľudia žijú prevažne na dlh, ak ostanú chorí doma, zamestnávateľ si rád za nich nájde náhradu. Nehovoriac o tom že plat a PN sú tiež celkom inde. Prečo myslíš, že kopec matiek dáva do škôlky soplavé deti?
Ja som sa naučila neriešiť ako sa kto rozhodne. Môžem mu povedať svoj názor ale viem, že celý svet nezmením. A preto mám kopec aj očkovaných kamarátov, aj konšpirátorov, aj salámistov... Príde mi ale od veci aby sa tu autorka osopila a urážala druhých preto, že nechcú nosiť rúška. Že je to nariadené? Aj o tom by sa dalo polemizovať, lebo tie nariadenia už sleduje snáď len z údený jedinec, ostatní sa snažia zaradiť do normálneho života kým sa dá.
Je to len môj skromný názor ale empíria je vcelku zaujímavý jav a vďaka nej som si vytvorila úsudok, že aj keby sme celé leto sedeli doma nazadku s respirátor u na ksichte, tá ďalšia vlna by beztak prišla. Nemôže celý svet zastať len preto, že nás tu kosí covid. Ešte naše vnúčatá budú platiť za chyby a strach ktorý nastal v prvej vlne. Vírus mutuje. Áno je nákazlivejší, ale s menej úmrtiami a čím skôr asi pochopíme, že to proste musí prejsť, tým skôr z toho budeme vonku. Držím palce všetkým,ktorí sa covidu boja, aby ich covid obišiel a strach nepriviedol do blázinca.

ivik4
27. aug 2021

Moja zlata autorka, teda pani TUPA LEBEŇ ako si tu nazvala niektorych ludi, toto pomenovanie si mala povedat osobne tym ludom ked sa velmi bojis, ale ty si taka TUPA LEBEŇ ze drzis hubu a krok a radsej tu budes pisat na koniku a vylievat si svoju frustraciu na cudzich ludoch urazkami skrz ich slobodny nazor . Som ockovana a normalne sa hanbim za to ze niektori ockovanci maju uz totalne vygumovane mozgy so svojou koronou, ruskami a staranim sa o druhych a v neposlednom rade ich nazyvat krasnymi privlastkami. Ved si otvor usta osobne,povedz niekomu ze je tupa lebeň a ty po tej svojej tupej lebeni urcite aj par x dostanes .

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
mey8
27. aug 2021

@ivik4 👏 tiež by bol aj niekto prítomný pri tom, keď túto TL niekto vypráši😂👏a poslal by nám video záznam (je to moje nové tajné želanie😂)
Autorka: fakt v dobrom- daj sa liečiť!! - vidím tu pár vecí, problémov a ťažkosti, kt. By si mala konzultovať predovšetkým zo psychiatrom, dosť veľa práce vidím aj ohľadne morálky, a etiky, možno by pomohlo pár faciek od tých ktorým si nedokazala do oči povedať že ti vadí, že si zo vzduchu beru príliš veľa kyslíka... 🤦‍♀️🤦‍♀️ Neviem, no mám pocit, že presne tých faciek od ich mužov (id... Dez... Ktorý nemajú čo na gyn. Oddelení čo robiť) si sa bála, navyše s kapacitou tvojích mozg. Závitou a slovnej zásoby by si ich nedokázala osloviť s patričnou slušnosťou a tie facky by prišli zo 100% istotou😂👍🏻 chuďatenko ukrivdene, také si nam smutnučké, tak veľmi ti bolo ukryvdené.. Ty si musela dýchať svoj pach a oni si dovolili čerstvý vzduch.. 🤦‍♀️🤦‍♀️ Hrozný život to máš naozaj... 🤦‍♀️ Nadych výdych a začni odznova, daj si respirátor, nato rúško ochranné okuliare, štít, navleč rukavice, skafander a uzavri to tou astronautskou prilbou (vieš tou guľou) a tak víjdi vonku, alebo buď tak aj doma a máš istotu že si v suchu👍🏻👍🏻🤦‍♀️😂 a také budovanie imunity... Nuž pojem neznámy... 🤦‍♀️ Chúďa to dieťa... Dúfam, že si dáš respirátor aj cez.... Keď sa náhodou vypíta malé na svet... Veď porodiť ho do takej strašne škodlivej bakteriálnej doby... 🤦‍♀️🤦‍♀️

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
weronika171717
27. aug 2021

Aj by som sa vyjadrila, ale radšej pomlcim....

dr_smajlik
27. aug 2021

@777januska777 prepáč ešte ti trochu budem oponovať. Hovoríš, že teraz sa viac testujú vakcíny, ale existuje staré dobré dôveruj ale preveruj.koľko korupcie je okolo, konflikt záujmov? A tiež tu bolo spomenuté že keď zistíme v podstate, že naša pravda nie je pravdou, že si nie sme schopní priznať chybu. A očkovaní áno? 2 dávky vakcíny Pfizer mali mať účinnosť 90% nie? A kde je tá účinnosť keď treba tretiu? Tiež nám sľubovali život bez rúšok ak vydržíme. A bum rúšok sme sa zbavili a nakázali nám respirátory a teraz ten psychopat verejné vyhlási že na Vianoce už bude po korone? A ktoré Vianoce? 2058?alebo kedy im to bude už stačiť táto degradácia ekonomiky, likvidácia malopodnikatelov a šikana plebsu? Kto z tých úchvatných zákonodarcov stál prvý v rade na včeličku, všade nosí rúško, nonstop dezinfikuje? A hlavne ako je možné, že ak tu tak strašne zúri korona, naša pani prezidentka zorganizuje 300000 dav s pápežom? Napriek tomu, že aj v Izraeli plačú, že infekční sú rovnako očko aj neočko? Ja neviem tu nikto nevidí súvislosti? Kde je to kritické myslenie o ktorom sa na ploche vykrikuje. Kde je v týchto prípadoch tá zodpovednosť?
Problém oboch strán je, že selektujú len v prospech svojej skupiny. A potom hejtujú jeden druhého do kolečka.

senta_sofia
27. aug 2021

@hivanik neviem, ci si pamatas knihu, bola taka Nase dieta a tam bolo vyslovene uvedene, zena pri kojeni ma mat rusko

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hivanik
27. aug 2021

@senta_sofia .... áno...ako deti sme si ju pravidelne listovanie 😊

777januska777
27. aug 2021

@dr_smajlik chapem, prečo ľudia chodia chori do práce a chápem aj to prečo robia co robia. Nesúhlasim s tým, ale rozumiem im. A chápem, že nie každý uvažuje nad všetkým čo robí a prečo to robí. Vacsina ludi koná len na základe prvotného impulzu a neuvazuju nad následkami. Ano, súhlasím je viac problémov u nás a veľa rôznych hlúposti, ale tak zas sa nečudujem, keďže im treba aj volebné hlasy, populizmus je u nás vo veľkom a aj nesebareflexia v každom sektore. A keď nie populizmus, tak hádky ako na pieskovisku.