Prestávajú ženy preceňovať tehotenstvo?
Chcem len poprosiť niektoré ženy, aby prestali dvíhať svoje tehotenstvo na piedestál. Milióny rokov sa opakuje tento cyklus, ženy proste otehotnejú a porodia. Život pokračuje. Tak nerobte zo svojho tehotenstva niečo výnimočné, až priam zázračné. A z tých dvestopäťdesiatsedemmiliónov ocikaných testov, čo tu dávate, je mi nevoľno. Mám dve zdravé deti, milujem ich a beriem ich ako súčasť môjho života, nie ako "zázrak"
Daj si facku za založenie tohoto čo si tu predviedla
@krasneleto Je to pravda, tak facku si daj ty.
@autorka Neber sa tak vážne 🤷🏼♀️ daj si levanduľový čaj a vypni koňa
Pre mnohe ženy tehotenstvo zázrak je.
Pretože museli ovoňať 250 testov, potrat 3 tóny liekov, ost na 10 operácii, pichat si 40000 injekcii a sexovat na povel
Vieš, len problém je ten, ze ten milionročný cyklus sa narušil. Sú na to štúdie a aj bežné články a reportáže vravia o zníženej pôrodnosti. Aj tu na MK vidíš, že to až také samozrejmé nie je. Možno by si mala svoje dve deti začať považovať za zázrak.
Ak Ti to tak vadí, prečo otváraš tie príspevky?
Nemaj stavy 😄 tak mas dve deti iná ich mať nemôže ;) náhodou. Je pekne ako ženy píšu o svojom tehotenstve alebo pýtajú rady. Predsa nikto ti nekáže kliknúť na dane fórum a reagovať avšak ty si ten typ človeka ktorý sa veeeeeľmi nudí a ma potrebu si rypnut na internete lebo veď môžem na ulici by si dala dole oči ;) LEBO VEĎ TY MAS DVE DETI!
Ps; nerob zo seba trúbu prosím ťa
To je smutné, že takéto veci ťa trápia o pol 2 v noci. 🙂 informáciu, že ty maš dve zdravé deti sme načo potrebovali počuť? Dopriala by som ti túžbu po ďalšom, ktoré sa vám nebude dariť, fakt. Ver mi, že potom by si tu nepísala takéto drísty 🙂
Aby si vedela, nie každá žena otehotnie “len tak”. Pre mnohé z nás je splodiť dieťa dlhý a bolestivý boj. Neplodnosť, IVF, opakované stimulácie, hormóny a aj “milión ocikaných testov” častokrát v totálnom zúfalstve, že sa tam predsa len niečo objaví… a to vôbec nie je cyklus prírody, ale zúfalá snaha o zázrak, ktorý sa niektorým ženám možno nikdy nestane. To, že máš deti, ti nedáva právo znevažovať emócie žien, ktoré sa toho zázraku dočkajú po nekonečnom čakaní.
Keby nebol internet aspoň by sme nevedeli aká si hlúpa.
Je fakt, že niektoré ženy sa nemajú komu vyrozprávať, tak často píšu sem a čakajú aspoň nejaké slová útechy. Nechápem, čomu nerozumieš, stačí, keď si uvedomíš, ako si sa cítila, keď si ty po niečom veľmi túžila a nejak to nešlo. A potom si predstav ten pocit, keď sa to konečne podarilo. Vtedy si bola ticho a nepovedala si to nikomu? Tehotenstvo je prirodzený proces, ale pre niekoho nie. Takže ak otehotnie, tak je to naozaj zázrak. Buď máš 15 rokov (čo asi nie), alebo si emočne pokrivená. 🙃
Preco tie diskusie s ocikanymi testami otvaras, ci klikas na spravy na stene s nimi?
Si dospela, tak si vies uz rozkazat, co riesit budes a co nie.
A riesit sa ma len to, co ta priamo ovplyvnuje. Inak davas energiu do veci, ktore ti neprinesu ziaden uzitok, len ta vycerpaju, znervoznia a nahnevaju. Hlavne preto, ze na ne nemas dosah.
Takze je v tvojom okoli daka tehotna zena, co vyzaduje kvoli tehotenstvu neustale poklony a vyhody?
To je to, co ta v skutocnosti stve?
A co robim ja, ked ma nieco na koni nastve, irituje, alebo mi to pride ako niecia do oci bijuca hlupost/nevzdelanost?
Kedysi som reagovala, rozculovala sa, davala do toho energiu, ktora sa mi nevratila, takze ma to hnevalo.
Dnes? Proste zavriem stranku, zmazem ju z historie a idem robit nieco ine. Poviem si, ze toto nie je moja starost, nestoji mi to za to, je to problem niekoho ineho.
Vyhoda internetu. Nie je to tvarou v tvar. Nie som nutena o tom komunikovat, ak nechcem. To je pozitvna stranka internetu. Treba ju vyuzit vo svoj prospech.
Každé dieťa je zázrak
Je tu tak veľa tém a ty otváraš tie s ocikanymi testami? Ja ich ani neregistrujem. Ostatné už ti napísali. A áno, dieťa je pre rodiča zázrak, nie samozrejmosť
spoja sa dve ludske bunky a vytvoria dalsiu dokonalu a jedinecnu ludsku bytost, co ine to je, ak nie zazrak?
miliony rokov sa opakuje tento cyklus, ze zeny otehotneju a porodia a zivot pokracuje..... akurat, ze s tym rozdielom, ze vdaka modernej medicine mame minimalnu umrtnost, poslednych milion rokov okrem poslednych asi sto rokov, zeny bezne umierali pri porodoch, alebo na poporodnu infekciu, alebo vykrvacanie, umrtnost deti do 3 rokov este pred 100 rokmi bola velmi vysoka, umrtnost na detske choroby bola vysoka....
je vela tehotenskych a porodnych komplikacii, ktore mozu ohrozit zenu alebo dieta a pri vsetkej starostlivosti, zena alebo dieta moze umriet.
aj ja mam dve deti, jedno je pre nas zazrak a druhe dar a nikdy ich nebudem brat ako samozrejmost.
A kolko testov si musela ocurat nez si prisla k davon ciarkam? Kolko kyretazi si absolvovala? Najlahsie sa hovori tym, co nezazili sklamania a straty. Abo neni to nic extra, vela zien je tehu a zaroven kazda to preziva inak. Niekto ani nevie ako je v tom a pre inu su to roky, ved co Ti to robi… nekukat a hotovo. Mas odrodene, venuj sa detom a inym veciam mimo tychto tem. Tie chudata, co su stastne z nejakeho vysledku nechaj zit.
Verim ze ti prislo zo seba aspon kusok zle...
Napriek tomu, ze nie som z deti posrata, vrchovato mi staci jedno, tehotenstvo bolo napriek 4 mesiacom nevolnosti jedno z najkrajsich obdobi mojho zivota. Stale ho povazujem za zazrak a som hrda, ze som mohla byt jeho sucastou - ci sa to tete na koniku paci, alebo nie.

Sú ženy, ktoré nemohli / nemôžu otehotnieť niekoľko rokov. A keď uvidia na teste 2 čiarky, tak jasné, že to je pre nich zázrak. A tie testy. Proste to všetko ignoruj a roluj ďalej, keď ti to takto prekáža. Alebo prestaň sem chodiť a nebudeš musieť sa na tie ocikane testy pozerať.