Priateľ mi zakazuje epidurál: Ako to zvládnuť?
S priateľom sme sa rozprávali a prišla nejak téma na pôrod, deti a tak. Bol veľmi zhrozený z toho, že plánujem epidurál a povedal, že on to nedovolí. Že videl videa ako sa to pichá a že určite si nebudem dávať nejaké umrtvovadlo k mieche, lebo keď sa to nepodarí, tak zostanem ochrnutá. A ide si stále svoje, nechce pochopiť, že aj keby sa na mihalnice postavil tak do toho nemá čo hovoriť. Snažila som sa mu vysvetliť, že keby náhodou došlo k sekcii tak sa dáva tiež podobný typ anestezy alebo idem rovno do celkovej, čo tiež nie je bez rizík. Na to mi povedal, že dúfa, že nechcem rodiť sekciou. Že to si môžem rovno dieťa adoptovať, keď nechcem pre to nič obetovať a že som citlivka, lebo nevydržím trošku bolesti. Dosť sa ma to dotklo, hlavne som to od neho vôbec nečakala. On je inak celkom sčítaný, progresívny, nechápem kde sa stala chyba 😅 je možné, že mu tieto rozumy dal do hlavy niekto iný, možno kolegovia, čo už maju deti alebo už aj vnúčatá…. Proste keď to zvládli iné, musim aj ja. Prosim vás je možné, že by pri pôrode mal nejaké pravo zasiahnuť, pokiaľ by som si vyžiadala epidurál? Ja už normálne premýšľam, že ho tam ani nechcem, ale voči nemu mi to nepríde fér.
Facku nohou, nech zisti ako znesie kusok bolesti..
Ak tu epiduralku chces neostáva mu nič iné iba sa s tým zmieriť. A neboj sa ,prežije to 😂😂 už len do tohto ozaj nemá čo hovorit. To je naozaj len tvoja vec.
Rozid sa s nim. Je to chorý človek.
rodis ty alebo tvoja polovicka?ja som mala muza pri porode a stal pri mne ci som epidural chcela alebo nie..
“A budete ji to maso i krajet Calle?” Titanic 😉
Joooj, epi je najlepšia vec, ktorú vymysleli 🤗 ísť rodiť druhé, tak už by som na parkovisku pred nemocnicou otravovala vrátnika, nech mi ju tam okamžite pichne 😂😂 tiež som mala romantické predstavy o pôrode, afirmacie, hypnoporod, byť pozitívna.. Porodila som po 3 dňoch vyvolávania, ocikala doktora, pokadila sa na sále a prosila som o epi, čiže nič romantické 😂😂 všetko vyzerá byť pred 1.pôrodom romantické, plné radosti, očakávania, ale reálna situácia môže byť aj iná, ehm 😂😂 nech je kamoš pripravený aj na všetky druhy tekutín, nie len na epi 😁 good luck
@kosicanka2018 Ahoj, aj som rodila 12h, najprv s "rajskym" plynom, potom epidural, ktory mi zrejme zle alebo nie vo vhodnom case pichli, nakolko ucinkoval velmi neskoro. Nakoniec 2 "flase" oxytocinu z ktoreho som mala kontrakcie este aj na druhy den po porode. Maly sa zakliesnil v panve, nakoniec ho museli pumpou vytahovat 3 Dr., takze porod ako vymalovany.
To, ze som rodila 12 dni po termine ani nespominam 🙃
A to som rodila v zahranici... Nastastie sme boli obaja v poriadku 🙏
autorka, ja si myslim, ze proste to vychadza z jeho nevedomosti/nedostatocnej informovanosti. tiez nemam rada tento pristup, najprv si o niecom precitam, nastudujem a az potom k tomu vyjadrim nazor. ja ked som muzovi oznamila, ze chcem pri porode dulu, tak si myslel, ze chcem rodit doma na gauci alebo dakde v lese asi. proste to mal zafixovane ako nieco ezo. vysvetlila som, pochopil. urcite to nie je dovod na rozchod, ale tiez by som z toho bola vo vyvrtke 🤣🤣🤣
Necitala som vsetko a prepac, ze to poviem tak na rovinu, ale mne pride z toho co pises tvoj priatel ako riadny hlupak a to nevravim o nedostatku empatie, ale vyslovene o znizenej inteligencii, akoby neovladal uplne zakladne znalosti biologie, tela, nicoho. Taky sedlak totalny co ani nevie, ze epidural sa nepicha do miechy 😀. Ale tak nech si mysli co chce no
Trošku bolesti, hej? To je degeš 😂 pekne si pockaj na prilezitosť kedy bude mat teplotu, soplik, bude ho boliet zub alebo nieco. A zgustni si na ňom, ze nevydrzi ani trochu bolesti alebo sopel, ze co ide ON hovorit zene za porod, ze trochu bolesti. Dufam, ze ta nezmagori natolko, ze sa nechas ovplyvnit vo veci co sa tyka tvojho tela. Ked mu pojdu vrtat zub “trvaj” na tom, ze co je padavka ked si chce dat injekciu na umrtvenie, ze zeny rodia bez epiduralky a on nezvladne vrtanie? A take, ze očkovanie dietata ste sa bavili? Predpokladam, ze bude nazoru, ze ked bude zaockovane, bude autisa 🤔
@ysseba hej, samozrejme, že verí na autizmus z očkovania, plochu zem, covid nebol a jeho vzor je botoxová kráľovná Vladko…. 😂 predpokladáš zle… vy si vážne myslíte, že keby je dement v každom smere tak by som s ním plánovala budúcnosť? Alebo že by som sa fakt nechala zdeptať niekým aby rodila bez epi? By bol maximálne on zdeptaný z toho ako by som ho do p** poslala
Hej, tak si ho poslala do pi, až si o ňom založila tému🙂 Neskutočne rozhľadený chlap a inteligetný, ktorý si myslí, že po epi ochrnieš a cisarak sa robí cez vagínu🙂Teba s ním ešte len čaká, ked prídu deti a všetko bude na Tebe, lebo šak všetko má robiť matka. Ale pobavila si ma, zato ďakujem😉
Ahá, čiže on je úplne normálny inteligentný chlap, ktorý rozumie všetkému, s jedinou výnimkou pôrodov a úplne vždy doteraz sa správal ukážkovo, len pri tejto jednej jedinej téme, v ktorej sa ešte navyše ani nevyzná, nereaguje normálne? Lebo aj človek, ktorý o niečom nemá informácie a nesúhlasí s tým, môže reagovať normálne a nie štýlom, že toto on "nedovolí!" A to s tou adopciou je už úplne mimo! Či tebe sa to zdá byť normálne?
naši chlapi sú strašne zadubení,to,čo ženy musia vytrpieť v živote je pre nich nič.....videla som rozhovor s jedným zahraničným spevákom,pýtali sa ho,či chce mať deti,jeho odpoveď bola,že to bude výhradne rozhodnutie jeho ženy,pretože on si uvedomuje,čo všetko musí tá žena vytrpieť........
@enmery aj ty mňa, ako dopredu presne vieš čo ma s ním čaká a aké má názory na ostatné témy. Podľa teba je to klasický patriarchálny Andrew Tate z wishu, ktorý si myslí, že jeho jediná povinnosť je doniesť domov pár eur a ostatné je ženská práca. A aj viaceré sa ma snažia o tom presvedčiť. Ako keby som s ním bola mesiac. Ja s ním žijem v jednej domácnosti už niekoľko rokov, tieto klasické stereotypy by sa už ukázali, keby ich má v sebe zakorenené.
Mam 2 cisarske so spinalnou, prvy pre nepostupujuci porod, takze ano, mala som aj bolesti s vyvolavackou, druhykrat to neskusali nastastie, lebo ani druhe dieta sa nechystalo von. Nech sa paci, nech si da rozrezat brucho a na druhy den sa moze starat o novorodenca... To je zabava, ked ti treba na WC, a ty sa musis zdvihnut z nemocnicnej postele pomocou ruk a trasies sa od bolesti, musis vstavat v predstihu, lebo inac nestihnes. Nemozes si ani odkaslat alebo sa zasmiat, lebo ta pichne. Uplne ako adopcia. 🙄

@1ryba Viď prvý príspevok na druhej strane.