icon

Priateľ mi zakazuje epidurál: Ako to zvládnuť?

9. aug 2024

S priateľom sme sa rozprávali a prišla nejak téma na pôrod, deti a tak. Bol veľmi zhrozený z toho, že plánujem epidurál a povedal, že on to nedovolí. Že videl videa ako sa to pichá a že určite si nebudem dávať nejaké umrtvovadlo k mieche, lebo keď sa to nepodarí, tak zostanem ochrnutá. A ide si stále svoje, nechce pochopiť, že aj keby sa na mihalnice postavil tak do toho nemá čo hovoriť. Snažila som sa mu vysvetliť, že keby náhodou došlo k sekcii tak sa dáva tiež podobný typ anestezy alebo idem rovno do celkovej, čo tiež nie je bez rizík. Na to mi povedal, že dúfa, že nechcem rodiť sekciou. Že to si môžem rovno dieťa adoptovať, keď nechcem pre to nič obetovať a že som citlivka, lebo nevydržím trošku bolesti. Dosť sa ma to dotklo, hlavne som to od neho vôbec nečakala. On je inak celkom sčítaný, progresívny, nechápem kde sa stala chyba 😅 je možné, že mu tieto rozumy dal do hlavy niekto iný, možno kolegovia, čo už maju deti alebo už aj vnúčatá…. Proste keď to zvládli iné, musim aj ja. Prosim vás je možné, že by pri pôrode mal nejaké pravo zasiahnuť, pokiaľ by som si vyžiadala epidurál? Ja už normálne premýšľam, že ho tam ani nechcem, ale voči nemu mi to nepríde fér.

autor
9. aug 2024

Jednoducho to bude musieť predýchať a zobrať ako fakt, nič iné mu nezostáva

klip0
9. aug 2024

Keď bude pri pôrode a bude vidieť ako to je, bude sám vďačný že ti ten epidural dajú

really8
9. aug 2024

Tu sa take veci dozvies o svojom vztahu jak keby s vami zili. Samozrejme vsetky maju pravdu, lebo to su odbornicky na vztahy. Maju vysoku skolu modreho konika

h2
9. aug 2024

@really8 A ty si odborníčka na čo, keď tu ostatným nadávaš do trúb a autorku presviedčaš, že v pohode porodí aj bez epidurálu?!

simona20201309
9. aug 2024

@really8 nie, na chlapa ktorý posudzuje zenskost na základe zvladnuteho pôrodu, na takého nepotrebuješ VS modrého kona. Sú situácie, kedy ti stačí zdravý sedliacky rozum. A chlap ktorý sa vyjadrí, že epiduralka je pre citlivky je bez akejkoľvek ďalšej debaty kkt

really8
9. aug 2024

@h2
@simona20201309 dobre dievcata.

liv1
9. aug 2024

Pozri ty najlepsie vies aky je, ja ti len pisem ze daj si na to pozor, toto su prve naznaky. Lebo ak chlap vypoti ze pri porode nemas byt padavka, je jasne ze kazdu z nas napadne, co bude potom. Zeny netusia co prichadza po porode, to ti zodpovedne povie len ten, kto to prezil. Niekto to ma relativne ok, ale niekto nie. Niekto ma dlho bolesti, niekto problemy mesiace, niekto ma zapaly prsnikov. 40horucky a mohla by som takto pokracovat. Narodenie dietata je extremnym preverenim vztahu a aj tie naoko najlepsie ho nemusia ustat. Ako zeny si materstvo idealizujeme. Je to krasne ale ma to svoje uskalia a nie je ich malo 😂. Bolo by dost odveci rozchadzat sa hned, to je hlupost ako mraky. Ale sleduj a komunikuj. Uvidis, ake ma nazory na ine veci.

simona20201309
9. aug 2024

@h2 ona bude stara škola, kedy bolo správne muža poslúchať, nosiť mu pivo pred tv a trpieť celý život (vrátane porodu)

h2
9. aug 2024

@really8 Čo "dobre"? Pýtala som sa, na čo si odborníčka. Odpoveď je "dobre"??? Tak teda dobre. 🙃

zuzana76
9. aug 2024

@kosicanka2018 a v pravidelnyvh 3 minutovych intervaloch 😂

really8
9. aug 2024

@simona20201309 hej som. Mam 60 rokov a cely zivot som zienka v domacnosti. Pan boh to tak pre mna a mojich 8 krasnych deti chcel. Iba zeby nie.
Kde som povedala ze muza treba posluchnut a ma pravdu? Nedomyslaj si

really8
9. aug 2024

@h2 nechcem s tebou diskutovat staci?

h2
9. aug 2024

@really8 To je super, vynadať niekomu do trúb a keď žiada konfrontáciu, povedať "nechcem s tebou diskutovať". Ja zase nechcem, aby mi tu niekto nadával. Stačí?!

viestta
9. aug 2024

@oblecenie99 keby to nebola realita, bol by to na smiech. Zial toto je realita a takito krepi ludia ziju medzi nami.

queen_mary
9. aug 2024

Bezte spolu na preporodny kurz. Tak nech sa pobavi o svojich pochybnostiach s porodnou asistentkou. Ak je scitany tak pochopi.

atinkaa
9. aug 2024

@autorka byvaly priatel dufam, ci?

Adept na odrodenie nejakeho poriadneho 5kg valibuka a bez vsetkeho. Len tak. Sam od seba.

lucia147852
9. aug 2024

@januska12323 presne toto som chcela ísť napísať 😂😂😂

really8
9. aug 2024

@h2 precitaj si co tu niektore popisali. Ako si povymyslali cele pribehy okolo. To je na hlavu. Ja s tebou nebudem diskutovat lebo sa nase nazory nezhoduju. A nepotrebujem ta o svojom nazore presviedcat ani si ho pred tebou obhajovat. To je vsetko. Pekny den

viestta
9. aug 2024

@really8 podla tvojho veku usudzujem, ze si rodila v casoch, ked epidural ani nebol mozny. Ano, miliony rokov cicavce vratane cloveka rodia bez analgezy, to je znamy fakt. Ale preco by zeny nevyuzili poznatky modernej mediciny, ked je to mozne? Su krajiny, kde sa zenam od bolesti ulavuje uplne bezne, mozu poziadat o rajsky plyn, o epidural... Nie preto, ze su trasoritky, ale preto, ze veda pokrocila a vie ucinne riesit bolest. Aj tu pri porode. A nie, ta co rodila s analgezou nie je cintlava trasoritka.

beata_k
9. aug 2024

Autorka problem je v tom, ze sa vobec opovazil ti nieco zakazovat. Mohol akurat tak navrhnut, ze jemu sa to nepozdava a nie, ze ON ti zakazuje. Mam taky dojem, ze ON ti este viac veci zakaze...daj si na to pozor.

misicka31
9. aug 2024

Ja neverím,ze toto je prvá vec,v ktorej ti rozkazuje/prikazuje a bude ešte horšie...a toto by som nebrala s humorom už vôbec,odišla by som od neho ...inak je super ale bude tak ako ja chcem a poviem 🤷🤦žena veľa šťastia želám

really8
9. aug 2024

@viestta to bolo ironicky. Mam 31. Narazka na to ze niekto zo mna ide robit tetku ktora sa nevie za seba postavit.

viestta
9. aug 2024

@really8 tak to je este horsie, ze v tak mladom veku mas take nazory. U babky by to bolo pochopitelne...

really8
9. aug 2024

@viestta ake mam nazory? Ved som povedala ze trepol sprostosti ale hned kvoli tomu sa rozvadzst? A hned ho oznacovat za kkta? Prosim ta ktory moj nazor sa ti nezda?

simona92101
9. aug 2024

Trosku bolesti?joj..ani si nevie predstavit aky typ bolesti to je.mam za sebou 3 porody,kazdy bol iny,inak prebiehal,ine bolesti.prvy extremne rychly na prvorodicku,ihned silne kontrakcie,bez epi,temer som porodila v aute.ta bolest ma natolko ochromila ze som nevedela tlacit.druhy porod uz som vedela do coho idem,no porod sa tiez rozbehol cize epi uz nedali a vtedy som prosila nech mi nieco daju-dcera mala viac ako 4kg a musela som ju bez cohokolvek tlacit v otrasnej polohe na koze.vysledok-dcerka modra dobita,a ja zaseknuty sedaci nerv.treti porod uplna brnkacka,syn bol drobny,aj epi mi dali,do hodiny vybavene.manzel skonstatoval,ze keby vie ze ta epi ma take ucinky,tak mi ju pri tom predch.porode aj sam pichne 😃
Tym ti chcem povedat,ze to vobec nie je take,ako sa prezentuje vo filmoch,niekto rodi aj 2 dni,ma komplikacie a niekto uplne v pohode aj bez sitia.skus nech si partner co to precita a nech to necha hlavne na teba

30katrusa40
9. aug 2024

A to sa ti chce zbytok života s niekým stále bojovať a dohadovať ? Z toho mi vychádzajú hádky a zbytočne

1ryba
Odpoveď bola odstránená
kristinapetronela
9. aug 2024

Chuj ... Šak ho ani do rodného listu nezapis

autor
9. aug 2024

@liv1 chápem, aj mňa by to napadlo. Ale sme spolu už dlho, pochybujem, že by ma ešte niečím prekvapil. Napríklad čo sa týka domácnosti, funguje na 100%, ani mi nevykrikuje financie ani nič podobné, čo sa tu najčastejšie rieši pri témach od novopečených mamičiek.

h2
9. aug 2024

@really8 Ani ja ťa nepotrebujem presviedčať o svojom názore a ani to nerobím. Ale nebudem tu niekomu nadávať do trúb za jeho iný názor, ako to robíš ty.